Sanitat parking kazne u Dubrovniku
-
mostarac_2009
#1 Sanitat parking kazne u Dubrovniku
Je li iko upoznat sa ovim parking kaznama iz Dubrovnika? Mjestani kazu da mozemo samo da baČimo takvu kaznu ako je nase drage SANITETLIJE srdacno uruce? Opet kontam ako se ne plati da nam na granici sa HR mogu reci..."Haj ti Marinko nazad".... 
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Sanitat parking kazne u Dubrovniku
O čemu se tu zapravo radi?
-
mostarac_2009
#3 Re: Sanitat parking kazne u Dubrovniku
O cemu se radi...
Sad ono malo figurativno:)
Pa eto recimo bio je suncan dan, otisao si u Dubrovnik, parkirao pored starog dijela grada na regularnom parkingu uz ulicu i kad si se vratio nasao si kaznu od 100kn (30km) na autu naljepljenu. Znaci, ne daje policija kazne u Dubrovniku, nego neka privatna firma Sanitat. Cuo sam da nasima iz BiH ne mogu nista s tim kaznama jer je ne mogu poslati na kucnu adresu, ali opet kontam imaju broj tablica pa samim tim kao da ti imaju i ime.
Sad ono malo figurativno:)
Pa eto recimo bio je suncan dan, otisao si u Dubrovnik, parkirao pored starog dijela grada na regularnom parkingu uz ulicu i kad si se vratio nasao si kaznu od 100kn (30km) na autu naljepljenu. Znaci, ne daje policija kazne u Dubrovniku, nego neka privatna firma Sanitat. Cuo sam da nasima iz BiH ne mogu nista s tim kaznama jer je ne mogu poslati na kucnu adresu, ali opet kontam imaju broj tablica pa samim tim kao da ti imaju i ime.
- JohnnyS
#4 Re: Sanitat parking kazne u Dubrovniku
Sanitat je firma u 100% vlasništvu grada. Ja još ne znam za slučaj da su nekoga stranca progonio Interpol zbog te kazne
Ali činjenica je da stranci (osim Talijana naravno, u principu redovno plaćaju parking pa ih i ne kazne...). Kazna se piše na adresu automobila, pa sad ako Sanitat bude slao podatke Graničnpj policiji jebaji ga. Ali mislim da se to neće dogodit. Btw, šta je bilo, puno je dati 5 kuna za parking?
Idi autobusom drugi put 
-
dimu
#5 Re: Sanitat parking kazne u Dubrovniku
meni se to desilo prije 3 godine, platio 3 sata i ostao duze jos jedan i zakacili mi tu kaznu, naravno bacio je i to je to
nece te na granici zbog toga vratit 100%...
kad budemo i mi i HR u EU onda ces takve kazne morati platiti hehe...
-
mostarac_2009
#6 Re: Sanitat parking kazne u Dubrovniku
Problem je sto nisam vidio znak da se placa, inace bih platio parking. To im je taktika, stavi znak na tek svakih 100m da se naplacuje parking da stranci ne vide jer od toga Sanitat zivi...JohnnyS wrote:Sanitat je firma u 100% vlasništvu grada. Ja još ne znam za slučaj da su nekoga stranca progonio Interpol zbog te kazneAli činjenica je da stranci (osim Talijana naravno, u principu redovno plaćaju parking pa ih i ne kazne...). Kazna se piše na adresu automobila, pa sad ako Sanitat bude slao podatke Graničnpj policiji jebaji ga. Ali mislim da se to neće dogodit. Btw, šta je bilo, puno je dati 5 kuna za parking?
Idi autobusom drugi put
Ali moja greska, trebao sam predpostaviti da latini pate od zapada
-
mostarac_2009
#7 Re: Sanitat parking kazne u Dubrovniku
Eh Dimu, nikad ne znas latinima na sta su spremni. Mi to u Mostaru malo vise znamo jer smo osjetili noz u ledja od njihdimu wrote:meni se to desilo prije 3 godine, platio 3 sata i ostao duze jos jedan i zakacili mi tu kaznu, naravno bacio je i to je tonece te na granici zbog toga vratit 100%...
Trebao si ti to platiti jer ti oni nekad na granici samo mogu reci...."Haj ti plati sad kaznu sa kamatom od 5 godina, ili Haj ti Marinko nazad"
- Skyfox
#8 Re: Sanitat parking kazne u Dubrovniku
meni je lani kosa odpadala u pramenovima dok sam nasao parking mjesto u Dubrovniku. Jos bio juni mjesec
Nakraju sam zajasio trotoar, izadem kad ono kapija nekog KUD-a
aaaaa
nema sanse vise...
Nakraju sam zajasio trotoar, izadem kad ono kapija nekog KUD-a
nema sanse vise...
-
andrija2007
#9 Re: Sanitat parking kazne u Dubrovniku
Mogu vam rec da ste odlicno prosli , napisali su vam kaznu koju ste poslije bacili i nikom nista . Jednu sam takvu i ja bacila u Splitu . Ne zanima me kako cu proci , ako me zaustave , platim . Kao prvo zivim u inostranstvu i imam auto sa stranim tablicama .Proslo ljeto sam doputovala u Sarajevo u 3 ujutro . Premorena sam parkirala auto u ulici Saloma Albaharija ( mozda je vec bivsa ) Mislila sam da kad se ujutro probudim platim parking i bog te veselio .
Elem , kad sam posla oko 11 ujutro platit parking , skoro sam se onesvjestila . Auta nije bilo , posla sam u radnju preko puta i pitala prodavacicu da nije slucajno vidila ujutro kad je otvorila moje auto . Odgovorila mi je da ga je odnio pauk prije pola sata .
Dakle ja sam bez auta , zaustavljam taksi i pitam vozaca da li zna gdje mogu preuzeti auto , vozi me platim njega i 140 KM
da bi podigla auto .
Pitanje : da li se iko zapitao ,1. ovaj stranac j prvi put ovdje
2. ovaj stranac govori nas jezik ,
3. da li ce ga razumjet taksista sto hoce
Zivim u zemlji gdje se parking placa i gdje kad ne stignem preuzeti auto u momentu kad istice kartica , jednostavno DOPLATIM .
Elem , kad sam posla oko 11 ujutro platit parking , skoro sam se onesvjestila . Auta nije bilo , posla sam u radnju preko puta i pitala prodavacicu da nije slucajno vidila ujutro kad je otvorila moje auto . Odgovorila mi je da ga je odnio pauk prije pola sata .
Dakle ja sam bez auta , zaustavljam taksi i pitam vozaca da li zna gdje mogu preuzeti auto , vozi me platim njega i 140 KM
da bi podigla auto .
Pitanje : da li se iko zapitao ,1. ovaj stranac j prvi put ovdje
2. ovaj stranac govori nas jezik ,
3. da li ce ga razumjet taksista sto hoce
Zivim u zemlji gdje se parking placa i gdje kad ne stignem preuzeti auto u momentu kad istice kartica , jednostavno DOPLATIM .