Ne moraš priznati da je lijep osjećaj slobode, ali vjeruj lijep je
Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
-
samoTEgledam
#576 Re: Samsung galaxy S3
Probaj, možda ti se svidi

-
Chuckie
#578 Re: Samsung galaxy S3
Sto tablet poredis sa telefonom?
-
Saka
#579 Re: Samsung galaxy S3
Velika većina korisnika nema potrebe da mijenja bateriju. Da bi ostvario form factor kakav ima Apple je napravio taj kompromis. Iako sam ispočetka bio protiv, sada sam apsolutno za to da baterija bude ugrađena. Sad već vidimo da i drugi proizvođači adoptiraju isti način razmišljanja.nermin.padez wrote:Ako ti ne poznajes, ne mora znaciti da ih nema. Na kraju krajeva i da nema, bezveze je ovakav sistem napravitiChuckie wrote:Ja ne poznajem covjeka koji mijenja bateriju u telefonu prije isteka radnog vijeka, te price o nosanju šteke baterija na put su za malu djecu.Umjesto da se stvari pojednostave oni ga komplikuju. Sta im je falilo da to urade kao i ostatak normalnih proizvodjaca, olaksaju i sebi i drugima
![]()
![]()
Sve zivo komplikuju, kako bi korisnici sto vise bili vezani za iste, jer prosjecan Apple korisnik sigurno nece sam u poduhvat. Da nosis u servis da zamjenis bateriju i da ti se naplate rukeGdje li su zavukli SIM katicu. Ne bi me cudilo sledeca generacija, neka nova SIM, pa da od njih nabavljaju sjekace....lopovska posla
Koliko sam telefona imao sa poklopcem baterije i svaki je škripao kad ga malo stisneš. I svaki je imao veliki gubitak prostora zbog toga i puno više prašine u njemu zbog toga. A mijenjao bateriju nisam skoro pa nikad.
Sad ako ti treba extra snaga za puta ima drugih rješenja kao što je externa baterija, juice pack, oklop sa ugrađenom baterijom itd.
- iPod
#580 Re: Samsung galaxy S3
Imao iPhone 3GS 2. godine, zatim iPhone 4 oko godinu dana i nekoliko mjeseci iPhone 4S.
Kupio prosle sedmice Galaxy Note, sve leti i sve radi, i pitam se koji q. sam sve ove godine bio rob iPhonea.
Topla preporuka svima za Galaxy Note, vjerujem da je i SIII prava zvijer.
No more apple, usrali su ga sa ovom smjesnom 5-com.
Meni je bitno da telefon radi isto sto i iPhone, ali naravno Android radi i vise nego iOS i dosta toga je uslovno receno besplatno.
Savrseno je odradjena mail i messagin integracija, rad sa vise accounta itd. Android me pozitivno iznenadio od kada sam ga posljednji put imao priliku koristiti.
Kupio prosle sedmice Galaxy Note, sve leti i sve radi, i pitam se koji q. sam sve ove godine bio rob iPhonea.
Topla preporuka svima za Galaxy Note, vjerujem da je i SIII prava zvijer.
No more apple, usrali su ga sa ovom smjesnom 5-com.
Meni je bitno da telefon radi isto sto i iPhone, ali naravno Android radi i vise nego iOS i dosta toga je uslovno receno besplatno.
Savrseno je odradjena mail i messagin integracija, rad sa vise accounta itd. Android me pozitivno iznenadio od kada sam ga posljednji put imao priliku koristiti.
-
iSwagga
#581 Re: Samsung galaxy S3
I meni je 24h (i to jedva, a punim ga cijelu noc) na S3, a kupljen prosle sedmice nov!Ako ga bas intenzivnije koristim onda do 18:00 sati ga moram ponovo puniti. To sto ovaj rece da mu cijeli vikend traje, al u qrcu! Da si iPhone koristio taj vikend i povjerovao bih ti ali sa S3 nema sanse..samoTEgledam wrote:Naravno ako nije samo provokacija, prenesi kolegi da s3 puni isključivo originalnim adapterom. Ili na usb nek obezbijedi 1+A struje.Chuckie wrote:
Ono S3 ima 790h standby-a? Mjesec dana? Moj kolega onda ima sjeban jer mu je standby manji od 24h. Uvijek se žali na bateriju.
- basicm
#582 Re: Samsung galaxy S3
Ja mijenjanje baterije vidim kao minus, svi smo do sad imali telefone kojima se vadi baterija, i sta smo imali od toga? Skripave poklopce u koje si poslije turkao papir da ne mrda.nermin.padez wrote:
Ako ti ne poznajes, ne mora znaciti da ih nema. Na kraju krajeva i da nema, bezveze je ovakav sistem napravitiUmjesto da se stvari pojednostave oni ga komplikuju. Sta im je falilo da to urade kao i ostatak normalnih proizvodjaca, olaksaju i sebi i drugima
![]()
![]()
Sve zivo komplikuju, kako bi korisnici sto vise bili vezani za iste, jer prosjecan Apple korisnik sigurno nece sam u poduhvat. Da nosis u servis da zamjenis bateriju i da ti se naplate rukeGdje li su zavukli SIM katicu. Ne bi me cudilo sledeca generacija, neka nova SIM, pa da od njih nabavljaju sjekace....lopovska posla
Ovako je sve kulturno zatvoreno, nema skripanja i sama funkcija vadjenja baterije je nepotrebna. A o baterijama u iPhonu nema smisla pricati, skoro perfekcija, a to sto neko koristi kineski punjac pa rikne baterija ili se desi falicni primjerak, nikako nije relevantno da kazemo da ne valjaju.
