Saobracajni haos u kasnim vecernjim satima?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

sigicalo

#1 Saobracajni haos u kasnim vecernjim satima?

Post by sigicalo »

Sta se ovo desilo u Nedzaricima...Zaustavljen saobracaj glavnom cestom prema gradu...Ne rade tramvaji??? U A fazi saobracajni haos.
Skyfox

Post by Skyfox »

Ima li kakvih ocevidaca sa detaljnijim informacijama?
Vertigo

Post by Vertigo »

Znam samo da je bio zesci udes.
Suzdrzana

Post by Suzdrzana »

Pa vidi li iko gdje tačno? :-?
Vertigo

Post by Vertigo »

valjda se neka alfa zabila na tramvajsko stajaliste
lejlasa

Post by lejlasa »

registrovan wrote:valjda se neka alfa zabila na tramvajsko stajaliste
I pokupila pjesaka :-? koji je sa teskim povredama prevezen u CUM na Kosevu :-?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

lejlasa wrote:
registrovan wrote:valjda se neka alfa zabila na tramvajsko stajaliste
I pokupila pjesaka :-? koji je sa teskim povredama prevezen u CUM na Kosevu :-?
Hoce li neko NAPOKON u ovom gradu imati dovoljno *piiiiip* da stane lokalnim Niki Laudama u kraj i oduzme im vozacke dozvole?
Nece ocigledno, zasto bi, oni koji bi i mogli i trebali nemaju potrebe jer se licno guzaraju po sluzbenim vozilima 7 dana u sedmici! :x
Skyfox

Post by Skyfox »

Stajalista iza onih staklenih pregrada nemaju metalnu ogradu koja bi ublazila udar automobila. Postoji mogucnost da neko auto izleti na stanicu...
sigicalo

Post by sigicalo »

Ja jednostavno ne mogu da vam opisem koliko se ja gnusam takvih ljudi...koliko su mi mrski i odvratni...Nije me apsolutno briga sta ce se njima u trenutku nesrece desiti, ali me itekako briga za ljude koji se sasvim slucajno nadju na putu tim manijacima, jer se bojim da bih jednog dana to mogla biti ja ili neko od meni dragih ljudi...Jedan mi je policajac rekao da oni tacno znaju imena i prezimena tih divljaka, sto onih u autima sto onih na motorima, ali "ne mogu ih stici", "pobjegnu", "znas ipak..." bla bla bla...Svi nalaze neke isprike...I svaki put, nazalost, treba da se desi neka ovakva nesreca, ili onakva pored predsjednistva ili ona kod RTV doma da se ljudi malo raspricaju o tome, da novine napisu neku rijec, da se policija malo razbudi, a o sudu da ne govorim...Oni spavaju, a kad se probude obicno bude jako kasno, ali rijetko za divljake.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

da budemo realni, treba biti posten i reci da se ponekad, u izuzetnim situacijama moze desiti da auto koje vozi normalno desnom trakom izleti i zabije se u stanicu. Svako ko je vozac sa imalo iskustva zna da je pri brzini od 50 km/h krajnjom desnom trakom dovoljno malo da neko zakaci sa strane i udaris na ivicnjak nezgodno i izletis sa ceste...a ako je bas nesreca, na autobuskom ili tramvajskom stajalistu...

ne znam sta je u konkretnom slucaju i najvjerovatnije je prebrza i nekontrolisana voznja...samo kazem da duse ne grijesimo da moze biti bez krivice vozaca
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

da dodam, zalosno je sto se policija ne pozabavi trkacima po cestama :roll: koji ugrozavaju zivote ljudi i imovinu
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Objavljeno prije 2 sata 1 minutu
Udes na raskrsnici u Sarajevu, više povrijeđenih

U subotu, 24. marta oko 22.10 sati na raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića-X transferzala, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđeno više osoba.

Tom prilikom pri prelasku kolovoza, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka T. A. rođen 1982. godine iz Sarajeva od strane putničkog motornog vozila "alfa romeo", reg. broja 255-T-875, kojim je upravljao vozač M. J. rođen 1986. godine iz Sarajeva.

Nakon udara vozač "alfe" gubi kontrolu nad vozilom i skreće van kolovoza na tramvajsko stajalište Nedžarići, gdje udara i obara na tramvajsku prugu A. M., rođen 1976. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura obje podkoljenice i povredu glave/, zadobio je pješak T.A. kojem je ukazana ljekarska pomoć na CUM-u Bolnice Koševo, gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Lakše tjelesne povrede zadobio je pješak A. M. i B. A. suvozač iz "alfe", kao i vozač M. J. kojima je takođe ukazana ljekarska pomoć na CUM-u Bolnice Koševo.

