Sampon za masnu kosu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#1 Sampon za masnu kosu?

Post by Bea_Trix »

koji je najbolji sampon za masnu kosu, dakle, kosu koja se nevjerovatno brzo masti :roll:

da je dobar, ali ne samo prvi put, a da se onda kosa jos cesce od njega pocne mastiti, kako mi se znalo dogoditi.

zanima me vase misljenje. inace, sta uopce ciniti sa kosom koja se brzo masti, kako to malo usporiti? mene masna kosa nervira, perem svaki drugi dan, cesto i svaki dan :roll: tako da se ne primijeti da imam taj tip kose, ali kontam... sta ce mi ostati na glavi..? :D
surajaa

Post by surajaa »

Na temi "Koja maska za kosu" djevojka je pomenula ovaj preparat u vidu cistece pjene za kosu...mozda da probas ovo...ja se tjeram da potrosim svoj Keune sapom, pa cu si kupiti ovu pjenu...ako budem brza, javim ti ucinak

ROUGJHAIR ACTIVE (vjerovatno naziv kompanije)
Plus Active
SCHIUMA LAVANTE
UNIVERSAL TREATMANT
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

surajaa wrote:Na temi "Koja maska za kosu" djevojka je pomenula ovaj preparat u vidu cistece pjene za kosu...mozda da probas ovo...ja se tjeram da potrosim svoj Keune sapom, pa cu si kupiti ovu pjenu...ako budem brza, javim ti ucinak

Plus Active
SCHIUMA LAVANTE
UNIVERSAL TREATMANT
hvala.

ma ne stizem pregledati teme, vjerujem da je bilo.

a par ljudi mi je spomenulo nesto poput ovoga sto si navela...
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

samo da dodam da Nivea, ova nova, namijenjena masnoj kosi nista ne valja... otkako je koristim, kao da ulje sasipam na glavu :roll:

(ovo u napadu bijesa, sto sam dala pare :D i sto veceras perem kosu :D)
melb26sa

Post by melb26sa »

surajaa wrote:Na temi "Koja maska za kosu" djevojka je pomenula ovaj preparat u vidu cistece pjene za kosu...mozda da probas ovo...ja se tjeram da potrosim svoj Keune sapom, pa cu si kupiti ovu pjenu...ako budem brza, javim ti ucinak

Plus Active
SCHIUMA LAVANTE
UNIVERSAL TREATMANT
Ja sam koristila ovu cistecu pjenu/sampon i moram da kazem da odlicno djeluje! Kod mene je problem bila masna kosa + perut ali je ovo uspjelo da sve sredi. Imas kupiti u svakoj apoteci, mislim da je cijena oko 17 KM.
semmy

#6 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by semmy »

dawn_upon_dawn wrote:koji je najbolji sampon za masnu kosu, dakle, kosu koja se nevjerovatno brzo masti :roll:

da je dobar, ali ne samo prvi put, a da se onda kosa jos cesce od njega pocne mastiti, kako mi se znalo dogoditi.

zanima me vase misljenje. inace, sta uopce ciniti sa kosom koja se brzo masti, kako to malo usporiti? mene masna kosa nervira, perem svaki drugi dan, cesto i svaki dan :roll: tako da se ne primijeti da imam taj tip kose, ali kontam... sta ce mi ostati na glavi..? :D
preporuka moje sestre je F šampon iz Alcina kolekcije i kosta 11,09KM, a posto ima perut koristi njihovu masku S protiv peruti koja je ujedno i protiv masnog i suhog tjemena, jer je kozmetika koja balansira svoj ucinak...mozes kupiti kod nekih frizera ili na ciglanama u njihovom prodajnom centru

i ja koristim njihove preparate, doduse za suhu i farbanu kosu i pravo smo zadovoljne, obje....
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Ja sam imala problema sa kosom ozbiljnih i nekih mjesec dana ima odem kod dermatologa i da mi da kupim sampon "Oronazol".
U apotekama se kupuje kosta 27 maraka al otkako ga koristim kosa se vise ne masti a peruti zaista nigdje nema :shock: :-D
I sto je najvaznije pere se kosa samo jednom sedmicno i to jednom se samponira posto on jako pjeni. Meni je zaista pomogao :-D
saga

