Saobracaj u Sarajevu - All about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#1 Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by goran16v »

Jel neko primjetio kakav su "biser" napravile gradske vlasti na Vrbanji od kad su pustili novi komad ceste?!?!?
Za one koji dolaze iz pravca Skenderije (ul. Terezije) su zabranili direktno skretanje u Ljubljansku nego se skrece u Emerika Bluma pa se kruzi iza ledja OHR-a nazad u Ljubljansku prema tranzitu dok oni koji dolaze iz pravca Grbavice (iz Zagrebacke) uredno mogu skrenuti. Opravdanje je da se izbjegnu guzve na samoj raskrsnici na Vrbanji. Osim sto je na cesti iscrtan apsurdan putokaz kojim se dozvoljava dorektno skretanje u Ljubljansku ali preko duple pune (!?) to sto se stvara haos svugdje drugo osim na raskrsnici nije bitno! :-)
Qler

#2 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by Qler »

Gorane o ovome se prica na drugoj temi, danima....
Altsa

#3 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by Altsa »

i ja sam to vidio ali opet kod nas je sve moguce pa i ova glupost
supercali

#4 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by supercali »

Samo su pogrijesili u crtanju
goran16v

#5 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by goran16v »

Qler wrote:Gorane o ovome se prica na drugoj temi, danima....
Sta fali da je tema "usko soabracajna"?
Qler

#6 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by Qler »

Ma ne fali, ali reko da se ne raspravlja opet, sve isto...
O'zone
Globalni moderator

#7 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by O'zone »

Vodismo o tome polemiku na više strana na temi

http://www.klix.ba/forum/izradnja-saobr ... s1025.html

Kao neko ko živi skoro čitav život u Ljubljanskoj ulici mogu reći da je riješenje onako :roll: . Jutors gužve na izlazu iz Ljubljanske ogromne. Džaba što si proširio glavnu saobraćajnicu kad si ograničio ulivanje vozila iz zakrčenih sporednih ulica na tri automobila po zelenom svjetlu.

Što si bez ikakvog obavještenja promjenio smjer kretanja za koji ja znam da se preko 30 godina nije mjenjao, što si "sihronizovao" semafore na izlazu sa Mosta Suade i Olge i na izlazu iz Ljubljanske da se pale istovremeno sa zelenim za pješake a to nikad nije bilo uvijek je onaj iz Ljubljanske kasnio 10-ak sekundi. Kao posljedicu toga svako jutro doživim da mi neko svira što prelazim ulicu zamisli na zelenom svijetlu jer i vozači žure da izađu iz Ljubljanske (sinoć me je skoro udario moron koji je po svaku cijenu želio da prođe ispred nas sa vozilom).

To što je znak zabranje skretanja u Ljubljansku ulicu od smjera Skenderija postavljen sa desne strane umjesto sa lijeve gdje bi bio lakše zamjećen. To što vertikalana signalizacija u sporednim ulicima prva dva dana nije bila ni postavljena a onda je postavljena improvizovana (čitaj guma nasuta betonom sa šipkom u sredini i nakačenim znakom)

Ali šta ja znam o tome. Ja nemam referenci. Nikad u životu nisam napravio ni metar puta :oops:
goran16v

#8 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by goran16v »

Qler wrote:Ma ne fali, ali reko da se ne raspravlja opet, sve isto...

Mora se od nece krenut...
seoBIH

#9 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by seoBIH »

,
Ned071

#10 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by Ned071 »

majke mi svaki dan sam sve vise uvjeren da u ovoj zemlji zive najveci moroni
stupska petlja.
jutros zatvorili stari most i poceli ga popravljat. i sad svako ko hoce ravno prema aerodromu naravno krene ravno i mora se okretati kod one nove dzamije i vracati se nazad na novi most pa desno na novu stranu puta. jer moroni nisu stavili tablu sto metara nize koja pokazuje da je aerodrom i centar desno?! pa majku mu kakva je to mudrost pomjerit tablu? napravili guzvu da se kroz taj dio prolazi pola sata, od vize do dzamije...
IcedFlame

#11 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by IcedFlame »

Kad je guzva, moze i preko sina i tramvajske

Image
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#12 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by Entropio »

.
nino90

#13 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by nino90 »

Kad se iz Ferde Hauptman izlazi pa hoce prema dzemab bijedica ili envera sehovica, stavili ogledalo sa kojeg ne mozes procijeniti koliko je vozilo udaljeno ili koliko brzo ide, ako su ugasena svijetla ne mozes ga nekad ni raspoznati. A u jesen i proljece redovno sunce od tog ogledala direkt u oci jer je okrenuto ka jugu. Kako ja znam bila su dva veca sudara i par manjih ( pod manjih mislim da nije niko povrijedjen i da nije znacajna steta na automobilima).

Sent from my iPad using Tapatalk
law2

#14 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by law2 »

Image

Jučer, žena sa bebom pretrčava na stupskoj petlji.
zLatk0

#15 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by zLatk0 »

Jucer isto dvoje penzionera tu prelaze...
muha_sa

#16 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by muha_sa »

ogradu od bodljikave žice da postave primitivci krkanski bi našli nacina da joj dohakaju i Testu pretrcavaju--dješ idiotu nakav potputnjak napravit :-)
supercali

#17 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by supercali »

Nema zebre!!!
relax11

#18 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by relax11 »

Neki dan uslika na Ciglanama dvicu sa motorkom i pun drva :lol:

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

radna masina :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by Truba »

ove pješake dole jedino prepreka za hodanje može zaustaviti jer mlađi mogu preskočiti ako je neki zid ili saksija...
eluna

#21 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by eluna »

a pratite li haos na kružnom na ilidži :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

a to što je primitivac nasuo zemlju na izlaz sa parkinga kruga energoinvesta na praking pod mostom - e to je posebna priča :run:
goran16v

#22 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by goran16v »

eluna wrote:a pratite li haos na kružnom na ilidži :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

a to što je primitivac nasuo zemlju na izlaz sa parkinga kruga energoinvesta na praking pod mostom - e to je posebna priča :run:
Fakat, kakva su ono brda zemlje ispred TAT-a, nije moguce da je ono neko tek onako iskipovao visak?!?!?!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by Truba »

zašto je kaos na kružnom na ilidži

a za onu zemlju kontam da su nasuli kako bi se pravile neke zgrade tuda :D da ima zelenila
nemam drugu ideju
:lol:
eluna

#24 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by eluna »

goran16v wrote:
eluna wrote:a pratite li haos na kružnom na ilidži :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Fakat, kakva su ono brda zemlje ispred TAT-a, nije moguce da je ono neko tek onako iskipovao visak?!?!?!
nemam blage ..... znam da je taj dio parkinga privatizovan, ai zatvoriti put!?!?! ..... i to mislim da je u pitanju požarni put za slučaj nužde ..... ovako sad ima samo jedan i ulaz i izlaz iz tvorničke - što je nebuloza kad se uzme u obzir da sve više firmi ima tu
goran16v

#25 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Post by goran16v »

eluna wrote:
goran16v wrote:

nemam blage ..... znam da je taj dio parkinga privatizovan, ai zatvoriti put!?!?! ..... i to mislim da je u pitanju požarni put za slučaj nužde ..... ovako sad ima samo jedan i ulaz i izlaz iz tvorničke - što je nebuloza kad se uzme u obzir da sve više firmi ima tu
Nisam znao da je privatizovan? Ja sam mislio da podjednako "pripada" svima unutar kruga, PI, ex TAT i ELOP, SUE, RTC itd. Nesto mi je tesko povjerovati da je privatni, a mozda i jest..
Post Reply