Mislim da ako budes cekao regularan apdejt da ces se dobro nacekat... Izasao je njemacki 4.3 rom i za S4 pa su raja preko odina to rjesavala , a o regularnom apdejtu ni rijeci ...spree wrote:kad ce ovo kod nas moci? jel treba cekati nesto s telecoma?
Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
- Benq
#2001 Re: Samsung galaxy S3
-
Djubre_
#2002 Re: Samsung galaxy S3
Nabacis taj njemacki.. i ubacis jezike.. hrvatski 
http://forum.xda-developers.com/showthr ... p=46988609
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... p=46988609
- Pokerboy11
#2003 Re: Samsung galaxy S3
Samsung pushes forward with Premium Suite upgrades for Galaxy S4, Note 2 and S3 starting today
http://phandroid.com/2013/10/28/samsung ... -upgrades/ !!!
http://phandroid.com/2013/10/28/samsung ... -upgrades/ !!!
- valter.ba
#2004 Re: Samsung galaxy S3
Ekipa doslo je vrijeme za S3
. Ipak imam jedno pitanje za korisnike koje me jako zanima. Naime gledajuci koristene telefone cini mi se da je svaki S3 ostecen na bocnoj lajsni!!! Je li moguce da je ta lajsna toliko osjetljiva da se osteti kad je pogledas? Cuvam telefon I ne bih ga gledao rado s nekim packama :-P. Hvala
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Maharadza
#2005 Re: Samsung galaxy S3
Moj s3 nema packi ali ima ona dva "zareza" odmah ispod volume i power tipki koji su česta pojava kod trice, slično ovome:valter.ba wrote:Ekipa doslo je vrijeme za S3. Ipak imam jedno pitanje za korisnike koje me jako zanima. Naime gledajuci koristene telefone cini mi se da je svaki S3 ostecen na bocnoj lajsni!!! Je li moguce da je ta lajsna toliko osjetljiva da se osteti kad je pogledas? Cuvam telefon I ne bih ga gledao rado s nekim packama :-P. Hvala

Meni iskreno ne smetaju niti imam osjećaj da utiču nešto na "stabilnost" oklopa ili sl. Bitno je da display nije izgreban i staklo ispred kamere!
-
Fast Driver
#2006 Re: Samsung galaxy S3
ista stvar i kod meneMaharadza wrote:
Moj s3 nema packi ali ima ona dva "zareza" odmah ispod volume i power tipki koji su česta pojava kod trice, slično ovome:
![]()
- valter.ba
#2007 Re: Samsung galaxy S3
Sta znaci zarez? Je li to pukotina ili mjesto gdje se spajaju dva kraja lajsne koje se vremenom prosiri I postane vidljivo?
- Maharadza
#2008 Re: Samsung galaxy S3
Obje definicije nisu netačne.valter.ba wrote:Sta znaci zarez? Je li to pukotina ili mjesto gdje se spajaju dva kraja lajsne koje se vremenom prosiri I postane vidljivo?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- valter.ba
#2009 Re: Samsung galaxy S3
Dobar, dobar Musemija
:lol::lol:
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2010 Re: Samsung galaxy S3
I ja to imam ispod power dugmeta. Mozes misliti da ja to prvi put primjetim sadaMaharadza wrote:Moj s3 nema packi ali ima ona dva "zareza" odmah ispod volume i power tipki koji su česta pojava kod trice, slično ovome:valter.ba wrote:Ekipa doslo je vrijeme za S3. Ipak imam jedno pitanje za korisnike koje me jako zanima. Naime gledajuci koristene telefone cini mi se da je svaki S3 ostecen na bocnoj lajsni!!! Je li moguce da je ta lajsna toliko osjetljiva da se osteti kad je pogledas? Cuvam telefon I ne bih ga gledao rado s nekim packama :-P. Hvala
Meni iskreno ne smetaju niti imam osjećaj da utiču nešto na "stabilnost" oklopa ili sl. Bitno je da display nije izgreban i staklo ispred kamere!
