Samsung Galaxy Advance problem
Moderator: Benq
-
Mr.Who
#1 Samsung Galaxy Advance problem
Prošle sedmice sam preko BH Telekoma uzeo Samsung Galaxy Advance.Dan poslije kupovine uočio sam problem koji je izgleda serijska greška na ovom aparatu.Kada mobitel prenoći, niko me ne može dobiti niti ja ikoga mogu zovnuti dok ne ugasim i ponovo upalim telefon.Na displeju prikazuje jednu crticu signala i ona se ne mjenja bez obzira gdje se pomakao.Po netu sam vidio da korisnici imaju istih problema sa telefonom, neki govore da je do OS-a opet drugi hardwerski problem.Da li je neko naletio na konkretno rješenje ovoga problema ili već taj problem postoji na nekom drugom telefonu?
-
zLatk0
#2 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Vrati im telefon i trazi novi tj servis ako je softverski, dok za hardver novi telefon. Trebao si to odmah otici jer u roku 7 dana ti moraju odmah novi dati.
-
sarajlija_11
#3 Re: Samsung Galaxy Advance problem
E izvini i mene zanima s advance kontao sam i ja da ga uzmem preko telekoma, koliko si ga ti platio ??

-
Mr.Who
#4 Re: Samsung Galaxy Advance problem
@sarajlija_11
Sa pretplatom midi 30 izadje nesto preko 17 KM mjesečno na dvije godine.
Našao sam na jednom forumu "rješenje" da se uključi i isključi airplane mod jer se time restartuje mreža.
Sa pretplatom midi 30 izadje nesto preko 17 KM mjesečno na dvije godine.
Našao sam na jednom forumu "rješenje" da se uključi i isključi airplane mod jer se time restartuje mreža.
- Quaresma
#5 Re: Samsung Galaxy Advance problem
pa jesi li pokusavao updateovati firmware? taj kod tebe je prilagodjen telekomu, moze biti da je do njega
- agent_zero
#6 Re: Samsung Galaxy Advance problem
To ti je softverski problem.
Apdejtuj softver OTA ili kies metodom.
-
Mr.Who
#7 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Sva ažuriranja urađena odmah čim sam kupio.Vidio sam da ovaj problem imaju uglavnom na dalekom istoku i rješenje je firmware koji je urađen za skandinavske zemlje (operatere)-Ovaj fw koji je u telefonu ima istu oznaku 2.6.35.7-I9070XXLG1.Jutros ne mogu ništa da probam jer su svi operateri zijanili signal.Jedino ima Eronet ali neće da se spoji na mrežu.Probao drugi telefon i neće ni on da se spoji, znači da je do operatera.agent_zero wrote:To ti je softverski problem.
-
Mr.Who
#8 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Danas poslije jednog obavljenog razgovora telefon je izgubio mrežu a na displeju je pokazivao kao da je pun signal.Ovo je definitivno za zamjenu.
-
zLatk0
#9 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Kad neces da poslusas 1. savjet, jos telefon tek kupljen
.. Kada si kupovao telefon, platio si i garanciju, koristi je koliko mozes, ha ja 
--------------------------------------
U prodaji
- Canon Cano Scan Lide 100
- 2x 5050 smd led sijalice, 16 dioda 41mm
- Game Boy Color sa svim papirima + 6 igri
--------------------------------------
U prodaji
- Canon Cano Scan Lide 100
- 2x 5050 smd led sijalice, 16 dioda 41mm
- Game Boy Color sa svim papirima + 6 igri
-
zebih
#10 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Ljudi ima li jos ko ovaj telefon? Upravo mi istice ugovor za prosli i spremam se uzeti nesto novo i ovaj S Advance mi je bio jedna od opcija , najvise zbog umjereno velikog ekrana (nisam fan mobitela velicine keramicke plocice) a i specifikacije su podnosljive za nekog ne zahtjevnog usera kao sto sam ja, ali posto uvijek ima ali po netu sam nasao puno primjedbi od samih korisnika, kao sto su gubljenje mreze , samo resetovanje itd. Doduse vecina tih prigovora dolazi iz egzoticnih zemalja Indija i slicno, pa bih molio za iskustva ako ga neko ima i koristi jel' se iste stvari dogadjaju i sa ovim sto ga BH Telecom ima na ponudi
-
Mr.Who
#11 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Šta smo mi manje "egzotični" od Indije i sl.? Nisam vidio da se iko iz Njemačke, Francuske i drugih evropskih zemalja žalio na problem sa gubljenjem mreže.Što se ostalog tiče telefon je super, nisam neki zahtjevan korisnik.Imao sam prije 3GS i mogu uporediti sa ovim Samsungom.Surfanje po netu je brže i preglednije zbog većeg ekrana.Ostalo nisam stigao ni probati.Vidjeću kad dodje sa servisa.Nadam se da ću dobiti drugi, ispravan telefon.
