Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
d2
#26 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
uzrok su budale na cesti a kod nas budala na cesti ima toliko da kad bi neko platio marku za svaku budalu bili bi bogati ko kuvajt
-
bice_bice
#27 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
stvar je u tome kad pekar zeli istovarit dva hljeba na M17, zaustavi saobracaj pola BiH..
isto gadno je kad ljudi presporo voze, vise ce prouzrokovati neugodnih situacija nego neko ko vozi 20 preko ogranicenja...
iako jos uvjek tvrdim, radije sporije nego brze, al eto!
isto gadno je kad ljudi presporo voze, vise ce prouzrokovati neugodnih situacija nego neko ko vozi 20 preko ogranicenja...
iako jos uvjek tvrdim, radije sporije nego brze, al eto!
- scooter21ba
#28 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
ma ja cu kupiti onu UN "zabu" ako se ko sjeca onih francuskih pa nek preticu nek me udaraju da vidimo ko ce kako proci 
- dottore
#29 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
glavni je problem sto svi misle da su vozačine, a ustvari nemaju pojma o vožnji 
-
quantum
#30 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
I dalje tvrdim da je prosjecan golf II star 20 godina (ili slicno vozilo) opasnost na cesti. Mom prijetelju je na jednom takvom golfu (ko’ lampa) iz cista mira blokirao volan, sletio je sa ceste, imao je veeeliku srecu pa je ostao neogreban. Na takve i slicne stvari moras biti spreman sa vozilom sa predjenih 300.000 km.
Sjecate li se nesrece kod Kaknja kada je autobus pun putnika sletio sa ceste? Uzrok: neispravnost autobusa (starog krsa).
Osim toga, moderna vozila su po pitanju sigurnosti daleko naprednija, pocevsi od toga da se puno bolje ponasaju na cesti, bolje koce do zracnih jastuka, raznih ojacanja, ABS-a, itd.
Sto se tice (pre)spore voznje i ona je opasna, cak je i kaznjiva zakonom. Vozaci koji presporo voze cesto prouzrokuju nervozu, a u tezim slucajevima nesrece u kojima oni cesto najbolje prodju.
Sjecate li se nesrece kod Kaknja kada je autobus pun putnika sletio sa ceste? Uzrok: neispravnost autobusa (starog krsa).
Osim toga, moderna vozila su po pitanju sigurnosti daleko naprednija, pocevsi od toga da se puno bolje ponasaju na cesti, bolje koce do zracnih jastuka, raznih ojacanja, ABS-a, itd.
Sto se tice (pre)spore voznje i ona je opasna, cak je i kaznjiva zakonom. Vozaci koji presporo voze cesto prouzrokuju nervozu, a u tezim slucajevima nesrece u kojima oni cesto najbolje prodju.
- scooter21ba
#31 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
a po tvom pisanju na ovom podforumu zakljucio sam da si na neki nacin opisao samog sebedottore wrote:glavni je problem sto svi misle da su vozačine, a ustvari nemaju pojma o vožnji
- Citizen-X
#32 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Ja znam rjesenje koje kosta 0 maraka za drzavu, kako bi se sve nesrece svele na samo par procenata od postojeceg broja:
Ogromnu infrastrukturu za pracenje i snimanje drzimo na stolovima kafana, instrument tabli od auta a to znaci slijedece:
Slikanje video i slikovnih zapisa i slanje u jedan automatski box koji ce prekrsaj automatski postirati na web stranici a proci kroz admin MUP-a, naplata drakonskih kazni za teske prekrsaje, trajno oduzimanje vozacke dozvole, zatvor i slicno uz nagradu anonimnom posiljaocu recimo 25-30% od svote koju kazna predvidja, fino generise kod za isplatu posiljaocu - posalje/dobije mailom - i sa kodom ides u banku po lovu.
U nasoj BIH svakodnevnici samo radikalni potezi mogu da poluce blagostanje ako nista, psihe i zadovoljstva pravde i reda, medjutim mafijasi vladaju drzavom, narod glasa za istu - a meni je preostalo da kese, tetrapak, plastiku i metal recikliram u tudjoj zemlji i da postujem propise kao bubica, a da kad predjem Savu ugledam talibane, indijance i ostalu zivinu kako se izivljavaju dok ja gledam kako cu zivu glavu da izvucem.
