Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#2301 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maharadza »

agent_zero wrote:Kako radi CM na s3?

Jesu li drajveri za kameru ok, u smislu da je kvalitet fotki identičan onom na stock romu?
To je mislim jedini 'minus' CM-a u odnosu na touchwiz tj. kamera i njene opcije kojih je itekako više na touchwiz-u nego na aosp. Što se tiče kvalitete slika nema razlike koliko ja znam, samo eto u tim nekim dodatnim opcijama koje nudi touchwiz, mada se mogu dobiti i kroz druge kamera app-ove (npr. Camera Zoom FX - najbolji camera app za android).

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
agent_zero

#2302 Re: Samsung galaxy S3

Post by agent_zero »

Maharadza wrote:
agent_zero wrote:Kako radi CM na s3?

Jesu li drajveri za kameru ok, u smislu da je kvalitet fotki identičan onom na stock romu?
To je mislim jedini 'minus' CM-a u odnosu na touchwiz tj. kamera i njene opcije kojih je itekako više na touchwiz-u nego na aosp. Što se tiče kvalitete slika nema razlike koliko ja znam, samo eto u tim nekim dodatnim opcijama koje nudi touchwiz, mada se mogu dobiti i kroz druge kamera app-ove (npr. Camera Zoom FX - najbolji camera app za android).

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Bitno je da nema razlike u kvaliteti fotografija s tim CM drajverima, ako tako tvrdiš :)

Ionako uvijek koristim auto postavke kamere.
Maja-Maja

#2303 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maja-Maja »

Veliki pozdrav svima! Odmah da naglasim da sam nova ovdje i da se apsolutno ne razumijem u tehnologiju :) Kupila sam prije 15-tak dana galaxy s3, imam neka pitanja u vezi njega. Prvo, o njemu sam čitala i čula sve najbolje pa sam malo zbunjena. Štopa, ledi i blokira kao i bilo koji drugi. Možda sam i previše očekivala od njega zbog tolike fame koja se digla, ali ipak. Zvuk mu je bezveze totalno, kad sagovornika stavim na zvučnik naprežem se da išta čujem, ne što je tih nego zato što je ton loš pa se čuje nerazgovijetno. Kad razgovaram bez zvučnika, dosta često čujem eho, znači sve što kažem čujem savršeno jasno i glasno, kao da neko ponavlja za mnom. Non stop mu je ram na rezervi pa ga moram čistiti, svako malo mi se pojavi upozorenje da je zauzeto 90% rama. A ništa vele ne radim preko tog mobitela, eventualno viber, facebook ili skype. I sve bih to inekako zanemarila, ali kamera je najgora. Kad zumiram na maksimalno slika je mutna i zrnasta, a i prije nego uslikam dok samo gledam kroz objektiv vidim neke bijelo-sive guste tačkice koje skaču, isto kao na tv-u kad je loša slika pa izgleda kao da iz pozadine pada snijeg. Isto se vidi i kad nije zumirano, samo manje. Slike valjda ispadaju ok, osim kad je zumirano. Kako se apsolutno ne razumijem u tehnologiju pa tako ni mobitele, nije mi jasno je li to sve normalno ili je meni podvaljen neki feleričan mobitel ili šta. Kupljen je u univerzalno.com. Cijenila bih bilo koji komentar ili savjet, hvala vam :)
Maharadza

#2304 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maharadza »

Maja-Maja wrote:Veliki pozdrav svima! Odmah da naglasim da sam nova ovdje i da se apsolutno ne razumijem u tehnologiju :) Kupila sam prije 15-tak dana galaxy s3, imam neka pitanja u vezi njega. Prvo, o njemu sam čitala i čula sve najbolje pa sam malo zbunjena. Štopa, ledi i blokira kao i bilo koji drugi. Možda sam i previše očekivala od njega zbog tolike fame koja se digla, ali ipak. Zvuk mu je bezveze totalno, kad sagovornika stavim na zvučnik naprežem se da išta čujem, ne što je tih nego zato što je ton loš pa se čuje nerazgovijetno. Kad razgovaram bez zvučnika, dosta često čujem eho, znači sve što kažem čujem savršeno jasno i glasno, kao da neko ponavlja za mnom. Non stop mu je ram na rezervi pa ga moram čistiti, svako malo mi se pojavi upozorenje da je zauzeto 90% rama. A ništa vele ne radim preko tog mobitela, eventualno viber, facebook ili skype. I sve bih to inekako zanemarila, ali kamera je najgora. Kad zumiram na maksimalno slika je mutna i zrnasta, a i prije nego uslikam dok samo gledam kroz objektiv vidim neke bijelo-sive guste tačkice koje skaču, isto kao na tv-u kad je loša slika pa izgleda kao da iz pozadine pada snijeg. Isto se vidi i kad nije zumirano, samo manje. Slike valjda ispadaju ok, osim kad je zumirano. Kako se apsolutno ne razumijem u tehnologiju pa tako ni mobitele, nije mi jasno je li to sve normalno ili je meni podvaljen neki feleričan mobitel ili šta. Kupljen je u univerzalno.com. Cijenila bih bilo koji komentar ili savjet, hvala vam :)
Odradi factory reset (settings -> backup & reset -> Factory data reset) pa vidi (PAZI - SVE SE BRIŠE SA TELEFONA TAKO DA SAČUVAJ PRVO AKO IMAŠ SVE BITNE PODATKE, SLIKE ITD. na komp.)! Ako se nastave problemi, vrati im telefon i traži novi jer to s kamerom je najvjerovatnije hardverski problem!

