Sandžaklija sam, tim se dičim
- sixfingersatellite
#176 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
Ehhh... I onda se čudiš kad ti kažu da si glupa.

- Amazonka27
#177 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
ova glupaca nikad vama rob!sixfingersatellite wrote:Ehhh... I onda se čudiš kad ti kažu da si glupa.![]()
![]()
-
susc_ovjek
#178 Re:
Nisi ti skonto jednu stvar. Ne pisemo ovdje ko je shta uradio, nego kakav je ko! Potpuno dvije razlicite stvari. Ovi moji primjeri treba da pokazu kakvi su ljudi s kojima sam ja bio u susretu, a ne shta su uradili...Bea_Trix wrote:hajd sad nabroj sve NAJGORE stvari koje su ti se desile u zivotu, pa onda premotaj u glavi odakle su bili ljudi koji su ti to napravilisusc_ovjek wrote:Siroka tema.
Sandzaklije su primarno omrzene iz sljedecih razloga. Kada se zaposle u drzavnu firmu (citaj gras, telecom... etc.), nakon godinu dana natankare sa sobom josh 5-6 njihovih 'zema' sa sobom, dok u redu cekaju ljudi koji su cio zivot u ovom gradu bez posla, bolje ili isto skolovani. Nakon toga se hvale kako su sposobni (hvala je osobina ljudi iz tog kraja, kod nekih manje izrazena,kod nekih vishe). Kad se jednom 'uvale' na fino mjesto podobro zaje8aju sve shto stignu...
Vecina sandzaklija josh nije shvatila da je proslo vrijeme kada je imovina govorila koliko si dobar, sposoban, pametan. Danas se to gleda po necemu sasvim drugom.
Ja sam imao licno blizak kontakt sa oko 10-tak ljudi rodom iz Sandzaka i iskustva su takva da... blago receno imam predrasude, kojih se pokusavam oslobodit i pokusavam ih izbacit iz glave pri susretu s nekim 'otamo'.
Legendarne stvari koje sam dozivio od ljudi iz Sandzaka:
- Shef sandzaklija mi nije dao platu (njegova mini firma) 3 mjeseca, kupio covjek mercedesa. Nakon shto sam dobio plate... dao sam otkaz, naravno.
- Radni kolega (dosao na poziv ovog prvog iz Sandzaka) mi je izjavio kako je njemu u Pljevljima bilo gore u ratu nego meni u Sarajevu (covjek je fakultetski obrazovan).
- Dozivljaj iz Novog Pazara.. Poslije zavrsenog posla covjek zove na pice... odemo.. najedemo se i napijemo, on plati...(on zvao, molio da idemo) kad sam dosho sljedeci put.. on prije bilo kakvog pozdrava kaze... "Znas bate, meni ono od prosli put Emko nije pravdo (shef mu nije dao pare), ko ce ono da plati..?!!?"
- Profesor u srednjoj skoli mi je dao 1. zato shto mu nisam htio (kulturno odbio) prevest knjigu sa njemackog (privatna molba).
- Na sportskom terminu covjek govori kako ga mi ostali hocemo da zamjenimo zato shto smo ljubomorni jer on dobro igra (ozbiljan je)
Ovo su neke sporedne i marginalne stvari koje se mogu desiti bilo gdje i sa bilo kim, ali meni su se eto desile sve bash sa Sandzaklijama...
Jednostavno previshe negativnih stvari. Ne vidim nishta pozitivno!!!!
Uostalom svi misle o nama ko da smo neki debili nesposobni i uglavnom nisu prijatni sa ljudima odavde, pogotovo ako se nadju na nekoj poziciji. Ne znam niti jednog da iskreno moze mislit neshto pozitivno i lijepo ljudima odavde.
... zaboravih da su ukinuli svojim ljudima mjesecne karte u grasu, nego sad svaki radnik grasa mora platit kartu ako se vozi negdje, iako je radnik te firme, ovo se nije desilo odkako postoji ova firma!![]()
![]()
salim se, nemoj matere ti.
nijemci su pocinili holokaust. i?
A eto kad si vec pitao za njemce, da ti odgovorim.
Ako govorimo o tome kakvi su njemci, to shto su pocinili holokaust govori da su pricipijelni i da postuju zakon i naredjenja bez obrzira kakva bila i ko ih je izdao, takvo ponasanje ih je dovelo tamo gdje su sada.
- SsTtEeLlAa
#179 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
Ti u svoj Sandzak pa tamo drzi predavanjasixfingersatellite wrote:Ehhh... I onda se čudiš kad ti kažu da si glupa.![]()
![]()
-
Leonid Breznjev
#180 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
jeste li se uskoro "kulturno" dogovorili? 
