Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
struja1968

#1 Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by struja1968 »

Učesnici u sarajevskom saobraćaju, bez obzira kojoj kategoriji pripadali, već odavno nisu sigurni. Prijavite crnu tačku, mjesto na kojem se često dešavaju saobraćajne nezgode/nesreće. Prijavite mjesta gdje, prema vašem mišljenju, zbog nemara nadležnih (reklamni panoi koji zaklanjaju vidik, neadekvatna signalizacija itd) može doći do nesreće.
Last edited by struja1968 on 17/06/2013 14:31, edited 1 time in total.
struja1968

#2 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by struja1968 »

Jutros je bio udes na raskrsnici kod stare željezničke stanice na Ilidži, prelaz prema Pejtonu. Kada se ide sa Ilidže, sa lijeve strane, prema Mostaru stoji ogroman reklamni pano, a sa desne strane, prema gradu, nakačena za stubove od krova potputnjaka, reklama za neku firmu, da je sada ne reklamiram. Nema šanse da se išta vidi dok se ne izađe sa pola haube na magistralu prema Mostaru. Ko je dozvolio postavljanje ovih reklama?
struja1968

#3 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by struja1968 »

Ako se izuzme činjenica da tramvaj prolazi po sred' rotora na Ilidži, svakako najveću opasnost predstavlja krak kojim se ulazi u rotor iz pravca grada. Neki ulijeću sa 80 km/h direktno u raskrsnicu i oduzimaju prednost onima koji su već u njoj. Koliko sam upoznat ovdje je bilo i nesreća sa smrtnim ishodom. Da li je nadležnima palo na pamet da postave ležeće policajce na ulasku u ovu raskrsnicu?
struja1968

#4 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by struja1968 »

Kada se krene od cvjećare Vjetrenjača u Novom Sarajevu prema Klasovoj pekari dolazi se do raskrsnice koja je izuzetno opterećena, a u kojoj vozači koji se kreću u pravcu Ilidža (Buća Potok) - grad oduzimaju prednost vozačima koji se kreću iz pravca Vjetrenjača-KP Rad. Ako se u ovoj križaljci "potrefi" i pješak, onda sve eskalira :-). Možda bi se nekada mogla pojaviti i neka policijska patrola, bar u vrijeme najvećih špica.
frankwhite

#5 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by frankwhite »

struja1968 wrote:Jutros je bio udes na raskrsnici kod stare željezničke stanice na Ilidži, prelaz prema Pejtonu. Kada se ide sa Ilidže, sa lijeve strane, prema Mostaru stoji ogroman reklamni pano, a sa desne strane, prema gradu, nakačena za stubove od krova potputnjaka, reklama za neku firmu, da je sada ne reklamiram. Nema šanse da se išta vidi dok se ne izađe sa pola haube na magistralu prema Mostaru. Ko je dozvolio postavljanje ovih reklama?
ima semafor, niko ne izlazi odatle "na pola haube".
struja1968 wrote:Ako se izuzme činjenica da tramvaj prolazi po sred' rotora na Ilidži, svakako najveću opasnost predstavlja krak kojim se ulazi u rotor iz pravca grada. Neki ulijeću sa 80 km/h direktno u raskrsnicu i oduzimaju prednost onima koji su već u njoj. Koliko sam upoznat ovdje je bilo i nesreća sa smrtnim ishodom. Da li je nadležnima palo na pamet da postave ležeće policajce na ulasku u ovu raskrsnicu?
ako je 80km/h usao u ovaj kruzni zabio bi se 100% u onaj Sara centar, a ja jos nisam nigdje citao da se to desilo.