Uviđajnom radnjom rukovodio je kantonalni Tužitelj.
Zbog ovog udesa tramvajski saobraćaj je bio obustavljen od 22.10 do 23.30 sati.
:x :x
Vertigo

Post by Vertigo »

Ovaj topic je samo jos jedna potvrda supriornosti interneta nad drugim medijima. :)
Zlonamjerni bi rekli Radio Mileva :-)
sigicalo

Post by sigicalo »

Bolje zvuci Sena Internet :-D
JD

Post by JD »

daduli_sa wrote: Hoce li neko NAPOKON u ovom gradu imati dovoljno *piiiiip* da stane lokalnim Niki Laudama u kraj i oduzme im vozacke dozvole?
jesi ti naivan

zar mislis da bi oduzimanje jednog komada plastificiranog papira nesto promjenilo ?

treba ih stvarno onemoguciti da to rade, a ne da im oduzmu vozacku, ko da niko ne vozi bez vozacke :roll:

zatvor i gotovo... ali kod nas i kad ubijes nekoga ne ides u zatvor pa zasto bi neko ko vozi 100 na sat po gradu

elem ne treba uvijek kriviti ni vozace, ne znam za ovaj slucaj, ali opcenito nije ni pjesacima mahane prelaze svuda cestu, mrsko im sacekat 10 sekundi da se upali zeleno pa pretrcavaju...
bpsang

Post by bpsang »

Davno sam ja rekao u jednom postu , da je za sve ovo kriv GRAS
a zasto?

I dalje tvrdim da treba pod hitno ograditi svako stajaliste u gradu betonsko-armaturnom branikom visine 1 metar i debljine najmanje 20 cm, ako zelimo sebe zastititi i same putnike to se mora napraviti, i ograditi se od
novopecenih i ostalih koji nemaju ljudskosti u sebi .

Meni nije jasan stav tih vozaca , kome se to oni dokazuju svojom ludačkom vožnjom ?
Last edited by bpsang on 27/03/2007 21:01, edited 1 time in total.
bpsang

Post by bpsang »

I jos nesto, te cijevi koje navodno ograduju ta stajalista su od nehrdjajučeg čelika i iako su promjera skoro 70 mm a mozda i vise njihova debljina zida je 2 mm, uzaludno bacanje para za GRAS ili je to bilo nekome da uzme dobru lovu za održavanje, a sto se sigurnosti tiče, apsolutni promašaj.

samo betonski zid nas moze zastititi od ovakvih vozaca, pa onda nek lupaju koliko hoce
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Misle kad projure autom da ce narodu ostati oci na njima misleci: "vidi ovih heroja" :roll: Jebala ih vise i ta kola i motori, sta se ima ko vise hvaliti ili sepuriti. To su sve primitivci udareni u glavu, bilo to kod nas ili po svijetu.
bpsang

Post by bpsang »

opet moram nesto reci, zasto se u Sarajevu ne grade podzemni prolazi na izuzetno frekventnim raskrsnicama, i kako mi je ono glupo predjes pola ceste i samo sto si htio preci na drugu stranu pali se zeleno svjetlo na semaforu za vozila iz drugog pravca i ti si bukvalno zarobljen na prostoru od jedan metar izmedju tramvaja i trase puta, meni stvarno nije jasno, ko i zato tako kreira raskrsnice, imaju li ti saobracajni tehnicari ili inzinjeri uopste pojima o onome o cemu rade, ko je nadlezan za prijem takvih raskrsnica koje su regulisane BOZE SACUVAJ,
postiracu vam jednom slike razbacanih stubova za semafore na jednoj raskrsnici
_BosanaC

Post by _BosanaC »

100_KA wrote:opet moram nesto reci, zasto se u Sarajevu ne grade podzemni prolazi na izuzetno frekventnim raskrsnicama, i kako mi je ono glupo predjes pola ceste i samo sto si htio preci na drugu stranu pali se zeleno svjetlo na semaforu za vozila iz drugog pravca i ti si bukvalno zarobljen na prostoru od jedan metar izmedju tramvaja i trase puta, meni stvarno nije jasno, ko i zato tako kreira raskrsnice, imaju li ti saobracajni tehnicari ili inzinjeri uopste pojima o onome o cemu rade, ko je nadlezan za prijem takvih raskrsnica koje su regulisane BOZE SACUVAJ,
postiracu vam jednom slike razbacanih stubova za semafore na jednoj raskrsnici
Gada dekan Saobracajnog fakulteta moze djoniti knjige i nakon toga ostati na toj funkciji da mu niko ni a ne kaze onda je sve moguce...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Bosanac_21 wrote:Misle kad projure autom da ce narodu ostati oci na njima misleci: "vidi ovih heroja" :roll: Jebala ih vise i ta kola i motori, sta se ima ko vise hvaliti ili sepuriti. To su sve primitivci udareni u glavu, bilo to kod nas ili po svijetu.
Malo ohani sa motorima, bar dok ne pribaviš neki argument.
bpsang

Post by bpsang »

DaysleepeR wrote:
Bosanac_21 wrote:Misle kad projure autom da ce narodu ostati oci na njima misleci: "vidi ovih heroja" :roll: Jebala ih vise i ta kola i motori, sta se ima ko vise hvaliti ili sepuriti. To su sve primitivci udareni u glavu, bilo to kod nas ili po svijetu.
zar nije dovoljan argument samo koliko je stradalo motorista u Sarajevu zbog neprimjerene voznje i voznje mozda u cetiri puta vecom brzinom,od Dozvoljene,kako opravdati brzinu voznje kroz naselje koja je ogranicena na 40 km /sat a doticni voze po 120 km/sat.

