Sankcije protiv RS-a?

Post Reply
blah blah

#1 Sankcije protiv RS-a?

Post by blah blah »

nezavisne wrote:Milorad Dodik: Moguća i neka vrsta sankcija

D. Risojević04.09.2007 21:15
BANJALUKA - Milorad Dodik, premijer Republike Srpske, izjavio je da bi moglo doći do "neke vrste sankcija protiv RS", ali da ih ništa ne može natjerati da odustanu od zadržavanja policije RS.
On je rekao da je u razgovoru s Miroslavom Lajčakom, visokim predstavnikom, stekao utisak da "će biti neke vrste sankcija koje će preduzeti neko", ističući da ne zna kakve kazne bi mogle uslijediti.
Dodik je ponovio da Lajčak, kao visoki predstavnik, ne može nikog kažnjavati zbog pitanja u vezi s evropskim reformama i da je to, kako je kazao, jasno i samom Lajčaku.
"Bilo kakve sankcije na nas ne bi djelovale stimulativno", rekao je Dodik i dodao da vlasti RS ne bi prihvatile da sprovedu Lajčakov prijedlog za reformu policije, ukoliko se on odlučio da ga nametne.
Odgovarajući na pitanje da li je Lajčakov prijedlog dobra osnova za razgovore, Dodik je rekao da 20 godina sluša o tim polaznim osnovama. "Neprihvatljv je ako je to po sistemu - uzmi ili ostavi. Ako dovodi do toga da ćemo doći do policije RS, kao rezultata dogovora, onda je za nas prihvatljivo sve", rekao je Dodik.
"Mi svoj stav nećemo promijeniti", rekao je Dodik, ističući da je Lajčaku prenio da RS neće pristati "na ništa manje" od zadržavanja policije RS sa njenim nadležnostima i uz zakon na nivou BiH.
Dodik je ponovio da bi RS podržala formiranje treće federalne jedinice, sa hrvatskom većinom.
"To bi bila multietnička jedinica, sa Hrvatima kao većinom", navao je Dodik i dodao da se to uklapa u viziju o BiH, kao zemlji sastavljenoj od federalnih jedinica, za šta će se zalagati u razgovorima o ustavnim promjenama.
Cerić se upliće u politiku
Milorad Dodik, premijer RS, ocijenio je da prisustvo Mustafe Cerića, reisu-l-uleme, na zajedničkom skupu Stranke za BiH i SDA, gdje je podržano odbijanje Lajčakovog prijedloga, ukazuje na njegovo uplitanje u politički život.
"Nije dobro da se vjerske zajednice miješaju u politiku, a sastanak Cerića s Lajčakom, koji je uslijedio, djeluje mi kao njegovo opravdavanje", naveo je Dodik.
malo sankcije i "jescemo korenje", malo treci entitet i to federalni, malo reis i politika.

malo i guza radi?
zavrzlama

Post by zavrzlama »

BIH srbima ne treba veca sankcija od Dodika...
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Bagre u vraziju mater. U sve dirni al' ne diraj u zlatnu srpsku republiku i policiju
te iste :roll: Lako je oteti etnickim ciscenjem i onda vladati.
Kreteni se sastali, kao sto su pregovarali podjelu Bosne i Hercegovine u
Karadjordjevu, pa sad podrzavaju trecu jedinicu ili da Hrvati dobiju kakav
entitetcic nakon rata - da Bog da se o sebi zabavili kad su tako iskvareni.
Tudjmanu je naredjeno il' u Federaciju il ce Hrvatska dobiti sankcije, i sad su se
nasli da stvaraju hrvatsku jedinicu :x
Vrijeme je da i Bosnjaci zategnu, pa nek se gura dok se ne izgura. Mi smo se
borili za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu i necemo tako lako popustiti, jer opet
je ista gamad na snazi koja i danas zavodi narod i sire mrznju i nacionalizam.
Bosnjacima ne smeta komsija bio on u rs-u il' hercegovini, a vidi i Bog i narod
ko bi samo djelio i ko bi se odvajao.
Ne podrzavam to sto se ef. Ceric mjesa u neke stvari, jer mu tu nije mjesto -
a vala upali me Dodik, jer on je sljedbenik Karadjiceve i Miloseviceve politike i
samim tim se zna kakvu su popovi ulogu igrali od zauzimanja mjesta u prvim
redovima, pa krstenja vojske da idu paliti, ubijati, ........
Neka meni moje prkosne i ponosne seher Bosne i Hercegovine.
jugoistocnjak

#4 Re: Sankcije protiv RS-a?

