spongebob wrote:Zox wrote:Tipicno "torovska" mentalna sklopka:
BOLJE vici da je sve idealno, jer kod nas kritika ne vodi poboljsanju, vec optuzbama i molbama da razgulis gdje ti je bolje.
Ako kritikujes ispovracan tramvaj ti ne kritikujes GRAS koji nije pocistio u remizi, vec KOMPLETNO SVE STANOVNIKE SARAJEVA.
ne znam da li se ovo odnosilo na moj komentar, ali ne treba pretjerati ni u jednom ni u drugom...Znam da u Sarajevu nije sjajno, ali drago mi brate sto se ono spominje u pozitivnom svjetlu, do skoro smo bili samo mrlja ratnog zarista na karti svijeta, a sad se ovaj grad predstavlja kao interesantna turisticka destinacija i primamljivo mjesto za zivot. Moj posljednji komentar se prije odnosio na meni nerazumljivo osporavanje kvaliteta i sposobnosti sastavljaca ove liste i neshvatljivu sumnju u rezultate rada istog...a ovo uopste nije tema emisije
Ne toliko na tvoj koliko na mortijev komentar (evo opet ga citam i mozda ipak ja nisam dobro razumio, sorry.)
I meni je drago da se bilo gdje predstavljamo tako. Tim prije sto sam iz udobnog Milana odlucio da se za otprilike mjesec definitivno i neopozivo vratim (neopozivo jer cu vjerovatno izvisiti italijansku dozvolu za boravak.)
Postoji drugi problem, koji cesto naglasavam i koji je vjerovatno samo moj, buduci da ocigledno previse ocekujem od sredine do koje mi je itekako stalo, inace ne bih ni pjenio

TOLIKO toga treba promijeniti, temeljno, a TOLIKO nam je lako staviti prst u uho i nafurati se da nam je grad (i drzava!) zakon, ponositi se, sta ja znam, kinematografskim uspjesima i spavati na lovorikama (KAKVIM lovorikama???)
Zato obicno burno reagujem na kojekakve izlive ponosa, jer imam filing da cementiraju apatiju. I jer za svoj grad zelim nesto bolje.