Sanse za ukidanje tzv. RS?

Sta mislite dali ce se tzv. RS ukinuti za vrijeme mandata aktuelnog predsjednistva?

Da
7
9%
Ne
69
91%

Total votes: 76

cevapXXL

#1 Sanse za ukidanje tzv. RS?

Post by cevapXXL »

Kada pogledam clanove nasega predsjednistva poslije nedavnih izbora siguran sam da cemo puno vise uciniti nego ikada dosada jer Komsic i Haris imaju zajednicki interes a to je ocuvanje drzavnosti BiH.
Zanima me sta misle drugi, dali postoji mogucnost da se tzv. RS koja je nastala onako kako je nastala a to svi znamo kako: na krvlju nesrpskoga stanovnista na tom podrucju, moci uspijeti ukinutin mirnim putem i da BiH konacno zaplovi prema boljem sutra za sve narode koji zive u njoj i osjecaju je svojom jednom i jedinom domovinom?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja kad vidim dali dalje ne čitam
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Nema nista od te ljubavi, na zalost.
neupucena

Post by neupucena »

komi wrote:ja kad vidim dali dalje ne čitam
Zasto druze komi, Dali je izvrstan :D
manijak1

Post by manijak1 »

Ja kad vidim neznam :D odmah sam upućen da nije Salvador u pitanju , ako je već Aljende :D onda je u uredu :D međutim ne vidim zašto to ne bilo u redu :oops: to ....... :D :D samoukidanje :D
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Moj Vapaće, žvaći ti tu svoju mesinu. Ukinut će, al' u QURČINI.

Nije da ne bi volio. I ja sam s Drine, i imam kokardu na rodnom listu. Al' ne, nisam glas'o za Hareta zato što sam budala pa mislim de će je ukinut. Nego zato što me boli kurac za ustavne reforme, NEĆU da "moj" narod i mene predstavlja RAHITIČNA SELJAČINA IZ ŠAMCA SA GLAVOM GOLLUMA IZ GOSPODARA PRSTENOVA. Nek' onu svoju ALIENSKU unučad nina, je be me se.
neupucena

Post by neupucena »

Zanima me kako je Tihi izgledao prije boravka u logorima?
*Unreal*

Post by *Unreal* »

Naravno da se nece ukinuti...suvisno je i pricati o tome. Cim smo im dali RS u dejtonu gotova je prica, ko je gledao sinoc emisiju na BHT je mogao najbolje vidjeti stavove Dodika i njegove stranke. Ako i bude ustavnih promjena, a morat ce ih bit, to ce biti uz ogromne kompromise s nase strane, a sve to pod uslovom da se ne spominje ukidanje RS.
cevapXXL

Post by cevapXXL »

Jimmy_The_Saint wrote:Moj Vapaće, žvaći ti tu svoju mesinu. Ukinut će, al' u QURČINI.

Nije da ne bi volio. I ja sam s Drine, i imam kokardu na rodnom listu. Al' ne, nisam glas'o za Hareta zato što sam budala pa mislim de će je ukinut. Nego zato što me boli kurac za ustavne reforme, NEĆU da "moj" narod i mene predstavlja RAHITIČNA SELJAČINA IZ ŠAMCA SA GLAVOM GOLLUMA IZ GOSPODARA PRSTENOVA. Nek' onu svoju ALIENSKU unučad nina, je be me se.
Izvini al dajes mi osjecaj da si komunjara iz uvjerenja :D
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Da im je to u interesu bilo RS-a ne bi ni bilo... Helem, nothing to see here, move along...
neupucena

Post by neupucena »

ztluhcs wrote:Da im je to u interesu bilo RS-a ne bi ni bilo... Helem, nothing to see here, move along...
A sta si ocekivao na Dalijevoj izlozbi :D
Dezze

Post by Dezze »

Haha, nisam ni vidio... :D

Vani covjek zivi, pa to ti je.... Nama sudbinu krojiti moze, ali jezik nauciti ne moze. :lol:
cevapXXL

Post by cevapXXL »