Ogromnu infrastrukturu za pracenje i snimanje drzimo na stolovima kafana, instrument tabli od auta a to znaci slijedece:
Slikanje video i slikovnih zapisa i slanje u jedan automatski box koji ce prekrsaj automatski postirati na web stranici a proci kroz admin MUP-a, naplata drakonskih kazni za teske prekrsaje, trajno oduzimanje vozacke dozvole, zatvor i slicno uz nagradu anonimnom posiljaocu recimo 25-30% od svote koju kazna predvidja, fino generise kod za isplatu posiljaocu - posalje/dobije mailom - i sa kodom ides u banku po lovu.
U nasoj BIH svakodnevnici samo radikalni potezi mogu da poluce blagostanje ako nista, psihe i zadovoljstva pravde i reda, medjutim mafijasi vladaju drzavom, narod glasa za istu - a meni je preostalo da kese, tetrapak, plastiku i metal recikliram u tudjoj zemlji i da postujem propise kao bubica, a da kad predjem Savu ugledam talibane, indijance i ostalu zivinu kako se izivljavaju dok ja gledam kako cu zivu glavu da izvucem.
-
ins
#33 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
I da ne zaboravimo, duboko u sustini problema, lezi saobracjni policajac u funkciji srednjevjekovnog feudalnog drumara, koji naplacuje prolazak cestom u omjeru 20% odgovarajucem kantonalnom budzetu, a 80% sebi "za kafu", i cije djelovanje niti u 1% nije u funkciji sigurnosti saobracaja.... Pogotovo u HNK, ono dole je smijesno!
- Citizen-X
#34 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Dobro, ja se slazem da je ovo sto si ti rekao tacno - ali - jesi li mozda vidio forenzicarske slike te nesrece sa busom kod Kaknja?quantum wrote:I dalje tvrdim da je prosjecan golf II star 20 godina (ili slicno vozilo) opasnost na cesti. Mom prijetelju je na jednom takvom golfu (ko’ lampa) iz cista mira blokirao volan, sletio je sa ceste, imao je veeeliku srecu pa je ostao neogreban. Na takve i slicne stvari moras biti spreman sa vozilom sa predjenih 300.000 km.
Uzrok nije neispravnost krsa kako ti kazes, nego neispravnost drzave - koja je proglasila "krs" neispravnim da bi sa sebe skinula portfelj glavnom krivca za bruku mrtvih ljudi koji nisu znali pravno-zakonski da iskoriste sansu da je ogule za drakonsku svotu. Samo te pitam, kako je indikativno i oku upadno promptno restauriranje ceste nakon te nesrece zajedno sa mostom asfaltom i kojecime.
Na tim forenzicarskim fotografijama koje su mislim, bile objavljene i u novinama stoji jasan trag tockova POSLIJE RUPE na cesti. Dakle nedvosmislen dokaz je da je rupa izazvala manifestaciju krsa i njegovo otjelovljenje u rijeci Bosni zajedno sa vise desetina mrtvih. Drzava nas i dan danas masla - a mi joj vjerujemo ko telad - dok Haris Silajdzic - jedno obicno djubre kaze - kako je dobro poslati u Irak najbolje momke zarad stabilnosti, clanstva NATO-a i EU-a dok svoju familiju sklanja i skoluje po svjetskim mondenim jebivjetrinama.
- Edin H.
#35 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Citizen-X wrote:Dobro, ja se slazem da je ovo sto si ti rekao tacno - ali - jesi li mozda vidio forenzicarske slike te nesrece sa busom kod Kaknja?quantum wrote:I dalje tvrdim da je prosjecan golf II star 20 godina (ili slicno vozilo) opasnost na cesti. Mom prijetelju je na jednom takvom golfu (ko’ lampa) iz cista mira blokirao volan, sletio je sa ceste, imao je veeeliku srecu pa je ostao neogreban. Na takve i slicne stvari moras biti spreman sa vozilom sa predjenih 300.000 km.
