Saobracajni haos u kasnim vecernjim satima?
- Qler
e bio mi je haver na mjestu nesrece i juce mi pricao sta je i kako bilo... u glavnom pjesak kriv 100% i momak je pokusavajuci da ga izbjegne udario u stanicu.. bio je iza njega neki covjek sa meganom i bio mu svjedok u muriji da nije isao brzo i da nije prosao kroz crveno... tako da nema smisla napadati vozaca...
- stripiii
E ta ograda je kasko osigurana100_KA wrote:I jos nesto, te cijevi koje navodno ograduju ta stajalista su od nehrdjajučeg čelika i iako su promjera skoro 70 mm a mozda i vise njihova debljina zida je 2 mm, uzaludno bacanje para za GRAS ili je to bilo nekome da uzme dobru lovu za održavanje, a sto se sigurnosti tiče, apsolutni promašaj.
samo betonski zid nas moze zastititi od ovakvih vozaca, pa onda nek lupaju koliko hoce
-
_BosanaC
Udes u sarajevskom naselju Otoka
Automobil pokosio šest osoba na autobuskom stajalištu
Iz nepoznatih razloga "fijat punto" skrenuo s ceste * U bolnici zadržan Haris Srna (18), dok je ostalih petero nakon ljekarske pomoći pušteno kućama
Šest osoba povrijeđeno je u saobraćajnom udesu koji se jučer oko 14 sati dogodio u sarajevskoj ulici Džemala Bijedića, kod pijace "Kvadrant" na Otoci. Do nezgode je došlo kada je u grupu mladića i djevojaka koji su stajali na autobuskom stajalištu udario automobil "fijat punto" (454-T-092) za čijim upravljačem se nalazio O. Š.
Od siline udara mladići i djevojke su oboreni na zemlju, a očevici događaja odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju.
Nekoliko vozila Hitne pomoći ubrzo se našlo na licu mjesta, a u pomoć povrijeđenima pritrčali su i slučajni prolaznici. Nakon zbrinjavanja, ozlijeđeni su prevezeni u CUM bolnice Koševo.
Kako nam je potvrđeno u bolnici, na Odjelu maksilofacijalne hirurgije zbog povreda lica je zadržan 18-godišnji Haris Srna.
Sabina Čaušević (30) zadobila je povrede glave, vratne kičme i stomaka, Amina Baručija (18) povredu desne potkoljenice, Ademiru Kahrimanu (21) ozlijeđena je glava, Anelu Hodžiću (19) ruka, a Elmiru Dedoviću (19) koljeno, potkoljenica i glava. Njih petero nakon ukazivanja pomoći pušteno je na kućno liječenje.
Sarajevski policajci obavili su uviđaj i uzeli izjave od očevidaca događaja. Daljnja istraga je u toku.
Dž. Ma.
- chuchumbamayumbe
Divljanje na motorima bez udesa nije incidenat, ali svakom normalnom gradjaninu ide na neku stvar. Znaci, ne govorim o konkretnim incidentima tipa udes, nego o divljanju. Slazem se da su ti divljaci u manjini, ali se cuju, itekako! Plus, odnos broja automobila naprema motorima (ne znam koliki je ali je vjerovatno 200:1 i veci) je i odnos broja automobilistickih vs. motoristickih udesa.DaysleepeR wrote:Problemi sa motorima su ograničeni na uski krug ljudi koji to vole.
Kad su pak automobili u pitanju, opasnosti vrebaju na sve strane, od divljaka do ljudi koji jednostavno lose voze bez ikakve lose namjere.
Posto su motori malobrojniji, treba poceti sredjivati stanje sa automobilima, pogotovo sto je omjer nesreca negdje oko 1:50 u korist automobila, mozda cak i vise.
Ja bih opet volio konkretne argumente, a ne rezime max. 5 incidenata sa motorima godisnje predstavljati kao problem.
Pozdrav.
Otpozdrav!
- Dust
Nakon svega izrecenog, citat jednog nacelnika PU u Sarajevu:
'' Zasto gradjani kada je rijes o sigurnosti uvijek misle na policiju''.
