SANJA VLAISAVLJEVIC
Moderator: anex
-
Edin 24,5
#1 SANJA VLAISAVLJEVIC
Za otvaranje teme potaklo me je djelovanje ove gospodicne u medijskom prostoru u posljednje vrijeme, koje je po mojoj ocjeni nekako eskaliralo vecerasnjim istupom u emisiji "Centralni dnevnik" NTV Hayat. U pomenutoj emisiji, sa velikom dozom ironije i sarkazma, gospodicna je govorila o "gradjanskim" medijima, njihovom kodeksu novinarske etike, rjecniku koji koriste, Regulatornoj agenciji za komunikacije, itd.
Na pocetku cu i ja dati jedan mali osvrt.
Prvo pitanje koje sam postavio sebi je:
Ako ova gospodicna zaista nije imala nikakvu losu namjeru, kako to da se sjetila "novinarske etike" u vremenu kada se novinari fizicki napadaju, upucuju im se psovke i prijetnje, a oni koji bi trebali da stanu u njihovu zastitu, ili "hinjski" sute i podsmjehuju se (Tihic u Prudu), ili otvoreno podstrekavaju, da ne kazem i da rukovode napadima na novinare (tu prije svega mislim na Dodika) ???
Druga stvar,
Ona je ocigledno ostricu svog napada usmjerila na novinare, i to aludirajuci u prvom redu na medije poput Federalne televizije i njene emisije "60 MINUTA" i to bas sad kad prolaze to kroz sta prolaze.
Kako to da doticna nije npr. reagirala na eklatantan govor mrznje naseg najveceg stampanog medija kada je prosle godine prakticno huskao na nasilje nad ucesnicima queer festivala ??
Sljedece,
Ako se zalaze za promoviranje kulture dijaloga, zasto je ostrica njene kritike upravo spram medija, pa tako proziva npr. Regulatornu agenciju za komunikacije, a nijednom rijecju ne spominje likove iz "dijaloga u okviru politickog zivota" i odgovorne institucije u toj sferi.
Zasto se bas okomila na novinarstvo kao bransu ??
Ja zaista ne vjerujem da je gospodicna imala neke dobre namjere u ovim okolnostima, ma koliko ona tako zvucala.
Mislim da se pogotovo diskreditovala odgovarajuci svojim oponentima putem Dnevnog avaza.
Ako ova gospodicna zaista nije imala nikakvu losu namjeru, kako to da se sjetila "novinarske etike" u vremenu kada se novinari fizicki napadaju, upucuju im se psovke i prijetnje, a oni koji bi trebali da stanu u njihovu zastitu, ili "hinjski" sute i podsmjehuju se (Tihic u Prudu), ili otvoreno podstrekavaju, da ne kazem i da rukovode napadima na novinare (tu prije svega mislim na Dodika) ???
Druga stvar,
Ona je ocigledno ostricu svog napada usmjerila na novinare, i to aludirajuci u prvom redu na medije poput Federalne televizije i njene emisije "60 MINUTA" i to bas sad kad prolaze to kroz sta prolaze.
Kako to da doticna nije npr. reagirala na eklatantan govor mrznje naseg najveceg stampanog medija kada je prosle godine prakticno huskao na nasilje nad ucesnicima queer festivala ??
Sljedece,
Ako se zalaze za promoviranje kulture dijaloga, zasto je ostrica njene kritike upravo spram medija, pa tako proziva npr. Regulatornu agenciju za komunikacije, a nijednom rijecju ne spominje likove iz "dijaloga u okviru politickog zivota" i odgovorne institucije u toj sferi.
Ja zaista ne vjerujem da je gospodicna imala neke dobre namjere u ovim okolnostima, ma koliko ona tako zvucala.
Mislim da se pogotovo diskreditovala odgovarajuci svojim oponentima putem Dnevnog avaza.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
mozda je to sve samo slagvort za neku novu debatu/tv emisiju/okrugli sto/NVO....
- Toffee karamela
#3 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Nakon toliko godina javnog djelovanja doprinos Sanje Vlaisavljević razvoju demokratije i poboljšavanju stanja kod nas nije odmakao dalje od treninga djece i omladine za kojekakve debate i popunjavanju praznina u dječjem programu.
Od prodanih intelektualaca gori su mi samo oni koji presipaju iz šupljeg u prazno čitavu vječnost lebdeći na oblacima, odakle se zemlja i ne vidi baš dobro.
