Saobracajna (kopija)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kuknik
#1 Saobracajna (kopija)
Zanima me sljedeca stvar, pa ako je neko upoznat volio bih kad bi mi odgovorio.
Ja dijelim vozilo sa jos jednom osobom a posto ta osoba ne zeli da drzi saobracajnu u vozilu(kaze sta ako neko ukrade vozilo moze otici gdje hoce i ta suplja.....), a imamo dva kljuca, problem je kad meni treba vozilo a saobracajna kod te osobe ili obratno.
Pa me zanima, da li policija prizna ako im ti pokazes kopiju saobracajne??
Ja dijelim vozilo sa jos jednom osobom a posto ta osoba ne zeli da drzi saobracajnu u vozilu(kaze sta ako neko ukrade vozilo moze otici gdje hoce i ta suplja.....), a imamo dva kljuca, problem je kad meni treba vozilo a saobracajna kod te osobe ili obratno.
Pa me zanima, da li policija prizna ako im ti pokazes kopiju saobracajne??
- drndalo
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#3 Re: Saobracajna (kopija)
ako tebi ima logike da moze onda probaj 
- drndalo
#4 Re: Saobracajna (kopija)
Bil prihvatio za to auto od mene kopirane (u boji) EURe ?
-
preludezalude
#5 Re: Saobracajna (kopija)
Kopiju saobracajne ovjeris kod notara (5-7KM) i rijesis problem. Ovjerena kopija bilo kojeg dokumenta je identicna po vaznosti sa originalom.
Sto se tice ostavljanja dokumenata u autu, potpuno se slazem s tom drugom osobom. Da samo znas kakve glavobolje prouzrokuje gubitak dokumenata, nebi ti to padalo na pamet da radis.
Sto se tice ostavljanja dokumenata u autu, potpuno se slazem s tom drugom osobom. Da samo znas kakve glavobolje prouzrokuje gubitak dokumenata, nebi ti to padalo na pamet da radis.
-
Gray
#6 Re: Saobracajna (kopija)
I mene isto zanima jer ja isto radim.
Auto je na meni registrovano a vozimo ga ja i supruga, njoj sam dao original a ja nosim ovjerenu kopiju (ovjerena u opštini).
Nije me do sada nikada zaustavila policija tako da ne znam da li bi prihvatili tako.
Auto je na meni registrovano a vozimo ga ja i supruga, njoj sam dao original a ja nosim ovjerenu kopiju (ovjerena u opštini).
Nije me do sada nikada zaustavila policija tako da ne znam da li bi prihvatili tako.
-
shandrprcSA
#7 Re: Saobracajna (kopija)
Samo ce te kazne placati...kakve fotokopije i bakraci
-
Gray
#8 Re: Saobracajna (kopija)
Vidjet ćemo, ovjerena kopija una istu zakonsku snagu kao original, ako može služiti kao dokaz na sudu ne znam zašto bi policija pravila problem.
Imaš li ti onda neki bolji prijedlog?
Imaš li ti onda neki bolji prijedlog?
-
shandrprcSA
#9 Re: Saobracajna (kopija)
Nemam sta gledati...saobracajna je aktivna tako da...
-
530i
#10 Re: Saobracajna (kopija)
Nema alternative nažalost, policija priznaje samo orginalni dokument.
-
preludezalude
#11 Re: Saobracajna (kopija)
Moze li neko postaviti clanak zakona koji govori o dokumentima koji se moraju imati uz vozaca.
Ja koliko znam da je ovjerena fotokopija jednaka originalu bilo kojeg dokumenta. Ali nisam siguran sta ZOBS kaze o saobracajnoj uz vozilo. Ako Zobs kaze da se moraju imati originalni dokumenti, onda je sve receno.
Ja koliko znam da je ovjerena fotokopija jednaka originalu bilo kojeg dokumenta. Ali nisam siguran sta ZOBS kaze o saobracajnoj uz vozilo. Ako Zobs kaze da se moraju imati originalni dokumenti, onda je sve receno.
Last edited by preludezalude on 02/04/2014 13:18, edited 1 time in total.
-
preludezalude
#12 Re: Saobracajna (kopija)
Zakonom je zabranjeno bilo kakvo fotokopiranje novcanica.drndalo wrote:Bil prihvatio za to auto od mene kopirane (u boji) EURe ?
Cak ni saobracajnu ti ne smije kopirati u boji. Ako kojim slucajem i pristane da kopira saobracajnu u boji, mora staviti pecat preko te kopije kojim se kaze da se radi o kopiji.
-
530i
#13 Re: Saobracajna (kopija)
U zakonu stoji da se moraju imati dokumenti...ko hoće tjerati mak na konac na sudu će dobiti presudu da se pod dokumentima priznaju samo orginali. I sami znamo da bilo gdje drugo gdje mogu proći ovjerene ili neovjerene kopije nekog dokumenta to je eksplicitno naglašeno...npr. priložiti ovjerenu kopiju lične karte i slično.
Za saobraćajnu u auto to tako nije naglašeno ili odobreno i ne prolazi...mislim, ima i policija razumijevanja kad je u toku registracija auta ili slično, nisu ni oni od kamena....ali kontinuirano vozanje sa kopijom je po meni lijep rizik za najmanje tu kaznu od 40KM...moj prijedlog pokretaču teme je da dokumenta drži u autu, na nekom nesvakidašnjem mjestu ili da uredi preuzimanje saobraćajne na drugi način.
Za saobraćajnu u auto to tako nije naglašeno ili odobreno i ne prolazi...mislim, ima i policija razumijevanja kad je u toku registracija auta ili slično, nisu ni oni od kamena....ali kontinuirano vozanje sa kopijom je po meni lijep rizik za najmanje tu kaznu od 40KM...moj prijedlog pokretaču teme je da dokumenta drži u autu, na nekom nesvakidašnjem mjestu ili da uredi preuzimanje saobraćajne na drugi način.
- daxon
#14 Re: Saobracajna (kopija)
Dajte ljudi molim vas, kakva ovjerena kopija
Probajte podići novac u banci sa ovjerenom kopijom lične, ili ponuditi policajcu na uvid ovjerenu kopiju vozačke dozvole...
Potvrda o registraciji je isprava, lični dokument automobila, koji mora biti kod vozača za vrijeme upravljanja tim vozilom, naravno, u pratnji potvrde o registraciji (saobraćajne dozvole) mora biti i važeća polisa osiguranja.
Probajte podići novac u banci sa ovjerenom kopijom lične, ili ponuditi policajcu na uvid ovjerenu kopiju vozačke dozvole...
Potvrda o registraciji je isprava, lični dokument automobila, koji mora biti kod vozača za vrijeme upravljanja tim vozilom, naravno, u pratnji potvrde o registraciji (saobraćajne dozvole) mora biti i važeća polisa osiguranja.