Zato predlazem komesara za 6.Aprilsku nagradu Grada i povisicu uposlenicima MUP-a (samo rukovodeci kadar) da nam se ovo nebi vise desavalo.
(kad je bal nek i hala gori).
'' Zasto gradjani kada je rijes o sigurnosti uvijek misle na policiju''.
Zato predlazem komesara za 6.Aprilsku nagradu Grada i povisicu uposlenicima MUP-a (samo rukovodeci kadar) da nam se ovo nebi vise desavalo.
(kad je bal nek i hala gori).
-
_BosanaC
Gledam sliku s mjesta nesrece iz Avazazena21 wrote:Pa ovo postaje gore iz dana u dan
Interesantno je da nigdje nema podataka o vozacu... I to u Avazu koji je u stanju objaviti bilo cije ime... Naravno, ako taj neko nema "baba" dovoljno utjecajnog da mu se ime ne objavi
A policija se cudi zasto gradjani od njih ocekuju garancije za sigurnost
Pa poBogu, i oni su samo obicni budzetski korisnici koji gledaju kako da ubiju svoje radno vrijeme
-
Como_Sarajevo
Beze priča.Ovde se naglaba o autima i motorima.LJudi,Policija ne radi ništa.Kad počne Policija raditi svoj posao takvih zajebancija će biti manje.Evo ja sinoć izađoh da se provozam motorom.Sitni sat .Ja laganini kroz grad,guštam kad oko mene već tri,četiri Šumahera spremna za dvoboj.Nisam pravio incidente,malo sam im popljuvao šoferšajbe,onako momački i smiriše se buduće nade našeg auto-moto sporta
Lijepa riječ ti je čudo jedno 
- DaysleepeR
Gdje si ti prije vješao?BHG wrote:od mene kratko i jasno....divljake na motorima i za volanima, ciste savjesti streljat na licu mjesta...do juce su se divili traktoru a danas fol oni vozaju auta i motore...
Ne budi smiješan.
- DaysleepeR
Izjednačavati gaženja pješaka po pješačkim prijelazima i tramvajskim i drugim stajalištima sa bukom koju proizvode motori je stvarno neozbiljno.chuchumbamayumbe wrote:Divljanje na motorima bez udesa nije incidenat, ali svakom normalnom gradjaninu ide na neku stvar. Znaci, ne govorim o konkretnim incidentima tipa udes, nego o divljanju. Slazem se da su ti divljaci u manjini, ali se cuju, itekako! Plus, odnos broja automobila naprema motorima (ne znam koliki je ali je vjerovatno 200:1 i veci) je i odnos broja automobilistickih vs. motoristickih udesa.DaysleepeR wrote:Problemi sa motorima su ograničeni na uski krug ljudi koji to vole.
Kad su pak automobili u pitanju, opasnosti vrebaju na sve strane, od divljaka do ljudi koji jednostavno lose voze bez ikakve lose namjere.
Posto su motori malobrojniji, treba poceti sredjivati stanje sa automobilima, pogotovo sto je omjer nesreca negdje oko 1:50 u korist automobila, mozda cak i vise.
Ja bih opet volio konkretne argumente, a ne rezime max. 5 incidenata sa motorima godisnje predstavljati kao problem.
Pozdrav.
Otpozdrav!
Motori su isto bučni u svakom dijelu svijeta i jednako se primjete.
To je jednostavno takvo prijevozno sredstvo.
Dovoljno ti je da vidiš da nema celebrity-a ili kvazi celebrity-a koji se nije slikao na nekakvom motoru.
Misliš da je to zato što su motori spori i tihi ili zato što je motor sinonim za buntovništvo?
Da ne pričam o tome kako su motoristi jedan od tračaka zapadnog načina života i razmišljanja u opštoj poplavi ravnogorsko četničkih, vehabijskih i turbo folk ideologija i propagandi.