Post by saga »

ja sam to rijesila tak sto perem kosu svaki dan... 'ebga
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@ladyblue18 qq, kako bi moja glava izgledala da je ne operem 7 dana. :D

eh, imam isti problem... vrhovi suhi a tjeme masno... kupujem razlicite sampone, zadnji sto sam kupila je od masline, ali nisam primijetila neki efekat. kontala sam se prebaciti na jedan sampon + regenerator od koprive, mada sam pesimista.
do sada sam probala raznorazne sampone, gluposti ali par sati nakon sto kosu operem izgleda pravo grozno.
cak mi je jaranica, koja je frizerka, rekla da ne perem kosu cesto :-? ... njen savjet sam poslusala, pokusala da perem kosu samo 2x sedmicno ali to je bio zivi horor... opet se chupka vratila na staro, jer vjerovatno bi se to normalizovalo nakon odredjenog vremena ali gdje cu izlaziti medju narod sa masnom kosom. :shock:
a znam isto tako da ne valja kosu prati svaki dan....

eh, ja perem kosu svako drugi dan a nedavno mi je jedna preporucila da je ne perem sa samponom (posto je tako cesto perem) svaki put nego da preskacem i koristim regenerator (znaci prvi put sampon + regenerator, 2 dana poslije samo regenerator, 2 dana poslije sampon + regenerator itd itd).

vidjet cu kako ovo djeluje. :roll:
bluesky

Post by bluesky »

Mnogo raje ima taj problem. Ja samo ne shvatam zasto vlada to uvjerenje da se kosa po defaultu ne treba prati bas tako cesto, ili da joj svakodnevno ili ucestalo pranje steti. Toliko sam djevojaka sa tim "problemom" srela da ne znam zasto trebam da mislim da to nije normalno.

Godinama sam se borila sa masnom kosom, i isto tako razmisljala, bila frustrirana, i sta sve ne. Shvatam, dakle, iz vlastitog iskustva da i nije bas prakticno stalno morati prati i susiti kosu (o putovanjima da ne govorim), ali ipak stvar uopste nije tako tragicna kao sto sam je godinama shvatala, i toboze se brinula za kvalitet kose. Mijenjala sam raznorazne sampone koji su trebali rijesiti problem, ali zanimljivo je to sto mi je bas od takvih sampona tjeme postajalo masnije. Ipak, od cestog pranja mi nije uslijedilo nikakvo pojacano opadanje kose nit se kosa ostetila. Zapravo imam jako sjajnu kosu i rijetko do nikad ispucale vrhove.
Promijenila sam stav i prestala se boriti protiv vjetrenjaca. Presla sam na blage sampone, zadrzala se na onome koji mi nije izazivao perut, i perem kosu bas svaki put kada je to potrebno, i to sam pocela smatrati normalnim. Uopste mi nije vise neki ideal prati kosu jednom ili dva put sedmicno. Stavise, kad se istusiram, a ne operem kosu, nemam taj potpuni osjecaj cistoce.

Vjerujem da ima slucajeva kada je kosa zaista sedmicu dana uredna, ali ja ih smatram rijetkim. To da neka zena moze izdrzati sedam dana, a da ne opere kosu, nema po mom "zagledanju" puno veze sa cistom kosom, vec vise sa strukturom kose (jaka dlaka, cickava, i sl.) i recimo oblikom lica (sitnije). Imam poznanicu koja kaze za sebe da nema potrebu prati kosu do jednom sedmicno. Cak navodno nekad u toku sedmice samo opere kosu vodom bez sampona... A ja sam zapravo primijetila da i ona ima dane sa masnom kosom, ali da to na njoj sasvim drugacije izgleda: kada se moja tanja, smedja dlaka kod cela podijeli "na rezance" (grrr) to zaista smeta vise no u njenom slucaju debele, crne dlake. Isto tako sam u gimnaziji imala drugaricu sa dugom, frckavom kosom. Kada bi se njena kosa na tjemenu zamastila, ne bi se tako grozno spljosnula kao moja ravna kosa, i stvar je bila neupadna. Tako da one peru jednom sedmicno, jer se ne vidi, ali kosa im se za moj ukus masti.
lolita_xx

