Samsung Galaxy dual sim

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
midnight23

#1 Samsung Galaxy dual sim

Post by midnight23 »

Kupujem novi mobitel, osnovni uslovi su: dual sim, prednja kamera (za video pozive, skype)!
Bilo bi lijepo da ima neki solidan procesor i solidniju RAM memoriju...
Prema karakteristikama koje sam pročitala odgovara mi Samsung Galaxy Grand Duos I9082, ali me je prodavač ubijedio da je mnogo bolji Samsung Galaxy Grand Quattro I8552, nisam sigurna koliko je to trgovačka politika, pa vas pitam za mišljenje?

Ima li neko iskustva sa ovim mobitelima, da li neko preporučuje ili ima kritike? Svaki savjet je dobrodošao.
Također, ako možete predložiti neki drugi mobitel koji je u okviru ovih glavnih uslova, bila bih zahvalna.

Molim vas za brze odgovore jer bih odluku trebala donijeti što prije. Hvala :)
Lijep pozdrav :vozdra:
Burkoff

#2 Re: Samsung Galaxy dual sim

Post by Burkoff »

midnight23 wrote:Kupujem novi mobitel, osnovni uslovi su: dual sim, prednja kamera (za video pozive, skype)!
Prema karakteristikama koje sam pročitala odgovara mi Samsung Galaxy Grand Duos I9082, ali me je prodavač ubijedio da je mnogo bolji Samsung Galaxy Grand Quattro I8552, nisam sigurna koliko je to trgovačka politika, pa vas pitam za mišljenje?

Ima li neko iskustva sa ovim mobitelima, da li neko preporučuje ili ima kritike? Svaki savjet je dobrodošao.
Također, ako možete predložiti neki drugi mobitel koji je u okviru ovih glavnih uslova, bila bih zahvalna.

Evo na na sljedecem linku sam uporedio Galaxy Duos i LG L7 II.

http://www.klix.ba/forum/dilema-izmedju ... 19014.html

Tebi kao tebi najbolje izgleda pristoji ovaj Galaxy Duos sa teme.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5163

Evo uporedio sam ta dva tvoja modela.

Odluci se koja ti je kamera bolja 5 ili 8 i velicina ekrana?
midnight23

#3 Re: Samsung Galaxy dual sim

Post by midnight23 »

Burkoff wrote: Evo na na sljedecem linku sam uporedio Galaxy Duos i LG L7 II.

Hvala na odgovoru :)
U suštini, meni je bitno da je mobitel "kvalitetan" i da neću imati problema poslije 2-3 mjeseca po pitanju brzine...
Ovaj Samsung Galaxy S Duos sam također razmatrala, ali mislim da su ova druga dva što sam navela bolji po pitanju RAM memorije i procesora.
Mislim da ću se ipak odlučiti za Grand Duos :)
Burkoff

#4 Re: Samsung Galaxy dual sim

Post by Burkoff »

midnight23 wrote:
Burkoff wrote: Evo na na sljedecem linku sam uporedio Galaxy Duos i LG L7 II.

Hvala na odgovoru :)
U suštini, meni je bitno da je mobitel "kvalitetan" i da neću imati problema poslije 2-3 mjeseca po pitanju brzine...
Ovaj Samsung Galaxy S Duos sam također razmatrala, ali mislim da su ova druga dva što sam navela bolji po pitanju RAM memorije i procesora.
Mislim da ću se ipak odlučiti za Grand Duos :)

Mislis ovaj 9082?

On ti je 8MPX kemera, 2 MPX front camera za skype video poziv odlicna. 1 GB rama je svakako bolje vec ovaj LG ili Ace ili koji vec imaju dual sim aparati. Resolucija ekrana je kao na Galaxy S1 a ekran nije 4.0 vec 5.0 Ocekuj slobodno malo losiju sliku jer su pixeli razvuceni na veci ekran.

Ovaj aparat sto si izabrala je sustinski Galaxy S2 sa ekranom 5.0 i samo 8 GB interne umjesto 16 i nema amoled :) Dakle odlican izbor. Fizicka tipka za paljenje ekrana ispod njega je super potez. Jest stvar navike ali valja traziti tipku sa strane telefona ili na vrhu kucista stalno. Samsung Rules. :thumbup:
midnight23

#5 Re: Samsung Galaxy dual sim

Post by midnight23 »

Burkoff wrote: Mislis ovaj 9082?

