Sanaderu 10 godina zatvora

rimac

#1 Sanaderu 10 godina zatvora

Post by rimac »

Sanader je KRIV! Ide u zatvor na 10 godina i mora državi isplatiti 3,5 milijuna EUR u roku 15 dana!
Ratno profiterstvo, uzimanje mita od dvije strane firme, Hypo i MOl.

BOže, kad će kod nas početi!?
Last edited by rimac on 20/11/2012 10:33, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#2 Re: Sanader Ivo osuđen na kaznu zatvora 10 godina

Post by VjecitiStudent »

Nikad
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Truba »

svi smo mi sanader :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#4 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by madner »

Nidje veze, Hrvatska nije ostecena.

Politicki proces u duhu boljsevika.
rimac

#5 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by rimac »

madner wrote:Nidje veze, Hrvatska nije ostecena.

Politicki proces u duhu boljsevika.
Čuj nije oštećena! Prodao upravljačka prava nad INA-om, za nekoliko desetaka miliona eura. Najveću nacionalnu kompaniju.
StupskaBitanga

#6 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by StupskaBitanga »

Kada će naši ex premijeri doći na red
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by JoseMujica »

ma i ovo sa Sanaderom je više spin priča....ne zaboravite da je ovo prvostepena presuda......sad će jedno dvije godine žalbeni postupak i kad svi zaborave i ko je Ive, onda ćete negdje u dnu stranice novina naletiti na mali tekst da je presuda preinačena u 6 mjeseci zatvora ili uslovno bla bla, pto je Ive već odležao tokom istražnog postupka.
VjecitiStudent

#8 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Kada će naši ex premijeri doći na red
I Bicakcic i Brankovic su vec bili i tuzeni i oslobodjeni, "sve po zakonu".
Meho Kodro

#9 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Meho Kodro »

JoseMujica wrote:ma i ovo sa Sanaderom je više spin priča....ne zaboravite da je ovo prvostepena presuda......sad će jedno dvije godine žalbeni postupak i kad svi zaborave i ko je Ive, onda ćete negdje u dnu stranice novina naletiti na mali tekst da je presuda preinačena u 6 mjeseci zatvora ili uslovno bla bla, pto je Ive već odležao tokom istražnog postupka.
Ovo je tek prvo sudjenje Sanaderu, sve skupa ima 7 optuznica valjda, a najtezi slucaj za Sanadera je FIMI medija gdje je iz drzavnih firmi izvlacio puste milione za HDZ, u tom slucaju postoji brdo svjedoka i "pokajnika" iz HDZ-a koji su optuzili Sanadera, nema tog advokata koji bi ga iz toga iscupao ,Sanaderu ne gine masne robija

Prvostepenski Sanader bi mogao ukupno dobiti 20-30 godina
Chuckie

#10 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Chuckie »

rimac wrote:Sanader je KRIV! Ide u zatvor na 10 godina i mora državi isplatiti 3,5 milijuna EUR u roku 15 dana!
Ratno profiterstvo, uzimanje mita od dvije strane firme, Hypo i MOl.

BOže, kad će kod nas početi!?
3.6 mil kuna tacnije.
FFC

#11 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by FFC »

kakva nepravda. sanader je zrtveno janje i istovremeno najzasluzniji za kakvu takvu detuđmanizaciju hrvatske. ima puno većih lopova od njega.

sramota i loš primjer za nas. poruka da ako si političar ne radiš na reformama i uvpođenju eu standarda jer ćeš samo završit u zatvoru.
dalmatinka

#12 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by dalmatinka »

FFC wrote:kakva nepravda. sanader je zrtveno janje i istovremeno najzasluzniji za kakvu takvu detuđmanizaciju hrvatske. ima puno većih lopova od njega.

sramota i loš primjer za nas. poruka da ako si političar ne radiš na reformama i uvpođenju eu standarda jer ćeš samo završit u zatvoru.
Koje izvrtanje činjenica. Sanader nije osuđen zbog reformi. Usporedi imovinsko stanje kad se vratio iz Austrije i na dan uhićenja.
FFC

#13 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by FFC »

pa da je tuzilastvo nereformirano ne bi mu smjeli sudit.

ali kao sto rekoh, lopova ima mnogo vise. to sto je on krao ne znaci da je najveci lopov (zapravo ovo je dokaz da je sitna riba jer se sitni zrtvuju) vec samop zrtveno jagnje.
@mba

#14 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by @mba »

a sta je sa nasim senaderima???
kad ce oni u corku, pocevsi od laktashenka pa ovamo nadalje u veci BH entitet, samo kod nas bi morali pohapsiti cijelu vladu i sve vlade pocevsi od one najmanje, mislim da bi ostali bez politicara kad bi krenulo, jer su 99.9% mafijasi!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#15 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by plain vanilla »

namjesten proces, Sanader zrtveno jagnje
Comrad

#16 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Comrad »

Je li zrtveno janje ili nije ne znam, ali je cinjenica da Hrvatska ide naprijed sto se tice suda. I uostalom, kad se sudi, sudi se glavnima. Zna se i u vojsci, sudis generalu, neces suditi tamo nekom balavcu koji je izvrsavao sto mu je naređeno.