Od prodanih intelektualaca gori su mi samo oni koji presipaju iz šupljeg u prazno čitavu vječnost lebdeći na oblacima, odakle se zemlja i ne vidi baš dobro.
- fakat
#4 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Kada nekome smeta "60 minuta", meni nesto nije u redu...jer puno nesto istrazuju, kopaju, rovare...kontas?
- hepek071
#5 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Stvar nije u smetanju ili ne smetanju, informacija i subjektivni komentar na informaciju su dva različita pojma. Iskreno kod nas ne postoji niti jedan medij (kakva god da mu je orjentacija) koji ljudima samo nudi informacije i mogućnost da sami zaključuju, svi nude samo subjektivne komentare.
Iskreno to dodatno zaglupljuje.
Iskreno to dodatno zaglupljuje.
-
hadzofield
#6 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Ma meni je najjace bilo u avazu .... negdje na cetvrtoj strani teks otprilike ovako "..... Lagumdzijin potrcko Alija Behmen"
A pri kraju novina Sanja Vlaisavljevic govori o kulturi medija u kojima se ljudima daju odredjeni pridjevi: Prvi pendrek, Potrcko, Kreten, Vodja zlocinacke organizacije itd....
A pri kraju novina Sanja Vlaisavljevic govori o kulturi medija u kojima se ljudima daju odredjeni pridjevi: Prvi pendrek, Potrcko, Kreten, Vodja zlocinacke organizacije itd....
- [Matrix]
#7 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
U BIH je sve korumpirano ,svatko se naslonio na izvor novca iz kojega "kapa" i uglavnom
za taj racun i rade.Ne treba imati iluzija i novinari 60 minuta imaju agende,svjesno ili ne
oni zaista rade za jednu politicku opciju kao sto je i Sanja na platnom spisku "Avaza" .
U Sarajevu je,rat medija (Avaz & Hayat vs Oslobodjenje vs FTV ) zapravo rat bogatih elita
koje zele i misljenje vecine (uglavnom neobrazovane i lako manipulativne) pridobiti za svoje
interese ,navodno patriotske,jer patriotski je cin razvlaciti pamet Lagumdziji u Avazu isto
kao i "razotkrivati" pokvarenost "kriminogenih grupa" od strane novinara "60 minuta".
U oba slucaja radi se o bukvalnom ratu dvije struje unutar bosnjackih elita a Sanja i ini nadju
se tu da uzmu koju mrvicu ,od jednih i drugih.Rat medija koji je zapoceo u Sarajevu prosirio
se kao sto i sami vidite i na forume,pa cesto imate teme,prepisane iz "Avaza", o Lagumdziji ili
obratno o nekim najcesce netacnim informacijama iz emisije "60 minuta".Sanja Vlais. dobro
dodje da oparvda jedne ili druge zavisno od toga gdje se preselio platni spisak,jer i ona mora
od necega da zivi,kultura dijaloga je njena roba a da se prodaje nema nikakve sumnje.
Vidite opce je misljenje medju bosnjacima da su Sanja Vlaisavljevic,Dusko Tomic i Jagoda Savic
nekakvi spijuni BIA-e koji rovare po bosnjackim interesima.Sam reis Ceric je Duska Tomica vise puta
nazvao "spijuncinom" ,JAgodi Savic su cak prijetili smrcu a i Sanja ce doci na red ako predje u neki
njima protivnicki tabor.Sve dok u glasilu bosnjackih elita ,Avazu objavljuje svoje "kritike" sigurna je,
ali cim nesto prozbori protiv njih postat ce "cetnicka spijuncina" i sl.Prestrasno je da bi
bilo istinito ,u stvari istina o nama toliko se korumpirala da vise nema mjerila niti rijeci koje
bi to iskazale, nema vise niti jedne profesije koja bi o tome objektivno govorila.
za taj racun i rade.Ne treba imati iluzija i novinari 60 minuta imaju agende,svjesno ili ne
oni zaista rade za jednu politicku opciju kao sto je i Sanja na platnom spisku "Avaza" .
U Sarajevu je,rat medija (Avaz & Hayat vs Oslobodjenje vs FTV ) zapravo rat bogatih elita
koje zele i misljenje vecine (uglavnom neobrazovane i lako manipulativne) pridobiti za svoje
interese ,navodno patriotske,jer patriotski je cin razvlaciti pamet Lagumdziji u Avazu isto
kao i "razotkrivati" pokvarenost "kriminogenih grupa" od strane novinara "60 minuta".
