Kaze automobil se samozapalio??!! LINK
Kako se moze auto samozapaliti, ako je tehnicki ispravno i odrzavano? Mislim, nisam mehanicar ali sam vidio kako izgleda ispod haube, malo sam i sam cackao i koliko sam mogao zakljuciti, ne bi trebalo doci do samozapaljenja. Moze, al kad neko crijevo ode pa gorivo curi na vruc motor/auspuh, ili elektricni spoj kad nije uradjen kako treba, ili kad hladjenje motora nije kako treba i sl. Svaka od ovih stavki je sastavni dio svakog tehnickog pregleda i svaka od ovih stavki je kvar do kojeg SPORO dolazi. Ne moze odjednom doci do kvara koji izaziva zamozapaljenje u voznji.
Sta je radio covjek koji je pregledao automobil na tehnickom? Sta je radio ovaj vozac? Mislim, fakat. Cuj samozapaljenje??? BOlje reci nemar!!!
Samozapaljenje automobila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- vjeshalica
#2 Re: Samozapaljenje automobila
Od tehnickog pregleda prilikom registracije do slijedeceg prodje godinu dana. Za tih godinu dana razne vrste kvarova i nekvalitetnih popravki mogu kumovati samozapaljenju.
- Dope_Man
#3 Re: Samozapaljenje automobila
Gledao sam kako mi ga pregleda na tehnickom vise puta.. Sreca imam majstora koji ga stvarno pregleda, jer pored tehnickog moze proci i mrtav covhek ispod haube.
A i razni kvarovi, kako rece komentar iznad, se mogu desiti nakon tehnickog.
A i razni kvarovi, kako rece komentar iznad, se mogu desiti nakon tehnickog.
-
azdralovic
#4 Re: Samozapaljenje automobila
Da budemo realni, zapalis kantu benzina stavis na skejt, i prodje tehnicki 
- Laplace
#5 Re: Samozapaljenje automobila
Samo pod uslovom da su mu katalizator i DPF ispravni.azdralovic wrote: ↑15/12/2020 09:53 Da budemo realni, zapalis kantu benzina stavis na skejt, i prodje tehnicki![]()
-
Juka Jebach
#6 Re: Samozapaljenje automobila
Samo protivpozarni aparat nosit i to je to, od kada sam polozio uvjek imam to u auto a polozio sam prije dvije godine hahahhaah