Kad cemo mi imati suđenje za korupciju na fakultetima, u zdravstvu, politici itd. Pa kod nas svako vise zna gjde i kako se kupuju ispiti, kome i koliko platiti operaciju, koliko ko uzima za zaposljavanje, itdi td. I nikome nista.

Pa samo Dodik, Covic i Brankovic bi trebali dobiti jedno 200 godina zatvora zajedno.
Pasiflora

#17 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Pasiflora »

FFC wrote:... ima puno većih lopova od njega.

Da li zelis reci da lopova kalibra Sanadera nije trebalo osuditi jer "ima puno vecih lopova od njega"?
Koji je to nivo lopovluka koji bi po tebi trebalo suditi? I ne mogu se sloziti da je zrtveno janje - on je kapitalac i nadam se da ce nakon ove presude politicari na ovim prostorima shvatiti da nisu nedodirljivi.
plain vanilla

#18 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by plain vanilla »

Pasiflora wrote:
FFC wrote:... ima puno većih lopova od njega.

Da li zelis reci da lopova kalibra Sanadera nije trebalo osuditi jer "ima puno vecih lopova od njega"?
Koji je to nivo lopovluka koji bi po tebi trebalo suditi? I ne mogu se sloziti da je zrtveno janje - on je kapitalac i nadam se da ce nakon ove presude politicari na ovim prostorima shvatiti da nisu nedodirljivi.
amnestirali su saucesnike da bi svjedocili protiv Sanadera
a Sud bez obzira na dokaze je morao presuditi ovako, jer bi inace javnost podivljala

i naravno da je zrtveno jagnje, eto Sud kao pokazao da nesto radi, Hrvatska se bori protiv korupcije :zzzz:
plain vanilla

#19 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by plain vanilla »

micki125 wrote:
ja bi prije rekao žrtvena krava, medvjed ili pak slon, a janje nikako.
hrvatska ovim pokazuje da je država. naši sudovi nisu bili u stanju osuditi brankovića i bičakćića za očigledan kriminal.
da, da, na Hrvatska pokazuje da je drzava, o tome u govorim
on im sluzi za dokazivanje, a ne za istjerivanje pravde

gospodin, a ne lopov :mrgreen:
jon_jovi

#20 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by jon_jovi »

Bez sumnje hoštapler
Pasiflora

#21 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by Pasiflora »

micki125 wrote:
plain vanilla wrote:amnestirali su saucesnike da bi svjedocili protiv Sanadera
a Sud bez obzira na dokaze je morao presuditi ovako, jer bi inace javnost podivljala

i naravno da je zrtveno jagnje, eto Sud kao pokazao da nesto radi, Hrvatska se bori protiv korupcije :zzzz:
ja bi prije rekao žrtvena krava, medvjed ili pak slon, a janje nikako.
hrvatska ovim pokazuje da je država. naši sudovi nisu bili u stanju osuditi brankovića i bičakćića za očigledan kriminal.
I meni se malo gadi sto su mnogi koji su trebali biti iza resetaka dobili neku nagodbu da bi povalili Sanadera. Mislim da ce prije ili kasnije vecina njih doci na red.
Takodjer mi se gadi sto sudovi u BIH nisu u stanju uraditi nesto ovako krupno, ali mislim da je prvi korak napokon napravljen - bivsi predsjenik vlade je proglasen krivim i ide u zatvor!!!!
To bi trebalo da pocne uticati na svjest javnosti, a i tuziteljstava i sudova. Mislim :roll: Nadam se :-?
plain vanilla

#22 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by plain vanilla »

Pasiflora wrote: I meni se malo gadi sto su mnogi koji su trebali biti iza resetaka dobili neku nagodbu da bi povalili Sanadera. Mislim da ce prije ili kasnije vecina njih doci na red.
Takodjer mi se gadi sto sudovi u BIH nisu u stanju uraditi nesto ovako krupno, ali mislim da je prvi korak napokon napravljen - bivsi predsjenik vlade je proglasen krivim i ide u zatvor!!!!
To bi trebalo da pocne uticati na svjest javnosti, a i tuziteljstava i sudova. Mislim :roll: Nadam se :-?
o tome govorim
sve kriminalci, ali Sanader u zatvor, a oni na slobodu
po kojem je to zakonu, kakva je to pravda?

ali treba zamazati oci sirotinji, sad se vesele jer ce Sanader u zatvor, a sto ostali nastavljaju uzivati u pokradenom bogatstvu, to nema veze...Sanader je zvucno ime, pa je dobra reklama za ulazak u EU
plain vanilla

#23 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by plain vanilla »

Fra Šime
ode sanader plesat balet ekipi iz remetinca! tako je to kad krades od siromasnih! ja sam bio pametniji!
:D
hrle1976

#24 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by hrle1976 »

Meni treba poslovni partner, pa sam mislio da ovaj Sanader ipak nije los cika. Evo ja i stari se kockamo dal da mi ponudimo odtkup, da jedno ponudimo 5 mil. € i gotova prica. Vamo na drugom frontu mi treba pouzdan covjek. :)
bambina78

#25 Re: Sanaderu 10 godina zatvora

Post by bambina78 »

Najveci gospodin od svih ex-yu politicara. Ovo mu je smjestila ona baba Kosorka... :dance:
Post Reply