SANU izdala novu knjigu
-
elSaik
#2 Re: SANU izdala novu knjigu
Samo su svemir i srpska glupost beskonačni. Za ovo drugo sam 100% siguran.
- uvjek dobar gost
upravo tako.... meni je nekad krivo što normalan svijet ne može da osnuje komunu il da se nekako udruži i postane glasnij... jer ova manjina ludaka i bolesnika na svim stranama nadglasa sve nas skupa.....pesak wrote:Ma ludilo svake nacije je isto ludilo, samo u ovom slucaju je ludilo pokazano na srpskom primeru. To sam htela da kazem.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
Jel' ono "Aleksandar Ranković" ili mi se samo pričinilo
Nije mi se dalo slušati do kraja i koji je zaključak: Prijeklo Albanaca je.... ?
Nije mi se dalo slušati do kraja i koji je zaključak: Prijeklo Albanaca je.... ?
-
simi5
Opet dezinformacija koju plasira pesak, po znaku na koricama knjige jasno je da nije izdavač SANU nego neka privatna mala izdavačka kuća. Kada je izdavač SANU onda na koricama stoji znak kao elipsasti cvet u kome piše SANU.
Sala u kojoj se održala promocija očigledno takođe nije u zgradi SANU jer tamo sale imaju drvene klupe sa tapaciranim sedištima kao u skupštini Srbije, zidovi su u drvenoj oplati od 1,7m i gipsani radovi na tavanici, a na prozorima su vitraži.
Sala u kojoj se održala promocija očigledno takođe nije u zgradi SANU jer tamo sale imaju drvene klupe sa tapaciranim sedištima kao u skupštini Srbije, zidovi su u drvenoj oplati od 1,7m i gipsani radovi na tavanici, a na prozorima su vitraži.
- lady midnight
ne, SANU ochito nije izdavach, a vjerovatno bi se chak i oni postidili staviti svoje ime na korice ovih nebulozasimi5 wrote:Opet dezinformacija koju plasira pesak, po znaku na koricama knjige jasno je da nije izdavač SANU nego neka privatna mala izdavačka kuća. Kada je izdavač SANU onda na koricama stoji znak kao elipsasti cvet u kome piše SANU.
zakljuchak: albanci nisu iliri nego su na balkan doshli u 11. vijeku sa kavkaza
interesantna je i anticeva definicija "diskontinuiteta" u istoriji
nije da od "nauchnika" tipa dragoljuba antica neshto ochekujem, ali ovo je zaista dno dna
-
pesak
Галерија науке и технике САНУ изложба у току
ARCHOSAURIA владавина рептила

simi, kad sam ja to lagala ovaj narod ovde ? Sta ce ti to OPET ?
Zasto ti LAZES ? Jel ti to zadatak da me progonis po forumima i diskreditujes sta god da kazem i gde god da kazem ?
ARCHOSAURIA владавина рептила

simi, kad sam ja to lagala ovaj narod ovde ? Sta ce ti to OPET ?
Zasto ti LAZES ? Jel ti to zadatak da me progonis po forumima i diskreditujes sta god da kazem i gde god da kazem ?
Last edited by pesak on 07/12/2007 23:53, edited 2 times in total.
-
pesak
Nisam nmogo pogresila. Pogledajte naslove ...
http://www.sanu.ac.yu/Biblioteka/Predst ... x?arg=2007,
http://www.sanu.ac.yu/Biblioteka/Predst ... x?arg=2007,
-
tempora
Imamo i mi dovoljno konja za jahanje.lady midnight wrote:ne, SANU ochito nije izdavach, a vjerovatno bi se chak i oni postidili staviti svoje ime na korice ovih nebulozasimi5 wrote:Opet dezinformacija koju plasira pesak, po znaku na koricama knjige jasno je da nije izdavač SANU nego neka privatna mala izdavačka kuća. Kada je izdavač SANU onda na koricama stoji znak kao elipsasti cvet u kome piše SANU.
Sala u kojoj se održala promocija očigledno takođe nije u zgradi SANU jer tamo sale imaju drvene klupe sa tapaciranim sedištima kao u skupštini Srbije, zidovi su u drvenoj oplati od 1,7m i gipsani radovi na tavanici, a na prozorima su vitraži.:-):-) izdavach je neko drushtvo "Serbona"
koje je knjigu objavilo sa ciljem da napokon ostavi pisani dokument mladjim narashtajima
, dokument koji ce im "razbistiriti umove" po nekim pitanjima
zakljuchak: albanci nisu iliri nego su na balkan doshli u 11. vijeku sa kavkazadok su srbi autohtoni narod koji nisu doshli (sic!), nego su (valjda oduvijek
) bili ovdje; a pojam "iliri" je do 19.og vijeka uvijek iskljuchivo oznachavao srbe
:-)
interesantna je i anticeva definicija "diskontinuiteta" u istoriji:-)
nije da od "nauchnika" tipa dragoljuba antica neshto ochekujem, ali ovo je zaista dno dna![]()
-
pesak
Evo, ako ja lazem, laze i novinar Vremena.lady midnight wrote:ne, SANU ochito nije izdavach, a vjerovatno bi se chak i oni postidili staviti svoje ime na korice ovih nebulozasimi5 wrote:Opet dezinformacija koju plasira pesak, po znaku na koricama knjige jasno je da nije izdavač SANU nego neka privatna mala izdavačka kuća. Kada je izdavač SANU onda na koricama stoji znak kao elipsasti cvet u kome piše SANU.
Sala u kojoj se održala promocija očigledno takođe nije u zgradi SANU jer tamo sale imaju drvene klupe sa tapaciranim sedištima kao u skupštini Srbije, zidovi su u drvenoj oplati od 1,7m i gipsani radovi na tavanici, a na prozorima su vitraži.:-):-) izdavach je neko drushtvo "Serbona"
koje je knjigu objavilo sa ciljem da napokon ostavi pisani dokument mladjim narashtajima
, dokument koji ce im "razbistiriti umove" po nekim pitanjima
zakljuchak: albanci nisu iliri nego su na balkan doshli u 11. vijeku sa kavkazadok su srbi autohtoni narod koji nisu doshli (sic!), nego su (valjda oduvijek
) bili ovdje; a pojam "iliri" je do 19.og vijeka uvijek iskljuchivo oznachavao srbe
:-)
interesantna je i anticeva definicija "diskontinuiteta" u istoriji:-)
nije da od "nauchnika" tipa dragoljuba antica neshto ochekujem, ali ovo je zaista dno dna![]()
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=541840
-
Umjetnik a
- Alfons Kauders
eh da, kad je moj rahmetli pradjed radio u
berlinskom institutu za rasnu higijenu i nasljednu biologiju... 

