Samsung Galaxy S4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#176 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Zhìxin wrote:Aparat kupljen u Njemačkoj mi ovdje servisirali, još u ovakvoj državi :D I meni je to bilo čudno, ali šta da ti kažem :D Nema veze što je Njemačka, mene čudi naš servis. Mada ja mislim da ako si ovlašteni servis, moraš poštovati međunarodnu garanciju.
Za BHT me ništa ne čudi...
Pitao bi te ja da si ovdje kupio pa ga pokušao tamo servisirati! :mrgreen:

Samo bi dobio odgovor od onog šefa odsjeka "Was ist DAS? koji istovremeno upire u račun i ibreti se uz standardno "Das gibt's doch gar nicht!" zaprepaštenje! :run:
new_york

#177 Re: Samsung Galaxy S4

Post by new_york »

Maharadza wrote:NE znam da li je bilo:

1st world problem - Uprgrade from s3 to s4:

Image

ali i ako jeste, vrijedi opet postaviti za raju koja nije vidjela! :D
Bilo bi tacno da mu zadnji dio i sredina nisu totalno razliciti od s3 :-D
Maharadza

#178 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

new_york wrote:
Maharadza wrote:NE znam da li je bilo:

1st world problem - Uprgrade from s3 to s4:

Image

ali i ako jeste, vrijedi opet postaviti za raju koja nije vidjela! :D
Bilo bi tacno da mu zadnji dio i sredina nisu totalno razliciti od s3 :-D
Nećemo sada biti 'picajzle', ha-ya! :mrgreen:

Tapatalked
Jazzy.ba

#179 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Jazzy.ba »

Eto razlikuju se nekoj sponzoruši. :D
Burkoff

#180 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Burkoff »

A kakav je onaj Huster Shop cini mi se da su iz Sarajeva i oni......da li je ista prica kao i univerzalno[/quote]

Mislim da je naziv radnje Hustel Shop. Likovi koji tu rade su vrlo profesionalni mada lice na vehabije ali to nije bitno za daljnu pricu. Kupio sam kod njih Galaxy S1 jer sam imao strah da odem u univerzalno jer sam saznao da univerzalno daje garanciju od 6 mjeseci samo na software. Znaci ako ti se desi nesto na telefonu fizicko samo od sebe nemas nikakvu podrsku od njih. U to vrijeme kada je izasao S1 Hustel je bio skuplji za 50 KM ali su nudili 1 godinu garancije na hardware & software. Nakon mjesec dana koristenja S1 i kako sam saznao sta sve moze android otisao sam u Hustel i pitao da li mi je je zbog gubitka garancije dozvoljeno vrsiti update androida. Dobio sam odobrenje na officijelni ROM da uradim update vjerovatno sto on nema u sebi tuning alate i da mi je tu skoro pa nemoguce ostetiti telefon softwerski. Telefon sam koristio bez ikakvih problema do izlaska S2. S1 sam prodao prijatelju i opet otisao kupio kod njih nov mobitel takodjer po vecoj cijeni za 30 KM nego univerzalno. Nesto vremena nakog toga sam otisao sa sestrom i kupio SE Xperia Neo V android koji jos uvijek i danas radi bez problema. Za sva tri aparata kupljena kod njih nisam imao potrebu servisa niti nekih nesreca kao sto se znalo desavati kupis telefon i dodje sa nekom greskom pa trazi zamjenski....itd. Cisto iz razloga garancije se osjecam sigurnije u bilo kojem shopu pa i u Hustel ponajvise nego kod univerzalno. Mozda je sada univerzalno bolji po pitanju garancije ali ne kupujem kod njih pa ne znam...Kod njih bi jedino kupio oklop silikonski mada to nije bilo potrebno jer sam uz svaki mobitel u Hustelu dobio silikonsku futrolu gratis. Ovo nije nikakva reklama. Ovo je moje iskustvo koje sam napravio sto ne znaci da cu kad kupim 4. mobitel po redu u Hustel imati opet srece i proci sa telefonom bez peoblema. Toliko od mene.

Vezano za temu mogu reci da imam S2 i ne mislim ga mjenjati za S3 niti S4 jer su to zaista preveliki telefoni za nosanje u dzepu a jedino bi S2 zamjenio za neki Note. :thumbup:
Jazzy.ba

#181 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Jazzy.ba »

A Note je mali, taman stane u dzep.
Burkoff

#182 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Burkoff »

Jazzy.ba wrote:A Note je mali, taman stane u dzep.
Kad narastem i budem nosao vece pantole sa vecim dzepom kupicu Note jer trenutno sa svojim malim pantolama i dzepovima samo mogu nosati 4.3 i manje telefone. 8)
missko

#183 Re: Samsung Galaxy S4

Post by missko »

R9..