- Pokerboy11
#2011 Re: Samsung galaxy S3
Da se pohvalim i ja isto imam ovo i jos pored punjaca ...un1ted wrote:I ja to imam ispod power dugmeta. Mozes misliti da ja to prvi put primjetim sadaMaharadza wrote:Moj s3 nema packi ali ima ona dva "zareza" odmah ispod volume i power tipki koji su česta pojava kod trice, slično ovome:valter.ba wrote:Ekipa doslo je vrijeme za S3. Ipak imam jedno pitanje za korisnike koje me jako zanima. Naime gledajuci koristene telefone cini mi se da je svaki S3 ostecen na bocnoj lajsni!!! Je li moguce da je ta lajsna toliko osjetljiva da se osteti kad je pogledas? Cuvam telefon I ne bih ga gledao rado s nekim packama :-P. Hvala
Meni iskreno ne smetaju niti imam osjećaj da utiču nešto na "stabilnost" oklopa ili sl. Bitno je da display nije izgreban i staklo ispred kamere!![]()
jebes ga, nije on mene kupio, ja sam njega
- P308
#2012 Re: Samsung galaxy S3
I ja imam to na svom Note-u 
- Maharadza
#2013 Re: Samsung galaxy S3
Tako je!un1ted wrote:I ja to imam ispod power dugmeta. Mozes misliti da ja to prvi put primjetim sadaMaharadza wrote:Moj s3 nema packi ali ima ona dva "zareza" odmah ispod volume i power tipki koji su česta pojava kod trice, slično ovome:valter.ba wrote:Ekipa doslo je vrijeme za S3. Ipak imam jedno pitanje za korisnike koje me jako zanima. Naime gledajuci koristene telefone cini mi se da je svaki S3 ostecen na bocnoj lajsni!!! Je li moguce da je ta lajsna toliko osjetljiva da se osteti kad je pogledas? Cuvam telefon I ne bih ga gledao rado s nekim packama :-P. Hvala
Meni iskreno ne smetaju niti imam osjećaj da utiču nešto na "stabilnost" oklopa ili sl. Bitno je da display nije izgreban i staklo ispred kamere!![]()
jebes ga, nije on mene kupio, ja sam njega
-
Djubre_
#2014 Re: Samsung galaxy S3
Kod mene nema te zareze. Kod mene su na 4 coska, na ovom sjajnom sivom do poklopca nazad, ne do displaya.. jebes to 
-
adnan_1703
#2015 Re: Samsung galaxy S3
pozdrav, imam samsung s3 i9300 16gb, prije 20 dana sam instaliro 4.2.2 testnu verziju sa sammobile.com, koja je stopala i odlucio sam da uradim downgrade na 4.1.2, prilikom downgrade-a izgubio sam IMEI. U servisu univerzalno.com na grbavici su mi povratili IMEI za 60km i sve je radilo normalno. Sinoc sam vidio da je izaso 4.3 i skinuo ga, nakon flesanja preko Odina, telefon se ne moze spojiti na mrezu, IMEI je tu i originalni je, ali pise not registered on network, probo sam sa ariza patchom sa XDA developersa i nije mi uspjelo, sad sam odradio downgrade na officialni BHtelecom 4.1.2 i sa backupa vratio IMEI i opet je telefon not registered on network, ako neko ima prijedlog osim ariza patcha vec sam pokusao par puta, neka napise, hvala unaprijed
p.s. savjet cekajte OTA update, odin vise nikad
- Maharadza
#2016 Re: Samsung galaxy S3
adnan_1703 wrote:pozdrav, imam samsung s3 i9300 16gb, prije 20 dana sam instaliro 4.2.2 testnu verziju sa sammobile.com, koja je stopala i odlucio sam da uradim downgrade na 4.1.2, prilikom downgrade-a izgubio sam IMEI. U servisu univerzalno.com na grbavici su mi povratili IMEI za 60km i sve je radilo normalno. Sinoc sam vidio da je izaso 4.3 i skinuo ga, nakon flesanja preko Odina, telefon se ne moze spojiti na mrezu, IMEI je tu i originalni je, ali pise not registered on network, probo sam sa ariza patchom sa XDA developersa i nije mi uspjelo, sad sam odradio downgrade na officialni BHtelecom 4.1.2 i sa backupa vratio IMEI i opet je telefon not registered on network, ako neko ima prijedlog osim ariza patcha vec sam pokusao par puta, neka napise, hvala unaprijed
Da li si ovo probao odraditi?