Uzrok nije neispravnost krsa kako ti kazes, nego neispravnost drzave - koja je proglasila "krs" neispravnim da bi sa sebe skinula portfelj glavnom krivca za bruku mrtvih ljudi koji nisu znali pravno-zakonski da iskoriste sansu da je ogule za drakonsku svotu. Samo te pitam, kako je indikativno i oku upadno promptno restauriranje ceste nakon te nesrece zajedno sa mostom asfaltom i kojecime.
Na tim forenzicarskim fotografijama koje su mislim, bile objavljene i u novinama stoji jasan trag tockova POSLIJE RUPE na cesti. Dakle nedvosmislen dokaz je da je rupa izazvala manifestaciju krsa i njegovo otjelovljenje u rijeci Bosni zajedno sa vise desetina mrtvih. Drzava nas i dan danas masla - a mi joj vjerujemo ko telad - dok Haris Silajdzic - jedno obicno djubre kaze - kako je dobro poslati u Irak najbolje momke zarad stabilnosti, clanstva NATO-a i EU-a dok svoju familiju sklanja i skoluje po svjetskim mondenim jebivjetrinama.
-
radijator
#36 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Nije problem kada neko poštuje ograničenje, problem je kada je ograničenje 80 a on vozi 60.Neelix wrote:ja tim putem ( do Maglaja doduse) vozim redovno. Istina je da ima nelogicnih ogranicenja, ali je isto tako istina da ti po zakonu NE SM IJES voziti brze, znaci ako neko postuje ogranicenje nije on kriv sto je neko ustao na lijevu nogu pa se nervozi i izivljava na cesti.radijator wrote:Ne znam jesi li vozač ili ne, ali ako si ikada vozio putem Sarajevo-Zenica-Doboj-Derventa, jasno ti je da se tom dionicom zaista, bez ikakvog divljanja i kurčenja, rahat može vozit 100 km/h. I sad se tu pojavi neko ko vozi 60, nije problem usporit, ali taj što vozi 60 stvara kolonu, stvara i nervozu koja insana tjera na rizične poteze kakva su preticanja. i još ako je u pitanju loš vozač, eto belaja. Uhvatio sam se ovog puta M17 jer se tu najčešće dešavaju teške saobračajne nesreće, a uzrok nisu loše ceste. A loših vozača i loših auta ima svugdje, i uvijek će ih biti, pa nismo Švicarska da svi voze nova auta.zlatan01 wrote: Tebi je stvarno najveci problem vozila koja idu 50-60? I ti vozis 100 i problem je usporiti? Slazem se da to nije u redu ali je daleko manji problem od losih vozaca u losim autima i na losim cestama. Kad jos dodate losu kontrolu od strane policije i tehnickog pregleda...
A vezano za bržu vožnju od propisane, u našoj državi postoji neformalno pravilo da je tolerancija 20km/h preko ograničenja, na otvorenoj cesti. To u gradu i naseljenim mjestima ne važi.
-
zlatan01
#37 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
A zasto nervoza? Pa bolje je stici pola sata kasnije ali stici! Dovoljno je dakle krenuti malo ranije i nema problema. Jos bolje bi bilo da na odredjenim mjestima postoje duple trake gdje bi se sporija vozila mogla bezbjedno zaobilaziti, dakle putevi su neadekvatni. Ipak postoje prosirenja, parkinzi i slicno gdje bi se spora vozila mogla skloniti i propustiti kolonu, da je malo vise svijesti kod vozaca istih. Losa vozila ne znaci stara vozila, nego lose odrzavana vozila. Koliko auta ZAISTA prodje tehnicki pregledu BiH? U razgovoru sa pijateljima cujem cesto frazu, "ne treba meni tehnicki ja odrzavam auto radi svoje sigurnosti", a poslije toga kaze da na autu starom 20 godina nikada nije promjenio amortizere, kocione diskove, ulje za kocenje i td. Koliko nasih vozaca recimo zimi ima 4 dobre zimske gume, dakle sa profilom sara najmanje 4 mm? Problem je puno kompleksniji nego sto vecina forumasa misli. Problem je i u vozacima i u autima i u cestama (koje su pretijesne za broj vozila) i u propisima (provodjenje i kontrola) i u skolskom sistemu (koji ne obrazuje jos od osnovne skole) i td...radijator wrote: Ne znam jesi li vozač ili ne, ali ako si ikada vozio putem Sarajevo-Zenica-Doboj-Derventa, jasno ti je da se tom dionicom zaista, bez ikakvog divljanja i kurčenja, rahat može vozit 100 km/h. I sad se tu pojavi neko ko vozi 60, nije problem usporit, ali taj što vozi 60 stvara kolonu, stvara i nervozu koja insana tjera na rizične poteze kakva su preticanja. i još ako je u pitanju loš vozač, eto belaja. Uhvatio sam se ovog puta M17 jer se tu najčešće dešavaju teške saobračajne nesreće, a uzrok nisu loše ceste. A loših vozača i loših auta ima svugdje, i uvijek će ih biti, pa nismo Švicarska da svi voze nova auta.