i je li ovo tvoja privatna tema, ili?
Chemist

#6 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by Chemist »

struja1968 wrote:Jutros je bio udes na raskrsnici kod stare željezničke stanice na Ilidži, prelaz prema Pejtonu. Kada se ide sa Ilidže, sa lijeve strane, prema Mostaru stoji ogroman reklamni pano, a sa desne strane, prema gradu, nakačena za stubove od krova potputnjaka, reklama za neku firmu, da je sada ne reklamiram. Nema šanse da se išta vidi dok se ne izađe sa pola haube na magistralu prema Mostaru. Ko je dozvolio postavljanje ovih reklama?
Jutros je taj udes prouzrokovala plava citroen Visa koja je prosla kroz crveno i udarila covjeka koji je isao iz pejtona prema gradu i cekao da prodju ljudi koji idu iz ilidze prema pejtonu. Na raskrsnici imaju semafori, druga stvar je sto neko ne vidi crveno
Hemera

#7 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by Hemera »

Raskrsnica kod RTV-a...budala sa svih strana... :-)
struja1968

#8 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by struja1968 »

frankwhite wrote:
struja1968 wrote:Ako se izuzme činjenica da tramvaj prolazi po sred' rotora na Ilidži, svakako najveću opasnost predstavlja krak kojim se ulazi u rotor iz pravca grada. Neki ulijeću sa 80 km/h direktno u raskrsnicu i oduzimaju prednost onima koji su već u njoj. Koliko sam upoznat ovdje je bilo i nesreća sa smrtnim ishodom. Da li je nadležnima palo na pamet da postave ležeće policajce na ulasku u ovu raskrsnicu?
ako je 80km/h usao u ovaj kruzni zabio bi se 100% u onaj Sara centar, a ja jos nisam nigdje citao da se to desilo.

Neobicno volim genijalce. Ima semafor, prije par mjeseci sam isao iz Ulice Emira Bogunica Carlija prema Pejtonu, oko 6,15 rano jutro. Upalilo mi se zeleno svjetlo, ja usao u raskrsnicu, a pored mene protutnja Gras-ov dvodjelni autobus.Sekunda je falila da me zvekne. I sta sada? Pored toga, da ne kocis nogama , sa obzirom da ti treba tako puno da usporis?
Last edited by struja1968 on 12/06/2013 09:03, edited 1 time in total.
struja1968

#9 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by struja1968 »

Chemist wrote:
Jutros je taj udes prouzrokovala plava citroen Visa koja je prosla kroz crveno i udarila covjeka koji je isao iz pejtona prema gradu i cekao da prodju ljudi koji idu iz ilidze prema pejtonu. Na raskrsnici imaju semafori, druga stvar je sto neko ne vidi crveno
I, po tebi, niko nije ugrozen panoima i reklamama?
frankwhite

#10 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by frankwhite »

struja1968 wrote:
frankwhite wrote:

Neobicno volim genijalce. Ima semafor, prije par mjeseci sam isao iz Ulice Emira Bogunica Carlija prema Pejtonu, oko 6,15 rano jutro. Upalilo mi se zeleno svjetlo, ja usao u raskrsnicu, a pored mene protutnja Gras-ov dvodjelni autobus.Sekunda je falila da me zvekne. I sta sada? Pored toga, da ne kocis nogama , sa obzirom da ti treba tako puno da usporis?
pa genijalac je li tome kriva reklama ili vozac grasa koji prolazi kroz crveno???
struja1968

#11 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by struja1968 »

Da me je opalilo meni bi bilo svejedno ko je kriv. Da nema reklame, imao bih pregled i vidio da nema namjeru da se zaustavi. Na taj način ne bih došao u situaciju da me zvekne, odnosno ne bih ulazio u rasrsnicu. Da li je tvoj mentalni sklop uspio shvatiti suštinu? Rečenice jasne, kratke, jednostavne? Imam beskrajno strpljenje sa takvim kao ti.
frankwhite

#12 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by frankwhite »

struja1968 wrote:Da me je opalilo meni bi bilo svejedno ko je kriv. Da nema reklame, imao bih pregled i vidio da nema namjeru da se zaustavi. Na taj način ne bih došao u situaciju da me zvekne, odnosno ne bih ulazio u rasrsnicu. Da li je tvoj mentalni sklop uspio shvatiti suštinu? Rečenice jasne, kratke, jednostavne? Imam beskrajno strpljenje sa takvim kao ti.
hahaha volim tvoje razmisljanje :thumbup:
struja1968

