Samsung Galaxy S4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#326 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Qler wrote:Problem je sto je "ogranicena" za sve, osim za benchmark... sta stede bateriju kad igras igru, ali bas eto slucajno, samo na benchmarku ne stede...
Hajde boga ti, da je ovo uradio apple ili nokia, mislim da bi na 100 tema bilo do sad...
Mislim da je sasvim dovoljno što su izbacili precijenjene uređaje uz očajne i ograničene OS-ove za tako nešto! :oops:
Ono što je ČINJENICA jeste da je S4 i U PRAKSI NEPRIKOSNOVEN, NEDOSTIŽAN!

Na kraju krajeva, bolje da si malo komentare pročitao prije nego si odmah zapjenio od slijepog' hejta:
...Everyone knows that there is a huge load of devs at XDA trying to tweak and customize and overclock a phone to its best potential. So obviously Samsung might be giving a window to these devs to show what the true potential is. Of course its GPU is underclocked for battery life. And the average user aint running benchmarks all day. So they must have done this just to show what the chip is actually capable of. And thus balanced out power n battery life to give the best experience. Sheesh people.. can u guys actually say that this underclocking/overclocking has actually affected performance?
The real life performance of the Octa variant is still unmatched and In-Game benchmarks like Unreal Citadel are still unaffected by this, yet they boost a higher score for the i9500 variant, so there is nothing here which can be termed as "cheating".
The power is available inside the GPU which is shown off in benchmarks so its not like Samsung is overclocking the GPU or tricking the benchmark or any thing which might produce biased results.
3) In-Game benchmarks like Unreal Citadel engine don't use this trick but still, the GPU score of the i9500 variant are more than that of the i9505. Also most people using the Octa-Core variant have reported that the graphics and their framerates on the i9500 are unmatchable up till now by any Android phone.
shandrprcSA

#327 Re: Samsung Galaxy S4

Post by shandrprcSA »

zadnjih par stranica procitah i :shock: sve radi savrseno :thumbup:

qleru :D znam ja da bi ti volio da si na androidu :D :D
Qler

#328 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

Ma ja samsung je to, neprikosnoveni...fakat ne znam po cemu je bolji od One-a. Ne bih pogledao S4 kad bi uzimao andorid pored Nexusa i One-a....

Meni je samo simpaticno, kako se bas u benchnmarcima to pali, zasto ne u igrama..
Chuckie

#329 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Chuckie »

Čiter Šljamdung. :D
Maharadza

#330 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Qler wrote:Ma ja samsung je to, neprikosnoveni...fakat ne znam po cemu je bolji od One-a. Ne bih pogledao S4 kad bi uzimao andorid pored Nexusa i One-a....

Meni je samo simpaticno, kako se bas u benchnmarcima to pali, zasto ne u igrama..
Pa i kažem da je za benchmark neprikosnoven, naravno ne i u praksi gdje je One sigurno "mjera" za one koji traže najbolji odnos kvaliteta izrade/brzina OS-a kao i mogućnosti istoga a gdje je Android mjera! Lično bi, kao dugogodišnji korisnik samsunga, išao na S4 ali onu google stock AOSP verziju! Jednostavno se ne bi mogao navići na onaj Home Button kod One-a koji nije na sredini i lock tipku koja je neobjašnjivo u gornjem lijevom uglu telefona a ne sa desne strane kao u 99,99% ostalih telefona! Fontel je praktički nemoguće zaključati jedne ruke, osim za one sa velikim "šapama"! :mrgreen:
vukojebina

#331 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

Meni si ti simpatičan kako si zapjenio da malo popljujes samsung... evo pokusat cu ti objasnit, ako ne bude islo, nije problem i nacrtat cemo... ni u jednoj igrici ili bilo cemu, neces primijetit razliku ako je procesor "ograničen" u odnosu na maximum.. drugo, benchmark su app za "mjerenje" maksimale telefona, i ja ne vidim problem ako se za vrijeme mjerenja "odvrne" do kraja...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta
Maharadza

