Samsung Galaxy S4
Moderator: Benq
-
nino90
#801 Re: Samsung Galaxy S4
nema ni kod mene. Moramo uraditi factory reset da se pojavi. Meni je to rmsko raditi jer moram ponovo sve one podatke od mailova, ovie razne acounte sto imam, aplikacije sve ponovo isntalirati podesiti. I ne treba mi bas taj shortcut, mrsko mi restore raditi XD
- aj_ba
#802 Re: Samsung Galaxy S4
Uradio sam ja factory reset, ali opet nemam kraticu za kameru na lockscreen-u. Tako da, ne moras ni raditi...Mislim da je do greške u update-u
-
nino90
#803 Re: Samsung Galaxy S4
ejs, znaci nije to, mozda drugi firmware da se stavi, franckusi sfr ili neki nejmacki operater. Haj ak skontas napisi da znamo.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Rob_Atl
#804 Re: Samsung Galaxy S4
ja imam kamericu i ne znam smori me , posto sam bas navikao tu da prstom otkljucavam telefon i vazda kameru upalim prvo 
- EmiRem
#805 Re: Samsung Galaxy S4
Ne znam sta vam je s tom kamericom, pa taj fol da stavis kameru na lock scren se moglo i na S2 uraditi kroz lock screen shortcuts.... Evo sad vidim da to imam s novim update-om , ja to haman nisam ni primjetio, nikakva novost.
- MeanMachine
#806 Re: Samsung Galaxy S4
Mislim da za sljedeću proceduru trebaš imati root na telefonu, ali to nisam 100% siguran. Dakle:aj_ba wrote:Uradio sam ja factory reset, ali opet nemam kraticu za kameru na lockscreen-u. Tako da, ne moras ni raditi...Mislim da je do greške u update-u
koristeći odgovarajući file explorer navigiraš do: system/csc/ i tu promijeniš naziv costumer.xml u costumer.xml.backup. Nakon toga uradiš reboot i to bi trebalo riješiti problem. Sada odeš u settings/lockscreen/shortcut/camera i podesiš kraticu za kameru na lockscreen-u. Nadam se da će ovo funkcionisati (naravno, sve radiš na vlastitu odgovornost
- aj_ba
#807 Re: Samsung Galaxy S4
MeanMachine wrote:Mislim da za sljedeću proceduru trebaš imati root na telefonu, ali to nisam 100% siguran. Dakle:aj_ba wrote:Uradio sam ja factory reset, ali opet nemam kraticu za kameru na lockscreen-u. Tako da, ne moras ni raditi...Mislim da je do greške u update-u
koristeći odgovarajući file explorer navigiraš do: system/csc/ i tu promijeniš naziv costumer.xml u costumer.xml.backup. Nakon toga uradiš reboot i to bi trebalo riješiti problem. Sada odeš u settings/lockscreen/shortcut/camera i podesiš kraticu za kameru na lockscreen-u. Nadam se da će ovo funkcionisati (naravno, sve radiš na vlastitu odgovornost)
Pokusao sam i to, ali mora biti root na telefonu. Pišaj ga...debili izbace update, a nije sve kako treba. Taj shortcut za kameru (kako neko gore bas kaze) je bio jos na 4.1 i 4.2 JB, ali eto sad ima neka greska i nemam. glupost. Primjetio sam jos nekih gresaka na ovom 4.4 Kitkat. Blur itd
-
player_
#808 Re: Samsung Galaxy S4
Jel iko dobio update 4.4.2 na bhtelecomov s4 jbt zadnji bht 
Sent from my GT-I9505
Sent from my GT-I9505
- saiks
#809 Re: Samsung Galaxy S4
i eronet,kasni li ga kasni
- Burkoff
#810 Re: Samsung Galaxy S4
Raja posto namjeravam kupiti Galaxy S4 a dvoumim se izmedju njega i LG G2 potrebna mi je info.
Imam par aplikacija koje zahtjevaju root.
Citao sam vec na raznim sajtovima o KNOX i gubljenju garancije ako se njegov status u mobitelu promjeni tokom flashovanja.