*Unreal* wrote:Naravno da se nece ukinuti...suvisno je i pricati o tome. Cim smo im dali RS u dejtonu gotova je prica, ko je gledao sinoc emisiju na BHT je mogao najbolje vidjeti stavove Dodika i njegove stranke. Ako i bude ustavnih promjena, a morat ce ih bit, to ce biti uz ogromne kompromise s nase strane, a sve to pod uslovom da se ne spominje ukidanje RS.
Nisam od onih kojih zagovara Ratove ili neka sranja tog tipa al jedno je sigurno. Ako ta tvorevina ostane onda je iduci rat vec unaprijed isprogramiran. Pitanje je samo vremena jer kad tad ce doci extremnije struje i to je to.
Neznam moze koga boliti svasta al jedno je sigurno. Ako se ova stvar nerijesi mirni putem nekad ce to oruzije morati rijesiti.
slimmersex

#14 Re: Sanse za ukidanje tzv. RS?

Post by slimmersex »

cevapXXL wrote:Kada pogledam clanove nasega predsjednistva poslije nedavnih izbora siguran sam da cemo puno vise uciniti nego ikada dosada jer Komsic i Haris imaju zajednicki interes a to je ocuvanje drzavnosti BiH.
Zanima me sta misle drugi, dali postoji mogucnost da se tzv. RS koja je nastala onako kako je nastala a to svi znamo kako: na krvlju nesrpskoga stanovnista na tom podrucju, moci uspijeti ukinutin mirnim putem i da BiH konacno zaplovi prema boljem sutra za sve narode koji zive u njoj i osjecaju je svojom jednom i jedinom domovinom?
Moze se ukinuti jedino ratom, pa bujrum ko voli da puca i da se na njega puca nemam nista protiv.
gavrilo

Post by gavrilo »

prosli su izbori :-) ta tema je istrosena :D
cevapXXL

Post by cevapXXL »

Dezze wrote:

Vani covjek zivi, pa to ti je.... Nama sudbinu krojiti moze, ali jezik nauciti ne moze. :lol:
Dok sam ja takvim ko tebi sudbinu po rovovima krojio ti si u podrumu humanitarku dero il si svercovo cigarama. A gdje i sta sam radio iza 1995 mislim da to nije relevantno za ovu temu.
Dezze

#17 Re: Sanse za ukidanje tzv. RS?

Post by Dezze »

cevapXXL wrote:Kada pogledam clanove nasega predsjednistva poslije nedavnih izbora siguran sam da cemo puno vise uciniti nego ikada dosada jer Komsic i Haris imaju zajednicki interes a to je ocuvanje drzavnosti BiH.
Pitam se ko li je ovdje jedini glasao da ce se RS ukinuti? :lol:

Moj cevapcicu, samo ti sanjaj....Kad ti jos SBiH i SNSD spucaju koaliciju, vidjeces ti onda kako se ukida RS. Mada, evo nesto kontam, to ukidanje RS-a ce se se verbalno desiti opet tamo negdje 4-5 mjeseci pred naredne izbore. Ali, debilima ce i to biti dovoljan razlog da glas daju Jatinom sponzoru.
manijak1

Post by manijak1 »

Ako se ova stvar nerijesi mirni putem nekad ce to oruzije morati rijesiti.
Ne riješi ; oružje treba neko upotrijebiti :D ko je na terenu :oops: ili pak neko ko napusti štab :D da vidi šta ima na terenu :oops: :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

joooj, cevap, koliko je tebi godina :D
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

cevapXXL wrote:
*Unreal* wrote:Naravno da se nece ukinuti...suvisno je i pricati o tome. Cim smo im dali RS u dejtonu gotova je prica, ko je gledao sinoc emisiju na BHT je mogao najbolje vidjeti stavove Dodika i njegove stranke. Ako i bude ustavnih promjena, a morat ce ih bit, to ce biti uz ogromne kompromise s nase strane, a sve to pod uslovom da se ne spominje ukidanje RS.
Nisam od onih kojih zagovara Ratove ili neka sranja tog tipa al jedno je sigurno. Ako ta tvorevina ostane onda je iduci rat vec unaprijed isprogramiran. Pitanje je samo vremena jer kad tad ce doci extremnije struje i to je to.
Neznam moze koga boliti svasta al jedno je sigurno. Ako se ova stvar nerijesi mirni putem nekad ce to oruzije morati rijesiti.
uspjeti & oru¾je - bez "i", ne rije¹i ...

