Sarajevo - Beograd
-
easy way
#1 Sarajevo - Beograd
Može li mi neko reći koliko se autom putuje do Beograda, kakav je put i kuda se ide? Trebala bih ići za Beograd, a nikada nisam u tom pravcu išla cestom (samo par puta avionom). Hvala na pomoći.
- ultima_palabra
#2 Re: Sarajevo - Beograd
Zenica-Doboj-Šamac... ulaziš u Hrvatsku i uključuješ se na autoput na Babinoj Gredi, slijediš autoput do BG. Nekih 4, 4 i po sata, zavisi od gužve na ulazu.
-
condy
#4 Re: Sarajevo - Beograd
Odakle krećeš ?easy way wrote:Može li mi neko reći koliko se autom putuje do Beograda, kakav je put i kuda se ide? Trebala bih ići za Beograd, a nikada nisam u tom pravcu išla cestom (samo par puta avionom). Hvala na pomoći.
Meni je trebalo oko četri-pet sati u jednom pravcu. Ja sam isao magistralom m17 na Doboj-Šamac, zatim ulazak u Hrvatsku pa autoputem do Beograda. Kroz BiH se ide dosta dugo i cesta je spora. RH se prođe brzo za 20 min, a kroz Srbiju gdje je cesta dosta loša trebalo mi je do BG oko sat vremena. Cesta nije bas najbolja kroz BiH i Srbiju. U RH je dobra se brzo prođe. Ima i kraćih dionica na Modriču i sl. ali su to nase spore ceste, tako da ispadne vremenski dalje.
-
easy way
#5 Re: Sarajevo - Beograd
Krećem iz Sarajeva. Koliko traje put (vremenski)?condy wrote:Odakle krećeš ?easy way wrote:Može li mi neko reći koliko se autom putuje do Beograda, kakav je put i kuda se ide? Trebala bih ići za Beograd, a nikada nisam u tom pravcu išla cestom (samo par puta avionom). Hvala na pomoći.
Meni je trebalo oko četri-pet sati u jednom pravcu. Ja sam isao magistralom m17 na Doboj-Šamac, zatim ulazak u Hrvatsku pa autoputem do Beograda. Kroz BiH se ide dosta dugo i cesta je spora. RH se prođe brzo za 20 min, a kroz Srbiju gdje je cesta dosta loša trebalo mi je do BG oko sat vremena. Cesta nije bas najbolja kroz BiH i Srbiju. U RH je dobra se brzo prođe. Ima i kraćih dionica na Modriču i sl. ali su to nase spore ceste, tako da ispadne vremenski dalje.
-
radostan dan
#6 Re: Sarajevo - Beograd
romanija-ustiprača-višegrad-užice-čačak-g. milanovac-beograd.easy way wrote:A put preko Romanije?
to ti je najduža varijanta ali najljepša priroda(romanija, drina, kremna, šargan, ćiro, kajmak, lepine, džemperi .urci/palci),
druga varijanta - sokolac - zvornik, a od zvornika dvije varijante -a) preko bijeljine i rače za s. mitrovicu i beograd
b) šepak (prelaz) -šabac -obrenovac - beograd.
mislim da ti je ovo pod b) druge varijante najbrži put iz sa u bg.
-
condy
#7 Re: Sarajevo - Beograd
Ovaj put Sarajevo-Zenica-Doboj-Šamac-HR-BG normalnom vožnjom oko pet sati u jednom pravcu. Na hrvatsko-srbijanskoj granici zna biti malo zastoja. Ako se prođe brzo, onda najbrže za četri i po sata. Pazi se kod nas fiksnih radaraeasy way wrote:Krećem iz Sarajeva. Koliko traje put (vremenski)?condy wrote:Odakle krećeš ?easy way wrote:Može li mi neko reći koliko se autom putuje do Beograda, kakav je put i kuda se ide? Trebala bih ići za Beograd, a nikada nisam u tom pravcu išla cestom (samo par puta avionom). Hvala na pomoći.
-
easy way
#8 Re: Sarajevo - Beograd
Sve su prilike da ću ipak ovim putem. On mi je poznatiji jer sam išla za Zagreb tom rutom a Romanija mi je ipak i nepoznata i duža relacija.
Hvala puno
Hvala puno
-
condy
#9 Re: Sarajevo - Beograd
Sretno....
Begaš je poprilično velik grad, sa gustim saobraćajem. Zato malo pogledaj mapu grada prije polaska da se možeš orjentisati gdje se šta nalazi.
Begaš je poprilično velik grad, sa gustim saobraćajem. Zato malo pogledaj mapu grada prije polaska da se možeš orjentisati gdje se šta nalazi.