Znaci pitanje je da li mogu uraditi root i da li cu time promjeniti status Knox brojaca flashovanja?
Sta ne smijem raditi ako zelim izbjeci promjenu statusa Knox?
Bilo je price da se status Knoxa promjeni cim se instalira CWM ili TWRP. Posto s vremena na vrijeme radim backup nandroida ovo mi je bitno.
Hvala unaprijed. 
Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk
Imam par aplikacija koje zahtjevaju root.
Citao sam vec na raznim sajtovima o KNOX i gubljenju garancije ako se njegov status u mobitelu promjeni tokom flashovanja.
Znaci pitanje je da li mogu uraditi root i da li cu time promjeniti status Knox brojaca flashovanja?
Sta ne smijem raditi ako zelim izbjeci promjenu statusa Knox?
Bilo je price da se status Knoxa promjeni cim se instalira CWM ili TWRP. Posto s vremena na vrijeme radim backup nandroida ovo mi je bitno.
Hvala unaprijed. 
Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk
-
PeniK
#811 Re: Samsung Galaxy S4
Ej ekipa, imam S4 koji je kupljen u BHT. Fabricki je 4.2.2 na njemu, a kad hocu da aktualiziram software kaze mi: "Vas je uredjaj mijenjan. Aktualiziranje sofvera nije dostupno", a 4.3 izasao davnih dana..
Ako ga sam flesujem i stavim novi 4.3 software sa xda hocu li izgubit garanciju iz bht?
Ako ga sam flesujem i stavim novi 4.3 software sa xda hocu li izgubit garanciju iz bht?
-
axe22
#812 Re: Samsung Galaxy S4
PeniK wrote:Ej ekipa, imam S4 koji je kupljen u BHT. Fabricki je 4.2.2 na njemu, a kad hocu da aktualiziram software kaze mi: "Vas je uredjaj mijenjan. Aktualiziranje sofvera nije dostupno", a 4.3 izasao davnih dana..
uradi update preko KIES
-
player_
#813 Re: Samsung Galaxy S4
Jesi li probao sa restartom uredjaja ja sam tako men se cini jednom rijesio taj problem naravno pod uslovom da nisi nesto bas mijenjao root itd...PeniK wrote:Ej ekipa, imam S4 koji je kupljen u BHT. Fabricki je 4.2.2 na njemu, a kad hocu da aktualiziram software kaze mi: "Vas je uredjaj mijenjan. Aktualiziranje sofvera nije dostupno", a 4.3 izasao davnih dana..
Sent from my GT-I9505
-
haris9134
#814 Re: Samsung Galaxy S4
Ej raja, imam S4 kupljen u BH Telecomu i jos uvijek mi nije dosao update za 4.4 verziju. Kad god probam obavjesti me da vec imam instaliranu posljednju verziju software-a. Trenutno mi je 4.3. Zar ne bi trebao 4.4. vec odavno biti dostupan?
Pozz
Pozz
-
player_
#815 Re: Samsung Galaxy S4
Nije joa stigao za bht nazalost dosta nas ceka 
Sent from my GT-I9505
Sent from my GT-I9505
-
axe22
#816 Re: Samsung Galaxy S4
nacekat ces se. hhhharis9134 wrote:Ej raja, imam S4 kupljen u BH Telecomu i jos uvijek mi nije dosao update za 4.4 verziju. Kad god probam obavjesti me da vec imam instaliranu posljednju verziju software-a. Trenutno mi je 4.3. Zar ne bi trebao 4.4. vec odavno biti dostupan?
Pozz
problem je do SD kartice ako je imas, jednostavno sistem onda ocita da je custom, pomaze vadjenje sd kartice i resetovanje, ako ni to ne pomaze onda download meni i opcija cache wipe, koja isto zna nekad uspjeti nekad ne.player_ wrote: Jesi li probao sa restartom uredjaja ja sam tako men se cini jednom rijesio taj problem naravno pod uslovom da nisi nesto bas mijenjao root itd...
