Saobracajni udes, preporuka za advokata
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sency
#1 Saobracajni udes, preporuka za advokata
Imala sam saobracajni udes, napravljan zapisnik...nisam kriva
posto imam i tjelesne povreda treba mi dobar advokat koji bi me zastupao. Molim vas ako znate nekog ko je specijalizovan za osiguranja pa mi posalje podatke kako bi ga mogla konaktirati.
- jedna tamo
#2 Re: Saobracajni udes, preporuka za advokata
iz iskustva isti slučaj,sve sam rješila bez advokata, znači policija je bila, napravila uviđaj, taj narkos je čak pokušao pobjeći, odmah sam išla u bolnicu na snimanje tak da sam imala dokaze o tome da sam se "ugruvala" znači nije bilo ozbiljne povrede al sam ipak izvukla 1000 KM na zdr. osiguranje + osiguranje za auto:ja nisam znala rekli su mi kad te prvi put zovnu daće ti malu sumu odmah odbij, drugi put zovu sad otprilike nakon desetak dana eto kao više u mom slučaju troduplo više......tak da sam izvukla sumu i auto je popravljeno al moji strah od otvorenog puta nije tak da se i sad bojim na otvoreni put, a radila sam u hercegovini pa mi je normala bilo da idem gore dolen a sad ne bih za neznam koju lovu
sretno i dobro se raspitaj!
sretno i dobro se raspitaj!
-
sency
#3 Re: Saobracajni udes, preporuka za advokata
Hvala ti..bila sam i ja u bolnici na pregleda ali su se nalazi iskomplikovaki jer imam povredu kicme i mozda cu morati i operisati. Cekam magnetnu koju su mi sad hitno radili pa da doktor da svoj sud. Za auto cekam prvu ponudu koju cu naravno odbiti jer cu uzeti pregracun od ovastenog servisa koji ce biti sigurno puno veci od sume koju su u osiguranju spomenuli a koja je smijsna. Volila bi baren da se posavjetujem sa advokatom za tjelesno ostecenje.
- iceman ze
#4 Re: Saobracajni udes, preporuka za advokata
Moj prijatelj je naplacivao stete iz saobracajne nezgode, preko advokata Pasalic, kod FMUP-a ul.Pruscakova 9. Uglavnom oni rade na procenat, ne kosta te nista da provjeris ili potrazi jos neke savjete od iskusnijih. Sretno!
-
goran16v
#5 Re: Saobracajni udes, preporuka za advokata
Ja sam za povredu kicme tj vrata angazovao advokata, on je sam procjenio kolika bi trebala biti odsteta i podonio odstetni zahtjev na znatno vecu cifru da sto prije dodje do ciljanje. Nisam pratio cijeli tok, predpostavljam da je odbijao ponude dok nisu ponudili cifru za koju je on smatrao da je OK. Inace, u mom slucaju u vansudskim nagodbama (bilo ih je 3) je mimo odtete tacno navedena naknada za advokata, tako da troskove advokata prakticno nisam placao ja nego osiguranja. Ako treba kontakt advokata javi na PP.
-
tuzlak99
#6 Re: Saobracajni udes, preporuka za advokata
...
Last edited by Chmoljo on 22/07/2013 12:51, edited 1 time in total.
Reason: plati pa reklamiraj :)
Reason: plati pa reklamiraj :)