U oba slucaja radi se o bukvalnom ratu dvije struje unutar bosnjackih elita a Sanja i ini nadju
se tu da uzmu koju mrvicu ,od jednih i drugih.Rat medija koji je zapoceo u Sarajevu prosirio
se kao sto i sami vidite i na forume,pa cesto imate teme,prepisane iz "Avaza", o Lagumdziji ili
obratno o nekim najcesce netacnim informacijama iz emisije "60 minuta".Sanja Vlais. dobro
dodje da oparvda jedne ili druge zavisno od toga gdje se preselio platni spisak,jer i ona mora
od necega da zivi,kultura dijaloga je njena roba a da se prodaje nema nikakve sumnje.
Vidite opce je misljenje medju bosnjacima da su Sanja Vlaisavljevic,Dusko Tomic i Jagoda Savic
nekakvi spijuni BIA-e koji rovare po bosnjackim interesima.Sam reis Ceric je Duska Tomica vise puta
nazvao "spijuncinom" ,JAgodi Savic su cak prijetili smrcu a i Sanja ce doci na red ako predje u neki
njima protivnicki tabor.Sve dok u glasilu bosnjackih elita ,Avazu objavljuje svoje "kritike" sigurna je,
ali cim nesto prozbori protiv njih postat ce "cetnicka spijuncina" i sl.Prestrasno je da bi
bilo istinito ,u stvari istina o nama toliko se korumpirala da vise nema mjerila niti rijeci koje
bi to iskazale, nema vise niti jedne profesije koja bi o tome objektivno govorila.
Last edited by [Matrix] on 05/04/2009 09:42, edited 1 time in total.
-
erazmo
#8 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
[Matrix] wrote:U BIH je sve korumpirano ,svatko se naslonio na izvor novca iz kojega "kapa" i uglavnom
Kad si vec u svojoj analizici poceo rasisticki da mjeris krvna zrnca trebao si provjeriti i saznati da je S. V. etnicki Bosnjakinja.
I nije istina da se ne moze dokuciti istina.
Ko ima mozak, vala, sve more skontati.
- [Matrix]
#9 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Ja ih ne mjerim samo upozoravam da ce ona svakako biti izmjerena,zavisno od toga kome ona budu vazna.Idi na neko javnoerazmo wrote:[Matrix] wrote:U BIH je sve korumpirano ,svatko se naslonio na izvor novca iz kojega "kapa" i uglavnom
Kad si vec u svojoj analizici poceo rasisticki da mjeris krvna zrnca trebao si provjeriti i saznati da je S. V. etnicki Bosnjakinja.
I nije istina da se ne moze dokuciti istina.
Ko ima mozak, vala, sve more skontati.
mjesto gdje "narod" mjeri istinu,u naki kafe gdje ima TV ,pa ces i sam vijdeti kako narod prebrojava,rasisticki ili ne krva zrnca.
Npr.Kad je bila aktualna "gluha bukovica",taj "narod" okupljen oko TV-a,advokata Duska Tomica nazvali su "cetnikom","dodikovim lopovom" i sl
iste neprijatnosti dozivljava i Jagoda Savic koja je bukvalno proganana jer je tvrdila da sa vakcinama nesto nije u redu i sl.
Avaz ce objavljivati ono sto Sanja pise,samo dok je njima to u interesu,prvi put kad napise nesto protiv njih ,saradnja ce se pretvoriti
u neprijateljstvo ! Sarajevo je bosnjacki grad,i kao takav je u vlasnistvu bosnjackih elita,poneki glas o multikulturi i sl dodje samo kad navrate europske
birokrate,malo im pokazu inace prazne crkve,sinagogu ,pozovu nekoga od "ostalih" da trubi o civilnom drustvu a etnicko vec pobjedilo
i ustolicilo se ! tamo gdje etnicko vlada nema istine ,ima samo moja i tvoja ali ne i istina po sebi,neka objektivna ocjena stanja.
Najcesca uzrecica mladih generacija studenata UNSA-e je "allaha mi..",sto nije stetno za njihovo dusevno zdravlje ali je stetno za istinu.
Jadna Sanja ,kad ih "izda" naprasno ce se pretvoriti u ono sto oni zele,pa da je i sto puta bosnjakinja.
