Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

pshhh

#1 Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

Uzimajući u obzir da saobraćajna kultura u našem gradu kao i širom BiH, nikada nije bila na nižem nivou odlučio sam da otvorim ovu temu na kojoj čemu utvrditi UZROK radi čega je to tako?

Temu možemo započeti od ovog posta, auto škola, obuke, ispita pa do samih vozača …
lotdog wrote:takav seljak da je to ne za povjerovati. Na prvi pogled čini se kao smiren, običan kao što bi mi rekli "raja" instruktor medjutim kada krenete na voznju smucit ce vam se zivot. Tako je ljigav,odvratan , dere se bez ikakvog razloga , na sitne greske počne nabrajati kojekakve gluposti od kojih me je glava bolila dva mjeseca. Prvi puta cim sam sjeo u auto rekao sam da prije nisam vozio i da neznam , medjutim boli njega kurac. On se tako kretenski dere da bi covjek pomislio da kandidat pogazi 50 pjesaka tokom jednog casa.
Ovaj slučaj nije usamljen jer nažalost ima dosta takvih instruktora i auto škola ali nisu svi isti.

Naime, većina to ne radi bez razloga a pozadina je nešto sasvim drugo i radi se o običnom kriminalu.

Instruktor koji uopće nema pedagoškog ili bilo kakvog drugog obrazovanja smišljeno se NE drži plana za polaganje vozačkog niti radi zadate rute koje su potrebne za ispit. Tokom obuke sa ovakvim instruktorom po gradu se vozite bez ikakvog plana a ''instruktor vožnje'' koji je obično po zanimanju stolar, mesar, bravar itd., svakodnevno se dere na vas i ubija vas u pojam.

Ustvari daje sve od sebe da pogrešno naučite voziti automobil.

Vi ne znate što se dešava sa vama? Ništa ne shvaćate niti ste bilo čega svjesni?

Zbunjeni ste? Pitate se po hiljadu puta zašto ste tako nesposobni?

Uopće niste svjesni da je razlog jednostavan.

Naime, instruktor sve radi da NE naučite voziti automobil, da bi vas doveo u situaciju da date mito za polaganje vozačkoga ispita koje ce on podijeliti sa ispitivačem a usput ćete ovakvim varalicama platiti i dopunske časove.

Ukoliko tokom polaganja vozačkog ispita prepoznate bilo što od spomenutog, odmah i hitno prekinite obuku kod takvog instruktora nakon samo par časova i tražite povrat novca. Ništa nemojte čekati.

Sve auto škole su obavezne da vam odmah naprave obračun troškova i vrate ostatak novca isti dan kada to budete tražili. Ukoliko ne žele da vam odmah vrate novac hitno to prijavite policiji. Nakon toga potražite drugu auto školu jer ima ih dosta poštenih i svjesnih instruktora kao i ispitivača koji se bore protiv ovakvih pojedinaca.

Sve ove slučajeve, sa imenom i prezimenom kao i detaljima pismenim putem prijavite (može i anonimno) na slijedeću adresu:

Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo
Reisa Džemaludina Čauševića br. 1.
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

tel. 387 33 562-128
fax. 387 33 562-218
Web: http://portal.monks.ba/start/

Image

Stoga, nemojte da vas čude ovakvi natpisi ...
Na ulicama Sarajeva sve veći broj saobraćajnih nesreća

U KS povećan je broj saobraćajnih nesreća, a smanjen broj nesreća sa poginulim osobama, kazao je u izjavi za TVSA portparol MUP KS Irfan Nefić. Najčešći uzrok udesa je neprilagođena brzina.
Prema zvaničnim podacima u Kantonu Sarajevo, za devet mjeseci ove godine, dogodilo se 7.327 saobraćajnih nesreća. To je za 7,5 posto više u odnosu na isti period prošle godine.
Nefić naglašava kako je u tim nesrećama evidentirano 16 poginulih osoba što je manje za 11 posto.

Najčešći uzroci saobraćajnih nesreća su brzina neprilagođena uslovima na cesti, te alkoholiziranost vozača i neispravnost vozila. Prije uviđaja, Saobraćajna policija obavještava kantonalnog tužioca. Portparolka Tužilaštva Jasmina Iftić ističe da Zakon predviđa i teška kaznena djela i da pojava štete i smrti predviđa strožije kazne zakonom od 6 mjeseci do 8 godina u zavisnosti o kojem se krivičnom djelu rade.