I koji ti bi da uzmeš kod tih DOKAZANIH švercera i mafije? :mrgreen: Kod njih se max. uzima kakva futrola ili drugi "dodatak" za telefon ali NIKAKO telefon! :mrgreen:
Maja-Maja

#2305 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maja-Maja »

Ne znam više gdje da ga kupim, ispostavi se najboljim nekakav 2look što sam imala prije ovoga :) Znači da vratim na tvorničke postavke. Razmišljala sam o tome jer to je prvo što urade u bilo kojem mobitel shopu kad im ga vratiš, ali piše mi tamo da će mi se izbrisat neka tipka za čitanje datoteka sa sd kartice :/
seoBIH

#2306 Re: Samsung galaxy S3

Post by seoBIH »

Maja-Maja wrote:Ne znam više gdje da ga kupim, ispostavi se najboljim nekakav 2look što sam imala prije ovoga :) Znači da vratim na tvorničke postavke. Razmišljala sam o tome jer to je prvo što urade u bilo kojem mobitel shopu kad im ga vratiš, ali piše mi tamo da će mi se izbrisat neka tipka za čitanje datoteka sa sd kartice :/
Ti si drugarice izgleda kupila kopiju s3 ili neki u poluraspadnutom stanju.
Nermin_BH

#2307 Re: Samsung galaxy S3

Post by Nermin_BH »

Izgleda da si ti je neko prodao kopiju, vrati taj mobitel ako mozes. Zauzece ram-a moze samo faliti sa tim aplikacijama da ima 512 MB ram sto znaci da je kopija. Koliko si platila taj mobitel ?
mizantrop

#2308 Re: Samsung galaxy S3

Post by mizantrop »

Postoji li mogucnost da odbijem upgrade na 4.3, osim ovoga na 3 sata?
Maja-Maja

#2309 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maja-Maja »

Kupila sam ga u univerzalno.com pod novim i pod originalom, platila sam ga 550 km. Jeste, uvijek idem na ono upravljanje memorijom i čistim ram, čak i kad ništa ne radim pa provjerim piše da je 600 i nešto mb rama zauzeto. Čisto sumnjam da će mi vratit novac ili čak zamijenit uređaj, vodaće ga mjesec dana po servisima pa mi vratit isti, znam ja kako to ide. Još nisam iz Sarajeva pa da im mogu visit tamo. Probala bih sa tim vraćanjem na tvorniče postavke ali piše neko upozorenje da ako to uradim izbriisaće se neka tipka za čitanje datoteka na sd kartici, šta će mi onda ako se neće moć koristit :/
Nermin_BH

#2310 Re: Samsung galaxy S3

Post by Nermin_BH »

Slobodno ga restartuj na fabricke.
Maja-Maja

#2311 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maja-Maja »

Ja znam da sam dosadna, ali čisto da utvrdim pošto mi neće priznat ni garanciju ako nešto zeznem. Znači smijem slobodno spasit stvari sa moba na laptop, kad vratim na tvorničke onda mogu prebacit nazad stvari sa laptopa na sd karticu i mogu normalno koristit podatke s nje? I hvala vam puno na pomoći, dragi ljudi :)
seoBIH

#2312 Re: Samsung galaxy S3

Post by seoBIH »

tacno tako..garanciju ne mozes izgubiti ako resetujes na fabricke postavke, to su ti i oni uradili kad su ti prodali mob.

kako god, ja mislim da radi tvog neznanja si dobila fuš mobitel.
Maja-Maja

#2313 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maja-Maja »

A ne znam koliko su baš konkretno meni mogli namjerno podvalit, ušla u radnju, kupila mobitel. Što je najsmješnije, znam neke ljude koji su kupovali tamo i skuplje mobitele pa su zadovoljni. A kako se može provjerit je li kineska kopija? Da odnesem u ovlašteni samsung servis? Ne znam koliko se to može provjerit bez rastavljanja mobitela.
seoBIH

#2314 Re: Samsung galaxy S3

Post by seoBIH »

Evo kako

pod opisom imas i link za skidanje appa
Last edited by seoBIH on 09/02/2014 00:22, edited 1 time in total.
andr0id

#2315 Re: Samsung galaxy S3

Post by andr0id »

Prvu gresku koju pravis, je brisanje memorije. To ne radi uopste da bih oslobodila nesto. Jer ce se opet pokrenuti samo.

Druga stvar, ti kad kliknes da ocisti, naravno ugasi ih sve. Ali sta se desava?

- kliknes na pozive, ucitava ih 2 sekunde. I ti kontas, jao sto je spor..

- kliknes sms poruke, ista stvar
- kliknes pretrazivac, ista stvar
- kliknes facebook, viber, skype, galerija itd.. ista stvar.. cekas po 2.3 sekunde.