- sixfingersatellite
#181 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
I tebe ću zaposlit', da budeš pravi pissboy.SsTtEeLlAa wrote:Ti u svoj Sandzak pa tamo drzi predavanjasixfingersatellite wrote:Ehhh... I onda se čudiš kad ti kažu da si glupa.![]()
![]()

- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
#182 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
sta mislisArslan wrote:jeste li se uskoro "kulturno" dogovorili?
- Amazonka27
#183 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
ma to sandzoooo, pokazi ko su prave sandzaklije....sixfingersatellite wrote:I tebe ću zaposlit', da budeš pravi pissboy.SsTtEeLlAa wrote:Ti u svoj Sandzak pa tamo drzi predavanjasixfingersatellite wrote:Ehhh... I onda se čudiš kad ti kažu da si glupa.![]()
![]()
- sixfingersatellite
#184 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
Za rođenu Sarajku, odlično poznaješ geografiju Hadžića.Amazonka27 wrote:zasto ste onda u toj vukojebini napravili fabriku namjestaja SABIX, pa ste zakupili citavo naselje Kućice, a iznad Garovaca prema banj brdu ste napravli 1.000 bespravno sagradjenih objekata koje ste prodali ljudima iz istocne bosne.
- SsTtEeLlAa
#185 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
Kao sto sam i rekla....nazad tamo odakle si i dosao pa njima provodi svoj primitivizam i njih vrijedjaj......a svoje sandzacke seljancure zaposljavaj kao pissboy-e
toliko od mene

toliko od mene
- zgembo_sa
#186 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
Ne mozes vjerovat koliko malogradjanstine na jednom mjestu 
-
Leonid Breznjev
#187 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
ne mislim nista.. ocekujem promjene.. osjecam u svojim starim kostima da su blizu!Bea_Trix wrote:sta mislisArslan wrote:jeste li se uskoro "kulturno" dogovorili?![]()
![]()
- Amazonka27
#188 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
jel znas da su Hadzici u KS? Da! rodjena sam u Sarajevu, zivim u hadzicima, preselila u sa! Grijeh? Oprosti mi...sixfingersatellite wrote:Za rođenu Sarajku, odlično poznaješ geografiju Hadžića.Amazonka27 wrote:zasto ste onda u toj vukojebini napravili fabriku namjestaja SABIX, pa ste zakupili citavo naselje Kućice, a iznad Garovaca prema banj brdu ste napravli 1.000 bespravno sagradjenih objekata koje ste prodali ljudima iz istocne bosne.
- zgembo_sa
#189 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
Ti mora da si iz centra Hadzica kad govoris s takve visine 
- Amazonka27
#190 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
jel i to grijeh? Oprosti mi i tizgembo_sa wrote:Ti mora da si iz centra Hadzica kad govoris s takve visine
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
#191 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
hajde dobro, ja mislim da su ovakve teme daleko od kulturnog dogovoraArslan wrote:ne mislim nista.. ocekujem promjene.. osjecam u svojim starim kostima da su blizu!Bea_Trix wrote:sta mislisArslan wrote:jeste li se uskoro "kulturno" dogovorili?![]()
![]()
:D
nego, super ti je ovaj etimoloski avatar
- frakson
#192 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
Mramor , kamen i zelezo
, dobri su 
-
Leonid Breznjev
#193 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
hvala na pohvali mog brizno izabranog avarata, @Bea_Trix
vidim ove oko nas, ali mislim da nece jos dugo biti "kulturni".. 
- lady midnight
#194 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
za sve drage forumske kolege iz sandzhaka, postojbine mojih davnih predaka
http://www.youtube.com/watch?v=6nIDJ2_IZGs

http://www.youtube.com/watch?v=6nIDJ2_IZGs
-
cookiecookiecookie
#195 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
Znam 15 ak sandžaklija, raznih spolova i raznih klasa, a koji sada žive u Sarajevu. Većinom su fini i sve obrazovani ljudi. Znam da ima i nevjerovatno surovih kriminalaca među nekim Sandzačkim krugom kriminalaca, a koji su se doselili u Sarajevo.
Zgražam se ljudi koji generaliziju i po kojem osnovu. MIslim da je to sve "Trla baba lan da joj prodje dan" a bez razmišljanja da to slušaju djeca i da im se tako ugrađuju licemjerje , stereotipi i mržnja. Nešto smo naučili od nacionalističkih stranaka od 1991. I jebote ljudi su bili na golom otoku. Pa trebali su tamo i ostati.
Dok sam cekala na drugu bebinu kontrolu u Vrazovoj, prilazi mi starija gospođa (nekih 70 -ak godina, intelektualka, a iz razgovora saznajem rođena Sarajka) i zagleda u moju bebu i hvali je, zatim mi šapaće pokazujući na ciganku sa bebicom od 7-8 mjeseci "Ovi se ne bi smjeli ovdje lijećiti". Mislim se, pa jebote ženo, pa to je beba. Dokle?