Naši sugrađani smatraju da saobraćajna kultura nikada nije bila na nižem nivou.

Kamere na sarajevskim raskrsnicama bilježe prolazak kroz crveno svjetlo i prekoračenje brzine. Do sada je podneseno više od 102 hiljade prekršajnih naloga i 3.085 prekršajnih prijava.
Za devet mjeseci ove godine podneseno je više od 102 hiljade prekršajnih naloga.
Tražite za sebe najbolje. Naučite kako da pravilno vozite automobil prije svega radi svoje sigurnosti, sigurnosti pješaka kao i svih drugih učesnika u saobraćaju.

Saobraćaj je opasan. Naučite voziti - Nemojte davati mito, jer ukoliko ne naučite pravilno voziti automobil rizikujete da izazovete saobraćajnu nesreću za koju možete krivično odgovarati.

Zakon predviđa za teška kaznena djela i pojavu štete i smrti strožije kazne zakonom od 6 mjeseci do 8 godina u zavisnosti o kojem se krivičnom djelu radi.

Da li ste imali sličnih iskustva vezano za auto škole, obuku i polaganje vozačkog ispita?
all star

#2 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by all star »

NE, imao sam dobrog instruktora,a ukoliko bi se našao u situacuiji kao ti normalno da bih tražio da se promijeni instruktor ili bih mijenjao auto školu,kako god za svoje pare moram biti zadovoljan i ja tražim bolje uslove :thumbup:
pshhh

#3 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

all star wrote:NE, imao sam dobrog instruktora,a ukoliko bi se našao u situacuiji kao ti normalno da bih tražio da se promijeni instruktor ili bih mijenjao auto školu,kako god za svoje pare moram biti zadovoljan i ja tražim bolje uslove :thumbup:
Ti si imao sreće da si naišao na poštena čovjeka a ne seosku varalicu ali zato smo i otvorili ovu temu. Zar ne?
all star

#4 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by all star »

istina,ali ima i za to lijeka,vrni pare nazad ;-) ili mu začepi usta tako što ćeš snimiti njegove gadosti i neprofesionalizam :mrgreen: :mrgreen: :evil: :evil:
pshhh

#5 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

all star wrote:istina,ali ima i za to lijeka,vrni pare nazad ;-) ili mu začepi usta tako što ćeš snimiti njegove gadosti i neprofesionalizam :mrgreen: :mrgreen: :evil: :evil:
To nije neprofesionalizam vec obican kriminal i seosko varanje ljudi ...

Ima instruktora koji sve radi da NE naučite voziti automobil, da bi vas doveo u situaciju da date MITO za polaganje vozačkoga ispita koje ce on podijeliti sa ispitivačem a usput ćete ovakvim varalicama platiti i dopunske časove.

Instruktor koji uopće nema pedagoškog ili bilo kakvog drugog obrazovanja smišljeno se NE drži plana za polaganje vozačkog niti radi zadate rute koje su potrebne za ispit. Tokom obuke sa ovakvim instruktorom po gradu se vozite bez ikakvog plana a ''instruktor vožnje'' koji je obično po zanimanju stolar, mesar, bravar itd., svakodnevno se dere na vas i ubija vas u pojam.

Moju komsinicu je jedan takav instruktor izludio. Zena mu je na kraju dala mito da polozi ali nikada više nije sjela za volan od nekog srkleta i straha.

Takodjer ima dosta onih koji zbog ovakvih varalica nakon što vise puta padnu na ispitu odustanu od polaganja (ne radi toga sto su nesposobni vec sto ih instruktori NAMJERNO nisu naucili voziti) pa tako ove varalice naprave istim ovim ljudima stetu i do 1.500 KM a koji su obicno podigli kredit za vozacki.

Najveca opasnost po drustvo a i njih same su oni koji nisu naucili voziti a pusteni su u saobracaj jer su pristali na ovo seosko varanje i dali ono sto su trazili od njih. Isti ovi ljudi nisu krivi radi toga vec oni instruktori i ispitivaci koji su im zivot unistili i tako doveli u opasnost njih same kao i sve ucesnike u saobracaju.