#13 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by struja1968 »

frankwhite wrote:
struja1968 wrote:Da me je opalilo meni bi bilo svejedno ko je kriv. Da nema reklame, imao bih pregled i vidio da nema namjeru da se zaustavi. Na taj način ne bih došao u situaciju da me zvekne, odnosno ne bih ulazio u rasrsnicu. Da li je tvoj mentalni sklop uspio shvatiti suštinu? Rečenice jasne, kratke, jednostavne? Imam beskrajno strpljenje sa takvim kao ti.
hahaha volim tvoje razmisljanje :thumbup:
Super, to mi je značajno podiglo samopouzdanje.
rookfash

#14 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by rookfash »

na izlazu sa parkinga druge gimnazije na alipašinu ulicu su kreteni tako lijepo nasadili kontejnere za smece da nema šanse da vidis nalijeće li neko alipašinom ulicom i hoce li te pokupiti, nego moras izlaziti pod motom "jebo ti nasu srecu ako ko naleti".
maxell_sarajevo

#15 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by maxell_sarajevo »

Raskrsnica Aleja Bosne srebrene - Stupska, Mehmeda Spahe - Dalmatinska (kod Min.finansija)
struja1968

#16 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by struja1968 »

maxell_sarajevo wrote:Raskrsnica Aleja Bosne srebrene - Stupska, Mehmeda Spahe - Dalmatinska (kod Min.finansija)
Pa i ona odmah do, valjda je to Stupska-Kasindolska?
murathans

#17 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by murathans »

1. Raskrsnica ulica Put života - Halida Kajtaza i Kranjčeviće. Prv o što je raskrnica projektovana retardirano, a drugo što su semafori totalno nesinhonizovani. Kada se upali zeleno iz ulice Put života za skretanje u H. Kajtaza pali se zeleno i vozačima koji idu iz Kranjčevićeve. Onda nastane belay, psovke ( Majmune , kud si krenio, Šta gledaš hajvane onda spominanje, sestara, majki itd. Sudari nisu rijetki. Nadležni trutovi bi mogli makar staviti znak za prvenstvo prolaza.

Bude i ovakvih scena
Ugrožavanje sigurnosti
Datum objave: 24.05.2013
Dana 23.05.2013.godine u 02.40 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode Š.Dž., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti). Isti je navedenog dana u 01,45 sati na području općine Stari Grad Sarajevo, upućivao prijetnje vatrenim oružjem prema učesniku u saobraćaju koji se nalazio u drugom vozilu. Prilikom pretresa kod Š.Dž. je pronađen i oduzet plastični pištolj marke “Para”, cal. 9 mm sa okvirom. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedneog lica će biti preduzete zakonom ppredviđene mjere.
2. Titova ulica kod Predsjedništva, isključna traka za Alipašinu ulicu. Čest sudar auta i tramvaja.
struja1968

#18 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by struja1968 »

I ja našao u zemlji u kojoj su svi Šumaheri postavljat' ovakve teme. Koja zabluda, pa za vas nema problema u saobraćaju.
zLatk0

#19 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by zLatk0 »

Novi semafor kod RSG/Antene iz pravca Vrace-Bistrik, 2-3x sam naletio na crveno, jedva prikocis i to kad nema niko ispred tebe. Tragovi od guma kako se koci (ne od blokiranja tockova) dobro se vide ispred semafora, a nema puno tom semaforu kako radi...
respo

#20 Re: Saobraćajne crne tačke u Kantonu Sarajevo

Post by respo »

maxell_sarajevo wrote:Raskrsnica Aleja Bosne srebrene - Stupska, Mehmeda Spahe - Dalmatinska (kod Min.finansija)
koristi ogledalo kod m. spahe dalmatinska i neces imati problema ;)
ne tsoji bezveze tu
al koliko sam skontao niko u to ogledalo ne gleda
Post Reply