Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
JOHNNYJUVE

#951 Re: Samsung galaxy S3

Post by JOHNNYJUVE »

htc one x ILI samsung galaxy s3 ? koji od ova dva je bolje uzeti? i koja je bitna razlika
febo_acm

#952 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Ovo je tema o S3, pa ću ti ja onda preporučiti S3 :D

Nema nekih bitnijih razlika, slični telefoni. HTC ima nešto bolji kvalitet izrade, Samsung ima veći display, bolju kameru i jaču bateriju + BATERIJA SE MOŽE MIJENJATI :D
JOHNNYJUVE

#953 Re: Samsung galaxy S3

Post by JOHNNYJUVE »

Zhìxin wrote:Ovo je tema o S3, pa ću ti ja onda preporučiti S3 :D

Nema nekih bitnijih razlika, slični telefoni. HTC ima nešto bolji kvalitet izrade, Samsung ima veći display, bolju kameru i jaču bateriju + BATERIJA SE MOŽE MIJENJATI :D
da, izgledom mi je nogo ljepsi HTC ...
e ovo sto se tice baterije me interesuje, na sta tacno mislis?
I kamera ? mozes malo pojasniti, slobodno, pokusao sam naci temu HTC ali nisam je nasao :D

HTC
Broj piksela senzora : 8.0 megapiksela

Rezolucija fotografija : 3264x2448 piksela,

Rezolucija videa : (1080p) 1920x1080 piksela,

S3

Broj piksela senzora : 8.0 megapiksela

Rezolucija fotografija : 3264x2448 piksela,

Rezolucija videa : (1080p) 1920x1080 piksela,

KOLIKO VIIDIM da su iste :/
Gistro_bancho

#954 Re: Samsung galaxy S3

Post by Gistro_bancho »

Molim za savjet pošto nisam toliko iskusan sa ovim naprednijim mobitelima :)

Naime, za par dana dobit ću jednog ovog ljepotana po kojem tema nosi naziv ali će biti nabavljen od Eroneta a ja koristim usluge Bh Telecoma.
Telefon će naravno biti zaključan na eronetove kartice, a Vas kao iskusne molim da mi pomognete na koji način da ga otvorim za drugu mrežu i koliko bi me to koštalo?

Naravno, jako mi je bitno da mi garancija koju ću imati u Eronetu tj. njihovom dobavljaču Kimtecu ne bude ugrožena.

Odmah da kažem da sam molio eronetovce i kimtecovce da dobijem otključan mob, ali nije opcija na žalost :(

Hvala unaprijed za odgovore i savjete.

Pozdrav svima.
febo_acm

#955 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

To su specifikacije, ja nisam spominjao veličinu slike, tj. pixele :D Znači, po većini testova S3 ima nešto bolji kvalitet fotografija. Pixeli su samo rezolucija fotografije, dok je kvalitet slike nešto sasvim drugo. E sad, po ovome drugom S3 ima blagu prednost.

Što se tiče baterije... Na HTC ne možeš skinuti poklopac i zamijeniti bateriju, moraš nositi u servis. Sa druge strane, na S3 možeš skinuti poklopac i staviti drugu bateriju(tipa ideš na put i sl, poneseš zamjensku bateriju ako nemaš punjač pri ruci uvijek). Idemo dalje :D Kapacitet baterije kod S3 je 2100 mAh, naspram 1800 mAh kod HTC. Po testovima, baterija kod S3 je trajala duže u svim režimima rada.

Baterija : http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... -759p8.php

Camera: Photo quality comparison
We have the Samsung Galaxy S III and HTC One X in our Photo comparison tool. The tool's page will give you the full details and it's where you can make the most comprehensive observations on the cameras involved in this shootout.
The Galaxy S III uses its resolution advantage to easily outdo the HTC One X in the first two charts. The two are much more evenly matched on the last studio challenge, but the S III shot has far less noise there.

The still camera and video recording (in good lighting) and audio quality tests win a few more points for the Samsung I9300 Galaxy S III, and so do the better battery life and expandable storage.

