Sandžaklija sam, tim se dičim

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mahalac

#201 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim

Post by Mahalac »

Premalo nas je da bi sebi mogli dozvoliti taj luksuz unutrasnjih animoziteta....cuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga :!:
xfacktor

#202 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim

Post by xfacktor »

Nek mi samo neko objasni zasto svi sandžaklije misle da su bosanci glupi i pogotovo slabi odnosno mekani kako oni kazu.Meni izgleda da oni kupe fazone od srba, slusaju viceve srpske o bosancima, i dolaze ovdje ko kakve gazije da se sile a mi bosanci debili im dobrodoslicu pripremimo i onda nam ga šuknu ko da prepoznaju to ko znak slabosti. To su srbi islamske vjeroispovjesti za mene koji imaju isto misljenje kao i pravoslavni srbi o bosancima i misle da mogu sta hoce jer smo "mekani". Imao sam posla sa sanđosima i mnogo puta se desilo da neće da plate pošteno odrađem poso. Jednostavno kazu nisam kući ili ne putu sam a ti mu pred kucom i gledas ga kako prica sa tobom. I onda kad mu kazes pa vidim te on kaze jel ti to meni prijetis. E sad zavisi neko kad im priprijeti onda odma su dobri a kad ono pokazes koda si zbunjen takvim ponasanjem onda ces jos i batine dobiti. Sto me dovodi do zakljucka da je bolje sanđžaklijama odma na startu j... mater da bi imao dobar odnos sa njima.To ne navodim kao vid mržnje nego kao vid komunikacije između dviju kultura. Jeli to kod sanđosa uobicajena praksa to me interesuje ???
zgembo_sa

#203 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim

Post by zgembo_sa »

Priznaj da ti je nadimak mekani :D
Leonid Breznjev

#204 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim

Post by Leonid Breznjev »

callmethebreeeze wrote:ja predlazem da se organizuje kakvo druzenje izmedju ovih finih forumuskih sandzosa i amazonke sve s ciljem upoznavanja radi boljeg razumijevanja i rusenja predrasuda. da sam ja u sarajevu ja bih donio par kila paprika punjenih sirom, sjenickim naravno, i best of album rize hamidovica.
:D :D :D :D :mrgreen: :dance:
ova ideja mi se plaho dopada... :D javite mi kad prodje druzenje kako bih vam nanovo otvorio temu.. :D
Locked