meni nije jasan apel vazaca motora ,prilikom stradanja jednog od motorista prosle godine, naime traze da se vozaci autoomobila ponasaju u skladu sa saobracajnim propisima, a upravo ti vozaci motora, svojim divljanjem ugrozavaju prvo, sebe pa i ostale ucesnike u gradu
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

100_KA wrote:
DaysleepeR wrote:
zar nije dovoljan argument samo koliko je stradalo motorista u Sarajevu zbog neprimjerene voznje i voznje mozda u cetiri puta vecom brzinom,od Dozvoljene,kako opravdati brzinu voznje kroz naselje koja je ogranicena na 40 km /sat a doticni voze po 120 km/sat.

meni nije jasan apel vazaca motora ,prilikom stradanja jednog od motorista prosle godine, naime traze da se vozaci autoomobila ponasaju u skladu sa saobracajnim propisima, a upravo ti vozaci motora, svojim divljanjem ugrozavaju prvo, sebe pa i ostale ucesnike u gradu
Buraz, razglabali smo 200 puta ovo.

Da ja nebi sad tvoj komplet post rascljanjivao u segmente i odgovarao na njih a to povlacilo diskusiju u milion sporednih pravaca, necu nista odgovoriti na ovo osim toga da treba pustiti motoriste da sami zauzmu svoj stav.

Razlozi nesreca motorista su razni, a samo jedan od njih je brzina neprilagodjena uslovima puta, dokaz za to je da su nesrece imali i oni koji ne jurcaju.

Tema govori o gazenju pjesaka na pjesackom i udaranju u tramvajsko stajaliste pri cemu dolazi do povrede jos jednog pjesaka.
Mislim da je SF stavljati motore u taj kontekst, te je to razlog moje reakcije.

Pozdrav.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

DaysleepeR wrote:
100_KA wrote:
DaysleepeR wrote: Malo ohani sa motorima, bar dok ne pribaviš neki argument.

Buraz, razglabali smo 200 puta ovo.

Da ja nebi sad tvoj komplet post rascljanjivao u segmente i odgovarao na njih a to povlacilo diskusiju u milion sporednih pravaca, necu nista odgovoriti na ovo osim toga da treba pustiti motoriste da sami zauzmu svoj stav.

Razlozi nesreca motorista su razni, a samo jedan od njih je brzina neprilagodjena uslovima puta, dokaz za to je da su nesrece imali i oni koji ne jurcaju.

Tema govori o gazenju pjesaka na pjesackom i udaranju u tramvajsko stajaliste pri cemu dolazi do povrede jos jednog pjesaka.
Mislim da je SF stavljati motore u taj kontekst, te je to razlog moje reakcije.

Pozdrav.
Tako je Daysleeper, sjecam se polemika na ovu i slicne teme pa to sada dovedoh u kontekst, a koga drugog, nego vehabija. :-)
Kaze frajer ne priznaje sud, prolazi kroz crveno, ne priznaje ove "nase" zakone, nego samo Allahov zakon...Prica mi neki dan taksista sa standa u Hrasnom pored Robota, valjda imaju nekog vehu, kaze rege čova skroz, ali ima tu furku, prođe kroz crveno sad pa sad, ne jebe živu silu... E sada, neka se motoristi furaju, žive svoj život, neka se furaju oni sa GTI i slicnim mašinama. ali nemoj brate da se furaju po gradu... Jarane, na Grobnik pa ga nagari 300 ako zelis, ali u gradu postoje neka oganicenja, preopasno je tako voziti po gradu, ima puno djece, ovo, ono...Ne stavljam ja motoriste i manijake za volanom u isti kosh, ali se dobro zna koga stavljam... Ove Đikane na Ninjama sto nam probijaju bubne opne i tjeraju u crveno ispod prozora u gluho doba noći...takvih mi je pun qrac, isto kao i ovih sa BMW-ovima bez registracija, GTI-ovima godiste 87 i slicnom govnarima za koje me čisto zabole hašimaga ako večeras poginu svojom greškom, ali ne do Bog da moje dijete ili moj neko pogine njihovom greškom!
Haugh!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Problemi sa motorima su ograničeni na uski krug ljudi koji to vole.

Kad su pak automobili u pitanju, opasnosti vrebaju na sve strane, od divljaka do ljudi koji jednostavno lose voze bez ikakve lose namjere.

Posto su motori malobrojniji, treba poceti sredjivati stanje sa automobilima, pogotovo sto je omjer nesreca negdje oko 1:50 u korist automobila, mozda cak i vise.

Ja bih opet volio konkretne argumente, a ne rezime max. 5 incidenata sa motorima godisnje predstavljati kao problem.

Pozdrav.
Post Reply