-
EUROBIH
#2017 Re: Samsung galaxy S3
adnan_1703 wrote:pozdrav, imam samsung s3 i9300 16gb, prije 20 dana sam instaliro 4.2.2 testnu verziju sa sammobile.com, koja je stopala i odlucio sam da uradim downgrade na 4.1.2, prilikom downgrade-a izgubio sam IMEI. U servisu univerzalno.com na grbavici su mi povratili IMEI za 60km i sve je radilo normalno. Sinoc sam vidio da je izaso 4.3 i skinuo ga, nakon flesanja preko Odina, telefon se ne moze spojiti na mrezu, IMEI je tu i originalni je, ali pise not registered on network, probo sam sa ariza patchom sa XDA developersa i nije mi uspjelo, sad sam odradio downgrade na officialni BHtelecom 4.1.2 i sa backupa vratio IMEI i opet je telefon not registered on network, ako neko ima prijedlog osim ariza patcha vec sam pokusao par puta, neka napise, hvala unaprijed
nisu ti završili posao kako treba u servisu!!!!
...vratili su ti imei a nisu POPRAVILI xxxxxx pa ti se to i dešava prilikom update da nemaš mreže!!
NEMOJTE OBARATI VERZIJE NA NOVIM s4 i s3!!!!
znam vezrije koje se rokaju......danas dva komada na popravci i9505
ubacivana 4.3. verzija i ima problema sa 3/4 tastature i prilikom obaranja-belaj-gubi ime i xxxxxxx
S4,S3 austrijski t-mobil,bhtelecoma se lako rokaju!!!!--
- Pokerboy11
#2018 Re: Samsung galaxy S3
Jao 60 km
ja sam to popravio sa android 4.3 engleska verzija.... imam mrezu i sve fino radi.
-
adnan_1703
#2019 Re: Samsung galaxy S3
Maharadza wrote:adnan_1703 wrote:pozdrav, imam samsung s3 i9300 16gb, prije 20 dana sam instaliro 4.2.2 testnu verziju sa sammobile.com, koja je stopala i odlucio sam da uradim downgrade na 4.1.2, prilikom downgrade-a izgubio sam IMEI. U servisu univerzalno.com na grbavici su mi povratili IMEI za 60km i sve je radilo normalno. Sinoc sam vidio da je izaso 4.3 i skinuo ga, nakon flesanja preko Odina, telefon se ne moze spojiti na mrezu, IMEI je tu i originalni je, ali pise not registered on network, probo sam sa ariza patchom sa XDA developersa i nije mi uspjelo, sad sam odradio downgrade na officialni BHtelecom 4.1.2 i sa backupa vratio IMEI i opet je telefon not registered on network, ako neko ima prijedlog osim ariza patcha vec sam pokusao par puta, neka napise, hvala unaprijed
Da li si ovo probao odraditi?
to je turtorial za qualcom s3 americko trziste kdo mene je exynos cip ne vrijedi taj turtorijal
-
adnan_1703
#2020 Re: Samsung galaxy S3
EUROBIH wrote:adnan_1703 wrote:pozdrav, imam samsung s3 i9300 16gb, prije 20 dana sam instaliro 4.2.2 testnu verziju sa sammobile.com, koja je stopala i odlucio sam da uradim downgrade na 4.1.2, prilikom downgrade-a izgubio sam IMEI. U servisu univerzalno.com na grbavici su mi povratili IMEI za 60km i sve je radilo normalno. Sinoc sam vidio da je izaso 4.3 i skinuo ga, nakon flesanja preko Odina, telefon se ne moze spojiti na mrezu, IMEI je tu i originalni je, ali pise not registered on network, probo sam sa ariza patchom sa XDA developersa i nije mi uspjelo, sad sam odradio downgrade na officialni BHtelecom 4.1.2 i sa backupa vratio IMEI i opet je telefon not registered on network, ako neko ima prijedlog osim ariza patcha vec sam pokusao par puta, neka napise, hvala unaprijed
nisu ti završili posao kako treba u servisu!!!!
