Samozapaljenje automobila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
apsidejzi

#1 Samozapaljenje automobila

Post by apsidejzi »

Kaze automobil se samozapalio??!! LINK

Kako se moze auto samozapaliti, ako je tehnicki ispravno i odrzavano? Mislim, nisam mehanicar ali sam vidio kako izgleda ispod haube, malo sam i sam cackao i koliko sam mogao zakljuciti, ne bi trebalo doci do samozapaljenja. Moze, al kad neko crijevo ode pa gorivo curi na vruc motor/auspuh, ili elektricni spoj kad nije uradjen kako treba, ili kad hladjenje motora nije kako treba i sl. Svaka od ovih stavki je sastavni dio svakog tehnickog pregleda i svaka od ovih stavki je kvar do kojeg SPORO dolazi. Ne moze odjednom doci do kvara koji izaziva zamozapaljenje u voznji.

Sta je radio covjek koji je pregledao automobil na tehnickom? Sta je radio ovaj vozac? Mislim, fakat. Cuj samozapaljenje??? BOlje reci nemar!!!
vjeshalica

#2 Re: Samozapaljenje automobila

Post by vjeshalica »

Od tehnickog pregleda prilikom registracije do slijedeceg prodje godinu dana. Za tih godinu dana razne vrste kvarova i nekvalitetnih popravki mogu kumovati samozapaljenju.
Dope_Man

#3 Re: Samozapaljenje automobila

Post by Dope_Man »

Gledao sam kako mi ga pregleda na tehnickom vise puta.. Sreca imam majstora koji ga stvarno pregleda, jer pored tehnickog moze proci i mrtav covhek ispod haube.

A i razni kvarovi, kako rece komentar iznad, se mogu desiti nakon tehnickog.
azdralovic

#4 Re: Samozapaljenje automobila

Post by azdralovic »

Da budemo realni, zapalis kantu benzina stavis na skejt, i prodje tehnicki :bih:
Laplace

#5 Re: Samozapaljenje automobila

Post by Laplace »

azdralovic wrote: 15/12/2020 09:53 Da budemo realni, zapalis kantu benzina stavis na skejt, i prodje tehnicki :bih:
Samo pod uslovom da su mu katalizator i DPF ispravni.
Juka Jebach

#6 Re: Samozapaljenje automobila

Post by Juka Jebach »

Samo protivpozarni aparat nosit i to je to, od kada sam polozio uvjek imam to u auto a polozio sam prije dvije godine hahahhaah
Post Reply