Sanjin Bećiragić...
Moderator: anex
-
_BosanaC
Nakon ove iste teme na kojoj mi se, blago receno, stomak okrenuo - koji prekrsaj zahtjeva uopste koristenje sile, i to ne sile tipa pendrek, privodjenje, nego razbiti covjeku nos glavom, pa da je ne znam ko taj covjek, i da radi za ne znam kakvu politicki nekorektnu i nekompetentnu emisiju?
-
Nancy Drew
- Bonnie-Clydova mala
Ma sigurno je da ga je ovaj isprovocirao, glumeći veliku facu, nešto poput: "pa zar ti ne znaš KO SAM JA?" Big M.F... Sjecam se na kakav drzak i arogantan nacin je od jednog suca pokusao doci do izjave taj isti S.B
Žao mi policajca, što je jadnik izgubio samokontrolu...
Žao mi policajca, što je jadnik izgubio samokontrolu...
-
_BosanaC
Hvala za clanak, i poredjenje Sarajevskog podzemlja sa novinarom koji je po svoj prilici krenuo na posao.Nancy Drew wrote:_BosanaC wrote: pa da je ne znam ko taj covjek![]()
nešto više o Anđiću ...
http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=49851
- video
Pa valjda se zna ko je jozo andzic!!
Drot u pravom smislu rijeci .Ja ga se sjecam prije rata kad se ko kakav debil krio iza semafora i lovio raju (pod ovim mislim djecu, srednjoskolce) jesu li presla preko pjesackog i ne daj boze prosla istim a da nije bilo zeleno na semaforu
Ordinirao je na potezu Mojmolo-Alipasino polje,nerijetko se znao zadesiti i na Dobrinji.I sta ocekivati od takve osobe. Idiot kompleskaski,pravi!!
Drot u pravom smislu rijeci .Ja ga se sjecam prije rata kad se ko kakav debil krio iza semafora i lovio raju (pod ovim mislim djecu, srednjoskolce) jesu li presla preko pjesackog i ne daj boze prosla istim a da nije bilo zeleno na semaforu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ma da, bas zato smo svi zalijegali pod parkirana auta i iza kontejnera kad bi Jozo naisao...eto da nas ne kazni za Zebru...how yes no...pitaj durmu...video wrote:Pa valjda se zna ko je jozo andzic!!
Drot u pravom smislu rijeci .Ja ga se sjecam prije rata kad se ko kakav debil krio iza semafora i lovio raju (pod ovim mislim djecu, srednjoskolce) jesu li presla preko pjesackog i ne daj boze prosla istim a da nije bilo zeleno na semaforuOrdinirao je na potezu Mojmolo-Alipasino polje,nerijetko se znao zadesiti i na Dobrinji.I sta ocekivati od takve osobe. Idiot kompleskaski,pravi!!
-
Nancy Drew
-
Ffff
onaj Senadov tekst dosta govori... zadnjih godina se, po mom misljenju, previse vodi racuna o ljudskim pravima kriminalaca... vise nego o ljudskim pravima svih onih koji to nisu a koji su direktno na razne nacine ugrozeni... valjda ta frustracija izazvana nemoci i svezanosti ruku dovede i do ovakvih situacija... znam samo da je policajac J.A. bio jedan od rijetkih pred kojim su i najzajebaniji sarajevski kriminalci drhtali... o S.B. i nemam nikakvo misljenje, samo mi je cudno da nigdje nije napisano sta je bio povod za ovakav incident? i kad su decertificirani policajci koji su malo divljali po Zujevini, nije nikad napisano zasto su uradili to sto su uradili pa su decertificirani.... ne opravdavam bilo kakvo nasilje osim onoga koje ce sprijeciti drugo! a kod nas se u zadnje vrijeme puno vise pitaju oni koji ga provode u sklopu redovnih zivotnih aktivnosti nego oni koji ga spriecavaju/suzbijaju, pa ponekad i primjenom istog!
- video
Da li ovdje ima sarkazma ili se meni cinimIRCerka wrote:Ma da, bas zato smo svi zalijegali pod parkirana auta i iza kontejnera kad bi Jozo naisao...eto da nas ne kazni za Zebru...how yes no...pitaj durmu...video wrote:Pa valjda se zna ko je jozo andzic!!