#184 Re: Samsung Galaxy S4

Post by R9.. »

Burkoff wrote:A kakav je onaj Huster Shop cini mi se da su iz Sarajeva i oni......da li je ista prica kao i univerzalno
Mislim da je naziv radnje Hustel Shop. Likovi koji tu rade su vrlo profesionalni mada lice na vehabije ali to nije bitno za daljnu pricu. Kupio sam kod njih Galaxy S1 jer sam imao strah da odem u univerzalno jer sam saznao da univerzalno daje garanciju od 6 mjeseci samo na software. Znaci ako ti se desi nesto na telefonu fizicko samo od sebe nemas nikakvu podrsku od njih. U to vrijeme kada je izasao S1 Hustel je bio skuplji za 50 KM ali su nudili 1 godinu garancije na hardware & software. Nakon mjesec dana koristenja S1 i kako sam saznao sta sve moze android otisao sam u Hustel i pitao da li mi je je zbog gubitka garancije dozvoljeno vrsiti update androida. Dobio sam odobrenje na officijelni ROM da uradim update vjerovatno sto on nema u sebi tuning alate i da mi je tu skoro pa nemoguce ostetiti telefon softwerski. Telefon sam koristio bez ikakvih problema do izlaska S2. S1 sam prodao prijatelju i opet otisao kupio kod njih nov mobitel takodjer po vecoj cijeni za 30 KM nego univerzalno. Nesto vremena nakog toga sam otisao sa sestrom i kupio SE Xperia Neo V android koji jos uvijek i danas radi bez problema. Za sva tri aparata kupljena kod njih nisam imao potrebu servisa niti nekih nesreca kao sto se znalo desavati kupis telefon i dodje sa nekom greskom pa trazi zamjenski....itd. Cisto iz razloga garancije se osjecam sigurnije u bilo kojem shopu pa i u Hustel ponajvise nego kod univerzalno. Mozda je sada univerzalno bolji po pitanju garancije ali ne kupujem kod njih pa ne znam...Kod njih bi jedino kupio oklop silikonski mada to nije bilo potrebno jer sam uz svaki mobitel u Hustelu dobio silikonsku futrolu gratis. Ovo nije nikakva reklama. Ovo je moje iskustvo koje sam napravio sto ne znaci da cu kad kupim 4. mobitel po redu u Hustel imati opet srece i proci sa telefonom bez peoblema. Toliko od mene.

Vezano za temu mogu reci da imam S2 i ne mislim ga mjenjati za S3 niti S4 jer su to zaista preveliki telefoni za nosanje u dzepu a jedino bi S2 zamjenio za neki Note. :thumbup:[/quote]
Da u pravu si...Zove se Hustel, vidio sam gresku al mrsko mi bilo editovat post....
Konto sam narucit Xperia Z....pa nisam bash siguran odakle da ga narucim...iz kojeg shopa....ipak je nesto vishe od 1000km i u Hustel shopu i na univerzalnom....
DJ Babo

#185 Re: Samsung Galaxy S4

Post by DJ Babo »

osnivac cyanogenomoda nakon dvije godine napusta samsung i pri tom na sva usta hvali S4 na svom google+ accountu:
...this device blows the competition out of the water
Benchmarks put this device FAR above the competition (40K on Quadrant CPU)...
On the features side, it's absolutely loaded with stuff.
https://plus.google.com/100275307499530 ... 9KhibuYFcj

mimo sveg ostalog svijeta koji prenosi glavninu onoga sto je Steven Kondik rekao, appleovi placenici na theverge.com prenose da napusta samsung i kritikuje touchwiz :mrgreen:

koji pacenici, pardon, placenici :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.theverge.com/2013/3/25/41442 ... ts-samsung
Jahta

#186 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Jahta »

Već nekoliko dana dumam šta da uzmem. U konkurenciji su bili S4, HTC One i Sony Z. Odmah da kažem da nisam fan bilo kakvih brendova osim Želje i za sviju me zaboli ...
Pokušavam da budem maksimalno objektivan i hladne glave. Trenutno koristim HTC Desire HD (star oko dvije godine) i vrijeme je za promjenu. Niko me više nikad ne može ubjediti da HTC nema kvalitet jer kakvu je dječiju torturu već dvije godine izdržao moj HTC, sumnjam da bi ijedan drugi telefon preživio. Moj radi k'o sat, nakon svega, i dan danas.
Nakon pregleda specifikacija odlučio sam se za S4 iz slijedećih čisto tehničkih razloga.

