Saobracaj na Vilsonovom setalistu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

rashomon

Post by rashomon »

mIRCerka wrote:
rashomon wrote:Nije ti palo na pamet da nam fali javnih WC-a u gradu!
e nek se pishaju tebi pod prozorom! :D
Možda i hoće kad moje naselje bude dio turističke atrakcije ovoga grada!
:D :D :D
ZEKI-RIKI

#27 setaliste

Post by ZEKI-RIKI »

sabanss wrote:Meni padaju na pamet cunjevi kao oni na ulazu parkinga UNITIC-a. Dakle u asfaltu do 17:00, poslije podignuti dokle trebaju (naravno i na svim prikkjucnim ulicama).Ima li iko od forumasa u opcini Novo Sarajevo da izadje sa ovom incijativom novom nacelniku?
-ne bi to bilo ni u ``unitic-``u da osce nije radi svoje sigurnosti nije postavio,/kao i zardinjere oko cjelog ``unitic``-a,i zatvorio ulicu kod skole/ morate znati da se njima ``upravlja``24 sata./obezbjedzenje iz unitic-a/
da bi se to postavilo u vilsonovom treba i para,a vjerovatno i neko ko bi sa njima upravljao.na zalost bilo je na destetke havaria na automobilima,jer kod nas vozaci nisu bas naviknuti na ovu vrstu``tehnike``.
-naravno sve je ovo moguce napraviti ali treba neko malo pogurati,ali....
_BosanaC

#28 Re: setaliste

Post by _BosanaC »

ZEKI-RIKI wrote:
sabanss wrote:Meni padaju na pamet cunjevi kao oni na ulazu parkinga UNITIC-a. Dakle u asfaltu do 17:00, poslije podignuti dokle trebaju (naravno i na svim prikkjucnim ulicama).Ima li iko od forumasa u opcini Novo Sarajevo da izadje sa ovom incijativom novom nacelniku?
-ne bi to bilo ni u ``unitic-``u da osce nije radi svoje sigurnosti nije postavio,/kao i zardinjere oko cjelog ``unitic``-a,i zatvorio ulicu kod skole/ morate znati da se njima ``upravlja``24 sata./obezbjedzenje iz unitic-a/
da bi se to postavilo u vilsonovom treba i para,a vjerovatno i neko ko bi sa njima upravljao.na zalost bilo je na destetke havaria na automobilima,jer kod nas vozaci nisu bas naviknuti na ovu vrstu``tehnike``.
-naravno sve je ovo moguce napraviti ali treba neko malo pogurati,ali....
Na zalost? :? Da Bog da mu motor ispao svaki put kada krkan skrene lijevo na Vilsonovo u vakat koji nije prdvidjen za to!

Nije uopste u pitanju nenaviknutost na taj vid zastite. U pitanju je nenaviknutost da se postuje bilo kakav propis i pravilo u koliko on u tom trenutku ne odgovara vozacu. A vozac je taj koji prilagodjava zakone i propise sebi, s obzirom da zna da mu zakon ne moze a policija nece nista. Dok neko na kraju ne zgazi necije dijete pa mu babo tog djeteta presudi na licu mjesta. Onda ce se demokrate dici i srati kako je taj babo u stvari kriv jer nije imao pravo uzimati pravdu u svoje ruke :? i prilagodjavati propise sebi :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#29 Re: setaliste

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
Na zalost? :? Da Bog da mu motor ispao svaki put kada krkan skrene lijevo na Vilsonovo u vakat koji nije prdvidjen za to!