ljubi mama svoje arijevce...

ljubi mama svoje arijevce...
- lady midnight
pa draga pesak, nisam ti ja rekla da lazhesh
meni se iz izvjeshtaja uchinilo da je izdavach ono udruzhenje koje se spominje;
no sad malo proguglah, i evo shta nadjoh:
ochito je ipak da je SANU pokrovitelj ovog projekta, a ustvari je potpuno nebitno ko se na kraju pojavljuje kao izdavach...
U SANU je održan skup “Metodološki problem istraživanja porekla Albanaca”, na kome je pitanje autohtonosti naroda na Balkanu razmotreno multidisciplinarno sa gledišta istorije, filozofije, istorije, sociologije, arheologije, lingvistike, fizičko-tehničkih nauka i genetike.
.....
Od radova izloženih na ovom skupu u integralnoj verziji, koji sa svih aspekata razbijaju postojeću mitomaniju o autohtonosti Albanaca i doseljavanju Srba na Balkan u 7. veku, izdavačka kuća “Pešić i sinovi” objavila je knjigu pod nazivom “Albanci – lažni Iliri”, dopunjenu starim mapama i najnovijim naučnim rezultatima iz pomenutih oblasti.
dakle da se korigujem: ko je i na trenutak povjerovao da SANU ne mozhe pasti dublje od dna, prevario se po ko zna koji put
@alfons je u pravu: ni goebbels ni verschuer ni mengele lichno se ne bi postidili ovakvog uradka.
- lady midnight
p.s. ja predlazhem oni todorovic shto je pis'o ovi tekst u Vreme
:D za pulitzerovu nagradu
:D
oplakah