On ti je 8MPX kemera, 2 MPX front camera za skype video poziv odlicna. 1 GB rama je svakako bolje vec ovaj LG ili Ace ili koji vec imaju dual sim aparati. Resolucija ekrana je kao na Galaxy S1 a ekran nije 4.0 vec 5.0 Ocekuj slobodno malo losiju sliku jer su pixeli razvuceni na veci ekran.

Ovaj aparat sto si izabrala je sustinski Galaxy S2 sa ekranom 5.0 i samo 8 GB interne umjesto 16 i nema amoled :) Dakle odlican izbor. Fizicka tipka za paljenje ekrana ispod njega je super potez. Jest stvar navike ali valja traziti tipku sa strane telefona ili na vrhu kucista stalno. Samsung Rules. :thumbup:
Da, mislim na taj Grand Duos I9082 :)
Hvala puno, trebalo mi je da neko kaže da je mobitel dobar :lol: nešto sam skeptična što se tiče mišljenja trgovaca, jer njima je ipak u cilju prodati artikal...

Mogu reći još da im je cijena solidna, bar prema mom mišljenju. Najpovoljnija ponuda koju sam pronašla jeste 430KM i godina dana garancije. Nadam se da nije kopija, a čisto sumnjam da bi neko dao garanciju na kopiju...

Kada kupim, napisat ću lični dojam. Još jednom hvala :)
Burkoff

#6 Re: Samsung Galaxy dual sim

Post by Burkoff »

midnight23 wrote:
Burkoff wrote: Mislis ovaj 9082?

Da, mislim na taj Grand Duos I9082 :)
Hvala puno, trebalo mi je da neko kaže da je mobitel dobar :lol: nešto sam skeptična što se tiče mišljenja trgovaca, jer njima je ipak u cilju prodati artikal...

Mogu reći još da im je cijena solidna, bar prema mom mišljenju. Najpovoljnija ponuda koju sam pronašla jeste 430KM i godina dana garancije. Nadam se da nije kopija, a čisto sumnjam da bi neko dao garanciju na kopiju...

Kada kupim, napisat ću lični dojam. Još jednom hvala :)
Taj grand duos je novca kao sto je galaxy s2 sad. Ali ti insistiras na dual sim tako da si napravila dobar potez. Poz nema na cemu. ;-)
typeOnegative

#7 Re: Samsung Galaxy dual sim

Post by typeOnegative »

midnight23 wrote:Kupujem novi mobitel, osnovni uslovi su: dual sim, prednja kamera (za video pozive, skype)!

Kupio sam prije par mjeseci model Galaxy Core GT -i8262 Duos , isto dvije kartice ,4.3", 8 GB memorije ( dostupno 4.75 GB i SD do 64 GB ) 5 MP kamera i prednja kamera, dual core 1.2 GHz ,1GB RAM -a .Pravo sam zadovoljan s njim , radi ugladjeno i bez stekanja . Uradio sam mu root ( cca 30 sec. posla) optimizirao ga , pobrisao mu mali milion bespotrebnih aplikacija koje dolaze predinstalirane i ustimao ga kako mi odgovara . Nezz koliko kostaju ti ostali sto su ti predlagali , ali onaj Samsung S7562 Duos nema sta traziti pored ovog modela (single core CPU i 512 MB RAM-a sto je danas premalo) .. Evo ti link dole i usporedba s LG-em L7 pa malo pogledaj iskustva i specifikacije

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 0-5419.php

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5372

I ja sam imao izbor izmedju ova dva modela i od bitnijih stvari LG ima jacu bateriju i kameru (ne znam koliko ti je to bitno , meni nije ) , a sve ostalo je na strani Galaxy-a . Sretno :)
midnight23

#8 Re: Samsung Galaxy dual sim

Post by midnight23 »

typeOnegative wrote: Kupio sam prije par mjeseci model Galaxy Core GT -i8262 Duos , isto dvije kartice ,4.3", 8 GB memorije ( dostupno 4.75 GB i SD do 64 GB ) 5 MP kamera i prednja kamera, dual core 1.2 GHz ,1GB RAM -a .Pravo sam zadovoljan s njim , radi ugladjeno i bez stekanja . Uradio sam mu root ( cca 30 sec. posla) optimizirao ga , pobrisao mu mali milion bespotrebnih aplikacija koje dolaze predinstalirane i ustimao ga kako mi odgovara . Nezz koliko kostaju ti ostali sto su ti predlagali , ali onaj Samsung S7562 Duos nema sta traziti pored ovog modela (single core CPU i 512 MB RAM-a sto je danas premalo) .. Evo ti link dole i usporedba s LG-em L7 pa malo pogledaj iskustva i specifikacije

