samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
callmethebreeeze
#1 samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
s uzbekistanicima nema zajebancije. evo zadnje vijesti, na fantasticnom engleskom, sa oficijelne stranice kluba kuruvchi:
"SAMUEL ETO’O IN TASHKENT!
Today morning on Tashkent time at 6:30 a.m. with flight Paris-Tashkent arrived to capital city of Tashkent of Uzbekistan 27-year oldie Cameroonian forward and also from Catalonian Barcelona Samuel Eto’O and together with him arrived to Tashkent representatives of Barcelona."
sve detalje oko transfera eota mozete pratiti na :
http://www.pfc-kuruvchi.com/eng/index.asp
"SAMUEL ETO’O IN TASHKENT!
Today morning on Tashkent time at 6:30 a.m. with flight Paris-Tashkent arrived to capital city of Tashkent of Uzbekistan 27-year oldie Cameroonian forward and also from Catalonian Barcelona Samuel Eto’O and together with him arrived to Tashkent representatives of Barcelona."
sve detalje oko transfera eota mozete pratiti na :
http://www.pfc-kuruvchi.com/eng/index.asp
- Gandalf
#2 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
Pa ovo je presmiješno
Sad će Ljubić iz Prnjavora izdato saopštenje na španskom kako dovode Puyola 
- max_power
#3 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
joj legende su, pratim vec nekoliko dana sva dogadjanja u vezi sa Professional football club Kuruvchi
moj novi omiljeni klub u Uzbekistanu
moj novi omiljeni klub u Uzbekistanu
-
callmethebreeeze
#4 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
meni je ovo sega prava. k'o zna, mozda mu daju toliko love da covjek na kraju potpise za njih. cini mi se da saopstenja na engleskom prevode u nekoj "internetskoj prevodilici".

- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#5 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
smjesni ili ne oni ga doveli....zavrseno potpisano
- max_power
#6 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
pa sigurno su mu ponudili nenormalno puno para inace ne bi ni u snu pomisljao da ide tamo...
a sto se tice Kuruvechija, potrosice te pare na Etoa, on ce za nekoliko mjeseci otici puno bogatiji a oni ce ostati tu gdje jesu, istog kvaliteta ali puno siromasniji
a sto se tice Kuruvechija, potrosice te pare na Etoa, on ce za nekoliko mjeseci otici puno bogatiji a oni ce ostati tu gdje jesu, istog kvaliteta ali puno siromasniji
- strong69
#7 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
PFC
Nije sala...
- DaysleepeR
#8 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
nikad kraja bosanskoj gluposti
sad se pojedini ismijavaju "ćuj nakav Khuruvchi" samo da vidim koji bi to naš tim mogao da dovede "nako" Eto'oa na fuka u Sarajevo
malo sutra
zvanično smo veća rupa od Uzbekistana
sad se pojedini ismijavaju "ćuj nakav Khuruvchi" samo da vidim koji bi to naš tim mogao da dovede "nako" Eto'oa na fuka u Sarajevo
malo sutra
- cyprus
#9 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
Ovo stvarno ozbiljno ili...? 
PS U Uzbekistanu navijam za Pakhtor (valjda nisam fulio ime)...
. Kakav Etoo, MI
dovodimo Messija 
PS U Uzbekistanu navijam za Pakhtor (valjda nisam fulio ime)...
- cyprus
#10 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
Pa da je Uzbekistan član UEFE, nije nikakva tajna (a ni čudo) da bi bili ispred nasDaysleepeR wrote:nikad kraja bosanskoj gluposti
malo sutra
- cyprus
#11 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
Konsultirah wikipediju: ipak sam fulio imecyprus wrote:Ovo stvarno ozbiljno ili...?
PS U Uzbekistanu navijam za Pakhtor (valjda nisam fulio ime).... Kakav Etoo, MI
dovodimo Messija
-
The 51st State
#12 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
Nista cudno, kazastan i uzbekistan dozivljavaju pravu renesansu usljed okolnosti na naftnom trzistu, plus sto uzbekistan ima skoro pa najvece rezerve uranija, znaci puni ko brodovi.
- Mikado
#13 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!

