Saobracajni haos u kasnim vecernjim satima?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

semmy

Post by semmy »

nije mi samo jasno zasto ovdje niko ne spominje bezobrazluk pjesaka.... izlijecu na ceste kao ludi, daleko im do pjesackog.....vozac sam od 1998 ( prosjek 8h dnevno ) u ovom gradu, i svakodnevno se susrecem sa takvim pjesacima, koji ni crveno ne postuju a znaju napadati vozace...prelaze glavnu dzadu kako im je ceif a ne razmisljaju o posljedicama...
sve to i nekako al kad sam vidjela majku sa djetetom na otoci na semaforu kako trci na crvenom...pa ja bi nju dobro namlatila...

za udes u nedzaricima je kriv pjesak...vozac ni kriv ni duzan...
tako da bi mogli malo i o pjesacima a ne samo vozace napadati....
Dori

Post by Dori »

Da ima krivice pjesaka, to stoji.

Sto se motora tice mjesate "biker-e"*respect* i one kockaste glave iz Ville Park. To su dva razlicita pojma.
semmy

Post by semmy »

pa vecina kockastih glava se i pokazuje po gradu u bjesnim autima, trkajuci se kroz grad....kontaju da su cool...smjesno
_BosanaC

Post by _BosanaC »

semmy wrote:nije mi samo jasno zasto ovdje niko ne spominje bezobrazluk pjesaka.... izlijecu na ceste kao ludi, daleko im do pjesackog.....vozac sam od 1998 ( prosjek 8h dnevno ) u ovom gradu, i svakodnevno se susrecem sa takvim pjesacima, koji ni crveno ne postuju a znaju napadati vozace...prelaze glavnu dzadu kako im je ceif a ne razmisljaju o posljedicama...
sve to i nekako al kad sam vidjela majku sa djetetom na otoci na semaforu kako trci na crvenom...pa ja bi nju dobro namlatila...

za udes u nedzaricima je kriv pjesak...vozac ni kriv ni duzan...
tako da bi mogli malo i o pjesacima a ne samo vozace napadati....
E vidis... Ja imam napjesaceno vjerovatno vise nego ti na cetiri tocka. Slazem se - budala svakakvih ima. Medjutim, fascinira me, recimo, koliko se vozacima, i samo i iskljucivo vozacima, uvjek negdje zuri. Toliko im se zuri da pjesak nema teoretske sanse da ce preci cestu na pjesackom ukoliko je vozac planirao da prodje. Izgovora vozaca je mali milion, ali daleko mi je najbolji onaj "Pa de ba sta te kosta da sacekas vidis da hocu da prodjem". Zatim auta parkirana po trotoarima... A posto su trotoari predvidjeni za pjesake - pjesak sidje na ulicu, jer ne moze proci... I... BUUUUUUUUUM. Eto te na CUM-u. A jos ti revni vozac jebe majku jer koji ces qrac na cesti... A oni sto vazda "zure" kroz Vilsonovo iza 17h, vikendima i praznicima, jer "sta ti kosta skloniti se da auto prodje, pa i onako ne hodas po cesti", njima se posebno ovdje sjetim, najsrdacnije, sve moguce i nemoguce familije.

I tako dalje i tako blize...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

BHG wrote:
Qler wrote:e sve postujem ali me nikako ne mozes ubijediti da se drzite ogranicenja... to jednostavno nije istina...
drze se neki...mali broj njih tacnije...ostali divljaju...i sve do jednom...a ti sto divljaju ne misle ni na svoju sigurnost a kamoli na sigurnost drugih...zato mi je zao sto nevozam kakvog fapa pa da vidim mangupa koji ce sa 150 proletit kroz crveno....
Uz dužno poštovanje, nemaš ti pojma koliki je to broj.

Pozdrav.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

JD wrote:
Qler wrote:e sve postujem ali me nikako ne mozes ubijediti da se drzite ogranicenja... to jednostavno nije istina...

naravno ima izuzetaka kao i svugdje....
ma pusti ga supljira ko i uvijek kad se pricalo o motorima

nidje veze, on satro zagovara provodjenje zakona o saobracaju a sam ga krsi ko i svi ostali, da je tako ne bi smio voziti tako bucan motor poslije 11 navece jer tako krsi javni red i mir, a drugo ne bi ga vozio nikad preko 60 sto jedino postuje onaj motorista koji vozi skuter od 50 kubika pa ni ne moze vise...
Ti i ja smo davno imali diskusiju o ovoj temi koja je završena.

Nemoj da je ponovo počinjemo.
pudlica

Post by pudlica »

Ti trkaci vecina su bas trkaci(po street race i tako to),al ima onih seljacina koji su kupili auto boga pitaj kako pa se nesto ganjaju i takvi svaku drugu noc zavrse na banderi ili u stanici.Pjesaci su posebna prica.Ja jesam pjesak mada sam vise na biciklu i do vijecnice 20h idem,jer se skoro niko ne mice s trotuara i ne moze se proci i kad nekoga zakacis psuje ti majku kao sto ne gledam kuda vozim.Prije se pjesak pjesaku skloni sada ovi seljaci sto su sljakali s brda da mogu po cesti bi hodali
_sa_

Post by _sa_ »

krivice ima na obje strane.
s jedne strane su oni koji voze k'o da su na autoputu a s druge strane imas pjesake koji ne znaju reci "pardon" vec se na trotoaru glavom u ljude zalijecu a da ne govorim o izlijetanju na ulicu...
nit ima jakog zakona niti ima opce kulture ponasanja.
i nisu to samo oni s brda, ima ih na tona sto su generacijama u gradu pa se opet ponasaju k'o obicni neandertalci
Post Reply