Sarajbosna kod tržnice- krađa
-
Emi_Nevermind
#1 Sarajbosna kod tržnice- krađa
Evo jedno malo upozorenje u vezi Sarajbosne kod tržnice. Znate one mini baklavice sa čokoladom.. Danas nam jedna glupačica koja radi tamo naplati takve dvije baklavice 4 KM. Kad smo tražili račun, samo je isprintala račun na kojem je pisalo Hrana: 4KM. Ništa grama, komada i sl. I kad smo je pitali, rekla nam je da je komad mini baklave 2KM. S obzirom da je kila 24 marke, to bi značilo da su dva komadića oko 200 grama, što zvuči nevjerovatno. Nismo htjeli da se nastavimo raspravljati jer se slastičarna napunila, pa nam je bilo malo ofirno. Da li neko od vas ima slično iskustvo, ili možda zna da li je fakat komad baklavice 2 KM? Ili zna koliko je teška ona jedna jadna baklavica..?
- Hemera
#3 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Ja nemam loše iskustvo,kupovala sam ovak za kojekakva slavlja i nisam imala problema.
A usput valjda si ikada kupila kafu težine 20 deka,pa otprilike znaš kolika je težina tih mini baklavica koje si kupila pa uporedi...
A usput valjda si ikada kupila kafu težine 20 deka,pa otprilike znaš kolika je težina tih mini baklavica koje si kupila pa uporedi...
-
Emi_Nevermind
#4 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
O tome se i radi, nema više od 40-ak grama, pa znate valjda i sami koliko su male. Mala glupačica sutra na otkaz. Revolucija baklave i pravde počinje, taman ramazanski
- CharlesBukowski
#5 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Ni u Dubrovniku nisu toliko. 
- fatamorgana
#6 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Koliko kostaju da kostaju, baklavice su njemacke!
-
*mima*
#7 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
AmirEmira wrote:O tome se i radi, nema više od 40-ak grama, pa znate valjda i sami koliko su male. Mala glupačica sutra na otkaz. Revolucija baklave i pravde počinje, taman ramazanski
- CharlesBukowski
#8 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Skuplja baklavica od benzina. Koja pljačka i niko ništa. Baš smo levati.
- Hemera
#9 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Ne slažem se sa konstatacijom da je glupačica već lopov...uglavnom je "turila" u džep a ti ostala zakinuta.
A kakav otkaz?
A kakav otkaz?
- therrarrius
#10 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Postoji nekoliko stvari koje mi smetaju u tvome tekstu, prvo je nazivanje radnice glupacom, zasto? Dali je ona kriva sto je cijena takva i sto je pravilo naplate takvo kakvo je? Drugo, sto se nisi obratila sefu? Najlakse se istresati na radnici i vrijedjati je.AmirEmira wrote:Evo jedno malo upozorenje u vezi Sarajbosne kod tržnice. Znate one mini baklavice sa čokoladom.. Danas nam jedna glupačica koja radi tamo naplati takve dvije baklavice 4 KM. Kad smo tražili račun, samo je isprintala račun na kojem je pisalo Hrana: 4KM. Ništa grama, komada i sl. I kad smo je pitali, rekla nam je da je komad mini baklave 2KM. S obzirom da je kila 24 marke, to bi značilo da su dva komadića oko 200 grama, što zvuči nevjerovatno. Nismo htjeli da se nastavimo raspravljati jer se slastičarna napunila, pa nam je bilo malo ofirno. Da li neko od vas ima slično iskustvo, ili možda zna da li je fakat komad baklavice 2 KM? Ili zna koliko je teška ona jedna jadna baklavica..?
- roki
#11 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Bilo ti ofirno da se raspravljaš na licu mjesta a ovdje prijetiš otkazom.Neka te je zakinula, trebala je za još koju marku.Ko je ovdje ispao glup?
- plejka2
#12 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Trebali ste uzet taj racun pa nakon pola sata ili sat uzet isto i trazit opet racun.Ako se podudara to je to ako ne onda se nesto poduzima.Sta ima veze ako se napunila slasticarna?Veci bi bio blam njima sto kradu nego vama. 
- travar
#13 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Ja ovog današnjeg naroda 
No offense, ali da te neko pištoljOm tjerao da ih uzmeš, onda bih shvatio, ovako, imala si pravo da vratiš te baklavice ili šta već.
Ovo za glupaču, no comment.
No offense, ali da te neko pištoljOm tjerao da ih uzmeš, onda bih shvatio, ovako, imala si pravo da vratiš te baklavice ili šta već.
Ovo za glupaču, no comment.