Prvo, nezamislivo mi je da se kod telefona ne može promijeniti baterija. To fakat ne kontam jer da je ne znam kakva krenut će nizbrdo prije ili kasnije. Mada ću za dvije godine kupovati opet novi telefon zašto stari ne dati nekom i uz eventualno osvježenje baterije imati dobar telefon. Dakle, ovo mi je neoprostiv razlog i tu me je S4 "uzeo". Ne kontam, je li to znači kad ti prne baterije da telefon samo možeš baciti ili šta?
Drugo, zašto ne koristit balogadati SD kartica (kojih imam poprilično i to 32GB-itnih) bez obzira koliko telefoni imali interne memorije.
Treće, vidim da jedino S4 ima funkcionalnost usb host. Nisam baš siguran da sam shvatio čemu služi, ali koliko se ja sječam ove funkacionalsnti sa drugih uređaja to bi značilo mogućnost priključenja eksternih USB uređaja (stick-ova, HDD-ova, tastatura itd.) i stream-anja sa njih. Šta ova funkcionalnost kod mobitela konkretno znači nisam siguran.
Eto to su moji razlozi.

Priče o dizajnu (je.bo to nisam koka niti modni stilist) i raznim senzorima me ne interesuju. Aparat ovakav ili onakav nebitno skroz jer imam pravi aparat ako me zanima vrhunski kvalitet slike. Ista stvar i za snimanje videa. Imam brate pravu full hd kameru Panasonic-ovu kojoj je samo to pos'o. A za ponešto snimiti za "oko kuće" mi je odličan bio i ovaj HTC Desire HD. Situacija može biti samo bolja po tom pitanju koji kod telefon da izabereš.

Dakle, S4 čisto iz tehničkih razloga. Poštujem i ostale izbore ako ljudi imaju neke specifične zahtjeve i potrebe. Zato valjda i služi konkurencija i raznolikost ponude da se svako nađe u nečem.
Djubre_

#187 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Djubre_ »

Koliko je para kod nas s4 sad? Ima li gdje nov glajnc u kutiji bijeli s3 da dam i para za s4? S3 cekam, nije ni upaljen jos..

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Sitijevac2011

#188 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Sitijevac2011 »

Ima li iko info hoće li i kada dolaziti S4 u BHT ?
fatality

#189 Re: Samsung Galaxy S4

Post by fatality »

andr0id wrote:Koliko je para kod nas s4 sad? Ima li gdje nov glajnc u kutiji bijeli s3 da dam i para za s4? S3 cekam, nije ni upaljen jos..

koji si ti idol :D

cekao godinu dana da uzmes s3, jos ga nisi dobio a vec se raspitujes kako do s4 da dodjes
pravi bosnjo, u punom smislu te rijeci :D

P.s. dam ti ja s4 za s3 i 450KM
Djubre_

#190 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Djubre_ »

Nasao sam s4 1190 km :wink:

Pa ja sam trazio odmah s4. Ali mu skup da ga kupi. Nisam htio biti bezobrazan pa reci daj mi pare, ja cu dodati. A imam neke troskove ovih dana, pa uz s3 doci ce i 1500 km koje moram odmah uplatiti. Tako da ga ne mogu oderati za s4. Nudio mi je iphone 4, nisam htio ne volim iphone uopste. Tako da sam mogao i dva s4 uzeti, ali nije samo tel zivot :-P

Htio sam odmah da ne mjenjam za godinu dvije.. lud sam za samsungom jbg.. ja se divim vama koji imate s4 ;)

Jazzy.ba

#191 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Jazzy.ba »

andr0id wrote:lud sam za samsungom jbg.. ja se divim vama koji imate
:D

Diviš li se i Đastinu Biberu?
pinokio04

#192 Re: Samsung Galaxy S4

Post by pinokio04 »

Jazzy.ba wrote:

:lol: :lol:
Djubre_

#193 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Djubre_ »

pinokio04 wrote:
Jazzy.ba wrote:

:lol: :lol:
Idol moj :lol:

EmiRem

#194 Re: Samsung Galaxy S4

Post by EmiRem »