Post by lolita_xx »

alcina...
inace sve im je dobro..
Bumbar

Post by Bumbar »

Ćelava cura wrote:SJetih se ove teme jutros dok sam prala kosu...U zadnjih mjesec dva kosu perem ili samponom-najobicniji od koprive ili onim drPasha sapunom (kukuruz menta) sto je neko spomenuo na temi...i primjecujem da mi to odgovara kosi...i jos nesto sam primjetila kad operem kosu L'orealovim samponom ili Garnier (za masnu kosu) ona se puno brze umasti nego kad je operem ovim sapunom ili obicnim (jeftinim - 1l -3,9) samponom...
ja sam ubola sa herbal essence :D...a koristila sam i cistecu pjenu ...dobar je :)...

hm...ovo za dr.pashu zvuci interesantno :)...ali mi ne odgovara ovaj od koprive :roll:
surajaa

Post by surajaa »

Ćelava cura wrote:SJetih se ove teme jutros dok sam prala kosu...U zadnjih mjesec dva kosu perem ili samponom-najobicniji od koprive ili onim drPasha sapunom (kukuruz menta) sto je neko spomenuo na temi...i primjecujem da mi to odgovara kosi...i jos nesto sam primjetila kad operem kosu L'orealovim samponom ili Garnier (za masnu kosu) ona se puno brze umasti nego kad je operem ovim sapunom ili obicnim (jeftinim - 1l -3,9) samponom...
To se desava iz razloga sto gotovi svi samponi ovih i ostalih brandova u svom sastavu sadrze dosta silikona...on ustvari podaruje sjaj i mekocu kosi, ali isto tako brzo je zamascuje. Pokusaj naci sampon bez silikona u sebi, ja koristim Alverde (brand iz DM-a) od kane i masline, blag je, namijenjen za svakodnevnu upotrebu i trenutno mi odgovara...

Ja sam par puta oprala kosu sapunom koji pominjes i nisam imala tako dobar rezultat, buduci da je moja kosa prirodno ravna, imala sam slijepljen efekat na glavi, sto naravno ne znaci da nekom drugom nece odgovorati :)
teuta06

#14 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by teuta06 »

Ima li nekih novina za šampon protiv masne kose... koristim dječiji šampon iz dm-a babylove.. kako kazu da nema silikona i nepotrebne kemije... ali zadnja dva tjedna kosa mi je bas masna.. kontam da je od hormona...

ne koristim regenerator, stavim dm mlijeko za kosu kad operem kosu i sprej za zastitu od topline :ceslja:
vatrogasac

#15 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by vatrogasac »

Jeste li probali od čurokota? Košta 4 KM jedno pakovanje pa nije šteta ako ne uspije. Kod nas to radi firma Tahirović, poveća volumen kose, razbija silikon na tjemenu koji stvaraju šamponi protiv peruti i jača korijen kose. Prvi sat mirišeš na ramazanski somun :mrgreen: , ali ja više bez njega ne mogu, možda mi takva kosa kojoj odgovara, kombinujem ga i sa drugim šamponima ponekad i zadovoljan sam.
girl

#16 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by girl »

teuta06 wrote: 28/01/2020 10:25 Ima li nekih novina za šampon protiv masne kose... koristim dječiji šampon iz dm-a babylove.. kako kazu da nema silikona i nepotrebne kemije... ali zadnja dva tjedna kosa mi je bas masna.. kontam da je od hormona...

ne koristim regenerator, stavim dm mlijeko za kosu kad operem kosu i sprej za zastitu od topline :ceslja:
ja sam probala i skupih i jeftinih varijanti protiv masne kose. nedavno kupim neki jeftini alverde kao prirodni i za volumen. nije nikakvo aman revolucionarno cudo, ali cini mi se da je malo bolje. Bio Kiwi i apfelminze cini mi se u sastavu., ali znam da pise Volumen shampoo
Zizi505

