Samsung Galaxy S3(GT-I9300) Soft Brick

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kal El

#1 Samsung Galaxy S3(GT-I9300) Soft Brick

Post by Kal El »

Ovako..imam S3 koji nije radio tj. palio se i gasio,odnesem ga servisu, ne znaju šta je...skontam sam da je do power buttona,nadjem na YouTube o tom problemu otvorim telefon,uklonim dugme za paljenje i proradi fino (uključujem ga tako što stavim punjac, isključim punjac i bateriju brzo izvadim i ubacim)

Sve je super radilo, znao je sa zastopa pa sam odlucio da ga updateam na 4.3 preko Odin3,u download mode ušao zazahvaljujući jednom programu,skinuo 4.3 firmware i flashovao taj stock rom..

Ostade mi u soft bricku kada se palio (samsung logo) eh sada jer nemam power button ne mogu uci u download mode niti u recovery :lol: :facepalm: ali komp prepoznaje telefon (mozda sam trebao preko Samsung Kies updateovati,jbg) samo što nece da instalira "MTP Device Driver" a to mi je veoma potrebno da bi Samsung Kies mogao popraviti telefon,probao sam na 2 laptopa i kompjuteru,ali svugdje isto,na kompu se instalirao ali nakon restarta ponovo ispocetka instalira drivere...

Sada pokušavam još jednu soluciju,ali da pitam, je mogu dati tel servisu da ga poprave,citao sam negdje da ljudi u serviru imaju neki program pomocu kojim natjeraju telefon da udje u download mode ili da dopusti neke opcije tako da ga mogu popraviti?

Hvala unaprijed na pomoć, ma bilo kakva pomoć je dobro došla :)
Burkoff

#2 Re: Samsung Galaxy S3(GT-I9300) Soft Brick

Post by Burkoff »

Drug evo nesto sto bi moglo pomoci.

http://www.ebay.com/itm/USB-Jig-Dongle- ... 1086541525

Ovaj se modul prikljuci na telefon i uci ce u download mode. Provjeri jos malo po internetu jer je bilo i uputstava da se napravi ovo ako nemas kad cekati da ti dodje na adresu ili u slucaju da ti se ne kupuje zbog jedne upotrebe.
Ljakan

#3 Re: Samsung Galaxy S3(GT-I9300) Soft Brick

Post by Ljakan »

U servis ako budes nosio postoji mogucnost da ce te uzet lopatom,naruci ovo i miran si,dok dođe sa ebay-a prođe vjecnost...

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/14806681/usb-jig-za-samsung-uredjaje/
Kal El

#4 Re: Samsung Galaxy S3(GT-I9300) Soft Brick

Post by Kal El »

Hvala vam puno momci! :thumbup: kupit ću ovaj Jig :)
Kal El

#5 Re: Samsung Galaxy S3(GT-I9300) Soft Brick

Post by Kal El »

Uspješno sam napravio USB JIG :mrgreen: Postavljam slike kasnije
Kal El

#6 Re: Samsung Galaxy S3(GT-I9300) Soft Brick

Post by Kal El »

Image
Image
Post Reply