Drot u pravom smislu rijeci .Ja ga se sjecam prije rata kad se ko kakav debil krio iza semafora i lovio raju (pod ovim mislim djecu, srednjoskolce) jesu li presla preko pjesackog i ne daj boze prosla istim a da nije bilo zeleno na semaforuOrdinirao je na potezu Mojmolo-Alipasino polje,nerijetko se znao zadesiti i na Dobrinji.I sta ocekivati od takve osobe. Idiot kompleskaski,pravi!!
-
_BosanaC
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
NEma. ja sam iskrena.video wrote:Da li ovdje ima sarkazma ili se meni cinimIRCerka wrote:Ma da, bas zato smo svi zalijegali pod parkirana auta i iza kontejnera kad bi Jozo naisao...eto da nas ne kazni za Zebru...how yes no...pitaj durmu...video wrote:Pa valjda se zna ko je jozo andzic!!
-
_BosanaC
Evo ovako, konkretno: jel' taj Jozo ikada presao sa sitne boranije i ucenja klinaca kako se prelazi na pjesackom na ovu krupu, tipa Cele, Gasiji, Face i njima slicni po Sarajevu?
Ili mu je najveci domet iznerviran razbiti novinaru nos glavom?
Ili mu je najveci domet iznerviran razbiti novinaru nos glavom?
- video
Sto se mene licno tice,gore pomenuti drot na meni nije trenirao strogocu-ipak sam ja malo stariji-ali bio sam svedok koliko puta brutalnih i verbalnih poteza joze drota!!mIRCerka wrote:NEma. ja sam iskrena.video wrote:Da li ovdje ima sarkazma ili se meni cinimIRCerka wrote: Ma da, bas zato smo svi zalijegali pod parkirana auta i iza kontejnera kad bi Jozo naisao...eto da nas ne kazni za Zebru...how yes no...pitaj durmu...
-
Ffff
stariji mahalci o njemu pricaju da je bio prije rata poprilican autoritet za tu vrstu kriminalaca, dakle veceg ranga... tipa, ode na vrata nekom od njih (zvao se on celo, gasi li kako god) i privede ga na razgovor, bez pogovora! a iza rata uglavnom znamo kako su zavrsavali oni koji su se bavili takvim nacinom provodjenja zakona. nadje ti nasmrkani idiot/silovatelj/ubica pomocu fahrije ili slicnih proceduralnu gresku i jos ces najebati sto si uhvatio nekoga na djelu.... ali nisi vodio racuna o njegovim ljudskim pravima.... opet kazem, ne opravdavam ovakve ispade, ali ima li gdje druge strane medalje?
-
in33sa
Slabo se ti sjecas Joze.video wrote:Pa valjda se zna ko je jozo andzic!!
Krio se iza semafora, lovio srednjoskolce... zasto lazes ljude.
Jozo je bio strah i trepet, ali ne za srednjoskolce i semafore, vec za lokalne djiljkose, kabadahije, kriminalce i dilere.
- video
Ma sta god se desilo medju njima,to nije razlog da policajac a jos komandir jedinice na javnom mjestu,pred dosta ljudi i jos gore pred puno novinara udari,pazi sad ovo,"Glavom u nos" drugu osobu.Koliko ja znam,tako se ni svojevremeno,dok je palio i zario,nije ponasao celo bajramovic.Ja mislim da taj potez govori sve o to drotu.Pa valjda nam je svima jasno o kome se radi!!
-
Ffff
od svih ljudi koji su imali kontakt s njim, bilo prijateljski bilo neprijateljski, sam cuo iste ovakve stvari.... respekt prije svega!in33sa wrote:Slabo se ti sjecas Joze.video wrote:Pa valjda se zna ko je jozo andzic!!
Jozo je bio strah i trepet, ali ne za srednjoskolce i semafore, vec za lokalne djiljkose, kabadahije, kriminalce i dilere.