Narocito pjesake.

Ovo neko pod hitno mora zaustaviti jer je postalo neizdrzivo i utvrditi UZROK radi cega se svakodnevno desavaju saobracajne nesrece i zasto ih prije nije bilo ovoliko?

Image
sinus

#6 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by sinus »

Največa opasnost na cesti su ljudi retardirani u mozak koji ne vode brigu o ostalim učesnicima u saobračaju. Od preticanja gdje ne treba, od prebrze vožnje, do idiotskog parkiranja koje možemo vidjeti i na jednoj temi na ovom forumu.

Svaljivati sve na instruktore je smiješno. Ne kažem ja da ih nema loših, ali svi kažu moj instruktor je bio dobar, ali sam čuo da onaj neki ne valja vragu...što bi rekli sve rekla kazala...

Uvijek postoje dvije strane priče, pa tek kada čuješ i jednu i drugu, onda možeš donijeti neki sud.

Pojedincima izgleda nije jasno, da instruktor služi da te nauči osnovama i tome da položiš vozački ispit ( testove sam učiš ). A stvarno voziti se učiš sam kroz bezbroj situacija koje sticajem okolnosti i konstantnom vožnjom doživiš.

Napisati da su instruktori krivi što budaletine npr po Sarajevu ubijaju ljude sa vozilima i voze ko reli vozači nema ama baš nikakvog uporišta. Jer nečiji mentalni sklop ne možeš promijeniti kada bi na glavi dubio...

P.S:
NIsam instruktor, niti imam nekoga u familiji ko je instruktor :-)
Jimmy_The_Saint

#7 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by Jimmy_The_Saint »

sinus, potpisujem. To je isto k'o kriviti babicu što je nečija mater rodila kretena.
pshhh

#8 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

sinus wrote: Največa opasnost na cesti su ljudi retardirani u mozak koji ne vode brigu o ostalim učesnicima u saobračaju. Od preticanja gdje ne treba, od prebrze vožnje, do idiotskog parkiranja koje možemo vidjeti i na jednoj temi na ovom forumu.
Treba vidjeti kod koga su isti bili na obuci i ko ih je od ispitivaca pustio u saobracaj. Kako su uopce polozili?

sinus wrote: instruktor služi da te nauči osnovama i tome da položiš vozački ispit ( testove sam učiš ). A stvarno voziti se učiš sam kroz bezbroj situacija koje sticajem okolnosti i konstantnom vožnjom doživiš.
Ne znam da li ste citali ali ima instruktora koji sve rade da te NE nauce voziti da biste pali na ispitu i dali mu mito koje ce isti podjeliti sa ispitivacem.

To svi znaju u gradu i to je javna tajna ali tesko im je stati u kraj ...
Qler

#9 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by Qler »

Ja sam polagao kod Zije dok je bio u auto školi Bosna, ne znam gdje je sad, i fakat mi je bilo super. Naucio me koliko mozes pocetnika nauciti, i on mi je rekao, ovo ti je samo da polozis, a pravo iskustvo samo sa kilometrima mozes steci i samo tako nauciti. Pomogao mi je kod polaganja koliko je mogao, vozio sam samo ture kuda bi me komisija mogla vodati, doduse, vozali smo se po cijelom gradu, ali obavezno bar dva tri kruga su bilo po standardnim turama, isli na otvoreno, u glavnom, ja sam imao izgleda super srecu. I položio sam iz prve :)
pshhh

#10 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

Qler wrote:Ja sam polagao kod Zije dok je bio u auto školi Bosna, ne znam gdje je sad, i fakat mi je bilo super. Naucio me koliko mozes pocetnika nauciti, i on mi je rekao, ovo ti je samo da polozis, a pravo iskustvo samo sa kilometrima mozes steci i samo tako nauciti. Pomogao mi je kod polaganja koliko je mogao, vozio sam samo ture kuda bi me komisija mogla vodati, doduse, vozali smo se po cijelom gradu, ali obavezno bar dva tri kruga su bilo po standardnim turama, isli na otvoreno, u glavnom, ja sam imao izgleda super srecu. I položio sam iz prve :)
Naravno ima dosta postenih ljudi medju instruktorima i ispitivacima ali ima i seoskih varalica medju njima kojima se mora stati u kraj, jer ovo sto se radi je nista drugo nego obican kriminal.