-
hadgibey
#10 Re: Sarajevo - Beograd
Sta se imas misliti?
Vozi Sarajevo - Tuzla - Bijeljina - Raca- Kuzmin i autoput do BG.
To ti je cirka 350 km. A i put je super.
Vozi Sarajevo - Tuzla - Bijeljina - Raca- Kuzmin i autoput do BG.
To ti je cirka 350 km. A i put je super.
- relax11
#11 Re: Sarajevo - Beograd
Evo da ne otvaram novu temu, za koliko se moze stici do Modriče, Sarajevo-Modriča?
-
Mlad i Nevin
#12 Re: Sarajevo - Beograd
Jedno 3 h uz malo jači tempo.
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
-
easy way
#13 Re: Sarajevo - Beograd
Opet ja. Sljedeće sedmice idem u Beograd, samo na jedan dan ( i to u nedelju). Biću knap sa vremenom i bojim se da neću imati vremena za traženje parkinga. Idem u centar Beograda (stari dio grada), blizu Trga Republike. Može li me neko uputiti gdje ima u ovoj zoni parking ili garaža?
Nešto sam na internetu našla garaže Masarikova i Zeleni vijenac, ali nemam predstavu koliko je daleko i ima li nešto bliže. Hvala puno
Nešto sam na internetu našla garaže Masarikova i Zeleni vijenac, ali nemam predstavu koliko je daleko i ima li nešto bliže. Hvala puno
- Altsa
#14 Re: Sarajevo - Beograd
ako ne znas bg onda nabavi gps
- Ajatolah_
#16 Re: Sarajevo - Beograd
www.viamichelin.com
Ukucaj ovdje gore Sarajevo, dole Belgrade i izbacit će ti tri predložene rute s predviđenim trajanjem i cijenom. Ne ulazim u to koliko su tačni za naše ceste.
Ukucaj ovdje gore Sarajevo, dole Belgrade i izbacit će ti tri predložene rute s predviđenim trajanjem i cijenom. Ne ulazim u to koliko su tačni za naše ceste.
- Skyfox
#17 Re: Sarajevo - Beograd
zar ima samo toliko? nesto sam kontao da se duze vozi...ultima_palabra wrote:Zenica-Doboj-Šamac... ulaziš u Hrvatsku i uključuješ se na autoput na Babinoj Gredi, slijediš autoput do BG. Nekih 4, 4 i po sata, zavisi od gužve na ulazu.
- bosnianidiot
#18 Re: Sarajevo - Beograd
Može li me neko uputiti kakva je situacija sa putevima od Sarajeva do Beograda, u smislu snijega i leda na cesti, pošto bih sutra trebao ići, a nisam siguran mogu li se ove naše službe izboriti sa ovih desetak centimetara snijega. Je li previše opasno voziti ovu rutu preko Zvornika?
Hvala na odgovorima
Hvala na odgovorima
- shalla
#19 Re: Sarajevo - Beograd
Ma ne zajebaji se sa Zvornikom, furaj Zenica-Doboj-Šamac pa na autoputbosnianidiot wrote:Može li me neko uputiti kakva je situacija sa putevima od Sarajeva do Beograda, u smislu snijega i leda na cesti, pošto bih sutra trebao ići, a nisam siguran mogu li se ove naše službe izboriti sa ovih desetak centimetara snijega. Je li previše opasno voziti ovu rutu preko Zvornika?
Hvala na odgovorima
Mislim da je put prema Olovu i Kladnju jako loše očišćen...
- vjesticanametli
#20 Re: Sarajevo - Beograd
skini osmand na telefoneasy way wrote:nećemo imati gps
- supercali
#21 Re: Sarajevo - Beograd
Zakasnila si sa odgovorom 2 godinevjesticanametli wrote:skini osmand na telefoneasy way wrote:nećemo imati gps
- vjesticanametli
- bosnianidiot
#23 Re: Sarajevo - Beograd
Je li vam makar bilo fino

- ultima_palabra
#24 Re: Sarajevo - Beograd
Ma samo preko Šamca, meni ove godine bio pasoš na viziranju pa nisam mogao u Hrvatsku... išao preko Kuzmina i lijepo se napatio.
- shalla
#25 Re: Sarajevo - Beograd
Ne kontam nikako zašto se raja odlučuje na varijantu sa Zvornikom... Idem 2-3x godišnje u BG i vazda na Šamac, kafica u onom Dalasu kod Doboja i furajultima_palabra wrote:Ma samo preko Šamca, meni ove godine bio pasoš na viziranju pa nisam mogao u Hrvatsku... išao preko Kuzmina i lijepo se napatio.