- There was a really suggestion from club Kuruvchi. That’s way I’m in Tashkent right now. One the reasons why I’m here, to get know about this people and every interesting thing belong to this country. I just want to say something, but there still more suggestions from other clubs and I will choose one of the rightist for me. Tonight I will departure to Spain and there I will confirm my final opinion.
I have a deal with Vice-President of Kuruvchi Tavakkal Isomilov and if I come to the rightist decision I will tell him first and we promise keep this date in secret.
-
callmethebreeeze
#14 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
DaysleepeR wrote:nikad kraja bosanskoj gluposti
malo sutra
he he he.
stoji i ova... ako bude nesto od nafte kod majevice mozda i mi jednog dana budemo citali kako je fk sloboda dovela ronaldinja. ko zna...
- jeza u ledja
#15 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
Mikado wrote:- There was a really suggestion from club Kuruvchi. That’s way I’m in Tashkent right now. One the reasons why I’m here, to get know about this people and every interesting thing belong to this country. I just want to say something, but there still more suggestions from other clubs and I will choose one of the rightist for me. Tonight I will departure to Spain and there I will confirm my final opinion.
I have a deal with Vice-President of Kuruvchi Tavakkal Isomilov and if I come to the rightist decision I will tell him first and we promise keep this date in secret.
- Globus
#16 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
FRANCUSKI L'Equipte razotkrio je misterij prelaska kamerunskog reprezentativca Samuela Eto'a u uzbekistanski klub Kuruvchi. Kamerunski napadač jučer je stvarno doputovao u Taškent, glavni grad Uzbekistana, ali ne na potpisivanje ugovora već zbog promocije nogometa u toj zemlji.
Kada su ga prisutni novinari pitali o kolikoj cifri se radi, špekulirajući kako je riječ o 40 milijuna eura koliko se spominjalo da bi Kuruvchi platio za napadača, Eto'o je samo odmahnuo glavom i rekao kako neće doći do nikakvog potpisivanja ugovora.
"O čemu vi govorite, o kakvom ugovoru? Došao sam u Uzbekistan kako bi promovirao nogomet među mlađim generacijama, a potom se vraćam u Barcelonu", rekao je Kamerunac u nevjerici kako je netko mogao povjerovati da će on zaigrati u jednom tako malom klubu kao što je Kuruvchi.
Napadač Barcelone i dalje očekuje mjesto u vrhu napada
Napadač Barcelone napomenuo je kako računa s time da će i sljedeće sezone biti udarna igla Barcelonina napada te kako se u nedjelju vraća u Španjolsku gdje će se priključiti momčadi na pripremama za novu sezonu.
Prema pisanju uzbekistanskih medija, Kuruvchi je imao ozbiljnu namjeru da ponudi Barceloni 40 milijuna eura za napadača, plus 10 milijuna eura kada bi ovaj potpisao, ali Kamerunac ne želi ni čuti o tome.
"27 mi je godina i nije vrijeme za egzotiku. Cilj mi je i dalje osvajati trofeje u najjačim europskim ligama za najjače europske ekipe", rekao je za kraj Eto'o demantiravši sve svjetske medije koji su špekulirali o nastavku njegove karijere u Kuruvchi.
- cyprus
#17 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
Ma znao sam. Možda bih povjerovao da Etoo ima 36 godina 
-
callmethebreeeze
#18 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
evo igracu ja za 4 miliona eura, plus 1 kad potpisem. i meni je 27 godina. ja sam veliki ljubitelj egzotike.

- Globus
#19 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
A ova vijest sa sportina je smjesnija od sve ijedne
i ovo da cujem ljudi hoce da kupuju igrace poput silve ili keana a ovi pisu da ce prodati Torresa i onda kupiti Eto-a svasta da cujem 
Etoo neće u Uzbekistan, opcija Liverpool
La Gazzetta dello Sport prenosi kako je Kamerunac odbio ponudu od 40 milijuna eura za godinu dana igranja u Uzbekistanu.
Razlog je naravno želja za igranjem u prestižnom natjecanju što uzbekistanska liga sigurno nije. Talijanski list navodi da je moguća opcija Liverpool. Stvari stoje ovako...
Redsi su velikoj financijskoj krizi koju bi mogli riješiti prodajom Fernanda Torresa. Ponuda im je tu. Abramovič daje 60 milijuna eura za El Niña, količina koja bi Liverpool izvukla iz financijske krize, s kojom bi si mogli priuštiti i kupnju napadača Etoove vrijednosti. U slučaju prodaje Torresa Etoo je prvi na meti Liverpoola.
No dok se situacija ne riješi, Etoo je igrač Barcelone. Od sutra se priključuje treninzima svog aktualnog kluba. Ako u međuvremenu ne napusti Kataloniju, u Barceloninom dresu će nastupati na pripremnim turnirima u Škotskoj i SAD-u, te u kvalifikacijama za Ligu prvaka iako nije u planovima za budućnost novog trenera Pepa Guardiole.
- Gandalf
#20 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
Uzbekistanska liga je tu negdje s Engleskom
- ako Eto ne uspije u liverpollu ili barci uvijek može u Kurvuchi 
- strong69
#21 Re: samuel eto prelazi u "kuruvchi" iz uzbekistana!!!
Kamerunski fudbalski reprezentativac Samuel Eto'o neće senzacionalno preći u Kuruvuchi iz...
Uzbekistana, prenosi francuski L'Equipe.
Eto'o je jučer odbio Kuruvuchi, uprkos ponudi od čak 40 miliona eura za jednu sezonu u Taškentu te još 10 miliona u trenutku parafiranja ugovora.
SportCentar.ba
Uzbekistana, prenosi francuski L'Equipe.
Eto'o je jučer odbio Kuruvuchi, uprkos ponudi od čak 40 miliona eura za jednu sezonu u Taškentu te još 10 miliona u trenutku parafiranja ugovora.
SportCentar.ba