#332 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

vukojebina wrote:Meni si ti simpatičan kako si zapjenio da malo popljujes samsung... evo pokusat cu ti objasnit, ako ne bude islo, nije problem i nacrtat cemo... ni u jednoj igrici ili bilo cemu, neces primijetit razliku ako je procesor "ograničen" u odnosu na maximum.. drugo, benchmark su app za "mjerenje" maksimale telefona, i ja ne vidim problem ako se za vrijeme mjerenja "odvrne" do kraja...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta
Potpis! Jedno su mogućnosti čipa u optimalnim uslovima, sasvim drugo u praksi! Možda su trebali tamo napomenuti: "... optimal environment results!" ili sl. ;-)
TheHound

#333 Re: Samsung Galaxy S4

Post by TheHound »

...
Last edited by TheHound on 25/07/2021 19:33, edited 1 time in total.
Djubre_

#334 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Djubre_ »

S4 je sila! Tel godine! Suvisno je bilo sto reci na ovu masinu. Ja imam s3 pa sam prezadovoljan. Kamo li s4.

Jedino se ljudi mogu zaliti na velicinu. Ali danas to postaje moda. Telefoni, tableti..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
nino90

#335 Re: Samsung Galaxy S4

Post by nino90 »

ima li ko da prodaje s4 po kakvoj finoj cijeni :)
Chuckie

#336 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Chuckie »

andr0id wrote:S4 je sila! Tel godine! Suvisno je bilo sto reci na ovu masinu. Ja imam s3 pa sam prezadovoljan. Kamo li s4.

Jedino se ljudi mogu zaliti na velicinu. Ali danas to postaje moda. Telefoni, tableti..

Da se poigras sa One pojeo bi te rijeci. Telefon godine haha.
Maharadza

#337 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Chuckie wrote:
andr0id wrote:S4 je sila! Tel godine! Suvisno je bilo sto reci na ovu masinu. Ja imam s3 pa sam prezadovoljan. Kamo li s4.

Ček', zar nije iphone najjači tel.?! Odakle sad' One?! Jesi to konačno uzeo malo htc u ruku i vidio da mu ni jabuka ne može prismrditi kada je izrada u pitanju, inače jedini argument kojeg' si (objektivno) mogao iznijeti protiv samsunga?! :mrgreen:
klixo

#338 Re: Samsung Galaxy S4

Post by klixo »

Moze imati i7 procesor kad je rugoba ... Baš ko da drzis telefon od 50 ,a ne 500 eura... HTC One za mene best buy.Performanse zanemarivo bolje od HTC One ,dakle sve sto moze na s4 moze i na One... Kamera , prije nego li sam kupio One na recenzijama samo sto nisam procitao da su pixeli vidljivi golim okom koliko su je iskritikovali.Tu tek dolazimo do zakljucka da samsung svoju bitku dobija na ocigledno neobjektivnim recenzijama.HTC je izabrao bolju taktiku od Samsunga sto se kamere tice.Smanjili kvalitet danjske fotografije koju je veoma lahko napraviti , a povecali kvalitet nocne .Sama cinjenica da u evo vec 10ak dana kako posjedujem One nijednom nisam koristio blic , a napravio sam mnoštvo fotki sto danjskih sto nocnih dovoljno govori o kameri One.Bukvalno da bukvalnije ne moze biti kao sto su rekli iz HTCa, One daje 300x vise svjetlosti nego konkurencija.O dizajnu ne treba pricati , tu je sve jasno k'o dan.

Uglavnom , s4 vs One , nesto slicno kao Bugati Veyron vs Ferrari Enzo.
axe22

#339 Re: Samsung Galaxy S4

Post by axe22 »

svako svog konja hvali.

Objektivno gledano S4 je bolji od One.
Nisam ljubitelj ni Samsunga ni Htc-a, ali ako pogledas testove koji su odradeni vidjet ces da je uvijek S4 u prednosti (i9500 ili i9505).
Djubre_

#340 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Djubre_ »

Chuckie wrote:

Samsung je dugo tel god. S1 s2 s3.. ne sumnjam ni u s4. Ali dobro. Neka bude i htc, meni je samsung No1.