-
Fauja Singh
#583 Re: Samsung galaxy S3
Ma da, Apple je zatvorio kuciste i nije omogucio vadjenje baterije da ne bi sta skripalo, a ostavili su da im zvecka leca od kamere pa se korisnici pitaju da im se sta u mobitelu nije odsarafilo...
Apple stvarno ima vijerne fanove malo je reci.
Sent from my "skripavi" Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Chuckie
#584 Re: Samsung galaxy S3
Kod mene ne zvecka nista. Ocito da je i to individualno. I ne trebam gurat papir pod poklopac baterije da ne skripi. 
-
Fauja Singh
#585 Re: Samsung galaxy S3
Eno na vasoj temi pise da svaki Iphone 4s ima to zveckanje, jos ono kao naviknut ces se....
ako je sve tako individualno onda su mogli komotno napraviti da se baterija moze mijenjati bez sarafanja pa nekome bi skripalo a nekome ne, jbg sve je to individualno 
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
ADP
#586 Re: Samsung galaxy S3
Ja sam isprobo dosta tlf, ali najbolji do sad mi je moj SG2
Vise puta mi je iz ruke izletio i nista mu nije, probaj to sa iPhone tlf
Sad ce me iphone fanboys odma napasti
Nemam nista protiv apple, imam iPad 3 i moram reci da je najbolji tablet trenutno...
Vise puta mi je iz ruke izletio i nista mu nije, probaj to sa iPhone tlf
Sad ce me iphone fanboys odma napasti
Nemam nista protiv apple, imam iPad 3 i moram reci da je najbolji tablet trenutno...
-
zeroman
#587 Re: Samsung galaxy S3
android 4.0.4 na laptopu radi extra , dali je tko rjesio problem sa rotacijom nekih aplikacija 
- iPod
#588 Re: Samsung galaxy S3
To da zvecka leća nije tacno, zvecka nakon nekog vremena Mute On/Off switch i to je sve.stroga normala wrote:Ma da, Apple je zatvorio kuciste i nije omogucio vadjenje baterije da ne bi sta skripalo, a ostavili su da im zvecka leca od kamere pa se korisnici pitaju da im se sta u mobitelu nije odsarafilo...

Znaci kada treskas telefon, ako je dovoljno razradjen Mute switch zna se cuti zveckanje, ali ja u tome ne vidim ništa loše niti spektakularno.
Problem Apple-a je bezobrazluk i bezobzirnost i to što se pokušava korisnicima proturiti kao da je novo otkriće ili šta već. Malo duzi iPhone 4S, sa 1 GB RAM-a i 1 GHz CPU (Dual Core) i dalje su nedovoljni da bi potokli SIII, treba biti realan i priznati. Furači neće nikada, jer se onli lože na jabukicu i to je sve.
-
Chuckie
#589 Re: Samsung galaxy S3
Dualcore iz iP5 zaista tuce Quad iz S3, zbog naprednije arhitekture izrade.
- Curve
#590 Re: Samsung galaxy S3
za ove sto su kupili S3 u telecomu, dodje li memory card uz aparat ?
- iPod
#591 Re: Samsung galaxy S3
Nije tačno, a evo i rezultata benchmarkaChuckie wrote:Dualcore iz iP5 zaista tuce Quad iz S3, zbog naprednije arhitekture izrade.

to što apple-ov marketin želi da režira kao činjenicu da CPU iPhone 5 sa 2 jezgre je priblizno jak kao Samsung Galaxy SIII sa 4 jezgre nikako neopravdava škrtost Apple-a da ubaci napredniji procesor i da se isku*či da ima najbolji procesor.
Apple nikako ne može da opravda cijenu svojih proizvoda, posebno ne cijenu iPhone 5 koja u Njemačkoj iznosi 679 EUR za unlocked 16 GB verziju.
Bill of Materials za iPhone 5 iznosi oko 167.50 dolara , e pa ko koga ovdje pravi budalom meni nije jasno, da covjek moze i mora biti dovoljno "lud" da se ispruzi za 1300 - 1400 KM za telefon koji je nešto duži i tanji od iPhone 4S.
Podsjetimo se da iPhone 5 nema podrsku za NFC niti Bluetooth 4.0
Last edited by iPod on 17/09/2012 16:50, edited 1 time in total.