Ja imam S3 i mobitel je fantastičan, bez dileme najbolji koji sam ikada imao(a Bog samo zna koje sam sve imao :D ). Ne kažem da HTC ne valja, vjerujem da je fantastičan i on. Samo nisam imao priliku da ga duže koristim.
febo_acm

#956 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Gistro_bancho wrote:Molim za savjet pošto nisam toliko iskusan sa ovim naprednijim mobitelima :)

Naime, za par dana dobit ću jednog ovog ljepotana po kojem tema nosi naziv ali će biti nabavljen od Eroneta a ja koristim usluge Bh Telecoma.
Telefon će naravno biti zaključan na eronetove kartice, a Vas kao iskusne molim da mi pomognete na koji način da ga otvorim za drugu mrežu i koliko bi me to koštalo?

Naravno, jako mi je bitno da mi garancija koju ću imati u Eronetu tj. njihovom dobavljaču Kimtecu ne bude ugrožena.

Odmah da kažem da sam molio eronetovce i kimtecovce da dobijem otključan mob, ali nije opcija na žalost :(

Pozdrav svima.
Ako otključaš mobitel, gubiš garanciju. To je to. Nema dalje priče :D
kakaljin

#957 Re: Samsung galaxy S3

Post by kakaljin »

Zhìxin wrote:
Gistro_bancho wrote:Molim za savjet pošto nisam toliko iskusan sa ovim naprednijim mobitelima :)

Pozdrav svima.
ako eronet ili kimtec otkljuca onda se ne gubi garancija
febo_acm

#958 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Da li si pročitao cijeli post? :D

Odmah da kažem da sam molio eronetovce i kimtecovce da dobijem otključan mob, ali nije opcija na žalost
EUROBIH

#959 Re: Samsung galaxy S3

Post by EUROBIH »

kakaljin wrote:
Zhìxin wrote:

Pozdrav svima.
ako eronet ili kimtec otkljuca onda se ne gubi garancija

ne zakljucavaju eronet ili kimtec telefone 8-) :lol: :lol:
- operater naručuje preko legalnog dobavljača koji je uslovljen tenderom da oni moraju biti pod net ili sim lockom
a to radi-samsung--ja ih preko njih i naručujem a ne iz viteza :lol:
ako hočeš te kodove da ih imaš legalne iz samsunga-naručiš i platiš 2x eura..i nisi ugrožen 8)
Cracked

#960 Re: Samsung galaxy S3

Post by Cracked »

ne znam sto se zale ljudi na plastiku kod samsunga. JA cu uvijek radje plastiku nego sto htc i apple koriste. em sto je znatno laksi em sto ionako na htc i apple stavljas zastitnu masku koja je opet ili plastika ili guma jer se taj materijal 10 puta brze grebe i unistava.
Chuckie

#961 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Ko stavlja na Apple plastiku? Ja nemam ni folije na ekranu i telefon je bez packe.

Sent from my iPhone using Tapatalk
iSwagga

#962 Re: Samsung galaxy S3

Post by iSwagga »

Cracked wrote:ne znam sto se zale ljudi na plastiku kod samsunga. JA cu uvijek radje plastiku nego sto htc i apple koriste. em sto je znatno laksi em sto ionako na htc i apple stavljas zastitnu masku koja je opet ili plastika ili guma jer se taj materijal 10 puta brze grebe i unistava.
Haj' sviju ti napravi sebi kafu i procitaj sta si napisao. . ali obavezno u sjedecem polozaju. Argumenti si tu WOW! :run:
febo_acm

#963 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Cracked wrote:ne znam sto se zale ljudi na plastiku kod samsunga. JA cu uvijek radje plastiku nego sto htc i apple koriste. em sto je znatno laksi em sto ionako na htc i apple stavljas zastitnu masku koja je opet ili plastika ili guma jer se taj materijal 10 puta brze grebe i unistava.
S3 133 grama, HTC 130 grama.
iSwagga

#964 Re: Samsung galaxy S3

Post by iSwagga »

Zhìxin wrote:
S3 133 grama, HTC 130 grama.
iPhone5 112 grama
febo_acm

#965 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Ali ipak je lakši S3 :D Tako čovjek kaže, nije do mene :D
Chuckie

#966 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Drzao sam iP5 neki dan u ruci i meni licno je prelagan, daje osjecaj jeftinoce i pored izvrsne izrade, 4 i 4S imaju za mene perfektnu tezinu.