Rat na Balkanu je programiran na mnogo mjesta... Recimo Makedonija, Vojvodina, Kosovo, Hrvatska (Krajina), BiH...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

cevapXXL wrote:
Samo javi kad budete mislili ratovati na vrijeme, ovaj me definitivno nece u Bosni zateci :D

Odmah pocinjem kopati rovove negdje duboko na Alpama, ko zna 8-) :D
Dezze

Post by Dezze »

cevapXXL wrote:
Dezze wrote:

Dok sam ja takvim ko tebi sudbinu po rovovima krojio ti si u podrumu humanitarku dero il si svercovo cigarama. A gdje i sta sam radio iza 1995 mislim da to nije relevantno za ovu temu.
Hahaha, cevapcicu, ponavljas se...nedavno si ovo izjavio nekom drugom (cini mi se da si ama bas isto Mircerki rekao). Nego, buduci da mi je bilo 11 godina kad se zaratilo, nisam mogao dilati cigarama. A ni humanitarnu nisam "der'o".
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ukidanja R.S-a, bar onako kako to mnogi glasaci SBiH ocekuju, nece biti. R.S bi se vremenom trebala transformirati u oblast sa odredjenim nadleznostima, ali o ukidanju AD HOC nema govora. Sada pitanje je da li je sa Dodikom na vlasti moguce ostvariti bilo kakav napredak koji je u interesu BiH. Ocekuju nas cetiri teske godine... :roll:
Vingo

Post by Vingo »

Ako cemo mjeriti rezultate izbora na drzavnom nivou, na agendu prvo idu onomad propale ustavne promjene.
E sad jel zbog dobrobiti gradjana, ulaska u EU ili sujete....? Nije ni bitno.

:D
cevapXXL

#25 Re: Sanse za ukidanje tzv. RS?

Post by cevapXXL »

Dezze wrote:
Pitam se ko li je ovdje jedini glasao da ce se RS ukinuti? :lol:

Moj cevapcicu, samo ti sanjaj....Kad ti jos SBiH i SNSD spucaju koaliciju, vidjeces ti onda kako se ukida RS. Mada, evo nesto kontam, to ukidanje RS-a ce se se verbalno desiti opet tamo negdje 4-5 mjeseci pred naredne izbore. Ali, debilima ce i to biti dovoljan razlog da glas daju Jatinom sponzoru.
Sa ovim priznajem da sam BIO navian. I to znas zasto? Zato sto si mi TI otvorio oci. Jebote kada se sjetim jarana iz 1992, mi u rovu sa nekom ruskom tandzarom i po 10 metaka, koji mi kaze " jebalo te sarajevo, ma to su ti egoisti i boli njih kurac za nas sto mi ovdje ginemo!"
I ja konj se jos sa njim svadao da nije tako da je to ipak glavni grad, te deblokada itd....

Da sam ga tada posluso imo bi mozda koju manje sijedu na glavi. Samo je zalosno sto je MOJ DIO BiH prodat a ne VAS. Al jebiga tako je to nekome mora biti zavuceno da bi drugi mogli bolje zivjeti,
Imas pravo care. Zaboli me kurac i za sarajevom i za bosnom odsada. Bio sam tamo kad je trebalo, nisam za to nista dobio niti mi sta treba a ako zatreba bicu opet. A sada sto zivim vani , sto imam super posao hvala dragome Allahu dz.s. mislim da sam morao negdje kod dragoga boga i to zasluziti.
A kako ste vi klinci krenuli sa zaboravljanjem opet ce zatrebat samo je zalosno sto ce ponovo se desavati srebrenica, drina itd.

Hvala kralju na savjetu :D
Post Reply