- video
Opet ponavljam-primjer jedan.licno gledao kad isti zaustavlja djecu ,mozda prvi razred srednje skole,na semaforu sada kod hipo banke,pa ih po jedno deset puta vraca tamo-vamo,pa onda...Znam ja i za listona i ostale,ali vjeruje mi znalo je cesto da ga nesto prenese,valjda mislio svi su kriminalci dok se ne dokaze suprotno.in33sa wrote:Slabo se ti sjecas Joze.video wrote:Pa valjda se zna ko je jozo andzic!!
-
šega
Ma, raja, nije samo u pitanju J.A .Bilo je u bivšoj Jugi takvih drotova pa su ih nalazili svezane u Vilsonovom za klupe samo u boksericama(bajramskim gačama).Ne podržavam ni to ali udariti čovjeka glavom,na kraju krajeva on je ,tu kako sam razumio, bio kao rukovodilac fujjj.
Sječate li se "Šarene revolucije" i onih specijalaca sa trbushinama?
Mogli su nam sva tri predsjednika crknut dok oni zadihani dofuraju.
Koliko znam policajac može udariti samo u samoodbrani bez komande POSTUPI PO NAREĐENJU i to sredstvima policije:pendrek,vodeni top(zamislite Sanjina okupanog) ali glavom...???
Sječate li se "Šarene revolucije" i onih specijalaca sa trbushinama?
Mogli su nam sva tri predsjednika crknut dok oni zadihani dofuraju.
Koliko znam policajac može udariti samo u samoodbrani bez komande POSTUPI PO NAREĐENJU i to sredstvima policije:pendrek,vodeni top(zamislite Sanjina okupanog) ali glavom...???
-
Nancy Drew
-
šega
Sve je to u dure! Pa nije mu se valjda od Sanjina učinio onaj sa Pala što ga je namaro,halo!Nancy Drew wrote:Kako svu tvoju grandioznu, raskošnu glupost sažeti u par riječi_BosanaC wrote:Evo ovako, konkretno: jel' taj Jozo ikada presao sa sitne boranije i ucenja klinaca kako se prelazi na pjesackom na ovu krupu, tipa Cele, Gasiji, Face i njima slicni po Sarajevu?
Ili mu je najveci domet iznerviran razbiti novinaru nos glavom?![]()
''Bio je zamjenik šefa sarajevske specijalne jedinice Laste. Njegova jedinica, pod komandom Rusmira Mrkovića, već dvije godine se krhala da odbrani grad - politički su promovirani, medijski su glorificirani, profesionalno u nebesa uzdizani vojni dezerteri, kalkulanti, pa i notorni ratni zločinci a Jozo Anđić je do kraja radio svoj (policijski) posao.
Anđićevi policajci iz “Lasta” su glatko uhapsili monstruma sa Bistrika, psihopatu, monstruoznog serijskog ubicu Mušana Topalovića Cacu!
Prije toga su samoubilački branili Stup, konsolidirali odbranu na Igmanu. Upoznao sam, dakle, Jozu Anđića nedugo nakon što su on i njegov kolega, policajac Ferdo Dejanović, od strane srpskih policajaca sa Pala izvučeni iz jeepa kardinala Vinka Puljića i na smrt premlaćeni na Palama ... itd''
Jozo Anđić je bio komandant grupe koja hapsila Cacu ...
''Nimalo lak i jos manje precizan zadatak dobili su mjesovita grupa sastava dva voda Bataljona vojne policije Staba vrhovne komande, dva voda CSB Sarajevo Lasta i dva voda MUP-a RBiH jacine po 60 ljudi koji su trebali blokirati komandu Desete brdske, komandu Treceg bataljona Desete brdske, jurisnog odreda Desete brdske. Naredba glasi: "Sprijeciti napustanje objekata i onemoguciti izvrsenje razvoja jedinica za borbenu intervenciju prema drugim objektima. Lica u objektu pozvati na pregovor u slucaju pruzanja otpora, neutralisati vatrene tacke za privremeno onesposobljene objekte." Komanda nad mjesovitom grupom pripala je Jozi Andjicu, a za zamjenika je imenovan Amir Corbo.''
više
http://www.bhdani.com/arhiva/177/t17716.htm