Zato ako bilo sta primjetite tokom obuke sumnjivo, odmah prekinite obuku i trazite povrat novca isti dan.

Sve ove slučajeve, sa imenom i prezimenom kao i detaljima pismenim putem prijavite (može i anonimno) na slijedeću adresu:

Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo
Reisa Džemaludina Čauševića br. 1.
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

tel. 387 33 562-128
fax. 387 33 562-218
Web: http://portal.monks.ba/start/
madner

#11 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by madner »

Znaci trebali bi voziti po rutama za polaganje ispita? :roll:

Koja umobolna logika.
Qler

#12 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by Qler »

Pa vidi, ako ja od 45 min koliko je cas odvezem 20 min po rutama, 25 po gradu, to mi je znaci sigurnije da cu iz prve poloziti, a i da imam i po gradu iskustva. Ja sam na Malti, a presao sam sa instruktorom od Ilidze do Vogošće. I naravno da ce me vodati po Novom Sarajevu najvise, jer tu i zivim. A i kao sto sam rekao, Za tih ne znam ni ja koliko casova obuke, ja i onako ne mogu "nauciti voziti". On me moze spremiti za samostalnu voznju, ali opet je sve do mene, i do predjenih kilometara.

Eto sad ce 7 godina kako vozim, imao sam jedan sudar, obostrana krivica... hebi ga desi se :) sreca nikome nista. A presao sam samo u zadnje tri godine oko 100k km otvoreng, po gradu i ne znam koliko, i, i danas se sjecam Zije i onoga sto mi je govorio.
pshhh

#13 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

madner wrote:Znaci trebali bi voziti po rutama za polaganje ispita? :roll:

Koja umobolna logika.
Ne mislim da samo trebaju raditi ture koje su potrebne za ispit ... ali kada te neka seoska varalica citavo vrijeme pravi budalom i ubija u pojam kako veze nemas sa voznjom, dere se na tebe, vozate se po gradu bez cilja, ti mu razvlacis prijatelje i rodbinu na razne destinacije tokom obuke, on obavlja privatluke, sjedi pije kahvu ... itd ... onda se svako treba upitati sta ovaj radi i sta mu je cilj.

Ma svasta ima i svega sam se naslusao od ljudi ...

Uglavnom cim vam bude nesto sumnjivo odmah prekinite obuku trazite povrat novca i drugu auto skolu.

Nista nemojte cekati ....
Azamo

#14 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by Azamo »

To za mito većinom nije do instruktora nego do komisije,ja sam 3 puta polago' i svaki put sam moro jednostavno moro da platim komisiju da bi položio,i tu je glavni problem,ako platiš i položit ćeš odmah,nije bitno da li znaš voziti samo je bitno da imaš pare i da dok polažeš ne napraviš udes i ne ubiješ nekoga ostalo ne gledaju.A to za instruktora vjerujem da ih ima svakakvih,ja sam čuo da ova auto škola maslane(maxline) je pravi haos i da su im instruktori 0 bodova
pshhh

#15 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

Qler wrote: Pa vidi, ako ja od 45 min koliko je cas odvezem 20 min po rutama, 25 po gradu, to mi je znaci sigurnije da cu iz prve poloziti, a i da imam i po gradu iskustva.
Slazem se sa tobom i davno sam polozio vozacki prije dvanaest godina.

Obuka mi je bila extra ali ovo danas sto se desava je preslo svaku granicu ...
pshhh

#16 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

Azamo wrote: ako platiš i položit ćeš odmah,nije bitno da li znaš voziti samo je bitno da imaš pare i da dok polažeš ne napraviš udes i ne ubiješ nekoga ostalo ne gledaju.
Upravo tako ... i ovakvim seoskim varalicama se treba stati u kraj ... jer svi vidimo kakav je saobracaj danas.

Zamislite koga sve pustaju na ulicu ...

Maloprije vozim i po pravilima skrecem dakle NE sjecem krivinu vec idem po putanji kako treba ... kad neka budaletina iza mene svira na sirenu i dok sjece krivinu ide direktno na mene da me udari sa boka ...