Statistike mnoge su na strani s4. Tako da cu vjerovati ljudima koji su vec razbili po dva s4 telefona,i promjenili milion telefona.. a ne jednom chuckiu.. :wink:

Bez uvrede. Stavi htc i samsung. Ja uzimam samsung. S plus, s 2 i s3 su mi pokazali koliko su dobri telefoni.

S4 ne odskace mnogo, ali ce da odskoci. Exynos octa 5, vodootporan itd..

Djubre_

#341 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Djubre_ »

http://allthingsd.com/20130730/samsung- ... enchmarks/

TheHound

#342 Re: Samsung Galaxy S4

Post by TheHound »

,,,
Last edited by TheHound on 25/07/2021 19:33, edited 1 time in total.
nino90

#343 Re: Samsung Galaxy S4

Post by nino90 »

koja je razlika izmedju tog 9500 i 9505 osim sto se procesori razliciti?
koji je onda bolji?
Chuckie

#344 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Chuckie »

andr0id wrote:
Chuckie wrote:

Samsung je dugo tel god. S1 s2 s3.. ne sumnjam ni u s4. Ali dobro. Neka bude i htc, meni je samsung No1.

Statistike mnoge su na strani s4. Tako da cu vjerovati ljudima koji su vec razbili po dva s4 telefona,i promjenili milion telefona.. a ne jednom chuckiu.. :wink:

Bez uvrede. Stavi htc i samsung. Ja uzimam samsung. S plus, s 2 i s3 su mi pokazali koliko su dobri telefoni.

S4 ne odskace mnogo, ali ce da odskoci. Exynos octa 5, vodootporan itd..

Kad narastes javi se da prodiskutujemo, sve dok ti tata kupuje telefone nemam se namjere sa tobom upustati u raspravu djecarac. Vjeruj ti ljudima koji su razbili po 2 s4. Pile drago.
Djubre_

#345 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Djubre_ »

Hebo ti moj tata od do ok!

To covjek ne moze dobiti nesto na poklon od roditelja?

Usta te hebem ta pogana. Ja oca nisam 20 godina vidio. Marke nisam od roditelja trazio. I ti mi dosao smrditi ovdje djecacic? Puu sve ti j.. standardno, imbecil bosanski pravi. Razmisljanje nula!
Cuj otac kupio. Jest kupio je i poklonio mi. Sta je problem?

Jeli mi s plus i s2 kupio? Smrdo jedan. Dodji u lice mi reci. Nemoj mi se ovdje mangupisati s takvim komentarima. Idi sad placi mod da me banuju. Svakako si inventar ovdje. Mrs!

Ambrlina76

#346 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Ambrlina76 »

Nedavno sam kupila S4, a prije toga sam imala S3.
Prezadovoljna sam sa S4, ali me nervira sto četvorka nema radio, a trojka je imala.
Isto tako, četvorka je par dana imala neke oscilacije sa baterijom, ali i to se nekako riješilo.
U svakom slučaju, četvorka je vrh!
pinokio04

#347 Re: Samsung Galaxy S4

Post by pinokio04 »

axe22 wrote:svako svog konja hvali.

Objektivno gledano S4 je bolji od One.
Nisam ljubitelj ni Samsunga ni Htc-a, ali ako pogledas testove koji su odradeni vidjet ces da je uvijek S4 u prednosti (i9500 ili i9505).
Varaš se, grdno.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
pinokio04

#348 Re: Samsung Galaxy S4

Post by pinokio04 »

Iphone 5 :)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Djubre_

#349 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Djubre_ »

Ambrlina76 wrote:Nedavno sam kupila S4, a prije toga sam imala S3.
Prezadovoljna sam sa S4, ali me nervira sto četvorka nema radio, a trojka je imala.
Isto tako, četvorka je par dana imala neke oscilacije sa baterijom, ali i to se nekako riješilo.
U svakom slučaju, četvorka je vrh!
Skini sebi Spirit FM. Nemam ni ja radio na tel. Pa koristi ovaj. Radi bez interneta naravno.

http://mediafire.com/?5x4mpc9budc97y1

Djubre_

#350 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Djubre_ »

Eh ne znam da nema. Do mene je onda. Nista, tuneIn radio i kaci se na wirelles

Post Reply