SANELA SIJERČIĆ NOVA ZAPOSLENICA TELEKOMA!!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sasa_t

#1 SANELA SIJERČIĆ NOVA ZAPOSLENICA TELEKOMA!!!!!

Post by sasa_t »

OTAC TI SMEĆAR I TI ĆEŠ DA BUDEŠ!
uzdravmozak.blogspot.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kao što smo mogli saznati iz medija Sanela Sijerčić je postala novi zaposlenik bh telekomunikacijskog "diva". U početku pisanja ovoga bloga nisam želio napadati samu Sanelu ali me onda udarila njena okuraženost u glavu. Pa ljudi ona je po kafanama pjevala, a sad radi u Telecomu? Pa ko je tu lud i normalan obradimo to malo bolje!
Postavljaju se dva osnovna pitanja:
1. Koji je idiot primio njenu aplikaciju za posao?
2. Koji je idiot odlučio nepotizam proglasiti sasvim legalnim?

1. Godinama sakupljajući iskustvo po domaćim ojebinama i tamošnjim kafanama vjerovatno puna samo pouzdanja (kao Dara Bubamara koja puca od istog u medijskim nastupima, kao da ima 2 doktorata) odlučila je da joj pjevanje ili nije više privlačno ili nije profitabilno. Kad više nije znala šta bi od sebe sjela nam je svima na grbaču. Tačno svima nama.
Osnovni kapital Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo je podijeljen na dionice, od kojih je oko 90% vlasništvo Federacije BiH, a 10% vlasništvo PIF-ova (privatizacijskih investicionih fondova) i malih dioničara.

2. Ono mnogo zabavnije je istup osobe zadužene za medije u BH Telecomu koja kaže: "Praksa naše kompanije je da prioritet pri prijemu imaju djeca dugogodišnjih uposlenika". Blago rečeno gospođo mogli bi u zatvor. Ozakonili ste nepotizam! Umjesto da se sjebem učeći u životu i ganjam najbolje poslove sudarim se ovakvom izjavom iz jedne od najboljih firmi u BiH.
Gospođo Luvtikadić hajte jebat nekog drugog u zdrav mozak. Nije BH TELECOM u vlasništvu njegovih radnika, nego u vlasništvu svih građna Federacije BiH!

Na kraju postavlja se nekoliko pitanja:

Jel to onda znači da mi koji dobro učimo idemo u loše firme jer njih treba čupati iz govana dok jake treba razjebati polupismenom djecom bivših radnika?
Jel to znači da ako mi je otac smećar da ću i ja biti?
Jel to znači da se ja baš moram iselti iz ove države?
Locked