iSwagga

#967 Re: Samsung galaxy S3

Post by iSwagga »

Chuckie wrote:Drzao sam iP5 neki dan u ruci i meni licno je prelagan, daje osjecaj jeftinoce i pored izvrsne izrade, 4 i 4S imaju za mene perfektnu tezinu.

iPhone5 trenutno ima najjaci design od prijasnjih verzija ali se slazem sa tobom o tezini i da je 4S idealan po tom pitanju. Odosno mi u off.... vracamo se na S3 :sax:
nermin.padez

#968 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

iSwagga wrote:
Haj' sviju ti napravi sebi kafu i procitaj sta si napisao. . ali obavezno u sjedecem polozaju. Argumenti si tu WOW! :run:
Sta je pogrijesio. Hoces reci da je staklo bolja varijanta pri padovima nego plastika :-) :run: Nisu naopaki ovi iz Samsunga valjda znaju bolje od nas, imaju ljudi koji su zaduzeni za to. Staklo (iP) je vise modni detalj jer ljepse izgleda. SGS1 i 2 (ne znam za 3 nisam ga mnogo zagledao) sa tom jetinom plastikom je izdrzljiviji 5x od staklenog iP-a :thumbup:

Sta je po tebi izdrzljivije ona plasticna boca od Coca-Cole ili neka fensi flasa od stakla :D
Ovo nikad neces vidjeti na nekom Galaxy-u

Image
febo_acm

#969 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

ekrem jevrić

#970 Re: Samsung galaxy S3

Post by ekrem jevrić »

Chuckie wrote:Drzao sam iP5 neki dan u ruci i meni licno je prelagan, daje osjecaj jeftinoce i pored izvrsne izrade, 4 i 4S imaju za mene perfektnu tezinu.

:lol: :lol: :lol: :lol: sine za tebe je Image, telefon bas ima elegantnu tezimu po tvojoj mjeri. Zipa mu argumenta ako je telefon laksi, odise jeftnocom. Sincek laksi telefo = prednost !
Chuckie

#971 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Mozda je to prednost u tvom selu gdje nema telefona do plastikanera. :D
Revolucionar ★

#972 Re: Samsung galaxy S3

Post by Revolucionar ★ »

Haha, ma kakvo staklo i bakraci ljudi moji, Apple fanboysi sami sebi zatvaraju oci sekundarnim ljepilom na varanje Applea. Kao prvo, osim modnog dizajna, koristenjem stakla oni su tezili ka tome da postignu da imaju najlaksi i najtanji telefon na svijetu, jer ce se odlicno uklopiti u njihovu brainwash marketinsku kampanju. Da stvar bude smjesnija, u trenutku izdavanja 5e, iphone uopste nije bio najlaksi i najtanji na svijetu, nego nekakav mobitel sa strane, nne mogu se tacno sjetiti imena, cini mi se da je neki smartphone iz ponude ZTE .

Al na stranu to, tim olaksavanjem telefona, Apple je mudrijaski zaobisao ubacivanje novih tehnologija poput NFC, jer naravno, svakako je telefon precijenjen, sta bi tek bilo da su i to uveli. Pa recimo wireless charging kojeg nema na Iphoneu, a da ne govorim o naprednim S3 gesturama poput Smart Stay, Direct Call ili Turnover i ne znam ti sta .

Ne znam stvarno sta Appleovci nazivaju revolucijom, red ikona ? Svaka cast ! A ako je taj drop test realan prikaz stvari, zasto se onda Appleovci krste na onom blending testu i govore da nije relevantan ?? Ode staklo ko da ga Carlos sutira jbt
febo_acm

#973 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Drop test je stavio korsnik S3, a ne Apple fan. Doduše ja imam S3, ali gotivim Apple :D
ekrem jevrić

#974 Re: Samsung galaxy S3

Post by ekrem jevrić »

Chuckie wrote:Mozda je to prednost u tvom selu gdje nema telefona do plastikanera. :D
Trkne li se do Beca po telefon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nermin.padez

#975 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

Chuckie evropski covjek, mi smo primitivci iz Bosne:grin:
Samo seljaci ne koriste iP:grin:

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Post Reply