SANKE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
valter.ba

#1 SANKE

Post by valter.ba »

Prvi ovogodisnji snijeg je prekrio nas lijepi grad :D Ali sada imam dodatni problem koji cu nadam se rijesiti uz vasu pomoc :-) Znate li gdje mogu kupiti one lijepe sanke koje smo imali mi stariji kao djeca, mislim da su bile Elanove sa onim polukruznim rukohvatom naprijed, kvalitetnim sjedistem od platna, cuveni dvosjedi i trosjedi :D Eh dobra stara vremena :) Sada koliko vidim prodaju neke plasticne tanjire made in PRC ili one opasne i extra neudobne bez rukohvata sa sjedistem od letvica,zhasau :shock: Hvala svima unaprijed :thumbup:
Topla voda

#2 Re: SANKE

Post by Topla voda »

jedino u nekoj antikvarnici :lol:
valter.ba

#3 Re: SANKE

Post by valter.ba »

Ako neko ima da proda polovne i to bi bilo cool :D
neprilagodjena

#4 Re: SANKE

Post by neprilagodjena »

Moje izgorile u ratu :roll: :roll:
reuf69

#5 Re: SANKE

Post by reuf69 »

Sinoc sam vidio slicne sanke u Merkuru na Stupu kostaju negdje oko 90 KM.
black

#6 Re: SANKE

Post by black »

ma nishta bez ligura :mrgreen:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#7 Re: SANKE

Post by Latina »

reuf69 wrote:Sinoc sam vidio slicne sanke u Merkuru na Stupu kostaju negdje oko 90 KM.
Ima li kakav dragovoljac :D iliti volonter :D da posalje jedne u dijasporu ? :D Da i mi od baze nekog hajra imamo. :)

:D
Soul_Sista

#8 Re: SANKE

Post by Soul_Sista »

Latinica wrote:
reuf69 wrote:Sinoc sam vidio slicne sanke u Merkuru na Stupu kostaju negdje oko 90 KM.
Ima li kakav dragovoljac :D iliti volonter :D da posalje jedne u dijasporu ? :D Da i mi od baze nekog hajra imamo. :)

Tuspas i mene :) ja i tata smo se spustali zajedno na drvenim sankama kad sam bila mala a uzbrdo me vukao, to je bio najbolji dio, ja sjedim a on tegli :D :D :)

..ovo je bio izljev nostalgije za djetinstvom :-)
black

#9 Re: SANKE

Post by black »

Soul_Sista wrote:
Tuspas i mene :) ja i tata smo se spustali zajedno na drvenim sankama kad sam bila mala a uzbrdo me vukao, to je bio najbolji dio, ja sjedim a on tegli :D :D :)

sad ti treba neko drugi da te tegli :oops: :mrgreen:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#10 Re: SANKE

Post by Latina »

Soul_Sista wrote:
Latinica wrote:

Moj tata nije bio tako romantican, :D ali nikad nije kasno da upoznam romantiku te vrste, zar ne ? :D :D
Soul_Sista

#11 Re: SANKE

Post by Soul_Sista »

black wrote:
Soul_Sista wrote:

sad ti treba neko drugi da te tegli :oops: :mrgreen:
Haha, ma ne mora vala :) ali rado bih se spustila par puta na onim starim drvenim niz kakvo brdasce :D

@Latinice,
nije bila stvar romantike mada tako izgleda kroz ove izljeve nostalgije za onim prvim godina djetistva, vise je bilo iz prakticnih razloga :D dubok snijeg, zima, hodanje sa jednog kraja grada u drugi itd. :-)
Skyfox

#12 Re: SANKE

Post by Skyfox »

Pogledaj u bivsoj Wisi i Korei...
valter.ba

#13 Re: SANKE

Post by valter.ba »

Pogledacu ovih dana na ovim preporucenim lokacijama i ako uspijem javljam svima :D Kakvo je vrijeme doslo niti prave sanke covjek ne moze kupiti, a toliko nas lijepih uspomena veze za njih :lol: :lol: :lol:
♥ Julianna ♥

#14 Re: SANKE

Post by ♥ Julianna ♥ »

valter.ba wrote:Pogledacu ovih dana na ovim preporucenim lokacijama i ako uspijem javljam svima :D Kakvo je vrijeme doslo niti prave sanke covjek ne moze kupiti, a toliko nas lijepih uspomena veze za njih :lol: :lol: :lol:
Moja dva komada Elanovih su pred rat polomljena na Trebeviću niz litice, šta bi tek bilo sa onim koje su danas na tržištu...u svakom slučaju, sretno sa potragom, onakve sanke se više ne proizvode...
valter.ba

#15 Re: SANKE

Post by valter.ba »

Moracu provjeriti da li Elan ima predstavnistvo u BiH i da li se te sanke uopste vise proizvode ;-) Ako ima neki Slovenac na forumu mozda napravimo neki dobar posao oko uvoza sanki :D
Mogly

#16 Re: SANKE

Post by Mogly »

Imaš u OBIju, ne znam cijenu. :zjev:
♥ Julianna ♥

#17 Re: SANKE

Post by ♥ Julianna ♥ »

valter.ba wrote:Moracu provjeriti da li Elan ima predstavnistvo u BiH i da li se te sanke uopste vise proizvode ;-) Ako ima neki Slovenac na forumu mozda napravimo neki dobar posao oko uvoza sanki :D
Mušterija ima :D
valter.ba

#18 Re: SANKE

Post by valter.ba »

Kontaktirao sam zastupnika Elana za BiH i nazalost te sanke se vise ne proizvode :sad: Ostaje da pogledam te u OBI i Merkuru. Ukoliko je neko vec detaljnije pogledao te sanke neka se javi da ne idem bezveze, nije mi bas blizu :D
♥ Julianna ♥

#19 Re: SANKE

Post by ♥ Julianna ♥ »

valter.ba wrote:Kontaktirao sam zastupnika Elana za BiH i nazalost te sanke se vise ne proizvode :sad: Ostaje da pogledam te u OBI i Merkuru. Ukoliko je neko vec detaljnije pogledao te sanke neka se javi da ne idem bezveze, nije mi bas blizu :D
Ma znala sam..ništa više nije kao prije :(
hepok

#20 Re: SANKE

Post by hepok »

vidio sam ih sinoc u obi-u oko 80 km cini mi se
valter.ba

#21 Re: SANKE

Post by valter.ba »

Hepok nije bitno koliko su, interesuje me da li barem izgledaju kvalitetno i lijepo kao one? Molim te javi da ne idem bezze ako samo slice na one :-)
Skyfox

#22 Re: SANKE

Post by Skyfox »

offtopic
ujutro cve nam trebat svima alternativno sredstvo prevoza, jos nisam cuo ni jednu grtalicu...
Post Reply