saobracajne kazne
-
semii
#1 saobracajne kazne
Kakva je kazna za skretanje preko pune linije u zabranu?
-
semii
#2 Re: saobracajne kazne
Zna li iko je li to oduzimanje vozacke?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#3 Re: saobracajne kazne
preko pune linije u ulicu gdje si imao zabranu skretanja... Pa vako ako niko nije vidio nije se ni desilo. Inace jebo si jeza u ledja. Inace ako kakva stranka stoji iza tebe nemas se cega bojati. U Italiji je kulturno proci kroz crveno, samo svirnes da drugi znaju da bas ti nailazis, jos mahnes i bacis osmjeh - kao prava faca. Ja inace ulazim u kruzni tkz. poprijeko, kad na zadnji izlaz hocu, ja samo poprijeko na ljevo. Opravdano, stedim na gorivu, manje zagadjujem i ne moze mi niko nista jer sam moralno u pravu. Znas onaj okrugli znak s crvenim okolo a u sredini samo bijelo. To ti znaci da iza tog znaka je brisani prostor. Tamo nema nikakvih pravila. U tom prostoru mozes da vozis kako ti se pozelis.
- Tercius
#4 Re: saobracajne kazne
Nepoštivanje saobraćajnoj znaka 40 km u tvom slucaju u dva navrata jest jednako 80 km.E sad obzirom da je u sticaju i da su vremenski povezani po mojem skromnom tumačenju to bi bila jedinstvena novčana kazna od 40 km.semii wrote:Zna li iko je li to oduzimanje vozacke?
-
semii
#5 Re: saobracajne kazne
Hvala puno
Za koliko vremena dolazi kazna na adresu? Jer evo proslo je sedam dana i jos nista ne dolazi.
-
todd_smith
#6 Re: saobracajne kazne
Ima li jedan post da ti mozes napisati na ovom forumu, a da ne palamudises o Italiji, Kanadi, Americi, Danskoj, Svedskoj, Njemackoj?Zviz wrote:preko pune linije u ulicu gdje si imao zabranu skretanja... Pa vako ako niko nije vidio nije se ni desilo. Inace jebo si jeza u ledja. Inace ako kakva stranka stoji iza tebe nemas se cega bojati. U Italiji je kulturno proci kroz crveno, samo svirnes da drugi znaju da bas ti nailazis, jos mahnes i bacis osmjeh - kao prava faca. Ja inace ulazim u kruzni tkz. poprijeko, kad na zadnji izlaz hocu, ja samo poprijeko na ljevo. Opravdano, stedim na gorivu, manje zagadjujem i ne moze mi niko nista jer sam moralno u pravu. Znas onaj okrugli znak s crvenim okolo a u sredini samo bijelo. To ti znaci da iza tog znaka je brisani prostor. Tamo nema nikakvih pravila. U tom prostoru mozes da vozis kako ti se pozelis.
Lik pitao za BiH, ti nisi tu niti imas pojma o saobracajnim zakonima iste, sta pametujes sviju ti?
Cuj "ja samo poprijeko na ljevo" ljevo, bravo.
-
semii
#7 Re: saobracajne kazne
Jest zaustavili su me
Rekli da ce kazna doci na adresu. To je bilo prosli cetvrtak, znaci 8 dana od tada i nista ne dolazi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8 Re: saobracajne kazne
I ja mislim da je 40 genga, mada me cudi da prelazak preko pune nije za oduzimanje vozackesemii wrote:Jest zaustavili su meRekli da ce kazna doci na adresu. To je bilo prosli cetvrtak, znaci 8 dana od tada i nista ne dolazi.
Znaci nisu ti uzimali vozacku, pa rekli dodji sutra po nju? Cudi me da ti nisu na licu mjesta napisali kaznu.
Doci ce ti za par sedmica. Plati u roku od 8 dana od primitka i 50% ti se oprasta.
-
veliki_ah
#9 Re: saobracajne kazne
100 Km, vozačka mjesec dana i 1 bod.