I da, vozac sam i to dosta dugo, promijenio sam vise auta i preso puno kilometara preko citave Europe.
- dottore
#38 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
pusi quracscooter21ba wrote:a po tvom pisanju na ovom podforumu zakljucio sam da si na neki nacin opisao samog sebedottore wrote:glavni je problem sto svi misle da su vozačine, a ustvari nemaju pojma o vožnji
- VR6
#39 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Nije to stvar stizanja negdje prije, ti bi da mjenjas ljudsku psihu... Nego cisto, takvi likovi prvo sto ugrozavaju saobracaj svojom sporom voznjom, drugo iritiraju stalnim pritiskanjem kocnice pred krivinama u kojim uopste ne treba kociti, kad vide bus iz suprotnog smjera koce i slicno. Onda i ti iza stalno moras kociti i slicno, sto kod vecine stvara nervozu. Kako neko napisa, ovo je poprilicno opsirna tema i mislim da bi se trebalo promjeniti dosta stvari da se nesto poboljsa. Trebala bi se malo zesca analiza stanja uraditi i onda skupiti neke pametne ljude, da to sve uokvire i promjene stvar. Ima tu vise stvari, vozaci su naravno najveci krivac, pa onda idu losi putevi, pa tehnicki neispravni auti i tako dalje.zlatan01 wrote:radijator wrote:A zasto nervoza? Pa bolje je stici pola sata kasnije ali stici! Dovoljno je dakle krenuti malo ranije i nema problema.
-
malizeleni
#40 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Upravo, cemu nervoza. Najbolji primjer ja i moja cura. Sad dok smo vozili kroz njemacku, stao na benzinsku, i nasuo benzina, 35L. I pustio je za volan. S njenim zivcima u saobracaju, presli smo cijelih 360 km. Stali na pumpu opet, nasuo tacno 36 litara, odnosno do vrha opet. Sjeo za volan, laganini, malte ne istom brzinom, presao 460km, opet na pumpu, tacno 35L stalo u rezervoar. Izgubio sam cijelih 5 minuta sto se puta tice.zlatan01 wrote: A zasto nervoza? Pa bolje je stici pola sata kasnije ali stici! Dovoljno je dakle krenuti malo ranije i nema problema. Jos bolje bi bilo da na odredjenim mjestima postoje duple trake gdje bi se sporija vozila mogla bezbjedno zaobilaziti, dakle putevi su neadekvatni. Ipak postoje prosirenja, parkinzi i slicno gdje bi se spora vozila mogla skloniti i propustiti kolonu, da je malo vise svijesti kod vozaca istih. Losa vozila ne znaci stara vozila, nego lose odrzavana vozila. Koliko auta ZAISTA prodje tehnicki pregledu BiH? U razgovoru sa pijateljima cujem cesto frazu, "ne treba meni tehnicki ja odrzavam auto radi svoje sigurnosti", a poslije toga kaze da na autu starom 20 godina nikada nije promjenio amortizere, kocione diskove, ulje za kocenje i td. Koliko nasih vozaca recimo zimi ima 4 dobre zimske gume, dakle sa profilom sara najmanje 4 mm? Problem je puno kompleksniji nego sto vecina forumasa misli. Problem je i u vozacima i u autima i u cestama (koje su pretijesne za broj vozila) i u propisima (provodjenje i kontrola) i u skolskom sistemu (koji ne obrazuje jos od osnovne skole) i td...
I da, vozac sam i to dosta dugo, promijenio sam vise auta i preso puno kilometara preko citave Europe.