Nije uopste u pitanju nenaviknutost na taj vid zastite. U pitanju je nenaviknutost da se postuje bilo kakav propis i pravilo u koliko on u tom trenutku ne odgovara vozacu. A vozac je taj koji prilagodjava zakone i propise sebi, s obzirom da zna da mu zakon ne moze a policija nece nista. Dok neko na kraju ne zgazi necije dijete pa mu babo tog djeteta presudi na licu mjesta. Onda ce se demokrate dici i srati kako je taj babo u stvari kriv jer nije imao pravo uzimati pravdu u svoje ruke :? i prilagodjavati propise sebi :oops:
nemoj da mu ispada motor, ionako sve to ostave meni pod balkon, pa se svako malo zapali motorno ulje... nek mu klepece i ispadne pred kucom... a volan nek mu ostane u rukama....
karanana

Post by karanana »

Jeftinije od cunjeva, jest da mozda nije lijepo za izgled, nek se stave rampe na te 2-3 raskrsnice i nek policijska patrola svaki dan u 17:00 prodje tuda i zakljuca rampe a ujutro kad je vilsonovo otvoreno za saobracaj nek ih otkljucaju. Na zalost tako se mora.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

karanana wrote:Jeftinije od cunjeva, jest da mozda nije lijepo za izgled, nek se stave rampe na te 2-3 raskrsnice i nek policijska patrola svaki dan u 17:00 prodje tuda i zakljuca rampe a ujutro kad je vilsonovo otvoreno za saobracaj nek ih otkljucaju. Na zalost tako se mora.
Na zalost, saobracaj u vilsu je zabranjen od 17 do 24!

I policija ne stigne doci kad se narkotici dilaju kutijama, kamoli radi rampe.
Ovdje treba nesto gdje se nece morati dolaziti non stop, kako ne bi bilo zahmetli organima vlasti :D
Dendrlix

Post by Dendrlix »

mIRCerka wrote: samo se sjetite prije par mjeseci slike koju sam postavila - u po bijela dana treba sere pod mojim balkonom...a dragi joj daje list bokvice da se obrise...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gdje? Kad? Pljiz daj link!
karanana

Post by karanana »

Dendrlix wrote:
mIRCerka wrote: samo se sjetite prije par mjeseci slike koju sam postavila - u po bijela dana treba sere pod mojim balkonom...a dragi joj daje list bokvice da se obrise...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gdje? Kad? Pljiz daj link!
hahahaha, haj stavi opet tu sliku. jeli dobra treba? hahahaha, kako to nisam vidio kad si stavila?!
BHG

Post by BHG »

e za onu obnovljenu cestu na vilsu svaka cast izvodjacu radova...jutros sam se osjeco ko da camac vozim a ne auto....to vise nisu ni lokve... :roll: :x
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

E golemo majkemi,pa kod vas je 26.3 dok ste slali te postove,a ne 25.3 koji je stvarni datum danasnjeg dana...
Pa sat unaprijed ide,a ne dan unaprijed,pobogu brate...ili je sve moguce kod nas :-) ,da zeznemo svijet za jedan dan :D

E sad ne kontam...nestadose ti postovi sa tim datumom :? ,pa sam morao napraviti dodatno objasnjenje moga posta :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

MA DAJ... wrote:E golemo majkemi,pa kod vas je 26.3 dok ste slali te postove,a ne 25.3 koji je stvarni datum danasnjeg dana...
Pa sat unaprijed ide,a ne dan unaprijed,pobogu brate...ili je sve moguce kod nas :-) ,da zeznemo svijet za jedan dan :D

E sad ne kontam...nestadose ti postovi sa tim datumom :? ,pa sam morao napraviti dodatno objasnjenje moga posta :roll:
:? :shock:
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

_BosanaC wrote:
MA DAJ... wrote:E golemo majkemi,pa kod vas je 26.3 dok ste slali te postove,a ne 25.3 koji je stvarni datum danasnjeg dana...

