Week of 22-27 January 1996
"Adm. Leighton Smith visit to Sarajevo"
Photo nr. 96012906 (32Kb)
Curious children from the suburbs of Sarajevo come out to shake hands with the IFOR commander, Adm. Leighton Smith.
Photo by MSGT Keith Reed, USAF

holidey inn je bio pun stranih novinara pa ga nisu smjeli previse rokati, ali fasada koja gleda prema miljacki je imala dosta udaraca... btw, nakon zavrsetka rata dva puta je radjena fasadaComrad wrote:Bio sam dosta mlad, pa se bas ne sjecam, ali gledam na ovim slikama i vidim da je Holiday Inn gotovo netaknut. Ima nekih ostecenja, ali ni pribliznim Unisovim neboderima i zgradi parlamenta. Barem sa istocne i sjeverne strane ok izgleda. Sve oko njega poruseno i popaljeno.
Comrad wrote:Bio sam dosta mlad, pa se bas ne sjecam, ali gledam na ovim slikama i vidim da je Holiday Inn gotovo netaknut. Ima nekih ostecenja, ali ni pribliznim Unisovim neboderima i zgradi parlamenta. Barem sa istocne i sjeverne strane ok izgleda. Sve oko njega poruseno i popaljeno.
Prpa.ba wrote:Comrad wrote:Bio sam dosta mlad, pa se bas ne sjecam, ali gledam na ovim slikama i vidim da je Holiday Inn gotovo netaknut. Ima nekih ostecenja, ali ni pribliznim Unisovim neboderima i zgradi parlamenta. Barem sa istocne i sjeverne strane ok izgleda. Sve oko njega poruseno i popaljeno.
Ne trebaju te cuditi razlike u ostecenjima pojedinih objekata/naselja. Nije Srbima bas sve bilo podjednako "interesantno". Gdje je koncentracija preostalih Srba, stranaca, SDA guzica ili SDA logistike bila veca, granata je bilo daleko manje. Nagledao sam se sasvim dovoljno zgrada koje su komplet izresetane, i onda bane ustakljeni stan i neosteceni dio fasade oko stana.![]()
![]()
Ovo je parking ispred moje zgradeBiH-x wrote:![]()