Onda putevi, jedan od pravaca, ili nije bas pravac koji mene najmanje muchi je Ivan. Znaci kad se spustas s Bradine prema Konjicu, imas dvije trake odozdo, i jednu odozgo. Na nekim mjestima, koja su u krivini kao i sva ostala, isprekidana linija, tako da mozes ulijetati u traku ljudima koji se penju, i najvjerovatnije su u ljevoj traci gdje prestizu sporija vozila koja voze uzbrdo. Gdje je logika tu. Ubacio u 4. i lagano nizbrdo, sta se desavalo iza, ispred i oko mene, prestravilo me je. Gdje zure, to mi nikad jasno nece biti.
-
vnm
#41 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
uz svo duzno postovanje prema tebi i tvojem prijatelju, ali koliko puta je to auto vozeno na tehnicki pregled?quantum wrote:I dalje tvrdim da je prosjecan golf II star 20 godina (ili slicno vozilo) opasnost na cesti. Mom prijetelju je na jednom takvom golfu (ko’ lampa) iz cista mira blokirao volan, sletio je sa ceste, imao je veeeliku srecu pa je ostao neogreban. Na takve i slicne stvari moras biti spreman sa vozilom sa predjenih 300.000 km.
taj "ko lampa" mentalitet, odnosno "samo sipaj gorivo, to je vw, to je neunistivo", je po meni gori i od divljanja i od prespore voznje.
- Better Man
#42 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Evo govorimo automobilima i nesrećama koje izazivaju nesavjesni vozači, a šta ćemo sa motoristima i biciklistima koji takođe izazivaju nesreće. Danas poslije posla idem Miskinovom, odnosno Ferhadijom kad pored mene manijački proleti nakav debil na nekom bezveznom biciklu, sekunda falila da me zakaći. Okrenem se za njim kad on idalje vozi manijački bez obzira što je puno svijeta. 10-15 minuta poslije vraćam se nazad kad kod Scandala leži djevojka na cesti sva u suzama i blijeda ko krpa, a prijateljica joj drži glavu i policajac stoji tu kraj njih. Vidim pored djevojke biciklo i pitam ženu koja je bila tu šta se desilo i reče mi da ju je udario biciklista, odnosno doslovce je raznio. Naravno riječ je o biciklisti koji je manijački proletio pored mene. Koji debil, trebalo bi mu stopala odmah na licu mjesta odrezat
.
- scooter21ba
#43 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
treba prvo da naraste da bi mogao pusitidottore wrote:pusi quracscooter21ba wrote:a po tvom pisanju na ovom podforumu zakljucio sam da si na neki nacin opisao samog sebedottore wrote:glavni je problem sto svi misle da su vozačine, a ustvari nemaju pojma o vožnji
-
whow
#44 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Saobracajni udesi su # 1uzrok smrtnosti medu osobama maldim od 25 godina u sjevernoj americi. Danas citam u novinama direktan sudar dva vozila na lokalnom putu u Alberti ,oba vozaca mlada od 25 godina ,na mjestu mrtva. Ocevidac nesrece je izjavio da je jedno vozilo preslo na suprotnu stranu , oba vozila su bila pri punoj brzni. Starva , jos pet osoba je u kriticnom stanju prebaceno u bolnicu. Slazem sa sa forumasima koji tvrde da su starost i ispravnost vozila , neprimjerena brzina , vremenski uvjeti te saobracajna infrastruktura vazne za bezbjednost saobracaja medutim po mome osobnom misljenju presudno je iskustvo vozaca. Iskusan vozac ce izbjeci i sigurnu nesrecu i prepoznati kada vozilo nije ispravno ili kada se mjenja vrijeme ili cesta i prema ovome prilagoditi voznja. Mislim da bez 10 godina vozackoga iskustva nema iskusnoga vozaca. Mladi vozaci se cesto "ponesu" emocijama tako da zaboravljaju da je voznja ozbiljna stvar a automobil sa 200 ili vise ks smrtonosno orude u rukama nesmotrenih vozaca. Mislim da sve zemlje trebaju uvasti rigorozne zakone za mlade vozace koji se izivljavaju na cestama i krse propise jer se jedino tako moze stati u kraj ovoj pojavi.