...vratili su ti imei a nisu POPRAVILI xxxxxx pa ti se to i dešava prilikom update da nemaš mreže!!![]()
NEMOJTE OBARATI VERZIJE NA NOVIM s4 i s3!!!!
znam vezrije koje se rokaju......danas dva komada na popravci i9505
ubacivana 4.3. verzija i ima problema sa 3/4 tastature i prilikom obaranja-belaj-gubi ime i xxxxxxx
S4,S3 austrijski t-mobil,bhtelecoma se lako rokaju!!!!--
ja imam i IMEI i SN, sta je taj xxxxxxx, moze li se napraviti, ako moze koliko novca?
-
EUROBIH
#2021 Re: Samsung galaxy S3
ja imam i IMEI i SN, sta je taj xxxxxxx, moze li se napraviti, ako moze koliko novca?[/quote]
u startu ti je napravljena fatalna proceduralna greška (ne bih otkrivao koja i kako je nastala)
da ne duljim,ajde probaj pozvat 112 i ako dobiješ poziv-znat ću ti definisat problem
u startu ti je napravljena fatalna proceduralna greška (ne bih otkrivao koja i kako je nastala)
da ne duljim,ajde probaj pozvat 112 i ako dobiješ poziv-znat ću ti definisat problem
-
adnan_1703
#2022 Re: Samsung galaxy S3
u startu ti je napravljena fatalna proceduralna greška (ne bih otkrivao koja i kako je nastala)EUROBIH wrote:ja imam i IMEI i SN, sta je taj xxxxxxx, moze li se napraviti, ako moze koliko novca?
da ne duljim,ajde probaj pozvat 112 i ako dobiješ poziv-znat ću ti definisat problem[/quote]
sos poziv moguc 112 sve ostalo not registered on network
-
lozze
#2023 Re: Samsung galaxy S3
sos poziv moguc 112 sve ostalo not registered on network[/quote]adnan_1703 wrote:u startu ti je napravljena fatalna proceduralna greška (ne bih otkrivao koja i kako je nastala)EUROBIH wrote:ja imam i IMEI i SN, sta je taj xxxxxxx, moze li se napraviti, ako moze koliko novca?
Ja sam imao taj priblem ali sam ga rijesio sa ariza patch, za tvoj ne znam, ali i ja sam prvi put na skenderiji platio 30km da mi vrate imei
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
adnan_1703
#2024 Re: Samsung galaxy S3
Ja sam imao taj priblem ali sam ga rijesio sa ariza patch, za tvoj ne znam, ali i ja sam prvi put na skenderiji platio 30km da mi vrate imeilozze wrote:sos poziv moguc 112 sve ostalo not registered on networkadnan_1703 wrote:u startu ti je napravljena fatalna proceduralna greška (ne bih otkrivao koja i kako je nastala)EUROBIH wrote:ja imam i IMEI i SN, sta je taj xxxxxxx, moze li se napraviti, ako moze koliko novca?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2[/quote]
izgleda da su tebi vratili IMEI kako treba, a ovi meni na univerzalno.com sfuserili, pa zato ne moze ariza patch jer kod svakog radi, i jos ih zovem pitam mogu li raditi update i kaze slobodno ako je na visu verziju samo nemoj spustati i eto sta se desilo, nisam izgubio IMEI ali nemogu se spojiti na mrezu. I danas ga zovem kaze majstor to amerikanci nesto testiraju niko nema signala, kad nisam udavio kroz slusalicu, debili obicni nesposobni.
moze kontakt broj od tog servisa na skenderiji, inace iz srebrenika sam pa da ne bi dzaba doso u sarajevo da nazovem lika obijasnim mu sta je u pitanju i moze li rijesiti, pozz
- Kofer
#2025 Re: Samsung galaxy S3
Kakva je baterija u ovoga moba.,koliko može izdržati?Jeli kamera loša?