Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
- patriota.sila
#1 Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
Povodom slučaja "Kako me pokrao sarajevski taksista" i
"Sarajevotaksi: Na strani smo našeg taksiste" (cijele price se nalaze na slijedećim linkovima)
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090601003/komentari
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090601103
Naime skoro sam se vozio sa žutim taxijem i onako u vožnji mu pričam priču i dobro poznata iskustva koja sam imao/imali sa Sarajevo taxijem i pitam ga šta da uradimo kad dođemo u takvu situaciju pa mi je onako malo stariji čiko rekao nešto što do tad nisam čuo, a to je da u tom slučaju pozovemo "Saobraćajnu inspekciju" koja se nalazi negdje kod RTV doma koja je veoma rigorozna kad su taxisti u pitanju,isto možemo uraditi i ukoliko nam ne izda račun ili nas odbije voziti jer je kratka relacija...ili nam pak odbije vratiti kusur pa čak i kad je u pitanju 10feninga.....kako je vožnja ubrzo zavrsila nisam ga uspjeo pitati za tačan naziv inspekcije i gdje se tačno nalazi....tražio sam po internetu ali nisam uspio pronaci ,
pa Vas sad ovdje pitam da li neko zna o kojoj saobraćajnoj inspekciji se radi, gdje se nalazi ili pak neki broj telefona pa da lično odem do iste i upoznam se sa našim pravima kad je u pitanju isključivo Sarajevo taxi i sve to ovdje postam....bio bih veoma zahvalan!
"Sarajevotaksi: Na strani smo našeg taksiste" (cijele price se nalaze na slijedećim linkovima)
Naime skoro sam se vozio sa žutim taxijem i onako u vožnji mu pričam priču i dobro poznata iskustva koja sam imao/imali sa Sarajevo taxijem i pitam ga šta da uradimo kad dođemo u takvu situaciju pa mi je onako malo stariji čiko rekao nešto što do tad nisam čuo, a to je da u tom slučaju pozovemo "Saobraćajnu inspekciju" koja se nalazi negdje kod RTV doma koja je veoma rigorozna kad su taxisti u pitanju,isto možemo uraditi i ukoliko nam ne izda račun ili nas odbije voziti jer je kratka relacija...ili nam pak odbije vratiti kusur pa čak i kad je u pitanju 10feninga.....kako je vožnja ubrzo zavrsila nisam ga uspjeo pitati za tačan naziv inspekcije i gdje se tačno nalazi....tražio sam po internetu ali nisam uspio pronaci ,
pa Vas sad ovdje pitam da li neko zna o kojoj saobraćajnoj inspekciji se radi, gdje se nalazi ili pak neki broj telefona pa da lično odem do iste i upoznam se sa našim pravima kad je u pitanju isključivo Sarajevo taxi i sve to ovdje postam....bio bih veoma zahvalan!
-
sataxi
#2 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
evo da ti ja kažem gdje se nalazi inspekcija.tačno je nalazi se iza zgrade rtv doma u pravcu ilidže 3 sprat i usput prijavi tog taxistu odnosno njegovog poslodavca zato što mu radi dnevno 12 sati a uopšte nije prijavljen ili u najboljem slučaju na 4sata.
-
sataxi
#3 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
a to što te neće da vozi to je njegova stvar.neće zaraditi tu 1.30km i gotova stvar zato imaš konkurenciju i to je to
-
nagib nizbrdica
#4 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
ma daj a sa taxisti rade po 8h i prijavljeni su na 8 jel, ja koliko znam da mogu ne bi spavali i uvijek im malo para
- hakazvaka
#5 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
dobar ti je nicksataxi wrote:a to što te neće da vozi to je njegova stvar.neće zaraditi tu 1.30km i gotova stvar zato imaš konkurenciju i to je to
- patriota.sila
#6 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
sataxi wrote:evo da ti ja kažem gdje se nalazi inspekcija.tačno je nalazi se iza zgrade rtv doma u pravcu ilidže 3 sprat i usput prijavi tog taxistu odnosno njegovog poslodavca zato što mu radi dnevno 12 sati a uopšte nije prijavljen ili u najboljem slučaju na 4sata.
Zanimljiv user i zanimljiva dva posta...joooj da mi je znati koliko ti zaradis sto dežuras ovdje na forumu...da i svoje ostale kolege pozoves da dežuraju ovdje, sigurno ćete više zaraditi pa da Vas na ulici nema nikako i da se ne sladite kad koga zakinete...
