Prica se i o eventualnoj gradnji i treceg.
Time bi ista imala ukupno 4, a mozda i 5 minareta, ili po "naski", munara...

Moderator: Chloe

Bolnica je lijep hajrat, slažem se....Nego, šta će država raditi?Dog_Father wrote:Koliko sam ja upoznat, od pocetka je planirano da dzamija ima cetiri minareta. Problem je bio novac. Sada ga eto ima i biti ce kako ce biti. Kako god, slazem se da bi bolje, pametnije, sevapnije ili kako god, bilo da su pare dali za bolnicu. Ali svatko sa svojim novcem radi sta hoce, pa ako im je ceif, meni ne smeta.
Vidis kako ti nas lijepo upozoris da se ne trebamo petljati u dzamijske (ili crkvene, svejedno) poslove kad se radi o ovakvim stvarima... ccc...blackflag wrote:ma dajte ljudi neka prave munare...nije mi jasno kako se vazda petljamo kada ljudi pohrle uciniti dobro dijelo...kada ljeti sanske ulice vriju,kada su lokali puni,trose se ogromene kolicine novca (za ljetni period samo Bog zna koliko novca ode u ispijanje alkohola),tada niko ne dize nos i kaze zasto te pare nasi ljudi ne dadose sirotinji za osnovne potrebe...medjutim kada se neko odluci pomoci i to dzamiju odmah nekakvi protivnicki komentari,javljaju se svi i ocjenjuju gdje bi bilo bolje dati....pa sta ce onda drzava nama ako ce pojedinci iz svoga dzepa praviti puteve,bolnice,skole itd...umjesto da kazemo hvala Bogu kada im a ljudi spremnih izdvojitio iz svoga dzepa za dogradnju munara mi opet dozvolimo da ispliva ono iskrivljeno iz nas...nema insana u sani da se nece sloziti kako bi to bilo lijepo a ko pak zeli da pravi bolnice neka pocne odvajatii shopdno svojim mogucnostima svaki mjjesec i u suradnji sa opstinom otvore nekakav fond i eto ga...
Dzamije kao dzamije sasvim sigurno nisu krive za gore navedeno ali oni koji se kriju iza Boga radeci sve gore pobrojano sasvim sigurno jesu!blackflag wrote:dobro majstore gdje se tebi dzamija petlja u zivot,nemoj ljude da zbunjujes,kazi konkretno sta tebe dzamija baca u ocaj....kada su chetnici rusili i palili mnogi su bili manji od makovog zrna,danas kada imas sansu i mogucnost da vratis i popravis ono gdje si decenijama grijesio dodju takvi kao ti sa komentarima tipa sve su ovo muslimanio dzamije krivi...ja sam starac u sani 10 poslijeratnih godina proveo i znam kako razmislja vecina muslimana...onih koji ne zaboravljaju 92 a sta ja da kazem za one koji se vesele vodenim parkovima,koncertima ceca i dragana,osim cekajte....svakih 50 godina se desavaju iste stvari,pa pripremite svoju djecu za reprizu...i nemoj molim te da mi sada pucas te price jer sam ih sit...naslusao sam ih se za sav zivot....kamo srece da ima jos dzamija u sani a na kraju krajeva nije meni dzamija kriva sto nije bilo posla,besparica,kriminal..al o tom po tom...nije ni mjesto ni vrijeme...
p.s. mozda se ne slazemo ali nemoj mi sada slagati te price jer ce ispasti da su oni koji grade dzamije krivi za hal u Bosni,da su oni rusili bih....tebi ako se dopada daj glas za postavljanje luna parka,cirkusa,stadiona a ako nista drugo onda imaj razumjevanja za one koji zele te iste munare....
E samo mi je jos tvoj komentar trebao!domi wrote:Stvarno si njekiVodenjak, ovdje ces do sutra vaziti o dzamijama, a o onim pravoslavnim kapelicama, koje su nikle diljem nase nam one mrske - ni rijeci. Stvarno si zaista....
A sto se Sanske dzamije tice, sto je previse, previse je...
Hajd' da je to nasa dzamija, pa i nekako, al' mi se cini da je ono jedno obicno okupljaliste nasih, bosanskih, novopecenih bradonja. Ispra'vte me ako grijesim.
Vodenjak wrote:E samo mi je jos tvoj komentar trebao!domi wrote:Stvarno si njekiVodenjak, ovdje ces do sutra vaziti o dzamijama, a o onim pravoslavnim kapelicama, koje su nikle diljem nase nam one mrske - ni rijeci. Stvarno si zaista....
A sto se Sanske dzamije tice, sto je previse, previse je...
Hajd' da je to nasa dzamija, pa i nekako, al' mi se cini da je ono jedno obicno okupljaliste nasih, bosanskih, novopecenih bradonja. Ispra'vte me ako grijesim.
![]()
![]()
![]()
Vodenjak wrote:...
A sto se tice minareta...
Ne zanima me u sta ko trosi pare, ali kada je izgradnja bilo kojih objekata, pa tako i bogomolja u pitanju, onda zadnju rijec treba da ima urbanizam. Objekat koji se pravi treba i mora da se uklapa u sredinu u kojoj se gradi.
To vec sadasnja dzamija ne cini a sa dva nova minareta ce to raditi jos manje!
...

Srusiti pilanu... ionako zvrlji bez veze.zlata wrote:...
Jos kad bi srusili onu pijacu....i napravili u Mahali jedan fini park....po uzoru na onaj Al Azhar Park....u Kairu....onda bi Sana bila prava.... Mala Caba!
i IVZ bi se konacno....pravo oSEVAPila!
A u pijacu ne diraj!Fair Life wrote:Srusiti pilanu... ionako zvrlji bez veze.zlata wrote:...
Jos kad bi srusili onu pijacu....i napravili u Mahali jedan fini park....po uzoru na onaj Al Azhar Park....u Kairu....onda bi Sana bila prava.... Mala Caba!
i IVZ bi se konacno....pravo oSEVAPila!
Na zalost za tebe nema lijeka...Fair Life wrote:Javi se ovoj dvojici...xon_sa wrote:Prosto je nevjerovatno koliko je na ovom forumu antiislamski raspolozenih ljudi.
Al ne smijes im nista rec, odmah si nacionalista, odmah si fasista, a oni svoju pricu umotaju
u toboznju brigu za siromasne, bolesne itd.
Sta je ovo?Fair Life wrote:Javi se ovoj dvojici...xon_sa wrote:Prosto je nevjerovatno koliko je na ovom forumu antiislamski raspolozenih ljudi.
Al ne smijes im nista rec, odmah si nacionalista, odmah si fasista, a oni svoju pricu umotaju
u toboznju brigu za siromasne, bolesne itd.