Pojma nemaju o saobracaju niti o pravilima ali su nekome dali mito i sada su na ulici ugrozavaju sve ...
Last edited by pshhh on 25/05/2010 13:49, edited 1 time in total.
respo

#17 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by respo »

sa instruktorom manje vise nisam imao problema
prvog sam mjenjao a drugi me je naucio kao sto neko rece koliko se pocetnik moze nauciti s tim da sam vec znao voziti znate ono u avliji idi naprijed nazad ili negdje na izletistu itd

e sada po meni su veci problem komsija koja je u to vrijeme bila korumpirana do neba
jesu li imali tala sa instruktorima ne znam al znam da mi je predzadnji put jedan od onih iz komisije rekao kad bi se potrudio sa strane i polozio bi

nisam polozio iz prve i ne stidim se toga nego iz 7-og puta
a siguran sam da sam prije toga bar 2 puta odvozio za prolaz
ne znam kakva je situacija sada i ima li toliko placanja kao prije
al nikako nam ne bi bilo dobro da ima jer vidimo kako voze ovi sto su post ratni vozaci
nije na odmet pomenuti i prije ratne koji misle da imaju iskustva a ponasaju se ko balavci
pshhh

#18 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

respo wrote: nisam polozio iz prve i ne stidim se toga nego iz 7-og puta
a siguran sam da sam prije toga bar 2 puta odvozio za prolaz
Upravo tako na ulicu pustaju ludjake jer su im odmah platili ne bitno da li znaju voziti ili ne, dok onoga ko je naucio osnove voznje i moze poloziti maltretiraju ... sve dok ga ne prisile da im da mito.
ananas10

#19 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by ananas10 »

Prije 5 godina polozio iz druge, prvi put me oborili zato sto nisam prebacio u prvu brzinu nakon usporavanja, dakle nastavio vozit, nisam se zaustavio. To je bio razlog, valjda nisu imali sta pametnije reći.
A instruktor... legenda, za poželit. Ja mu bio zadnji klijent, polije mene otisao u penziju :-)
pshhh

#20 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

Ne znam da li se neko sjeca kakva su prije rata bila tramvajska stajalista u Sarajevu sa onih debelim i sirokim ZELJEZNIM cijevima pa kada se auto zabije samo se malo ulupe ... ali su pjesaci bili sigurni.

Koja je to uklonio i uzeo novac da bi postavio ona aluminijska stajalista?

Pa, ljudima koji cekaju tramvaj na tim stajalistima od aluminijuma svakodnevno im je zivot u opasnosti od stakla koje se lomi i aluminijuma koji se cijepa kao papir, jer svaki dan se neka budala zabije i satare svo stajaliste a oni kao da jedva cekaju da ponovo naplate novo stajaliste ...

Pjesak je tu nezasticen, uopce nema bilo kakve zastite ....

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... engic-vili

Da li se iko upita kada se desi nesto ovako, kod koga je isti ovaj vozac polagao i vrsio obuku?

Ko mu je bio u komisiji za polaganje?

Kako je uopce polozio vozacki ispit?
ado-šampion

#21 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by ado-šampion »

pshhh wrote:
madner wrote:Znaci trebali bi voziti po rutama za polaganje ispita? :roll:

Koja umobolna logika.
Ne mislim da samo trebaju raditi ture koje su potrebne za ispit ... ali kada te neka seoska varalica citavo vrijeme pravi budalom i ubija u pojam kako veze nemas sa voznjom, dere se na tebe, vozate se po gradu bez cilja, ti mu razvlacis prijatelje i rodbinu na razne destinacije tokom obuke, on obavlja privatluke, sjedi pije kahvu ... itd ... onda se svako treba upitati sta ovaj radi i sta mu je cilj.

Ma svasta ima i svega sam se naslusao od ljudi ...

Uglavnom cim vam bude nesto sumnjivo odmah prekinite obuku trazite povrat novca i drugu auto skolu.

Nista nemojte cekati ....
Buraz, prijateljski savjet, idi ti tamo na Stup, plati petobanku 15 minuta. :shock: Nevjerovatno... Kralju, kad smišljaš šta ćeš bubnut, makar fino razmisli, ja da ti kažem zabranjeno je da s tobom kad si na obuci u autu bude iko osim instruktora, a fakat ja ne vidim baš nešto auto-škole da ih je po 15 u autu. :roll:

To da će naučiti ako ne plati "mito" i padne 5-10 puta, to možeš ovoj dječici koja imaju u planu da za jedno dvije godine polažu kad napune 18...