-
sataxi
#7 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
od sutra vam je taxi skuplji idioti napljačkali se para za ovaj mjesec to mi je rekao jedan taxista svaki dan pravili po 2100 vožnji puta 2 km i plus bakšiš idioti jedni.nagib nizbrdica wrote:ma daj a sa taxisti rade po 8h i prijavljeni su na 8 jel, ja koliko znam da mogu ne bi spavali i uvijek im malo para
- Edin H.
#8 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
Ovo sa prevarama taksista sa aerodroma postaje vise smijesno, stvarno je nevjerovatno da niko iz gradskih struktura nema zelje, volje, snage da rijesi ovaj problem koji blamira svakog Sarajliju.patriota.sila wrote:Povodom slučaja "Kako me pokrao sarajevski taksista" i
- patriota.sila
#9 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
Ma jah, ko prizna pola mu se prasta....ZAMISLI...i opet pored toliko vožnji gladnisataxi wrote:od sutra vam je taxi skuplji idioti napljačkali se para za ovaj mjesec to mi je rekao jedan taxista svaki dan pravili po 2100 vožnji puta 2 km i plus bakšiš idioti jedni.nagib nizbrdica wrote:ma daj a sa taxisti rade po 8h i prijavljeni su na 8 jel, ja koliko znam da mogu ne bi spavali i uvijek im malo para
-
Lesli Eldridž
#10 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
Pa kriminal i polazi iz kantonalnih struktura. Ne bi mogli taxisti to radit da se to ne podrava iz Kantona. 
- sistem
#11 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
sarajevo taksi
mene na aerodromu ne htjedose uzet, idem na bjelave, pa im valjda kratko. pa necu u sarajevo sletit da bih isao do splita onda taksijem
mene na aerodromu ne htjedose uzet, idem na bjelave, pa im valjda kratko. pa necu u sarajevo sletit da bih isao do splita onda taksijem
- Skyfox
#12 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
Mom dedi je jedan zbrisao sa torbom u gepeku, jos ovaj trcao za njim nema sanse da ga nije vidio na gas i ajd vozdra. Sreca nije bilo nista vrijedno u torbi... 
- Edin H.
#13 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
sistem wrote:sarajevo taksi![]()
I meni su cudni ljudi kada slete na SARAJEVSKI aerodrom, a ne traze voznju barem do Breze
- chuchumbamayumbe
#14 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
@sataxi, spominjes riječ "idioti" dva puta u istoj rečenici, pa me samo interesuje na koga se ona odnosi; da li na neke taksiste ili na forumaše?sataxi wrote:od sutra vam je taxi skuplji idioti napljačkali se para za ovaj mjesec to mi je rekao jedan taxista svaki dan pravili po 2100 vožnji puta 2 km i plus bakšiš idioti jedni.nagib nizbrdica wrote:ma daj a sa taxisti rade po 8h i prijavljeni su na 8 jel, ja koliko znam da mogu ne bi spavali i uvijek im malo para
BTW, ko vama brani da se napljačkate i napravite 2100 vožnji za 2 km?!
- arslanica
#15 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
SAtaxi NIKAD ... cisto iz principa ...

-
nigdje.nikog
#16 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
Ovi taksisti na aerodromu - to vam cista mafija koju ocito niko ne smije da dira.
Uostalom, moze li mi neko reci ima li igdje na svijetu ovakva situacija - da je aerodrom bukvalno u samom gradu a da nema rjesen javni prevoz od aerodroma. Pa tamo bi komotno mogao ici tramvaj!
A oni pirati kolju li kolju. Jedanput povezao mene i jos jednog stranca zajedno. kad je stranac vidio da ga vozi u pravcu koji nije njegov (prvo isao na moju destinaciju) poceo vikati jer je mislio da je kidnapovan!
Naravno, taksista je nama obojici uzeo mjeru ko da je napravio dvije zasebne voznje.
Koliko - znate i sami
da li nam je dao racune - znate i sami
Uostalom, moze li mi neko reci ima li igdje na svijetu ovakva situacija - da je aerodrom bukvalno u samom gradu a da nema rjesen javni prevoz od aerodroma. Pa tamo bi komotno mogao ici tramvaj!
A oni pirati kolju li kolju. Jedanput povezao mene i jos jednog stranca zajedno. kad je stranac vidio da ga vozi u pravcu koji nije njegov (prvo isao na moju destinaciju) poceo vikati jer je mislio da je kidnapovan!
Naravno, taksista je nama obojici uzeo mjeru ko da je napravio dvije zasebne voznje.
Koliko - znate i sami
da li nam je dao racune - znate i sami
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
koji odron tito dragiSkyfox wrote:Mom dedi je jedan zbrisao sa torbom u gepeku, jos ovaj trcao za njim nema sanse da ga nije vidio na gas i ajd vozdra. Sreca nije bilo nista vrijedno u torbi...
