A tzv Turbo-rotor koji se spominje u tekstu trazi jedno 3 puta vecu povrsinu nego obicni kruzni tok
Saobraćajnice u KS
-
ins
#76 Re: Saobraćajnice u KS
Novi kruzni tok je najnormalniji moguci. Uopste nije mali, ugao skretanja je daleko veci nego na Austrijskom trgu ili na okretnici Pionirska dolina. Avaz po obicaju pise gluposti.
A tzv Turbo-rotor koji se spominje u tekstu trazi jedno 3 puta vecu povrsinu nego obicni kruzni tok
Maltene, nemoguce ga je ugurati u vec izgradjeno gradsko srediste, vec se mora planirati unaprijed sa izgadnjom novih naselja. Al eto, hoce Lindov da se pohvali da i on "strucne knjige", i to na engleskom... 
- chuchumbamayumbe
#77 Re: Saobraćajnice u KS
Ovo sam i ja vidio i ne mogu da vjerujem da su ipak to uradili, tj napravili ono trotoara, te ga prekinuli. PA opasnije je ono što su sada uradili, nego ono što je prije bilo, fakat nisu normalni. Ali, to je još jedan od dokaza da su u pitanju talovi, tj daj šta daš, nikakve logike niti odgovornosti, samo da se pare skrše, mamu im lopovsku.
Comrad wrote:Sto vise vrijeme odmice, to je teze praviti ove puteve. Jer ljudi samo prosiruju svoje baste, ograde, gabarite itd.
Sutra kad bude trebalo pravit put, svaki metar ce imati problem, jer je grad krcat sa novoizgradjenim objektima koji su na bog zna kakav nacin dosli do dozvola. A hvala bogu danas svako svakoga moze tuzakati + nasa brzina gradnje![]()
Gledam na dobrinji, nedavno je napravljen trotoar tamo na onom pravcu od ovog kruznog prema skoli i onim semaforima. Ide normalno, kad odjednom presjek, necija ziva ograda sa metalnom ogradom, onda se opet nastavlja trotoar..to je toliko nakaradno da se ne moze opisati...hebala te i ziva ograda i 3-4m2 baste.![]()
I ove nakaradne kuce sto se prave su katastrofa. Shvatam ja da svako hoce da ima svoj mir i privatnost, ali brate ne mozes u gradu imati kucu. Ja bih zabranio izgradnju kuca u ovim predjelima, gdje se komotno moze izgraditi zgrada. Izgradi kucu jbt u njoj zivi 4-5 ljudi, a mogla se napraviti zgrada za 40-50 porodica. Ako hoces kucu, imas brate blazuj, hadzice i pravi, jer grad je ionako prkno i nema mjesta ni zasta. Narocito Nedzarici i dobrinjsko naselje, svrakino...sve sravnit i izgradit zgrade sa parkovima...