Neki dan pitam frajera sto prodaje mobitele, koliko se krece s3+doplata kaze 700 km, reko sta ima jesil dobar? Ja sam se bio pravo nalozio da nabavim cetvorku medjutim kada sam se malo ''poigrao'' s njim, razocaro sam se. Da uzme neko ko uzima novi tel je ok, ali sve doplate preko 350 km su meni sulude. Skoro sve isto, izgled, funkcije, ne zavaravajte se s onim air gesture s.r.anjima i scrollanje ocima, uopste ne radi kako treba, ja sam se pravo ohladio....
Djubre_

#195 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Djubre_ »

Ma ja se zajebajem. Ovo mi je poklon od oca i nedam ga nikome za s5 :smile:

EmiRem

#196 Re: Samsung Galaxy S4

Post by EmiRem »

Eto cetvorke u Telecom

Potpisan ugovor u Sarajevu
BH Telecom glavni partner Samsunga za BiH

Generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović i Belizar Zečić, direktor Samsung Electronics Adriatica iz Zagreba, danas su u Sarajevu potpisali ugovor o isporuci Samsung mobilnih uređaja u vrijednosti od 7 miliona KM.

Isporuka dogovorene količine mobilnih aparata se očekuje u narednih 10 dana nakon čega će se isti moći nabaviti u svim prodajnim centrima BH Telecoma.

Pored dosadašnje ponude Samsung mobilnih aparata, korisnicima BH Telecoma će ovom nabavkom biti dostupan i model Samsung Galaxy S 4 koji predstavlja novitet na tržištu mobilnih uređaja u BiH.

Na današnjem sastanku su dogovoreni i modaliteti saradnje prema kojima će BH Telecom u narednom periodu biti glavni partner Samsunga za BiH. Također će se provesti i brendiranje prodajnih mjesta BH Telecoma u skladu sa dogovorenom saradnjom.
Maharadza

#197 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Danas malo čačkao ovaj S4 od havera i moram reći da je uistinu primjetan značajan napredak u odnosu na moj GS3! Po meni je sam' display dovoljan razloga za upgrade, a koji je jednom rječju: perverzija! Dalje, telefon u ruci leži savršeno, bolje nego i GS3 koji je malo širi (moje subjektivno mišljenje) i S2 koji je "tanji" pa čovjek ima osjećaj da će se slomiti, dok su sa četvorkom po meni našli idealan odnos komfor držanja fona u ruci/veličina ekrana! O opcijama da ne pričam, npr. scroll-anje "očima" se i ne aktivira pokretom istih već pokretom (blagim spuštanjem/dizanjem) glave što je u ovome slučaju savršeno radilo i nije nijednom "aktivirano" a da to nisam htio jer čim skloniš pogled sa ekrana, senzor se gasi da ne bi nenamjerno doveo do scroll-anja pomjeranjem glave! Sve u svemu, mašina vrijedna pažnje! Ovaj što sam ja koristio je imao onaj Snapdragon 600 (quad) procesor ali koliko sam čuo od havera nema apsolutno praktične razlike između njega i onoga Exynos 5 octa proc. (valjda ga je lično usporedio sa istim Exynos modelom pa se uvjerio), osim naravno u benchmark-u i sl. Ali poenta je da u praksi oba apsolutno isto rade, fluidno i bez greške! :thumbup:

Još da nije imao meni mrski touchwiz, možda bi ga odmah zaganjao, ali kako stvari stoje mogao bi malo i "prosaburiti" pa sačekati na onu Google verziju GS4 sa AOSP ROM-om a hoću i da se dočepam HTC One-a pa da i njega malo "protabirim" pa donesem odluku! Ipak imam osjećaj da će za ovaj GS4, možda po prvi put kada je riječ o Samsung-u, biti bolje zanemariti custom ROM-ove i držati se stock-a (na kraju krajeva, kome se ne sviđa touchwiz - imaš brate launcher-a milion pa izabereš koji ti paše) za razliku od prethodnika gdje je stvarno stock Touchwiz "zasjenjen" odličnim "kuhanim" rješenjima, kako po izgledu, tako i po radu, performansama i fluidnosti! :wink:
Quaresma