Post by jugoistocnjak »

blah blah wrote: malo sankcije i "jescemo korenje", malo treci entitet i to federalni, malo reis i politika.

malo i guza radi?
Nije njega strah toliko sta ce se desiti sa RS-om, vec kako bi se "jedenje korijenja" odrazili na poziciju njega i njegove stranke. Zato njemu guza pomalo i radi.
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

zavrzlama wrote:BIH srbima ne treba veca sankcija od Dodika...
Volim tvoj optimizam, ali je problem sto smo i mi tu, u toj zavezanoj vreci zajedno sa BH Srbima.
kijameta

Post by kijameta »

Lajcaku a i nama bi najbolje bilo da otjera Dodika u sumu a dovede nazad Karadzica.Dogovorniji je,manji je seljak i manji nacionalista od Dodika.
osa

Post by osa »

Lajčak nema muda smijeniti dodika (možda bi ga trebalo ovakvim izjavama u tisku navesti da se zainati).
Alfaromeo

Post by Alfaromeo »

i sta poslije dodika...novi dodik..
to ljudi iz mz dobro znaju..
nije stvar dode nego mase to jest naroda..
Opasno ga je smjeniti posto niko nezna ko bi dosao..a samo smjenjivati nevodi nicemu..to nema rezultata
a da ima politicku sposobnost za pregovore ima on je definitivno naj za Srbe sto su dosad imali...definitivno bih volio da imamo jednog tipa ala dodo..koji je za bih
Referent za ONO i DSZ

Post by Referent za ONO i DSZ »

Kazu da ce pocetna sankcija biti usmjeravanje svih avio letova preko srpskog neba koji bi parali i onecistili srpski zrak sto bi opet uzrokovalo oneciscenje srpskog cveca samim tim srpskih oranica, sprkih useva, psenice, sto bi dovelo do katastrofalnog poskupljenja srpskog pardon belog leba...sto je vec problem :-)
zuna

Post by zuna »

zavrzlama wrote:BIH srbima ne treba veca sankcija od Dodika...
nisam nista procitao osom ovo. pa valjda nam treba biti jasno ( njihovi IQ znaju to- sjvesni su ) da srbi-ma odakl´su´da´su ( ne trebaju sankcije) ne treba (zele) progres .oni su planeta za sebe .globaliacija ce ih unistiti.
samo da izdrzimo tih 10-20 gudina da ne budemo unisteni. posti mo ih nek se igraju corobake!!!
JahijaJilic

Post by JahijaJilic »

Tudjmanu je naredjeno il' u Federaciju il ce Hrvatska dobiti sankcije, i sad su se
nasli da stvaraju hrvatsku jedinicu
borili za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu i necemo tako lako popustiti, jer opet
Ali proizilazi tuzna slika: borili se za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu sa Kretenima?
zemo_online

Post by zemo_online »

Bosanac_21 wrote:Bagre u vraziju mater. U sve dirni al' ne diraj u zlatnu srpsku republiku i policiju
a vala upali me Dodik, jer on je sljedbenik Karadjiceve i Miloseviceve politike i

Pa Dodo je doso na vlast bosnjackim glasovima u skupstini rs 5-6 mjeseci prije izbora,a svi su znali njegove stavove.
mostarac

Post by mostarac »

test01 wrote:
Bosanac_21 wrote:Bagre u vraziju mater. U sve dirni al' ne diraj u zlatnu srpsku republiku i policiju

Pa Dodo je doso na vlast bosnjackim glasovima u skupstini rs 5-6 mjeseci prije izbora,a svi su znali njegove stavove.
sram te bilo. Ne bi to Haris nikad uradio :D
Post Reply