-
Chuckie
#592 Re: Samsung galaxy S3
Ovdje kaže drugačije.
http://browser.primatelabs.com/android-benchmarks
Ali još niko nije dobio iPhone u ruke da ga testira. Živo me interesuje kako imaju nekakve rezultate.
Ali još niko nije dobio iPhone u ruke da ga testira. Živo me interesuje kako imaju nekakve rezultate.
- antidroid
#593 Re: Samsung galaxy S3
Da se prikljucim temi kao veliki fan HTC.a 
Sto se tice baterije, sve zavisi od korisnika do korisnika. Meni recimo mijenjanje baterije je sasvim normalna stvar, kada se ide u planinu recimo sa bicom ili pjeske. GPS je uvijek on i baterija se fakat trosi.
Sta se desi kada telefon zakuca? Kako se restartuje ako se ne moze baterija izvaditi?
Uvijek imam dvije kartice u futroli. Serije, filmovi, stripovi... Bez prosirive memorije smartphone? NoWAY!
Kada sam birao izmedju htc x.a i S3 ovo mi je bilo eliminatorno.
Kasnije kada se benchmarci pogledaju prednost je i tu na s3.
Trazio sam slamku da se uhvatim, da uzmem x.a ali nema je.
Imam s3 odnedavno i ne mogu mu manu naci. Mala mana je sto je prelagan pa zaboravim da mi je u dzepu
A ajfon?!
Jesta to?
smijesno!
Sto se tice baterije, sve zavisi od korisnika do korisnika. Meni recimo mijenjanje baterije je sasvim normalna stvar, kada se ide u planinu recimo sa bicom ili pjeske. GPS je uvijek on i baterija se fakat trosi.
Sta se desi kada telefon zakuca? Kako se restartuje ako se ne moze baterija izvaditi?
Uvijek imam dvije kartice u futroli. Serije, filmovi, stripovi... Bez prosirive memorije smartphone? NoWAY!
Kada sam birao izmedju htc x.a i S3 ovo mi je bilo eliminatorno.
Kasnije kada se benchmarci pogledaju prednost je i tu na s3.
Trazio sam slamku da se uhvatim, da uzmem x.a ali nema je.
Imam s3 odnedavno i ne mogu mu manu naci. Mala mana je sto je prelagan pa zaboravim da mi je u dzepu
A ajfon?!
Jesta to?
smijesno!
- zateznistub
#594 Re: Samsung galaxy S3
Sta u konacnici znace ove cifre za obicnog korisnika?
- iPod
#595 Re: Samsung galaxy S3
Nisam siguran kako su dobili, ali ovdje piše:Chuckie wrote:Ovdje kaže drugačije.
http://www.itproportal.com/2012/09/17/b ... axy-s-iii/
-
Chuckie
#596 Re: Samsung galaxy S3
Nista. Kao ni sva ona HW nadmoc S3 nad iPhoneom. Korisnicko iskustvo nije toliko bolje na S3 koliko je HW nadmocniji, naprotiv 90% iPhone korisnika zamjenit ce ga sa novim iPhoneom, dok kod Androida ima svasta.zateznistub wrote:Sta u konacnici znace ove cifre za obicnog korisnika?
- Antaes
#597 Re: Samsung galaxy S3
Stiže S4 uskoro ahahhaa
Sta ce reći Chuckie na ovo
http://www.smartphonehrvatska.com/2012/ ... 4-glasine/
http://www.smartphonehrvatska.com/2012/ ... 4-glasine/
-
sarajevomd
#598 Re: Samsung galaxy S3
Chuckie wrote:Nista. Kao ni sva ona HW nadmoc S3 nad iPhoneom. Korisnicko iskustvo nije toliko bolje na S3 koliko je HW nadmocniji, naprotiv 90% iPhone korisnika zamjenit ce ga sa novim iPhoneom, dok kod Androida ima svasta.zateznistub wrote:Sta u konacnici znace ove cifre za obicnog korisnika?
sarajevomd wrote:Da li bi neki korisnik iPhona mogao odvojiti malo vremena pa da napise kojim bi razlogom mogao opravdati prelaz sa 4S na iPhone 5 ? Sta to donosi toliku prevagu, da se iskresira novac za novi uredjaj, sta je to toliko poboljsano gdje ce se osjetit ta razlika, u cemu?
hvala lijepa
Licemjerno, nema staChuckie wrote:Jabuka je crna. Dovoljno. Ne mogu dočekat da ga kupim. Još nešto te interesuje?
- Antaes
#599 Re: Samsung galaxy S3
Dobiješ fontelCurve wrote:za ove sto su kupili S3 u telecomu, dodje li memory card uz aparat ?
-
Chuckie
#600 Re: Samsung galaxy S3
Licemjerno za neznalice. Svako ko je koristio iPhone zna da giga mega herci nista ne znace za iPhone, jer radi ugodnije i tecnije nego Androidi sa duplo jacim hardverom. U cemu je problem?sarajevomd wrote:
Licemjerno, nema sta