- Neelix
#45 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
gdje si sumaheru. pomislis li mozda da na cesti ima i neiskusnih vozaca koji ne znaju drugacije? ti ko da si svo vozacko iskustvo svijeta pokupio, po svim temama fol jurcas, svi ti smetaju, daj da si prvi. pitam se koliko ce jos trebati da izadjes u crnoj hronici? (pod pretpostavkom da nisi neki mali mish koji svoje snove projicira na forum, nego da je to sto pises istina)VR6 wrote:Nije to stvar stizanja negdje prije, ti bi da mjenjas ljudsku psihu... Nego cisto, takvi likovi prvo sto ugrozavaju saobracaj svojom sporom voznjom, drugo iritiraju stalnim pritiskanjem kocnice pred krivinama u kojim uopste ne treba kociti, kad vide bus iz suprotnog smjera koce i slicno. Onda i ti iza stalno moras kociti i slicno, sto kod vecine stvara nervozu. Kako neko napisa, ovo je poprilicno opsirna tema i mislim da bi se trebalo promjeniti dosta stvari da se nesto poboljsa. Trebala bi se malo zesca analiza stanja uraditi i onda skupiti neke pametne ljude, da to sve uokvire i promjene stvar. Ima tu vise stvari, vozaci su naravno najveci krivac, pa onda idu losi putevi, pa tehnicki neispravni auti i tako dalje.zlatan01 wrote:radijator wrote:A zasto nervoza? Pa bolje je stici pola sata kasnije ali stici! Dovoljno je dakle krenuti malo ranije i nema problema.
- VR6
#46 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Opet se javlja nevidljivi covjeculjak 
-
dr.iver
#47 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
a da li vi ozbiljno mislite da je ljudima do voznje u 20+ starim golfovima, kadetima, zastavama, fordovima i sl. autima?
mislite da neko voli svoj krs jer je star, hrdjav i spor!???
ko ne bi volio umjesto g2 d vozitii recimo g4 ili g5 tdi???? mozda ekipa koja obitava u jagomiru....
krivci su vlastodrsci jer je prosjecno auto u bih 20+ godina star g2....
i sem toga...vozio sam passat star 5 godina...zepce-sarajevo...110kmh je maximum konstantne brzine, a i to uz mucenje jer auto poskakuje(nije do auta-po autputu sasvim ugodno klizi....) zbog neravnina, zakrpi na cesti, prelaza preko mostova....vjerovatno bih sporije vozio da je neko bio jos u autu..naprosto nije se ugodno tako voziti...tako da tu pricu "moze 100 konstantno" objesite macku o rep. Radi toga se i desavaju udesi jer "moze 100 konstantno" na dionici sa milion divljih izlaza/ulaza...sa kamionima i autobusima kojima je zakonska regulativa da voze 70 ili 80kmh max...
mislite da neko voli svoj krs jer je star, hrdjav i spor!???
ko ne bi volio umjesto g2 d vozitii recimo g4 ili g5 tdi???? mozda ekipa koja obitava u jagomiru....
krivci su vlastodrsci jer je prosjecno auto u bih 20+ godina star g2....
i sem toga...vozio sam passat star 5 godina...zepce-sarajevo...110kmh je maximum konstantne brzine, a i to uz mucenje jer auto poskakuje(nije do auta-po autputu sasvim ugodno klizi....) zbog neravnina, zakrpi na cesti, prelaza preko mostova....vjerovatno bih sporije vozio da je neko bio jos u autu..naprosto nije se ugodno tako voziti...tako da tu pricu "moze 100 konstantno" objesite macku o rep. Radi toga se i desavaju udesi jer "moze 100 konstantno" na dionici sa milion divljih izlaza/ulaza...sa kamionima i autobusima kojima je zakonska regulativa da voze 70 ili 80kmh max...
-
Rottweiler
- VR6
#49 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
Kako ti je to uspjelo?!
-
Leonid Breznjev
#50 Re: Saobracajne nesrece na BiH drumovima
dottore wrote:pusi quracscooter21ba wrote:a po tvom pisanju na ovom podforumu zakljucio sam da si na neki nacin opisao samog sebedottore wrote:glavni je problem sto svi misle da su vozačine, a ustvari nemaju pojma o vožnji
ako si mislio da ce ti ovo proci, onda si se prevario..
budes popusio 15 dana bana, samo da znas..