Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
PRO165

#1 Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by PRO165 »

Krajem sedmice trebam poslom za Beograd. Koju rutu mi predlažete i zašto?

Prošle godine u ovo doba sam išao na Zvornik, Loznicu - Šabac , onda nekuda okolo jer se gradila cesta ali sam uglavnom uz Savu došao u Beograd. U povratku sam nekako zalutao pa sam otišao sjevernije ali se ponovo vratio na Šabac. Put mi se pravo otegao.
Gray

#2 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by Gray »

PRO165 wrote:Krajem sedmice trebam poslom za Beograd. Koju rutu mi predlažete i zašto?

Prošle godine u ovo doba sam išao na Zvornik, Loznicu - Šabac , onda nekuda okolo jer se gradila cesta ali sam uglavnom uz Savu došao u Beograd. U povratku sam nekako zalutao pa sam otišao sjevernije ali se ponovo vratio na Šabac. Put mi se pravo otegao.

ja sam ljetos isao na zvornik, bijeljinu, presao granicu na sremskoj rači i onda na auto put, oko 5 i po sati umjerene voznje.
M@RKO

#3 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by M@RKO »

Iz Sarajeva, preko Romanije, Sokolac, Han Pijesak, Vlasenica, M. Zvornik, tu predjes granicu, pa onda Loznica, Sabac, u Sabcu skreces na trecem (cini mi se) semaforu lijevo, iza omv pumpe i ides kroz centar grada na most (dosta krace nego kroz industrijsku zonu), zatim Ruma, izlazis na autoput i za pola sata si u Beogradu. Sveukupno cca. 4,5 sata normalne voznje s kracim pauzama.
muha_sa

#4 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by muha_sa »

cuvaj se radarske kontrole, mene su oderali izmedju Loznice i Šabca.
goran16v

#5 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by goran16v »

Ko hoce da izbjegne radarisanje oko M. Zvornika i Sabca moze ici na Bjeljinu - Pavlovica Most - S. Mitrovicu - AP - BGD ili na Bijeljinu - Racu - Kuzmin - AP - BGD.
maks_rs
Grijem se na: Pelet + Inverter

#6 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by maks_rs »

M@RKO wrote: Sveukupno cca. 4,5 sata normalne voznje s kracim pauzama.
Ovo je moglo nekad :D ,sad dodaj još jedan sat. Samo do granice ima 5-6 radara a od Loznice do autoputa je maltene svugdje ograničenje 60 Kmh.
M@RKO

#7 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by M@RKO »

Vala ja sam i otisao i vratio se prije mjesec dana za tako cca. 4.5 sata.. Istina nisam naisao na nijednu radarsku kontrolu. A vjeruj mi vozim auto koje nije nikako primjer za neko jurcanje, tako da sam vozio svakako normalno :D
condy

#8 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by condy »

Ja sam u maju isao dionicom Zenica-Doboj-Bosanski Šamac-Hrvatska uključenje na autoput A3 pa do Beograda. Otprilike oko 4 sata u jednom pravcu. ( BiH oko 2 i po sata, Hrvatska pola sata, Srbija sat vremena )
volan

#9 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by volan »

condy wrote:Ja sam u maju isao dionicom Zenica-Doboj-Bosanski Šamac-Hrvatska uključenje na autoput A3 pa do Beograda. Otprilike oko 4 sata u jednom pravcu. ( BiH oko 2 i po sata, Hrvatska pola sata, Srbija sat vremena )
Ova ruta je najbolja po meni, do B.šamca je nekih 3.5h magistralim najboljim putem a i do Zvornika je 3h ali dok se prođu krivine oko H.Pjeska pa neravnine na putu do Milića odnono N.Kasabe i dalje...Ova ruta na B.Šamac je ugodnija i manje smara.
Treba obrtiti pažnju na radare jer ih je 5x više ovom rutom.
holowey

#10 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by holowey »

proljetos sam odabrao rutu sarajevo-tuzla-bijeljina-autoput-bg... sve proslo glatko, nije bilo guzve na granici, usput dva radara, oba prije tuzle... uz par stajanja (putovali sa malim djetetom) stigli za cca 5 sati i nesto malo preko
goran16v

#11 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by goran16v »

holowey wrote:proljetos sam odabrao rutu sarajevo-tuzla-bijeljina-autoput-bg... sve proslo glatko, nije bilo guzve na granici, usput dva radara, oba prije tuzle... uz par stajanja (putovali sa malim djetetom) stigli za cca 5 sati i nesto malo preko
Od Bijeljine imas 2 varijante do autoputa, jedna je preko Race i Kuzmina, a druga je preko Pavlovica Mosta i S. Mitrovice. Otprilike je isto km ali na P. Mostu bude manje guzve.
holowey

#12 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by holowey »

goran16v wrote:
holowey wrote:proljetos sam odabrao rutu sarajevo-tuzla-bijeljina-autoput-bg... sve proslo glatko, nije bilo guzve na granici, usput dva radara, oba prije tuzle... uz par stajanja (putovali sa malim djetetom) stigli za cca 5 sati i nesto malo preko
Od Bijeljine imas 2 varijante do autoputa, jedna je preko Race i Kuzmina, a druga je preko Pavlovica Mosta i S. Mitrovice. Otprilike je isto km ali na P. Mostu bude manje guzve.
ja sam isao na pavlovica most, po savjetu jednog kamiondzije kojeg sam sreo na pumpi iza ugljevika i nisam se pokajao
goran16v

#13 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by goran16v »

holowey wrote:
goran16v wrote:
ja sam isao na pavlovica most, po savjetu jednog kamiondzije kojeg sam sreo na pumpi iza ugljevika i nisam se pokajao
Ja sam vise puta isao preko P. Mosta i jednom skontam da zbog manje voznje kroz sremska sela u 50 ogranicenju i vise autoputa idem preko Race i Kuzmina. Osim sto nije bilo bas puno manje voznje kroz sela, ali u BiH, i sto je me SRB policija zaustavila radi rutinske kontrole, na povratku me je zatekla guzva na GP.
shalla

#14 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by shalla »

condy wrote:Ja sam u maju isao dionicom Zenica-Doboj-Bosanski Šamac-Hrvatska uključenje na autoput A3 pa do Beograda. Otprilike oko 4 sata u jednom pravcu. ( BiH oko 2 i po sata, Hrvatska pola sata, Srbija sat vremena )
Idem svake godine 1-2x u Beograd i uvijek je ova ruta u opticaju... Možda jeste kilometražom duža ali je daleko manji smor nego sve druge rute. Ideš kroz BiH, realno, najkvalitetnijom cestom/dionicom koju imamo (Zenica-Doboj-Šamac) i onda izađeš na autoput i opleti, još ako imaš tempomat, milina ;-)
tintilinic

#15 Re: Sarajevo - Beograd kojom rutom?

Post by tintilinic »

shalla wrote:
Idem svake godine 1-2x u Beograd i uvijek je ova ruta u opticaju... Možda jeste kilometražom duža ali je daleko manji smor nego sve druge rute. Ideš kroz BiH, realno, najkvalitetnijom cestom/dionicom koju imamo (Zenica-Doboj-Šamac) i onda izađeš na autoput i opleti, još ako imaš tempomat, milina ;-)

Nema bolje.
Malo skuplja zbog autoputa, ali....
Post Reply