#198 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Quaresma »

koja je tacno verzija u telekomu, i9500 ili i9505
Qler

#199 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

Maharadza wrote:Danas malo čačkao ovaj S4 od havera i moram reći da je uistinu primjetan značajan napredak u odnosu na moj GS3! Po meni je sam' display dovoljan razloga za upgrade, a koji je jednom rječju: perverzija! Dalje, telefon u ruci leži savršeno, bolje nego i GS3 koji je malo širi (moje subjektivno mišljenje) i S2 koji je "tanji" pa čovjek ima osjećaj da će se slomiti, dok su sa četvorkom po meni našli idealan odnos komfor držanja fona u ruci/veličina ekrana! O opcijama da ne pričam, npr. scroll-anje "očima" se i ne aktivira pokretom istih već pokretom (blagim spuštanjem/dizanjem) glave što je u ovome slučaju savršeno radilo i nije nijednom "aktivirano" a da to nisam htio jer čim skloniš pogled sa ekrana, senzor se gasi da ne bi nenamjerno doveo do scroll-anja pomjeranjem glave! Sve u svemu, mašina vrijedna pažnje! Ovaj što sam ja koristio je imao onaj Snapdragon 600 (quad) procesor ali koliko sam čuo od havera nema apsolutno praktične razlike između njega i onoga Exynos 5 octa proc. (valjda ga je lično usporedio sa istim Exynos modelom pa se uvjerio), osim naravno u benchmark-u i sl. Ali poenta je da u praksi oba apsolutno isto rade, fluidno i bez greške! :thumbup:

Još da nije imao meni mrski touchwiz, možda bi ga odmah zaganjao, ali kako stvari stoje mogao bi malo i "prosaburiti" pa sačekati na onu Google verziju GS4 sa AOSP ROM-om a hoću i da se dočepam HTC One-a pa da i njega malo "protabirim" pa donesem odluku! Ipak imam osjećaj da će za ovaj GS4, možda po prvi put kada je riječ o Samsung-u, biti bolje zanemariti custom ROM-ove i držati se stock-a (na kraju krajeva, kome se ne sviđa touchwiz - imaš brate launcher-a milion pa izabereš koji ti paše) za razliku od prethodnika gdje je stvarno stock Touchwiz "zasjenjen" odličnim "kuhanim" rješenjima, kako po izgledu, tako i po radu, performansama i fluidnosti! :wink:

Jel može ovo boldirano jedno bez drugog? Mislim, skrolanje ocima, ono mahanje da vidis poruke i sl, bez touchwiz-a??
Maharadza

#200 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Qler wrote:
Maharadza wrote:Danas malo čačkao ovaj S4 od havera i moram reći da je uistinu primjetan značajan napredak u odnosu na moj GS3! Po meni je sam' display dovoljan razloga za upgrade, a koji je jednom rječju: perverzija! Dalje, telefon u ruci leži savršeno, bolje nego i GS3 koji je malo širi (moje subjektivno mišljenje) i S2 koji je "tanji" pa čovjek ima osjećaj da će se slomiti, dok su sa četvorkom po meni našli idealan odnos komfor držanja fona u ruci/veličina ekrana! O opcijama da ne pričam, npr. scroll-anje "očima" se i ne aktivira pokretom istih već pokretom (blagim spuštanjem/dizanjem) glave što je u ovome slučaju savršeno radilo i nije nijednom "aktivirano" a da to nisam htio jer čim skloniš pogled sa ekrana, senzor se gasi da ne bi nenamjerno doveo do scroll-anja pomjeranjem glave! Sve u svemu, mašina vrijedna pažnje! Ovaj što sam ja koristio je imao onaj Snapdragon 600 (quad) procesor ali koliko sam čuo od havera nema apsolutno praktične razlike između njega i onoga Exynos 5 octa proc. (valjda ga je lično usporedio sa istim Exynos modelom pa se uvjerio), osim naravno u benchmark-u i sl. Ali poenta je da u praksi oba apsolutno isto rade, fluidno i bez greške! :thumbup:

Jel može ovo boldirano jedno bez drugog? Mislim, skrolanje ocima, ono mahanje da vidis poruke i sl, bez touchwiz-a??
Misliš na ovaj AOSP što treba izaći?! Morat' će i te opcije ugraditi! Nisu ljudi bezze ubacili nove senzore! :mrgreen:

PS. Zaboravi ja i na "šaltanje" stranica/poruka/slika "mahanjem" rukom! Ono je faktički moguće prstom ostvariti, tj. samo "pređeš" istim iznad ekrana tj. preko senzora i radi uredno! Znači ne moraš ko levat mahati rukom nego ko gospodin kažiprstom... lagano i elegantno! :mrgreen:
Post Reply