I ja sam imao izbor izmedju ova dva modela i od bitnijih stvari LG ima jacu bateriju i kameru (ne znam koliko ti je to bitno , meni nije ) , a sve ostalo je na strani Galaxy-a . Sretno :)
Vjeruj mi da sam upoređivala gotovo sve ove modele koji su u približno istom rangu i obzirom da su razlike veoma male, pisala sam ovdje čisto da vidim preporuke i iskustva sa ovim modelima. Naime, planiram uzeti nov mobitel koji će da mi služi duži vremenski period, pa zbog toga pokušavam skupiti što više informacija da bih mogla donijeti što bolju odluku.
Ne znam zašto ali sklonija sam Samsungu, i sada imam Samsung Galaxy Ace Duos i sasvim solidno me služi, ali novi mobitel uzimam čisto zbog boljih karakteristika (brzine i memorije), te zbog prednje kamere (video poziva).
Hvala što si napisao svoje iskustvo :)
typeOnegative

#9 Re: Samsung Galaxy dual sim

Post by typeOnegative »

midnight23 wrote:
typeOnegative wrote: Kupio sam prije par mjeseci model Galaxy Core GT -i8262 Duos , isto dvije kartice ,4.3", 8 GB memorije ( dostupno 4.75 GB i SD do 64 GB ) 5 MP kamera i prednja kamera, dual core 1.2 GHz ,1GB RAM -a .Pravo sam zadovoljan s njim , radi ugladjeno i bez stekanja . Uradio sam mu root ( cca 30 sec. posla) optimizirao ga , pobrisao mu mali milion bespotrebnih aplikacija koje dolaze predinstalirane i ustimao ga kako mi odgovara . Nezz koliko kostaju ti ostali sto su ti predlagali , ali onaj Samsung S7562 Duos nema sta traziti pored ovog modela (single core CPU i 512 MB RAM-a sto je danas premalo) .. Evo ti link dole i usporedba s LG-em L7 pa malo pogledaj iskustva i specifikacije

Vjeruj mi da sam upoređivala gotovo sve ove modele koji su u približno istom rangu i obzirom da su razlike veoma male, pisala sam ovdje čisto da vidim preporuke i iskustva sa ovim modelima. Naime, planiram uzeti nov mobitel koji će da mi služi duži vremenski period, pa zbog toga pokušavam skupiti što više informacija da bih mogla donijeti što bolju odluku.
Ne znam zašto ali sklonija sam Samsungu, i sada imam Samsung Galaxy Ace Duos i sasvim solidno me služi, ali novi mobitel uzimam čisto zbog boljih karakteristika (brzine i memorije), te zbog prednje kamere (video poziva).
Hvala što si napisao svoje iskustvo :)
Nema na cemu .

Zato forumi i sluze, da pomazemo jedni drugima :)
midnight23

#10 Re: Samsung Galaxy dual sim

Post by midnight23 »

Pozdrav,
samo da napišem da sam kupila Samsung Galaxy Grand Duos, jako sam zadovoljna.
Savim solidna brzina obrade podataka, dovoljno memorije, kamera odlična. Sve u svemu, nemam nikakvih problema pri korištenju.
Jedina mala zamjerka koju sam ja zaključila jeste da u kraćem dometu prima wi-fi signal u odnosu na telefon koji sam koristila prije (Samsung Galaxy Ace Duos), dakle na onom marginalnom mjestu bolji signal ima stari telefon nego ovaj. Mada, to je ipak mala razlika, ali eto, ja sam primijetila...
Lako fin telefon, moja preporuka :)

P.S.
Morat ćete zaboraviti nošenje po džepovima :lol:
mladjo83

#11 Re: Samsung Galaxy dual sim

Post by mladjo83 »

Da li neko zna kako da sadržaje koje skidam sa interneta ili preko bluetoot-a preusmjerim da se skladište na memorijsku karticu?? Nigdje nisam našao opciju za tako nešto. Kako sam stavio memorijsku karticu, tel. mi jedino sadržaje sa kamere prebacuje na mem.karticu, vjerovatno po defaultu... Znači radi se o tel. Galaxy Core GT I8262 Dual. Hvala.
Post Reply