Za one koji dolaze iz pravca Skenderije (ul. Terezije) su zabranili direktno skretanje u Ljubljansku nego se skrece u Emerika Bluma pa se kruzi iza ledja OHR-a nazad u Ljubljansku prema tranzitu dok oni koji dolaze iz pravca Grbavice (iz Zagrebacke) uredno mogu skrenuti. Opravdanje je da se izbjegnu guzve na samoj raskrsnici na Vrbanji. Osim sto je na cesti iscrtan apsurdan putokaz kojim se dozvoljava dorektno skretanje u Ljubljansku ali preko duple pune (!?) to sto se stvara haos svugdje drugo osim na raskrsnici nije bitno!
Saobracaj u Sarajevu - All about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#1 Saobracaj u Sarajevu - All about
Jel neko primjetio kakav su "biser" napravile gradske vlasti na Vrbanji od kad su pustili novi komad ceste?!?!?
Za one koji dolaze iz pravca Skenderije (ul. Terezije) su zabranili direktno skretanje u Ljubljansku nego se skrece u Emerika Bluma pa se kruzi iza ledja OHR-a nazad u Ljubljansku prema tranzitu dok oni koji dolaze iz pravca Grbavice (iz Zagrebacke) uredno mogu skrenuti. Opravdanje je da se izbjegnu guzve na samoj raskrsnici na Vrbanji. Osim sto je na cesti iscrtan apsurdan putokaz kojim se dozvoljava dorektno skretanje u Ljubljansku ali preko duple pune (!?) to sto se stvara haos svugdje drugo osim na raskrsnici nije bitno!
- Qler
#2 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Gorane o ovome se prica na drugoj temi, danima....
- Altsa
#3 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
i ja sam to vidio ali opet kod nas je sve moguce pa i ova glupost
- supercali
#4 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Samo su pogrijesili u crtanju
-
goran16v
#5 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Sta fali da je tema "usko soabracajna"?Qler wrote:Gorane o ovome se prica na drugoj temi, danima....
- Qler
#6 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Ma ne fali, ali reko da se ne raspravlja opet, sve isto...
- O'zone
- Globalni moderator
#7 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Vodismo o tome polemiku na više strana na temi
http://www.klix.ba/forum/izradnja-saobr ... s1025.html
Kao neko ko živi skoro čitav život u Ljubljanskoj ulici mogu reći da je riješenje onako
. Jutors gužve na izlazu iz Ljubljanske ogromne. Džaba što si proširio glavnu saobraćajnicu kad si ograničio ulivanje vozila iz zakrčenih sporednih ulica na tri automobila po zelenom svjetlu.
Što si bez ikakvog obavještenja promjenio smjer kretanja za koji ja znam da se preko 30 godina nije mjenjao, što si "sihronizovao" semafore na izlazu sa Mosta Suade i Olge i na izlazu iz Ljubljanske da se pale istovremeno sa zelenim za pješake a to nikad nije bilo uvijek je onaj iz Ljubljanske kasnio 10-ak sekundi. Kao posljedicu toga svako jutro doživim da mi neko svira što prelazim ulicu zamisli na zelenom svijetlu jer i vozači žure da izađu iz Ljubljanske (sinoć me je skoro udario moron koji je po svaku cijenu želio da prođe ispred nas sa vozilom).
To što je znak zabranje skretanja u Ljubljansku ulicu od smjera Skenderija postavljen sa desne strane umjesto sa lijeve gdje bi bio lakše zamjećen. To što vertikalana signalizacija u sporednim ulicima prva dva dana nije bila ni postavljena a onda je postavljena improvizovana (čitaj guma nasuta betonom sa šipkom u sredini i nakačenim znakom)
Ali šta ja znam o tome. Ja nemam referenci. Nikad u životu nisam napravio ni metar puta
http://www.klix.ba/forum/izradnja-saobr ... s1025.html
Kao neko ko živi skoro čitav život u Ljubljanskoj ulici mogu reći da je riješenje onako
Što si bez ikakvog obavještenja promjenio smjer kretanja za koji ja znam da se preko 30 godina nije mjenjao, što si "sihronizovao" semafore na izlazu sa Mosta Suade i Olge i na izlazu iz Ljubljanske da se pale istovremeno sa zelenim za pješake a to nikad nije bilo uvijek je onaj iz Ljubljanske kasnio 10-ak sekundi. Kao posljedicu toga svako jutro doživim da mi neko svira što prelazim ulicu zamisli na zelenom svijetlu jer i vozači žure da izađu iz Ljubljanske (sinoć me je skoro udario moron koji je po svaku cijenu želio da prođe ispred nas sa vozilom).
To što je znak zabranje skretanja u Ljubljansku ulicu od smjera Skenderija postavljen sa desne strane umjesto sa lijeve gdje bi bio lakše zamjećen. To što vertikalana signalizacija u sporednim ulicima prva dva dana nije bila ni postavljena a onda je postavljena improvizovana (čitaj guma nasuta betonom sa šipkom u sredini i nakačenim znakom)
Ali šta ja znam o tome. Ja nemam referenci. Nikad u životu nisam napravio ni metar puta
-
goran16v
#8 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Qler wrote:Ma ne fali, ali reko da se ne raspravlja opet, sve isto...
Mora se od nece krenut...
- Ned071
#10 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
majke mi svaki dan sam sve vise uvjeren da u ovoj zemlji zive najveci moroni
stupska petlja.
jutros zatvorili stari most i poceli ga popravljat. i sad svako ko hoce ravno prema aerodromu naravno krene ravno i mora se okretati kod one nove dzamije i vracati se nazad na novi most pa desno na novu stranu puta. jer moroni nisu stavili tablu sto metara nize koja pokazuje da je aerodrom i centar desno?! pa majku mu kakva je to mudrost pomjerit tablu? napravili guzvu da se kroz taj dio prolazi pola sata, od vize do dzamije...
stupska petlja.
jutros zatvorili stari most i poceli ga popravljat. i sad svako ko hoce ravno prema aerodromu naravno krene ravno i mora se okretati kod one nove dzamije i vracati se nazad na novi most pa desno na novu stranu puta. jer moroni nisu stavili tablu sto metara nize koja pokazuje da je aerodrom i centar desno?! pa majku mu kakva je to mudrost pomjerit tablu? napravili guzvu da se kroz taj dio prolazi pola sata, od vize do dzamije...
-
IcedFlame
#11 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Kad je guzva, moze i preko sina i tramvajske

- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
nino90
#13 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Kad se iz Ferde Hauptman izlazi pa hoce prema dzemab bijedica ili envera sehovica, stavili ogledalo sa kojeg ne mozes procijeniti koliko je vozilo udaljeno ili koliko brzo ide, ako su ugasena svijetla ne mozes ga nekad ni raspoznati. A u jesen i proljece redovno sunce od tog ogledala direkt u oci jer je okrenuto ka jugu. Kako ja znam bila su dva veca sudara i par manjih ( pod manjih mislim da nije niko povrijedjen i da nije znacajna steta na automobilima).
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- law2
#14 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about

Jučer, žena sa bebom pretrčava na stupskoj petlji.
-
zLatk0
#15 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Jucer isto dvoje penzionera tu prelaze...
- muha_sa
#16 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
ogradu od bodljikave žice da postave primitivci krkanski bi našli nacina da joj dohakaju i Testu pretrcavaju--dješ idiotu nakav potputnjak napravit 
- supercali
#17 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Nema zebre!!!
- relax11
#18 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Neki dan uslika na Ciglanama dvicu sa motorkom i pun drva

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#19 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
radna masina 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
ove pješake dole jedino prepreka za hodanje može zaustaviti jer mlađi mogu preskočiti ako je neki zid ili saksija...
- eluna
#21 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
a pratite li haos na kružnom na ilidži
a to što je primitivac nasuo zemlju na izlaz sa parkinga kruga energoinvesta na praking pod mostom - e to je posebna priča
a to što je primitivac nasuo zemlju na izlaz sa parkinga kruga energoinvesta na praking pod mostom - e to je posebna priča
-
goran16v
#22 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Fakat, kakva su ono brda zemlje ispred TAT-a, nije moguce da je ono neko tek onako iskipovao visak?!?!?!eluna wrote:a pratite li haos na kružnom na ilidži![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
zašto je kaos na kružnom na ilidži
a za onu zemlju kontam da su nasuli kako bi se pravile neke zgrade tuda
da ima zelenila
nemam drugu ideju

a za onu zemlju kontam da su nasuli kako bi se pravile neke zgrade tuda
nemam drugu ideju
- eluna
#24 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
nemam blage ..... znam da je taj dio parkinga privatizovan, ai zatvoriti put!?!?! ..... i to mislim da je u pitanju požarni put za slučaj nužde ..... ovako sad ima samo jedan i ulaz i izlaz iz tvorničke - što je nebuloza kad se uzme u obzir da sve više firmi ima tugoran16v wrote:Fakat, kakva su ono brda zemlje ispred TAT-a, nije moguce da je ono neko tek onako iskipovao visak?!?!?!eluna wrote:a pratite li haos na kružnom na ilidži![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
goran16v
#25 Re: Saobracaj u Sarajevu - All about
Nisam znao da je privatizovan? Ja sam mislio da podjednako "pripada" svima unutar kruga, PI, ex TAT i ELOP, SUE, RTC itd. Nesto mi je tesko povjerovati da je privatni, a mozda i jest..eluna wrote:nemam blage ..... znam da je taj dio parkinga privatizovan, ai zatvoriti put!?!?! ..... i to mislim da je u pitanju požarni put za slučaj nužde ..... ovako sad ima samo jedan i ulaz i izlaz iz tvorničke - što je nebuloza kad se uzme u obzir da sve više firmi ima tugoran16v wrote:Fakat, kakva su ono brda zemlje ispred TAT-a, nije moguce da je ono neko tek onako iskipovao visak?!?!?!eluna wrote:a pratite li haos na kružnom na ilidži![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()