-
zebih
#12 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Pa upravo zato sto i mi spadamo medju egzoticnije zemlje sam i pitao eventualne vlasnike imamo li i mi iste probleme s ovim telefonom ili su ovi u Telekomu ne daj boze uspjeli dobiti neku Eu isporuku aparata.
*ebi ga ne da mi se dati lovu za fon i sutra ga nosat na servise itd., jer nesto ne vjerujem u strucnost , ekspeditivnost i volju nasih servisera da urade posao kako treba.
Nego sta su ti rekli , koliko dana ce biti na servisu, i jesi li dobio kakav zamjenski telefon?
*ebi ga ne da mi se dati lovu za fon i sutra ga nosat na servise itd., jer nesto ne vjerujem u strucnost , ekspeditivnost i volju nasih servisera da urade posao kako treba.
Nego sta su ti rekli , koliko dana ce biti na servisu, i jesi li dobio kakav zamjenski telefon?
-
Mr.Who
#13 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Predao sam u Telekom u četvrtak.Zvao sam u ponedjeljak KimTec servis i rekli su mi da je u proceduri i da će biti rješeno do kraja sedmice.U kratkom razgovoru sam napomenuo da znam da je fabrička greška što mi je serviser i potvrdio.Razgovor se završio na tome.
Pitali su me za zamjenski telefon ali nisam htio uzeti jer imam stari telefon.
Pitali su me za zamjenski telefon ali nisam htio uzeti jer imam stari telefon.
-
Mr.Who
#14 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Dobio sam telefon nazad sa komentarom da je aparat testiran, nije uočena nikakva greška i da je test prošao OK uz napomenu da se provjeri ispravnost SIM kartice.Kartica je do sada radila u svakom telefonu bez problema ali eto... probaću i to.Uzeo sam drugu karticu (5 KM) pa ćemo vidjeti dalje.
-
Mr.Who
#15 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Dakle, u četvrtak dobio nazad telefon i zamjenio karticu (stara je bila stara 10-12 godina).Danas je utorak i do sada nije bilo problema sa mrežom.Jednom se desilo da je nestalo signala, u kući mi je inače slab signal, i da sam ručno morao uključiti pretraživanje mreže.Znači da je bio problem u SIM kartici i oni koji imaju novije kartice ne bi trebali imati problema kao što sam ih ja imao.Telefon je odličan i moja preporuka svima koji žele dobar telefon za "malo" para.
- cico x
#16 Re: Samsung Galaxy Advance problem
telefon za 10
-
Mr.Who
#17 Re: Samsung Galaxy Advance problem
U četvrtak mi se opet desilo da je izgubio mrežu poslije jednog poziva i nije mogao naći mrežu dok nisam ugasio-upalio telefon.
-
Mr.Who
#18 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Može li se ubaciti JB Croatia (TRA) sa Odinom a da se nista ne zezne?Telefon je sa BHT mreže.
-
Mr.Who
#19 Re: Samsung Galaxy Advance problem
Može, bez problema.
- teuta06
#20 Re: Samsung Galaxy Advance problem
imam problem tjedan i po sa mobitelom, samsung s21, primjetila sam da teze uspostavljam pozive i da mi mob internet ne radi..također ljudima sam nedostupna, samo mi dođe da me netko zvao...
zvala sam eronet, oni su uradili sto je u njihovoj moci, rekli su mi da jos karticu premjestim u dr mobitel, da vidim je li do kartice... ja sam jutros kupila haloo karticu i umetnula u mob (mob je s 2 kartice), pa da probam njihov net (znam fail, istu mrezu koriste kao eronet), kao da je malo bolje, ali opet ne otvara brzo kao prije preko mob interneta
zna li tko sto bi moglo biti u pitanju, je li do mob ili do mreze, ako je do mob, je li velik i neotklonjiv kvar, isplati se praviti ili da kupujem novi mob
zvala sam eronet, oni su uradili sto je u njihovoj moci, rekli su mi da jos karticu premjestim u dr mobitel, da vidim je li do kartice... ja sam jutros kupila haloo karticu i umetnula u mob (mob je s 2 kartice), pa da probam njihov net (znam fail, istu mrezu koriste kao eronet), kao da je malo bolje, ali opet ne otvara brzo kao prije preko mob interneta
zna li tko sto bi moglo biti u pitanju, je li do mob ili do mreze, ako je do mob, je li velik i neotklonjiv kvar, isplati se praviti ili da kupujem novi mob