-
Emi_Nevermind
#14 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Therrarius, ovo nije istresanje na "jadnu" radnicu, jer je očigledno nemoguće da dvije baklavice koštaju 4 marke.. Ako ne živiš previše daleko, otiđi sam-a i pogledaj veličinu istih, pa će ti biti jasno. Problem i jeste u tome što ona očigledno sama diktira cijene. Da se razumijemo, izraz glupačica je korišten zato što niko pametan ni po kakvoj računici ne može pomisliti da će kupac vjerovati da baklava koja je veličine klikera može koštati 2 marke po komadu. Ako je još mislila da se niko neće buniti, onda nije samo glupačica, već glupača. Osim toga, kad smo tražili račun, to smo uradili da vidimo tačan iznos i šta je uračunato, što nam nije bilo prikazano na istom.
Roki, ne znam kako se ti nosiš sa konfliktima, ali ja ne mislm da se svađam u sred pune slastičarnice oko 4 jadne marke, a i ne mislim pustiti da me neko pravi budalom, radi se o principu. Baš iz tog razloga mislim popričati s šefom, a ona ako prodaje po većoj cijeni, mislim da se zna šta je čeka. I ne raspravljam se sa sićom već idem iskorijeniti problem iz temelja. Mislim da su ljudi u ovoj državi generalno previše tolerantni prema krađi, i puštaju da ih zakida ko stigne. Isti slučaj sa Sarajevo-taxijem, gdje svi znaju da zakidaju raju, ali malo ko uzme broj vozila i ima snage da nazove i da se žali na vozača. Kad bi počeli otpuštati sve lopove, kradljivce i kretene koji nemaju ni dovoljno obraza da pokušaju da sakriju da te zakidaju, mislim da bi mi svi imali i više para a i svijetliju budućnost u ovoj državi. Hoće li neko dobiti otkaz me ne zanima, jer ako joj je stalo do moje 4 marke, ja ću ih rado dati, ali bez prevare i krađe.
I Travar, nisam bijeda da vraćam 2 baklave pred svima, radije ću popričati sa njenim šefom.
Ja jesam pitala da li su stvarno 4 KM, i rekla je da jesu, 2 KM po komadu. Po prikazanom cjenovniku bi to trebalo značiti da svaka teži po cirka 100 gr., pa ti kontaj..
Tražila sam slična iskustva ljudi, i htjela provjeriti da li je moguće da naplaćuju toliko, prije nego što poduzmem nešto. Ako mislite da ću se sažaliti na malu kradljivicu, varate se jer sve slične likove treba na ulicu, i iz slastičarni i iz vlade pa nadalje. Kome se krade, nek ide u vladu dok još haraju ovi. Vi tolerišite, ja neću. Vi spavajte, ja odoh jesti baklavu od 2KM i ovim završavam svoje izlaganje
Roki, ne znam kako se ti nosiš sa konfliktima, ali ja ne mislm da se svađam u sred pune slastičarnice oko 4 jadne marke, a i ne mislim pustiti da me neko pravi budalom, radi se o principu. Baš iz tog razloga mislim popričati s šefom, a ona ako prodaje po većoj cijeni, mislim da se zna šta je čeka. I ne raspravljam se sa sićom već idem iskorijeniti problem iz temelja. Mislim da su ljudi u ovoj državi generalno previše tolerantni prema krađi, i puštaju da ih zakida ko stigne. Isti slučaj sa Sarajevo-taxijem, gdje svi znaju da zakidaju raju, ali malo ko uzme broj vozila i ima snage da nazove i da se žali na vozača. Kad bi počeli otpuštati sve lopove, kradljivce i kretene koji nemaju ni dovoljno obraza da pokušaju da sakriju da te zakidaju, mislim da bi mi svi imali i više para a i svijetliju budućnost u ovoj državi. Hoće li neko dobiti otkaz me ne zanima, jer ako joj je stalo do moje 4 marke, ja ću ih rado dati, ali bez prevare i krađe.
I Travar, nisam bijeda da vraćam 2 baklave pred svima, radije ću popričati sa njenim šefom.
Ja jesam pitala da li su stvarno 4 KM, i rekla je da jesu, 2 KM po komadu. Po prikazanom cjenovniku bi to trebalo značiti da svaka teži po cirka 100 gr., pa ti kontaj..
Tražila sam slična iskustva ljudi, i htjela provjeriti da li je moguće da naplaćuju toliko, prije nego što poduzmem nešto. Ako mislite da ću se sažaliti na malu kradljivicu, varate se jer sve slične likove treba na ulicu, i iz slastičarni i iz vlade pa nadalje. Kome se krade, nek ide u vladu dok još haraju ovi. Vi tolerišite, ja neću. Vi spavajte, ja odoh jesti baklavu od 2KM i ovim završavam svoje izlaganje
-
Emi_Nevermind
#15 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
I evo šta smo dobili u inbox-u od još jedne razočarane:
UUU ja sam bijesna, jer znaci nisam jedina.