-
The Silent Man
#10 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Ti „gradjanski“ mediji i njihovi konzumenti koji malte ne religiozno i dogmatski prihvataju svaku tvrdnju i ideju njihovih elektronskih i stampanih gurua ,bez obzira na kontradikcije stavova,smjenjivanje likova koje zakivaju u zvijezde pa ujutru pljuju,mahalasko-obavjestajno-kriminalne izvore informacija,narucene i ocito „klanovski“ motivisane interesne kampanje – pretvorili su se i u potpunosti funkcionisu kao jedan novi tor koji se ni po cemu ne razlikuje od drugih... Karakteristicno (i) za taj tor je malte ne religiozni osjecaj pravednosti- osjecaj i uvjerenje da su oficijelni cuvari istine... sto automatski povlaci da su svi drugi u krivu – u samom startu! -Osjecaj viktimizacije i ugrozenosti,gdje se svaki akt „onih drugih“ tumaci kao prijetnja i zao plan uperen iskljucivo prema pripadnicima tog „novog tora“ , oni takodjer imaju svoje zrtve u obliku napadnutih novinara,pretucenih geyeva,osporenih i (verbalno) napadnutih aktivista itd... Postoje lideri tora kojima se nepobitno vjeruje i kojima je svaka odluka izpravna i svaka kritika laz i potvara... Postoje mitovi – slicni onim nacionalnim samo sa drugacijim (pred)znakom o licnoj liberalnosti,otvorenosti,tolerantnosti,a u praxi se sve to pretvara u svoju suprotnost...
Sve u svemu prisustvujemo geburt eines neues TORA!
Sve u svemu prisustvujemo geburt eines neues TORA!
-
erazmo
#11 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Krvna zrnca se ne mogu mjeriti drugacije nego rasisticki. Odnosno, ko to radi, cini to iz takvih i nikakvih drugih pobuda.
Za Tomica si u pravu, i za studente UNSA-e, ali sta da radimo po tom pitanju? Ponavljam, ko hoce, more skontati. Ko nece, ima onog ko ce za njih kontati.
A Sanja nece nikada napasti Avaz, nije budala da ujeda ruku koja daje apanazu, pa ce zazmiriti na govor mrznje koji dolazi iz te tiskovine.
Za Tomica si u pravu, i za studente UNSA-e, ali sta da radimo po tom pitanju? Ponavljam, ko hoce, more skontati. Ko nece, ima onog ko ce za njih kontati.
A Sanja nece nikada napasti Avaz, nije budala da ujeda ruku koja daje apanazu, pa ce zazmiriti na govor mrznje koji dolazi iz te tiskovine.
-
Hoce li sloboda ...
#12 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Sanja Bucalović Vlaisavljević, išla u Veselin Masleša, pa u Prvu, pa silom htjela na glumu na Akademiju scenskih ali nije uzeta ni u uzi izbor mada je imala ulogu u filmu Ljubise Samardzica "Dvije polovine srca". Prije rata se kretala u mafijaskim krugovima kao ljubavnica izvjesnog Igora. Kao estradna licnost je OK, ali od intelektualnosti ni traga, u svakoj skoli u koju je isla je bila pred izbacivanjem ... njen "uspjeh" je moguc samo u Sarajevu, ako medijsko eksponiranje, foliranje djece i ublehanje na TV mozemo nazvati nekakvim uspjehom
Last edited by Hoce li sloboda ... on 05/04/2009 14:12, edited 2 times in total.
-
bos
#13 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Garantujem da cete od ove zene ubzo napraviti nacionalistu i fasistu a sasvim je ok da cetnicki novinar radi za drzavnu/entitetsku TV koju svi placamo jos i nagrade prima za afirmaciju...
Ne razumijem cemu to izmisljanje neprijatelja, tempom kojim ide ova neo-komunisticka ekipa ekspresno ce stici do one "Ceo svet je protiv nas".
Ne razumijem cemu to izmisljanje neprijatelja, tempom kojim ide ova neo-komunisticka ekipa ekspresno ce stici do one "Ceo svet je protiv nas".
-
Hoce li sloboda ...
#14 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
...
Last edited by Hoce li sloboda ... on 05/04/2009 14:19, edited 2 times in total.
-
Hoce li sloboda ...
#15 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
...
Last edited by Hoce li sloboda ... on 05/04/2009 14:09, edited 1 time in total.
- spanc777
#16 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Medijsko eksponiranje juce je bilo na vrhuncu, ne znam da li je i jedna osoba dobila ikada onakav medijski prostor za djelovanje u jednom danu, prvo na TVSA nekakva emisija, pa OBN kod Mime, i na kraju u CD Hadzifejzovića.
-
Edin 24,5
#17 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
"oni takodjer imaju svoje zrtve u obliku napadnutih novinara,pretucenih geyeva,osporenih i (verbalno) napadnutih aktivista itd..."