Moj ti je savjet da tu tipku za brisanje memorije ne koristis nikada! Ono ce samo kontrolisati potrosnju rama i neces primjetiti nista.

Koristi opusteno tel, i zanemari ram. Kad budes imala preko 100 aplikacija, onda cete ram podsjetiti tj usporiti rad telefona

Treca stvar kamera. Naravno kada zumiras nesto, da gubi kvalitetu slike. Nemoj da zumiras! Nego uslikaj normalno, a tek onda sliku zumiraj sa dva prsta razvlaci, kada budes pregledala.

Zvucnik dok pricas, pojacaj sa strane ;)

I peta stvar, djaba radis reset ako je nov.

Nemoj da brises ram vise. Zanemari ga i koristi sve sto zelis. Nece stekati! Steka ti kada ih pogasis, pa ponovo pokreces! Pusti neka fb viber skype itd rade!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Maja-Maja

#2316 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maja-Maja »

Imam instaliran neki cleaner, on me upozori da mi je ram zauzet preko 90%, onda pogledam tamo i vidim da jest tako pa ga obrišem, ne znam šta drugo da radim. Što se kamere tiče, upoređivala sam sa mnogo lošijim telefonima a i lično sam imala mnoge, nijednom se nisam susrela sa ovim "snijegom". Ne bi trebale ispadat baš toliko loše slike na s3. Tog istog snijega ima tovar i kad nije zumirano, naročito se primjeti kad je polumrak. Mada slike ispadaju sasvim solidno bez zumiranja. Hvala puno na savjetima! :)
Što se tiče ove provjere, sad ću pokušat :)
Maja-Maja

#2317 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maja-Maja »

P.S. Jesam neznalica, ali ne tolika. Zato sam naglasila da nije ton tih pa da ne čujem na zvučniku, jednostavno je loš nerazgovijetan. Da ne spominjem eho. Mnogo bolji zvuk na mom prethodnom 2look telefonu koji je duplo jeftiniji od s 3 :)
seoBIH

#2318 Re: Samsung galaxy S3

Post by seoBIH »

Majo, a da se mi nađemo da ti pogledam telefon ? :mrgreen:
andr0id

#2319 Re: Samsung galaxy S3

Post by andr0id »

Kakav cleaner kolaci bakraci.. nije to windows xp.. ne znam jbg.. samo ne bridi memoriju, deinstaliraj i cleaner. Nabroj mi jos neke aplikacije koje imas sto si ti instalirala, ne one fabricki sto su dosle

Maja-Maja

#2320 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maja-Maja »

A standardne... Neke live wallpapere, fb messenger, avg cleaner i antivirus, facebook, viber, skype i whatsapp. Mislim da je to to. Probala sam onaj test, piše match pa sad... I potpuno je svejedno brišem li memoriju ili ne, npr za imenik mu uvijek treba 5-6 sekundi da ga otvori :/ Ma sve sam ja to više usput navela, ali zrnasta kamera me užasno nervira.
seoBIH

#2321 Re: Samsung galaxy S3

Post by seoBIH »

avg cleaner i antivirus ti ne trebaju, slobodno brisi odmah.

Hajde uslikaj nam nesto, da vidimo tu zrnastu kameru :)
andr0id

#2322 Re: Samsung galaxy S3

Post by andr0id »

Uslikaj se majo, mi cemo ti reci kakva ti je kamera. Ako bude dobra, po mojim potrebama, dat cu ti ja svoj tel :)

Maja-Maja

#2323 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maja-Maja »

Znači ne mogu zaradit neki virus na mobu i ne trebam čistit istoriju i šta već sve treba pa mi ne treba cleaner ni antivirus?? Ok. A za ostalo ću sačekat ozbiljniji komentar ;)
zodi36

#2324 Re: Samsung galaxy S3

Post by zodi36 »

Maja-Maja wrote:Znači ne mogu zaradit neki virus na mobu i ne trebam čistit istoriju i šta već sve treba pa mi ne treba cleaner ni antivirus?? Ok. A za ostalo ću sačekat ozbiljniji komentar ;)
majo,pusti ove hajtere.niko nista konkretno.posto vidim da ti je camera najbitnija,evo predlog javan ovde.dajem ti lumiu 1020 sa 41 mp,znaci vrh camera za taj tvoj samsung da se vise nemucis.izadjemo na kafu i to je to.znam da je off ali imam osjecaj koji me rijetko izda da si Beton
seoBIH

#2325 Re: Samsung galaxy S3

Post by seoBIH »

Maja-Maja wrote:Znači ne mogu zaradit neki virus na mobu i ne trebam čistit istoriju i šta već sve treba pa mi ne treba cleaner ni antivirus?? Ok. A za ostalo ću sačekat ozbiljniji komentar ;)
Ne mogu virusi nista :) slobodno brisi! Moj komentar nije neozbiljan, rekao sam ti da slikas nesto bezveze da vidimo o cemu pricas, tj o "zrnastim" stvarima i da ti mozemo dati bolji komentar.
Post Reply