- swirl
#18 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
I ne samo taksisti sa aerodroma, nego i stand na autobuskoj stanici, i stand kod hotela "Central", i stand "Katedrala".
-
ja1977
#19 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
Juce je navodno trebao biti neki sastanak da se DOGOVARAJU (apsolutno po zakonu
)cijene.
To mi je ispricao jedan taksista koji na mene ostavio fin utisak, za divnio cudo. Kaze: "da se ja pitam, ja bih ostavio ove cijene, pa neka se narod vozo. svima dobro"
Zan li se da li je bio sastanak i koje su nove cijene?
Covjek mi rece da je bilo i prijedloga da start bude 5 KM
i da 2-3 kilometra budu ukljucenja u tu cijenu???
To mi je ispricao jedan taksista koji na mene ostavio fin utisak, za divnio cudo. Kaze: "da se ja pitam, ja bih ostavio ove cijene, pa neka se narod vozo. svima dobro"
Covjek mi rece da je bilo i prijedloga da start bude 5 KM
-
vajkrem
#20 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
ja1977 wrote:Juce je navodno trebao biti neki sastanak da se DOGOVARAJU (apsolutno po zakonu)cijene.
Covjek mi rece da je bilo i prijedloga da start bude 5 KMi da 2-3 kilometra budu ukljucenja u tu cijenu???
Pa ja, to bi im bilo zagarantovano 5 KM po voznji, pa se ti slikaj.
Super bi bilo da nam neko isceprka broj telefona te Saobracajne inspekcije, pa da ih svaki put kada imamo "lijepa" iskustva sa taxistima zovemo, dosadjujemo, vrsimo pritisak...pa ko zna mozda se i oni probude, ako nista da nas skinu s vrata.
- swirl
#21 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
INSPEKTORAT SAOBRAĆAJNE INSPEKCIJEvajkrem wrote:ja1977 wrote:Juce je navodno trebao biti neki sastanak da se DOGOVARAJU (apsolutno po zakonu)cijene.
Covjek mi rece da je bilo i prijedloga da start bude 5 KMi da 2-3 kilometra budu ukljucenja u tu cijenu???
Super bi bilo da nam neko isceprka broj telefona te Saobracajne inspekcije, pa da ih svaki put kada imamo "lijepa" iskustva sa taxistima zovemo, dosadjujemo, vrsimo pritisak...pa ko zna mozda se i oni probude, ako nista da nas skinu s vrata.
DRAGAN SOLDO, glavni saobraćajni inspektor
Turhanija 2, 71000 Sarajevo;
Tel. +387 33 563 375;
Fax. +387 33 563 361;
- van Basten
#22 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
meni je od svega najjača činjenica da imamo fol nekakav kapitalizam, neku kao tržišnu utakmicu, borbu za mušteriju ponudom i cijenom kobajagi, a ovamo minstarstvo propisuje svima iste cijene, isto k'o u Bjelorusiji
koja je onda poenta raznih taxi udruženja, ako će svaki voziti za iste pare? Smijurija od države, kantona, ministarstva ...
koja je onda poenta raznih taxi udruženja, ako će svaki voziti za iste pare? Smijurija od države, kantona, ministarstva ...
-
vajkrem
#23 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
swirl wrote:INSPEKTORAT SAOBRAĆAJNE INSPEKCIJEvajkrem wrote:ja1977 wrote:Juce je navodno trebao biti neki sastanak da se DOGOVARAJU (apsolutno po zakonu)cijene.
DRAGAN SOLDO, glavni saobraćajni inspektor
Turhanija 2, 71000 Sarajevo;
Tel. +387 33 563 375;
Fax. +387 33 563 361;
hvala
sad svi fino u mobitel ukucajte ovaj broj i navalite
- nokia6170
#24 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
Zbog neznanja, fizicka i pravna lica u nasoj drzavi ne znaju svoja prava. Da znaju ova stvar bi se davno rijesila.van Basten wrote:meni je od svega najjača činjenica da imamo fol nekakav kapitalizam, neku kao tržišnu utakmicu, borbu za mušteriju ponudom i cijenom kobajagi, a ovamo minstarstvo propisuje svima iste cijene, isto k'o u Bjelorusiji![]()
U Bosni i Hercegovini postoji ustanova koja se zove Konkurencijsko vijece Bosne i Hercegovine kojoj se moze obratiti bilo ko protiv bilo kojeg akta u drzavi i zaliti se.
- Vincent Raine
#25 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu
sve to treba nogama gaziti