Ja nisam vidio da ti tvoji, kako ih nazivas, "oni", ikoga fizicki napadaju, premlacuju, i da pritom prolaze nekaznjeno.
Za razliku od ovih drugih protiv kojih se "oni" bore.
Ja nisam vidio da ti tvoji, kako ih nazivas, "oni", ikoga fizicki napadaju, premlacuju, i da pritom prolaze nekaznjeno.
Za razliku od ovih drugih protiv kojih se "oni" bore.
- lala_sa
#18 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Ona radi u Drugoj gimnaziji već godinama, i po mom skromnom mišljenju,kvalitet njenih časova je takav da je ona JEDINA koju ne treba izbaciti iz te škole!!!!Hoce li sloboda ... wrote:Sanja Bucalović Vlaisavljević, išla u Veselin Masleša, pa u Prvu, pa silom htjela na glumu na Akademiju scenskih ali nije uzeta ni u uzi izbor mada je imala ulogu u filmu Ljubise Samardzica "Dvije polovine srca". Prije rata se kretala u mafijaskim krugovima kao ljubavnica izvjesnog Igora. Kao estradna licnost je OK, ali od intelektualnosti ni traga, u svakoj skoli u koju je isla je bila pred izbacivanjem ... njen "uspjeh" je moguc samo u Sarajevu, ako medijsko eksponiranje, foliranje djece i ublehanje na TV mozemo nazvati nekakvim uspjehom
-
bosna123
#19 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Nije istina... Mojoj sestri predavala u Drugoj, odlicna i kao pedagog i kao covjek.Hoce li sloboda ... wrote:Sanja Bucalović Vlaisavljević, išla u Veselin Masleša, pa u Prvu, pa silom htjela na glumu na Akademiju scenskih ali nije uzeta ni u uzi izbor mada je imala ulogu u filmu Ljubise Samardzica "Dvije polovine srca". Prije rata se kretala u mafijaskim krugovima kao ljubavnica izvjesnog Igora. Kao estradna licnost je OK, ali od intelektualnosti ni traga, u svakoj skoli u koju je isla je bila pred izbacivanjem ... njen "uspjeh" je moguc samo u Sarajevu, ako medijsko eksponiranje, foliranje djece i ublehanje na TV mozemo nazvati nekakvim uspjehom
-
in33sa
#20 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Ona radi za koju medijsku kucu?
Gledao sam je kod Mime, ukratko, Dodik je sjajan samo ga mediji sataniziraju, ne daje mu se prilika da kaze svoju stranu istine pa je revoltiran poceo psovati (jasno aludira na Bakira i njegov "odnos" prema Dodiku)
Usput je spomenula da isti ti novinari (opet aludira na Bakira, kad kazem Bakira onda mislim na sve njegove saradnike) vrse orkestriranu kampanju protiv vjerskih vjerodostojnika (spomenula je slucaj Gluha Bukovica)
Gledao sam je kod Mime, ukratko, Dodik je sjajan samo ga mediji sataniziraju, ne daje mu se prilika da kaze svoju stranu istine pa je revoltiran poceo psovati (jasno aludira na Bakira i njegov "odnos" prema Dodiku)
Usput je spomenula da isti ti novinari (opet aludira na Bakira, kad kazem Bakira onda mislim na sve njegove saradnike) vrse orkestriranu kampanju protiv vjerskih vjerodostojnika (spomenula je slucaj Gluha Bukovica)
-
SAAdnan
#21 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Ma dajte ljudi ko je ta uopste da se o njoj toliko raspravlja.
Dzeko?....ibisevic?...halid?....andric?...komsic?...(primjeri su samo brzinski nabrojani)... Pa mi imamo toliko extra ljudi da se o njima raspravlja, a ne o NEKOJ BABI kojoj je NEKO PLATIO da na televiziji prica gluposti, pa pametuje, da preljeva iz supljeg u prazno. A televizija koja joj je dala najvise prostora...dovoljno je reci da se kod njig sve cesce pojavljuje milan tarot....dovoljno govori.
Po meni njih dvoje su dosta slicni
MILAN tarot
SANJA V.
oboje su nebuloze
Tako da ne vidim zasto bi uposte trebala dobivati svoj prostor na sa-x, tako da moderatori...savjet...ukinite temu
Dzeko?....ibisevic?...halid?....andric?...komsic?...(primjeri su samo brzinski nabrojani)... Pa mi imamo toliko extra ljudi da se o njima raspravlja, a ne o NEKOJ BABI kojoj je NEKO PLATIO da na televiziji prica gluposti, pa pametuje, da preljeva iz supljeg u prazno. A televizija koja joj je dala najvise prostora...dovoljno je reci da se kod njig sve cesce pojavljuje milan tarot....dovoljno govori.