-
tempora
100_KA wrote:I jos nesto, te cijevi koje navodno ograduju ta stajalista su od nehrdjajučeg čelika i iako su promjera skoro 70 mm a mozda i vise njihova debljina zida je 2 mm, uzaludno bacanje para za GRAS ili je to bilo nekome da uzme dobru lovu za održavanje, a sto se sigurnosti tiče, apsolutni promašaj.
samo betonski zid nas moze zastititi od ovakvih vozaca, pa onda nek lupaju koliko hoce
- BHG
a koje je tvoje rjesenje za infekciju primitivizma koja je prerasla u tumor ovog jadnog da nemoze biti jadnijeg drustvaDaysleepeR wrote:Gdje si ti prije vješao?BHG wrote:od mene kratko i jasno....divljake na motorima i za volanima, ciste savjesti streljat na licu mjesta...do juce su se divili traktoru a danas fol oni vozaju auta i motore...
Ne budi smiješan.
-
obuca
Vozac je, kako pisu NEzavisne novine, OMAR SAHINPASIC iz Sarajeva_BosanaC wrote:Gledam sliku s mjesta nesrece iz Avazazena21 wrote:Pa ovo postaje gore iz dana u danUzas.
Interesantno je da nigdje nema podataka o vozacu... I to u Avazu koji je u stanju objaviti bilo cije ime... Naravno, ako taj neko nema "baba" dovoljno utjecajnog da mu se ime ne objaviCak ni godine...
A policija se cudi zasto gradjani od njih ocekuju garancije za sigurnost![]()
Pa poBogu, i oni su samo obicni budzetski korisnici koji gledaju kako da ubiju svoje radno vrijeme
- DaysleepeR
Sprovođenje Zakona o sigurnosti saobraćaja.BHG wrote:a koje je tvoje rjesenje za infekciju primitivizma koja je prerasla u tumor ovog jadnog da nemoze biti jadnijeg drustvaDaysleepeR wrote:Gdje si ti prije vješao?BHG wrote:od mene kratko i jasno....divljake na motorima i za volanima, ciste savjesti streljat na licu mjesta...do juce su se divili traktoru a danas fol oni vozaju auta i motore...
Ne budi smiješan.
Nema druge.
- BHG
ma hajde...jos da ima neko da ga sprovodi efikasno...DaysleepeR wrote:Sprovođenje Zakona o sigurnosti saobraćaja.BHG wrote:a koje je tvoje rjesenje za infekciju primitivizma koja je prerasla u tumor ovog jadnog da nemoze biti jadnijeg drustvaDaysleepeR wrote: Gdje si ti prije vješao?
Ne budi smiješan.
Nema druge.
- DaysleepeR
To je dužnost policijskih organa a ne građana.BHG wrote:ma hajde...jos da ima neko da ga sprovodi efikasno...DaysleepeR wrote:Sprovođenje Zakona o sigurnosti saobraćaja.BHG wrote: a koje je tvoje rjesenje za infekciju primitivizma koja je prerasla u tumor ovog jadnog da nemoze biti jadnijeg drustva
Nema druge.
Građani moraju da poštuju zakon, a policija da ga sprovodi.
Dakle, prava adresa za to pitanje je MUP.
- Qler
pa sta mislis da policija sprovodi zakonDaysleepeR wrote:To je dužnost policijskih organa a ne građana.BHG wrote:ma hajde...jos da ima neko da ga sprovodi efikasno...DaysleepeR wrote: Sprovođenje Zakona o sigurnosti saobraćaja.
Nema druge.
Dakle, prava adresa za to pitanje je MUP.
-
zvijerka
Policija ne radi svoj posao, kao ni sudovi, ne bi o razlozima jer se o njima vec govorilo na drugim temama ali ovdje svakako treba dodati i nekulturu vozaca a treba li reci i nekulturu uopste. U ovom gradu pjesacki prelaz nema nikakvog smisla, nego fino provjeri sa svih strana pa predji, a da ne govorimo da je vozacima najnoramlnije proci kroz zuto, kao i da im je normalno da pjesak koji ima zeleno mora cekat da prodju vozaci.....
- DaysleepeR
Nigdje veze.Qler wrote:pa sta mislis da policija sprovodi zakonDaysleepeR wrote:To je dužnost policijskih organa a ne građana.BHG wrote: ma hajde...jos da ima neko da ga sprovodi efikasno...