oplakah
-
Umjetnik a
Alfonse što je ovo na zadnjoj slici sivo mislim na istok evrope i jugoistok
- lady midnight
jah, hebo braudela i annales kakva je ovo nova istorijska shkolazoom66 wrote:sinoc rekoh za sebe no izgleda i tebi lejdi ne gine ponovno shkolovanje, bre...:D:D
evo vec sam zapalila sve knjige istorije iz vlastitog fonda
u ponedjeljak oshtrim olovke i odmah se upisujem kod fizichara antica da mi on prirodno-matematichki
a mogli bi ga pozvati i na forum, shta mislish, malo da dokazhe kako prirodna nauka ustvari samo potvrdjuje garashaninovo "nachertanije"
- Alfons Kauders
tu se ne zna ko je koga jebavo u zadnjih par milenijaUmjetnik a wrote:Alfonse što je ovo na zadnjoj slici sivo mislim na istok evrope i jugoistok
ja bi stavio neki zestok noise u photoshopu
-
Umjetnik a
pa i Srbija je tuAlfons Kauders wrote:tu se ne zna ko je koga jebavo u zadnjih par milenijaUmjetnik a wrote:Alfonse što je ovo na zadnjoj slici sivo mislim na istok evrope i jugoistokpa se nisu mogli odluciti za boju
![]()
ja bi stavio neki zestok noise u photoshopual moze i siva
- Alfons Kauders
a evo jos priloga o historiji srba, pre hrista bre... 
http://sr.wikipedia.org/w/index.php?tit ... did=782882
evo nekih bisera
Srbi, koje je on nazivao Slavjanima, poreklom od Jefeta, sina Nojeva, naseljavali dve stotine pokrajina od Azije preko Evrope
Prvi doseljenici u Evropu zadržali su se na Balkanskom poluostrvu, dok su u manjim grupama otišli do Italije pa čak i do Spanije, 3000 godina pre Hrista. Prvo srpsko doseljavanje na Balkan dogodilo se oko tri do četiri hiljade godina pre Hrista.
Srbi su ostavili svoja imena gde god su živeli. Evo nekih: jezero Srbonis u Siriji, Serbetes, mesto u Mauritaniji, Serbanica (ili Srbica) na crnomorskoj obali, Serberion na ušću reke Don, Sarbakon na Krimu, Sorbhag u Iranu, Serbka u Indiji, Sarbinovo u Ukraini, Serban-voda u Poljskoj, Serbia u Rumuniji, Serbin u Grčkoj, Sarbiodunum na Sardiniji, Sarbat reka u Turskoj, u doba kada Turci još nisu živeli na svojim sadašnjim teritorijama.
otkopana kineska najstarija mumija koja je bila plava žena, bele rase. Zatim je ista vest objavljena u Parizu na TV. Te vesti Olgu su potsetile na one koje tvrde da su Šiptari Iliri samo zato što su se naselili na ilirske teritorije. Prema tome, Olga zaključuje da je „plava kineskinja” mogla biti samo srpkinja.
Aleksandar Veliki prezivao se Karanović
A na egipatskim piramidama hijeroglifima je zapisano da su 1.600 godina pre Hrista u Libiju i Mauritaniju doprli beli narodi plavih očiju. Egipatski izvori tvrde da su ti narodi na njihovim prostorima osnovali svoju državu koja je postojala sedam vekova. Dr. Olga Luković-Pjanović daje divan opis ratnih zarobljenika, čiji su likovi uklesani na egipatskim piramiadama sa „zrakastim krunama” na glavama, sa zaključkom na osnovu reči pereset i prst da se radi o Srbima
http://sr.wikipedia.org/w/index.php?tit ... did=782882
evo nekih bisera
Srbi, koje je on nazivao Slavjanima, poreklom od Jefeta, sina Nojeva, naseljavali dve stotine pokrajina od Azije preko Evrope
Prvi doseljenici u Evropu zadržali su se na Balkanskom poluostrvu, dok su u manjim grupama otišli do Italije pa čak i do Spanije, 3000 godina pre Hrista. Prvo srpsko doseljavanje na Balkan dogodilo se oko tri do četiri hiljade godina pre Hrista.
Srbi su ostavili svoja imena gde god su živeli. Evo nekih: jezero Srbonis u Siriji, Serbetes, mesto u Mauritaniji, Serbanica (ili Srbica) na crnomorskoj obali, Serberion na ušću reke Don, Sarbakon na Krimu, Sorbhag u Iranu, Serbka u Indiji, Sarbinovo u Ukraini, Serban-voda u Poljskoj, Serbia u Rumuniji, Serbin u Grčkoj, Sarbiodunum na Sardiniji, Sarbat reka u Turskoj, u doba kada Turci još nisu živeli na svojim sadašnjim teritorijama.
otkopana kineska najstarija mumija koja je bila plava žena, bele rase. Zatim je ista vest objavljena u Parizu na TV. Te vesti Olgu su potsetile na one koje tvrde da su Šiptari Iliri samo zato što su se naselili na ilirske teritorije. Prema tome, Olga zaključuje da je „plava kineskinja” mogla biti samo srpkinja.
Aleksandar Veliki prezivao se Karanović
A na egipatskim piramidama hijeroglifima je zapisano da su 1.600 godina pre Hrista u Libiju i Mauritaniju doprli beli narodi plavih očiju. Egipatski izvori tvrde da su ti narodi na njihovim prostorima osnovali svoju državu koja je postojala sedam vekova. Dr. Olga Luković-Pjanović daje divan opis ratnih zarobljenika, čiji su likovi uklesani na egipatskim piramiadama sa „zrakastim krunama” na glavama, sa zaključkom na osnovu reči pereset i prst da se radi o Srbima
- Alfons Kauders
pa zato sam valjda i linkao sliku...Umjetnik a wrote:pa i Srbija je tuAlfons Kauders wrote:tu se ne zna ko je koga jebavo u zadnjih par milenijaUmjetnik a wrote:Alfonse što je ovo na zadnjoj slici sivo mislim na istok evrope i jugoistokpa se nisu mogli odluciti za boju
![]()
ja bi stavio neki zestok noise u photoshopual moze i siva