Po meni njih dvoje su dosta slicni
MILAN tarot
oboje su nebuloze
Tako da ne vidim zasto bi uposte trebala dobivati svoj prostor na sa-x, tako da moderatori...savjet...ukinite temu
-
SAAdnan
#22 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Ne znam odkud ti uposte misljenje kad su ti takvi da ih treba "izbaciti", vjerovatno te je ona svemu naucila. Izgleda da si jedna od onih na koje je djelovala da razmisljaju kao ona ...govoreci sebi ja sam najpametnija.lala_sa wrote:Ona radi u Drugoj gimnaziji već godinama, i po mom skromnom mišljenju,kvalitet njenih časova je takav da je ona JEDINA koju ne treba izbaciti iz te škole!!!!Hoce li sloboda ... wrote:Sanja Bucalović Vlaisavljević, išla u Veselin Masleša, pa u Prvu, pa silom htjela na glumu na Akademiju scenskih ali nije uzeta ni u uzi izbor mada je imala ulogu u filmu Ljubise Samardzica "Dvije polovine srca". Prije rata se kretala u mafijaskim krugovima kao ljubavnica izvjesnog Igora. Kao estradna licnost je OK, ali od intelektualnosti ni traga, u svakoj skoli u koju je isla je bila pred izbacivanjem ... njen "uspjeh" je moguc samo u Sarajevu, ako medijsko eksponiranje, foliranje djece i ublehanje na TV mozemo nazvati nekakvim uspjehom
-
uroborus
#23 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Ja sam gledajuci Sanju Vlaisavljevic u "Centralnom" kako ocitaje bukvicu t.z.v "gradjanskim" opredjeljenim medijima iz "slobode govora" stekao utisak da ona samo stavlja znak jednakost izmedju n.p.r Avaza i Dana.Edin 24,5 wrote:Za otvaranje teme potaklo me je djelovanje ove gospodicne u medijskom prostoru u posljednje vrijeme, koje je po mojoj ocjeni nekako eskaliralo vecerasnjim istupom u emisiji "Centralni dnevnik" NTV Hayat. U pomenutoj emisiji, sa velikom dozom ironije i sarkazma, gospodicna je govorila o "gradjanskim" medijima, njihovom kodeksu novinarske etike, rjecniku koji koriste, Regulatornoj agenciji za komunikacije, itd.
Druga stvar,
Sljedece,
Govorila je o nivoima na kojima se nalazi danasnje BH novinarstvao, opcenito, i da tu nema, u biti, medija koji su spremni svoje konzumente "objektivno obavjestavati", vec da je njihova uloga prvenstveno u stvaranju atmosfera za razne afere i obracune sa neistomisljenicima. Sustinska razlika je u ideoloskoj orjentaciji i politickim ciljevima koje preko medija propagiraju zaracene "interesne grupe" ili pojedinci.
- CyberCoban
#24 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Sjecasss li se Sanjaaaaa da li mozes da zaboraviiiiiiiissssss. Pozelis li Sanja bar ponekad da GA
pojubiiiissssss
Sto bi reko Semir Ceric Koke il je Mustafa Ceric il nisam vise siguran
Sto bi reko Semir Ceric Koke il je Mustafa Ceric il nisam vise siguran
-
bosna123
#25 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC
Licno imam isto misljenje o profesionalizmu ekipe "60 minuta" kao i Sanja. Za Avaz takodjer nemam rijeci hvale... Mislim da trebamo proci jos dosta puta do profesionalnih medija.
E sad otkud odjednom taj sukob, fakat mi nije jasno. Sanja radi sa Bakirovom punicom (prof. Balic) i koliko znam njih dvije su bile bas bliske. Ne znam jesu li jos uvijek... Takodjer i Bakirova zena je godinam suradjivala sa Sanjom u debatnom centru...
Samo znam da je ucenici vole...
E sad otkud odjednom taj sukob, fakat mi nije jasno. Sanja radi sa Bakirovom punicom (prof. Balic) i koliko znam njih dvije su bile bas bliske. Ne znam jesu li jos uvijek... Takodjer i Bakirova zena je godinam suradjivala sa Sanjom u debatnom centru...
Samo znam da je ucenici vole...