:? :shock:
Ma sta se cudis...stvarno,cetri posta su bila sa datumom od 26.3 i kontam...sta sta se to mjenjalo danas,sati ili dani!?!?
bpsang

Post by bpsang »

@mIRCerka, citat

nemoj da mu ispada motor, ionako sve to ostave meni pod balkon, pa se svako malo zapali motorno ulje... nek mu klepece i ispadne pred kucom... a volan nek mu ostane u rukama....

ja da sam na tvom mjestu ja bi na onom tvom parkingu iza kuce posuo jedno tri kile eksera sa velikom glavom,
a znas zasto sa velikom jer se sa velikom lakse zabije u gume, posto kako kazes i sama na tom parkingu dolaze mjenjaju ulje i prave dzecu :D
Qler

Post by Qler »

ja veceras lagano iz teretane kad hadzo kod masinskog fakulteta se fino ukljuci na vilsonovo (oko 20h) i lagano prema pofalicima... a po belaju nigdje kolege milicajca.. ham zabrana hem kontra smijer a i smijem glavu na panj da nije vezan :D
Meda

Post by Meda »

ja samo na temu o vilsonovom al
ovo je stvarno ,prije neki dan kad je jos bilo malo ljepog vremena bez kise ja sa malim sincicem negdje oko 18:00 kroz vilsonovo od muzeja prema elektroprivredi reko zabrana za auta nek se mali malo istrce kad auta i to ne da prolaze jure ja djete za rukicu i pjesackom zonom do miljacke kad al ovo je nevjervatno na sred vilsonava hadzija sa autom uso do klupa na zelenilo izvadi sokove pastete on neke djevoke i ljudi izlet napravili , a mi nemamo kuda proci ne pjesackom stazom zato sto je ugurao auto do klupa a na cestu nedo bog izac pa hodat hajde sto nemozemo hodati htijedo nesto da kazem kad neki momak nailazi sa biciklom i dobacuje Bolje ti je nista ne komentarisi dobit ces jos pretisom u glavu ,ja se na to nasmijem i produzimo dalje ETO LJUDI kakvo je sad Vilsonovo doslo doba nemozes vise ni setat ,pa vas pitam jel vama to normalno mislim i uredu :D a inace mislim da su pijesaci u ovom gradu definitivno ugrozeni :shock:
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

mIRCerka wrote:
rashomon wrote:Nije ti palo na pamet da nam fali javnih WC-a u gradu!
e nek se pishaju tebi pod prozorom! :D

Sto se cunjeva tice, ako ce biti policijska kucara da ih cuva, super, ako nece, onda nista od toga, izvalice ih klosari prvu noc...

neki dan kod mede na poslu eletrodistribucija poslala ljude da neke kablove prikljuce, i da se oni ne bi prljali, fino odvale dvije letve s klupe i naprave sebi naslon za laktove... :sad: e kad oni to rade, onda ga jebi...
A sta ce ti prozor nad mjestom za pisanje :D :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Gledam kroz prozor: hitna, marica, auto, udaren pjesak :(

Na Vilsonovom, naravno :(
pudlica

Post by pudlica »

jos sad oni kamioni sa onog gradilista ma ljepota prava
sabanss

Post by sabanss »

Ne znam sto ne naprave od Vilsonovog parking, siru cestu, bilo sta samo da posjeku drvece i da ga asfaltiraju.

Da se vise ne nerviram :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sabanss wrote:Ne znam sto ne naprave od Vilsonovog parking, siru cestu, bilo sta samo da posjeku drvece i da ga asfaltiraju.

Da se vise ne nerviram :x
:(
Gray

Post by Gray »

Jedino rješenje, fino postaviti kod mosta kod Elektroprivrede i Suade Dilberović

http://my.break.com/media/view.aspx?ContentID=246772
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Gray wrote:Jedino rješenje, fino postaviti kod mosta kod Elektroprivrede i Suade Dilberović

http://my.break.com/media/view.aspx?ContentID=246772
Ma dzaba vise sve. Koliko god je do vlasti puno vise je do seljackog mentaliteta i kabadahijskog odnosa supaka koji zasjednu za volan i kontaju da je cijeli svijet njihov...
Post Reply