Situacija je bila ovakva; narucila 4 te iste male baklavice i onaj jedan rolat sa visnjama za ponijeti... i kaze ona meni 10 km
E sad ljuta sam na sebe sto sam to uopste platila, ali jednostavno sam bila sokirana i poslije jako ljuta na sebe sto samo nisam napustila slasticarnu!
Ja jos ne mogu da vjerujem da sam cenera izletila
UUU ja sam bijesna, jer znaci nisam jedina.
Situacija je bila ovakva; narucila 4 te iste male baklavice i onaj jedan rolat sa visnjama za ponijeti... i kaze ona meni 10 km
E sad ljuta sam na sebe sto sam to uopste platila, ali jednostavno sam bila sokirana i poslije jako ljuta na sebe sto samo nisam napustila slasticarnu!
Ja jos ne mogu da vjerujem da sam cenera izletila
-
ozz
#16 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Cijena na kilu, i na komad ne mora biti ista. Kila kafe je jeftinija od dva puta po 500 gr, a tek od 4*250 :S Možda se kilogram prodaje samo kao kilogram, postoji li ta mogućnost?
Nema ništa ofirno u traženju pojašnjenja u sred pune puncate slastičarne, makar se radilo o 40 pf. Sve se može lijepo pitati.
Glupačica i slični epiteti, no comment, a tek prijetnje otkazom
Kradljivaca i lopova ima, čovjek mora biti oprezan ali rješenje se ne traži na forumu nego na licu mjesta.
Nema ništa ofirno u traženju pojašnjenja u sred pune puncate slastičarne, makar se radilo o 40 pf. Sve se može lijepo pitati.
Glupačica i slični epiteti, no comment, a tek prijetnje otkazom
Kradljivaca i lopova ima, čovjek mora biti oprezan ali rješenje se ne traži na forumu nego na licu mjesta.
-
Emi_Nevermind
#17 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Ozz nije tačno, jer smo ranije uzeli 300 g hurmašica. Nismo specifično tražili dvije, već smo računali da ide na vagu, s obzirom da cijene nisu izražene po komadu već po kilogramu (za svaki ponuđen artikl). Ne tražimo rješenje na forumu, već iskustva ljudi da ne bi otišli i napali radnicu bez potrebe, a i da upozorimo ljude na nehumane cijene. Ja ne prijetim nikome otkazom, ali ako ljude zakida, to je čeka i kao što rekoh, nije mi žao. A ko je glup. glup je , ti komentaris'o il' ne komentaris'o.
- Hunkar
#18 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
da nisu baklave sa pistacijama? one su skupe ko istaAmirEmira wrote:Therrarius, ovo nije istresanje na "jadnu" radnicu, jer je očigledno nemoguće da dvije baklavice koštaju 4 marke.. Ako ne živiš previše daleko, otiđi sam-a i pogledaj veličinu istih, pa će ti biti jasno. Problem i jeste u tome što ona očigledno sama diktira cijene. Da se razumijemo, izraz glupačica je korišten zato što niko pametan ni po kakvoj računici ne može pomisliti da će kupac vjerovati da baklava koja je veličine klikera može koštati 2 marke po komadu. Ako je još mislila da se niko neće buniti, onda nije samo glupačica, već glupača. Osim toga, kad smo tražili račun, to smo uradili da vidimo tačan iznos i šta je uračunato, što nam nije bilo prikazano na istom.
u sb jeste skupa hrana ali je mljac
-
high_volume
#19 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Ja čekam kusur i 10 kf! A za 4 "jadne markice" bih bio spreman čekati cijeli dan...radi se o principuAmirEmira wrote:...ne znam kako se ti nosiš sa konfliktima, ali ja ne mislm da se svađam u sred pune slastičarnice oko 4 jadne marke, a i ne mislim pustiti da me neko pravi budalom, radi se o principu.
-
ozz
#20 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Pa oke, vjerujem, ne kupujem tu, ili bolje rečeno nisam odavno. Radnicu ne treba napadati, to isključi, ispadaš samo galamdžija i neurotična bitch (pardon my french), samo smireni lijepi pristup, kao da si vječno zahvalna, pitanja, dokazi, zašto na računima ne piše tačan naziv proizvoda, malo pozivanja na inspekciju i sl., ali bez prijetnji, nego smireno, kao da si to uradila do sada 100 puta. I savjetujem da bez obzira na iskustva drugih, odeš do slastičarne i popričaš sa gazdom ili nekim drugim, a ne sa radnicom. I sljedeći put, zaobiđeš Sarajbosnu, njima je gubitak.