Dakle, prava adresa za to pitanje je MUP.koliko bi ostalo motorista sa vozackim
tri i to oni sa tomosima
nema ga koji ide 60km/h glavnom
Motoristi su primjer postovanja propisa i generalno poznavanja saobracajnih pravila, prvenstveno iz razloga vlastite sigurnosti.
Izuzetci su mali.
I de ne lupaj vise ovakve gluposti.
- BHG
drze se neki...mali broj njih tacnije...ostali divljaju...i sve do jednom...a ti sto divljaju ne misle ni na svoju sigurnost a kamoli na sigurnost drugih...zato mi je zao sto nevozam kakvog fapa pa da vidim mangupa koji ce sa 150 proletit kroz crveno....Qler wrote:e sve postujem ali me nikako ne mozes ubijediti da se drzite ogranicenja... to jednostavno nije istina...
-
JD
ma pusti ga supljira ko i uvijek kad se pricalo o motorimaQler wrote:e sve postujem ali me nikako ne mozes ubijediti da se drzite ogranicenja... to jednostavno nije istina...
naravno ima izuzetaka kao i svugdje....
nidje veze, on satro zagovara provodjenje zakona o saobracaju a sam ga krsi ko i svi ostali, da je tako ne bi smio voziti tako bucan motor poslije 11 navece jer tako krsi javni red i mir, a drugo ne bi ga vozio nikad preko 60 sto jedino postuje onaj motorista koji vozi skuter od 50 kubika pa ni ne moze vise...
eto ne serite vise o trkacima, ofirno ste licemjerni, sad ispade nijedan pjesak ne pretrcava ulicu gdje ne treba i slicne glupostiQler wrote:e bio mi je haver na mjestu nesrece i juce mi pricao sta je i kako bilo... u glavnom pjesak kriv 100% i momak je pokusavajuci da ga izbjegne udario u stanicu.. bio je iza njega neki covjek sa meganom i bio mu svjedok u muriji da nije isao brzo i da nije prosao kroz crveno... tako da nema smisla napadati vozaca...
pa svaki dan vidim bar 10 slucajeva idiota od ljudi koji istrcavaju iza tramvaja i autobusa a najgore su mi one seljanke sa malom djecom kad pocne prelazit nasred ceste i onda je zali kad je pokupi auto... ja bi pjesacima duplo vece kazne pucao zbog prelaska na crveno, ali kod nas pjesak nije platio kaznu od kamenog doba
- bpsang
KULTURA GOSPODINE,tempora wrote:100_KA wrote:I jos nesto, te cijevi koje navodno ograduju ta stajalista su od nehrdjajučeg čelika i iako su promjera skoro 70 mm a mozda i vise njihova debljina zida je 2 mm, uzaludno bacanje para za GRAS ili je to bilo nekome da uzme dobru lovu za održavanje, a sto se sigurnosti tiče, apsolutni promašaj.
samo betonski zid nas moze zastititi od ovakvih vozaca, pa onda nek lupaju koliko hocePoceli bi znaci sa ogradama, pa bi nastavili sa kojekakvim drugim zidovima koji bi pjesake trebali stititi od nesavjesnih vozaca? I to bi rijesilo problem?
Pa pojasni mi onda, kako je moguce, da u velikim gradovima Evrope, nema nikakvih ograda na tramvajskim stajalistima a centri grada nisu takodjer ogradjeni a pjesaci kao mravi prelaze ulice?
obostrano postovanje i pjesaka i ucesnika u saobracaju,da li znas da se na primjer u Canadi , dok vozis pored trotoara, na samu pomisao pjesaka da ce preci ulicu , gospodine moras zaustaviti svoje vozilo na pristojnoj udaljenosti,
druga stvar, Vozaci na ovim prostorima prvo trebaju polagati ispit postovanja i kulture u saobracaju pa tek onda sam vozacki ispit.
Vjerovatno tamo gdje vi zivite vozaci ne Pljuju po ulici dok voze ili pak izbace punu pepeljaru na semaforu
KULTURA GOSPODINE