#17 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by Zizi505 »

vatrogasac wrote: 28/01/2020 10:39 Jeste li probali od čurokota? Košta 4 KM jedno pakovanje pa nije šteta ako ne uspije. Kod nas to radi firma Tahirović, poveća volumen kose, razbija silikon na tjemenu koji stvaraju šamponi protiv peruti i jača korijen kose. Prvi sat mirišeš na ramazanski somun :mrgreen: , ali ja više bez njega ne mogu, možda mi takva kosa kojoj odgovara, kombinujem ga i sa drugim šamponima ponekad i zadovoljan sam.
Probala sam, bio dobar dok sam koristila jedno pakovanje, već naredno nije više efikasan.

Već sam ubacila neki novi...
animals

#18 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by animals »

Probajte produkte Vichy, najbolji su..
BJB

#19 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by BJB »

Bilo koji bez SLS-a, i prati kosu manje vrucom/vrelom vodom, a vise hladnijom vodom..
Imate u DM-u sampone bez SLS-a..Mislim da su Alverde- 3-4 KM..dobri..
Barem meni je poomoglo..Peremm kosu mlakom vodom, gotovo hladnom i super je..
teuta06

#20 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by teuta06 »

BJB wrote: 28/01/2020 19:20 Bilo koji bez SLS-a, i prati kosu manje vrucom/vrelom vodom, a vise hladnijom vodom..
Imate u DM-u sampone bez SLS-a..Mislim da su Alverde- 3-4 KM..dobri..
Barem meni je poomoglo..Peremm kosu mlakom vodom, gotovo hladnom i super je..
ma zato koristim ovaj dječiji babylove....on je bez SLS.. znam i to za mlaku vodu.. ali ne mogu se natjerati... volim vrucu vodu...
BJB

#21 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by BJB »

Vremenom se naviknes..Ja perem gotovo hladnom, ljeti isperem hladnom na kraju-kosa ima nevjerovatan sjaj..Sve stvar navike..
Bloo
Globalna šefica

#22 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by Bloo »

vatrogasac wrote: 28/01/2020 10:39 Jeste li probali od čurokota? Košta 4 KM jedno pakovanje pa nije šteta ako ne uspije. Kod nas to radi firma Tahirović, poveća volumen kose, razbija silikon na tjemenu koji stvaraju šamponi protiv peruti i jača korijen kose. Prvi sat mirišeš na ramazanski somun :mrgreen: , ali ja više bez njega ne mogu, možda mi takva kosa kojoj odgovara, kombinujem ga i sa drugim šamponima ponekad i zadovoljan sam.
:lol: :lol: :lol: :lol:

krenu mi voda na usta....

jel te pokusavaju gricnuti kuci :mrgreen:
moonca

#23 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by moonca »

BJB wrote: 30/01/2020 14:37 Vremenom se naviknes..Ja perem gotovo hladnom, ljeti isperem hladnom na kraju-kosa ima nevjerovatan sjaj..Sve stvar navike..
Sarajevo ima dobru vodu za kosu- bude mekana i sjaji se- bila sam iznenadjena... :thumbup:
BJB

#24 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by BJB »

A eto vidis, ja znam neke ljude kojima je kosa pocela opadati u Sarajevu od vode pa su je poceli ispirati flasiranom vodom..
Kod nas je voda katastrofa, puna kamenca..uzas jedan..Ali ja sam stvarno primjetila promjenu kad sam je pocela prati hladnom vodom ili mlakom, ali nikad vrucom vodom..
moonca

#25 Re: Sampon za masnu kosu?

Post by moonca »

Ne znam da li je razlog voda- ili promjena sredine-ako neko dolazi kao gost... ja imam -softener u kuci-- voda nije tvrda- svejedno u Sarajevu mi je bila -znacajno meksa i sjajnija- isti sampon koristila.

Hladna voda, na kraju pranja -pomaze da se i pore zatvore-- i da, :thumbup: sjaji se vishe...pomaze i ako fen ima opciju -hladnog zraka-- pa na pocetku susenja-- krenes s tom opcijom..
..vruca voda nije dobra ni za umivanje..
Post Reply