Za inspiraciju, priča iz stvarnog života, čovjeku na kasi u prodavnici radnica na kasi vrati 10 KM manje, gužva, red, brzina, on uzima novac i kreće prema izlazu ali shvati da mu nešto ne štima, jer rijetko ko računa u datom trenutku koliko su nam vratili kusura. Čovjek se vrati, kaže da je dala 10 manje, a onda se ubjeđuje kako joj je dao 40, a ne 50 KM. Smireno u jednoj rečenici joj je rekao, ok ja vama vjerujem, ali molim vas zaključajte kasu. Njen blijedi pogled, dok on nastavlja sa objašnjenjem..ona treba zaključati kasu, pozvat će se menadžer ili ko već prodavnice (u pitanju je lanac supermarketa), pa će se lijepo sve izbrojati, a ako ne bude dovoljno, popisat će se stanje u prodavnici, u skladištu itd, i još joj ljubazno kaže 'želite li vi obavijestiti inspekciju ili da to uradim ja?'..ona se kao zbunila i počela brojati novac, i nakon treće pedesetice ahhhh sjetila se da je on ipak dao 50. Sumirano, u pitanju je tvoj novac, i za tvoj zarađeni 1 pf koji želiš potrošiti imaš pravo da dižeš državu na noge, samo polako, ili što bi se reklo pismeno.
Uživaj u baklavi, mada prije spavanja ne znam kako to paše
Za inspiraciju, priča iz stvarnog života, čovjeku na kasi u prodavnici radnica na kasi vrati 10 KM manje, gužva, red, brzina, on uzima novac i kreće prema izlazu ali shvati da mu nešto ne štima, jer rijetko ko računa u datom trenutku koliko su nam vratili kusura. Čovjek se vrati, kaže da je dala 10 manje, a onda se ubjeđuje kako joj je dao 40, a ne 50 KM. Smireno u jednoj rečenici joj je rekao, ok ja vama vjerujem, ali molim vas zaključajte kasu. Njen blijedi pogled, dok on nastavlja sa objašnjenjem..ona treba zaključati kasu, pozvat će se menadžer ili ko već prodavnice (u pitanju je lanac supermarketa), pa će se lijepo sve izbrojati, a ako ne bude dovoljno, popisat će se stanje u prodavnici, u skladištu itd, i još joj ljubazno kaže 'želite li vi obavijestiti inspekciju ili da to uradim ja?'..ona se kao zbunila i počela brojati novac, i nakon treće pedesetice ahhhh sjetila se da je on ipak dao 50. Sumirano, u pitanju je tvoj novac, i za tvoj zarađeni 1 pf koji želiš potrošiti imaš pravo da dižeš državu na noge, samo polako, ili što bi se reklo pismeno.
Uživaj u baklavi, mada prije spavanja ne znam kako to paše
- Hemera
#21 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
Da li si ti fakat razočarana u tu jadnu baklavicu što je tako precjenjena ili šta već?AmirEmira wrote:Evo jedno malo upozorenje u vezi Sarajbosne kod tržnice. Znate one mini baklavice sa čokoladom.. Danas nam jedna glupačica koja radi tamo naplati takve dvije baklavice 4 KM. Kad smo tražili račun, samo je isprintala račun na kojem je pisalo Hrana: 4KM. Ništa grama, komada i sl. I kad smo je pitali, rekla nam je da je komad mini baklave 2KM. S obzirom da je kila 24 marke, to bi značilo da su dva komadića oko 200 grama, što zvuči nevjerovatno. Nismo htjeli da se nastavimo raspravljati jer se slastičarna napunila, pa nam je bilo malo ofirno. Da li neko od vas ima slično iskustvo, ili možda zna da li je fakat komad baklavice 2 KM? Ili zna koliko je teška ona jedna jadna baklavica..?
- atko
#22 Re: Sarajbosna kod tržnice- krađa
E sto mozete palamuditiii
Cura je sokirana ili kradjom ili bezobrazno skupim baklavama i skrenula je paznju na to i u pravu je;)
Za tu mikroBaklavicu ja ne bih dao vise od 0.5 KM ... nacekace se kad cu im ja uc u SB i dati 2KM za trecinu zalogaja baklave
Cura je sokirana ili kradjom ili bezobrazno skupim baklavama i skrenula je paznju na to i u pravu je;)
Za tu mikroBaklavicu ja ne bih dao vise od 0.5 KM ... nacekace se kad cu im ja uc u SB i dati 2KM za trecinu zalogaja baklave