Sent from my GT-I9505
(sve zavisi kakve si srece)
-
player_
#817 Re: Samsung Galaxy S4
Nemam sd karticu javila mi se ta greska nakon updejta na 4.3 srecom sve rijeseno restartom i od tada vise se nije desilo ...
A sto se tice 4.4.2 ako je neko nestrpljiv zbog kasnjenja bhta moze flesat sa sammobile ima vec dosta zemalja al nista specijalno kako sam vidio da bih se peglo valjda ce uskoro stici, vec citav mart dobijaju postepeno operatori/drzave...
A sto se tice 4.4.2 ako je neko nestrpljiv zbog kasnjenja bhta moze flesat sa sammobile ima vec dosta zemalja al nista specijalno kako sam vidio da bih se peglo valjda ce uskoro stici, vec citav mart dobijaju postepeno operatori/drzave...
-
Sa_u_srcu
#818 Re: Samsung Galaxy S4
Dobio sam galaxy s4 iz amerike...verizon verzija...radi perfektno i sve je ok...samo me zanima...jel ima nekih problema sa ovim telefonima??? Ima li neko iskustva?
-
brazzo19
#820 Re: Samsung Galaxy S4
Imal ista za bhtelecom ?
-
player_
#821 Re: Samsung Galaxy S4
Nista jos...
-
febo_acm
#822 Re: Samsung Galaxy S4
Pa ljudi skinete sa samfirmware official 4.4.2 i flash sa Odinom i svi sretni. Garancija stoji, a imate 4.4.2. Ja sam zeni prije mjesec ili dva nabacio kitkat i sve radi za 10.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Burkoff
#823 Re: Samsung Galaxy S4
Zhìxin wrote:Pa ljudi skinete sa samfirmware official 4.4.2 i flash sa Odinom i svi sretni. Garancija stoji, a imate 4.4.2. Ja sam zeni prije mjesec ili dva nabacio kitkat i sve radi za 10.
Zar fleshivanje preko odina nece promjeniti KNOX brojac sto se smatra gubitkom garancije?
Postavio sam bas pitanje na temu KNOX i garancija i nisam dobio ni 2 odgovora i ostalo je nejasno sta KNOX znaci po pitanje garancije.
Ovo sam nasao:
How does this KNOX Counter work?
Under what circumstances will KNOX Counter be flagged or tripped?
The KNOX Counter WILL NOT be flagged or tripped when using Samsung Kies or Odin to flash a stock ROM.
The KNOX Counter WILL BE flagged or tripped when you flash a third-party Recovery (like CWM/TWRP) or custom ROM.
Da li je jos neko fleshovao official preko odina i zadrzao fabricki knox status?
-
febo_acm
#824 Re: Samsung Galaxy S4
Neće, 10000%.
Ja sam to odradio na sigruno desetak telefona. Sam si napisao The KNOX Counter WILL NOT be flagged or tripped when using Samsung Kies or Odin to flash a stock ROM.
Vjeruj mi na riječ da neće promijenti Knox. Samo root, custom rom i to hoće. Ima varijanta da i root ne promijeni, ali malo je komplikovanija.
U svakom slučaju stock rom preko Odina ne mijenja Knox. Slobodno sačekaj mišljenja drugih ako mi ne vjeruješ
Ja sam to odradio na sigruno desetak telefona. Sam si napisao The KNOX Counter WILL NOT be flagged or tripped when using Samsung Kies or Odin to flash a stock ROM.
Vjeruj mi na riječ da neće promijenti Knox. Samo root, custom rom i to hoće. Ima varijanta da i root ne promijeni, ali malo je komplikovanija.
U svakom slučaju stock rom preko Odina ne mijenja Knox. Slobodno sačekaj mišljenja drugih ako mi ne vjeruješ
- Burkoff
#825 Re: Samsung Galaxy S4
Vjerujem ti druze. Ima neki kongo root koji navodno samo 5% sanse ima da promjeni knox a ostali slucajevi prodju bez problema i dobiju root.Zhìxin wrote:Neće, 10000%.