Nevjerovatno kako ljudi ispoljavaju svoje frustracije, a ja sam još gori kad odgovaram na sve to. :run:
amrica

#22 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by amrica »

ado-šampion wrote: Buraz, prijateljski savjet, idi ti tamo na Stup, plati petobanku 15 minuta. :shock: Nevjerovatno... Kralju, kad smišljaš šta ćeš bubnut, makar fino razmisli, ja da ti kažem zabranjeno je da s tobom kad si na obuci u autu bude iko osim instruktora, a fakat ja ne vidim baš nešto auto-škole da ih je po 15 u autu. :roll:

To da će naučiti ako ne plati "mito" i padne 5-10 puta, to možeš ovoj dječici koja imaju u planu da za jedno dvije godine polažu kad napune 18...

Nevjerovatno kako ljudi ispoljavaju svoje frustracije, a ja sam još gori kad odgovaram na sve to. :run:

:thumbup:
Oduvijek bilo, ne smije biti niko osim kandidata-ucenika i instruktora u autu.
A ako je ucenik toliki tokmak da sjedi u autu dok instruktor ispija kafe i slicno, i jos to placa, neka mu.... prema zaslugama.

A ti psshhh kao da reklamiras Ministarstvo... Objektivno, Ministarstvo obrazovanja i nauke veze nema sa polaganjem vozackog ispita, jedna od zescih nebuloza, sto je i vrapcima jasno, pa im treba neko da ispadne kao da nesto rade :lol: A samo da mi je znati ko je u tom odjelu, koliko znam, bila jedna gospoja, od svojih preko 50 godina, nikad u zivotu za volan sjela nije :lol:
suljke

#23 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by suljke »

Greska 1. Po novom zakonu u vozilu smije biti jos jedan kandidat
Greska 2. Po novom zakonu Sve vezano za polaganje vozackog ispita spada pod Ministarstvo obrazovanja Kantona, osim same procedure izdavanja vozacke dozvole.
amrica

#24 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by amrica »

suljke wrote:Greska 1. Po novom zakonu u vozilu smije biti jos jedan kandidat
Greska 2. Po novom zakonu Sve vezano za polaganje vozackog ispita spada pod Ministarstvo obrazovanja Kantona, osim same procedure izdavanja vozacke dozvole.

Ok pod 1. ne znam za taj novi zakon, i ne znam od kada je, ali opet je to jos jedan kandidat, a ne neko lijevi.

pod 2. ne kontam sta je greska? To jeste pod Ministarstvom obrazovanja i nauke, ali moje misljenje da je to skroz pogresno ministarstvo za taj posao
pshhh

#25 Re: Saobraćajna kultura, auto škole, obuka i ispit ...

Post by pshhh »

amrica wrote:
suljke wrote:Greska 1. Po novom zakonu u vozilu smije biti jos jedan kandidat

Ok pod 1. ne znam za taj novi zakon, i ne znam od kada je, ali opet je to jos jedan kandidat, a ne neko lijevi.

pod 2. ne kontam sta je greska? To jeste pod Ministarstvom obrazovanja i nauke, ali moje misljenje da je to skroz pogresno ministarstvo za taj posao
''ne znam'', ''ne znam'', ''ne kontam'' ...

Ovo se cesto pitaju svi oni koji su neinformisani ... zbog toga je i otvorena ova tema ...

Cinjenice su da:

1.) Saobracajna kultura i sigurnost saobracaja u glavnog gradu BiH nikad nije bila na nizem nivou ...
Neko bi trebao napraviti analizu i utvrditi UZROK zbog cega je to tako ...

2.) Pjesaci koji stoje na tramvajskoj stanici od stakla i aluminijuma su u potpunosti nezasticeni.
Svakodnevno su izlozeni opasnosti od pucanja stakla i aluminijuma koji se prilikom udara ponasa kao papir ...

Neko bi trebao napraviti analizu i upitati se zbog cega je to tako ...
Post Reply