Mjesec dana poslije dok sam protestvovala zbog nerada nekih naših uposlenika u Kantonu i pištala Ferhadijom, gospođa u bundi, takodjer 70-ak godina, s druge strane ulice mi viće "Fino učiš djecu", Kažem joj "začepi stara kozo" i nasekirana nastavljam svoj put i mislim se "šuti stara ako ne možeš pomoći, nemoj odmagat".
Čemu ova tema? Je li to nekom Sandzakliji ili Sarajliji nesto fali. Pa forgadsejk, fali ljudima? Fali mozak! FAle živci! Fale pare! FAli stan¨ FAli ljubav! FAli sex! FAle veći komad neba! FAli sloboda! Fali bolja tema!
Laka je rekao „rodjeni sam Sarajlija već 6 godina“ i to je jedina prava istina.
Odatle si gdje živiš i tačka.
Šta ti društvo u koje si došao pruža i šta ti njemu je stvar izbora.
Zgražam se ljudi koji generaliziju i po kojem osnovu. MIslim da je to sve "Trla baba lan da joj prodje dan" a bez razmišljanja da to slušaju djeca i da im se tako ugrađuju licemjerje , stereotipi i mržnja. Nešto smo naučili od nacionalističkih stranaka od 1991. I jebote ljudi su bili na golom otoku. Pa trebali su tamo i ostati.
Dok sam cekala na drugu bebinu kontrolu u Vrazovoj, prilazi mi starija gospođa (nekih 70 -ak godina, intelektualka, a iz razgovora saznajem rođena Sarajka) i zagleda u moju bebu i hvali je, zatim mi šapaće pokazujući na ciganku sa bebicom od 7-8 mjeseci "Ovi se ne bi smjeli ovdje lijećiti". Mislim se, pa jebote ženo, pa to je beba. Dokle?
Mjesec dana poslije dok sam protestvovala zbog nerada nekih naših uposlenika u Kantonu i pištala Ferhadijom, gospođa u bundi, takodjer 70-ak godina, s druge strane ulice mi viće "Fino učiš djecu", Kažem joj "začepi stara kozo" i nasekirana nastavljam svoj put i mislim se "šuti stara ako ne možeš pomoći, nemoj odmagat".
Čemu ova tema? Je li to nekom Sandzakliji ili Sarajliji nesto fali. Pa forgadsejk, fali ljudima? Fali mozak! FAle živci! Fale pare! FAli stan¨ FAli ljubav! FAli sex! FAle veći komad neba! FAli sloboda! Fali bolja tema!
Laka je rekao „rodjeni sam Sarajlija već 6 godina“ i to je jedina prava istina.
Odatle si gdje živiš i tačka.
Šta ti društvo u koje si došao pruža i šta ti njemu je stvar izbora.
- Ahmmed
#196 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
Ostalo je nekih neispunjenih muzičkih želja
http://www.youtube.com/watch?v=pq_VbTvE1Qw
a i jedna klasičnija interpretacija
http://www.youtube.com/watch?v=ducNZsLu4nA
a evo i , za mene, najljepše sandžačke pjesme
http://www.youtube.com/watch?v=4rfWumnTgOA
i neko je pitao za Nusretu ...nema je, udala se
a evo još jedne, vole je sigurno i ovi što ne vole sandžaklije, bezbeli ne znaju da je sandžačka
http://www.youtube.com/watch?v=o7uqDgTt ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=pq_VbTvE1Qw
a i jedna klasičnija interpretacija
http://www.youtube.com/watch?v=ducNZsLu4nA
a evo i , za mene, najljepše sandžačke pjesme
http://www.youtube.com/watch?v=4rfWumnTgOA
i neko je pitao za Nusretu ...nema je, udala se
a evo još jedne, vole je sigurno i ovi što ne vole sandžaklije, bezbeli ne znaju da je sandžačka
http://www.youtube.com/watch?v=o7uqDgTt ... re=related
-
cookiecookiecookie
#197 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
krasnih li izvedbi. Sva se najezih. 
-
stari_sarajevski_gospodin
#198 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
Pozdrav raji iz Plava i Gusinja!
- liga
#199 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
I treba da se dicis time sto si Sandzaklija stim sto bi morali da povucete pitanje odvajanja od Srbije tek toliko da se malo zamisle ovi u RS-u..
Isto tako treba da se borite za dvojno drzavljanstvo sa BIH..
Isto tako treba da se borite za dvojno drzavljanstvo sa BIH..
-
callmethebreeeze
#200 Re: Sandžaklija sam, tim se dičim
ja predlazem da se organizuje kakvo druzenje izmedju ovih finih forumuskih sandzosa i amazonke sve s ciljem upoznavanja radi boljeg razumijevanja i rusenja predrasuda. da sam ja u sarajevu ja bih donio par kila paprika punjenih sirom, sjenickim naravno, i best of album rize hamidovica.