Samousluzne autopraonice
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
aqualis
#1 Samousluzne autopraonice
U gradu je otvoreno nekoliko samousluznih autopraonica.Ko ima najvise iskustva da mi kaze koja je najkvalitenija usluga.
- chengaba
#2 Re: Samousluzne autopraonice
Da ti neko kaze kakva je usluga kod samousluznih autopraonica?!?
Imas aparat i peri, jedino sto bi moglo prevagnuti da li ima guzve...
Imas aparat i peri, jedino sto bi moglo prevagnuti da li ima guzve...
-
aqualis
#3 Re: Samousluzne autopraonice
Mislio sam odnos, cijena-kvaliteta,vrsta usluge i sl.
- Irelevantan
#4 Re: Samousluzne autopraonice
aqualis wrote:U gradu je otvoreno nekoliko samousluznih autopraonica.Ko ima najvise iskustva da mi kaze koja je najkvalitenija usluga.
Samouslužne praonice su njesra,
Platim i još da perem, malo sutra,
Kad platim ne želim perem,
- NekoIzMase
#5 Re: Samousluzne autopraonice
Koristio sam jednom samousluznu praonicu na Mojmilu jer su dan prije Bajrama sve autopraonice bile zakrcene. Za 3 KM mozes oprati i usisati auto bez problema. Moram priznati, svojom uslugom sam bio veoma zadovoljan na kraju ali mi se nesto ne ide opet 
-
zonbirile
#6 Re: Samousluzne autopraonice
samo za održavanje već opranih automobila.Prljav auto možeš oprati samo u Slonu na Čvili,jer imaju četku sa vodom i šamponom,ali u principu za 3-4Km bolje dati 6KM i čestito ti operu.Ponavljam dobro za sapiranje već čistog auta,1KM.
- chuchumbamayumbe
#7 Re: Samousluzne autopraonice
Zar nije bila ova tema?!?!
- citroen
#8 Re: Samousluzne autopraonice
chuchumbamayumbe wrote:Zar nije bila ova tema?!?!
bila,i to ne tako davno ali raji tesko malo na trazilicuuu............
-
maxell_sarajevo
#9 Re: Samousluzne autopraonice
Odem dva puta sedmicno na Anex i potrosim po 2,50KM i auto je uvijek cisto 
-
ado-šampion
#10 Re: Samousluzne autopraonice
Ako je auto fakat puno prljavo, u samouslužnoj ga nećeš oprati lako, provjereno na Anexu. Ja sam dao marku za sapunjanje i marku za sapiranje, 2 KM ukupno, i kad sam počeo auto "sušiti" jelenskom kožom, bila je toliko crna da sam je morao na otkuhavanje staviti... I da sam kružio 5 minuta s onim šlaufom i skršio petaka na sapunjanje, ne vjerujem da bih puno bolje prošao. Kad je auto fakat prljavo, ništa bez spužve... Glupa stvar kod tih praonica mi je i to što se mlaz ne može prekinuti, nego traje dok ne nestane para, i sad ako hoćeš da iskoristiš dobar pritisak i da spereš sol s donjih dijelova, nema šanse a da se ne okupaš.
-
fantom*
#11 Re: Samousluzne autopraonice
to je odlično, da li neko zna ima li u Tuzli
NIKO ti neće dobro oprati auto, naročito sada, zimi, od soli, kao ti sam
uvjek sam moao skretati pažnju na temeljno čišćenje UNUTRAŠNJOSTI blatobrana, podova. pragova...jebo vanjsko pranje...VAŽNO je očistiti so na svim unutrašnjim dijelovima, a to ti niko neće tako dobro, kao ti sam sebi
uvjek sam moao skretati pažnju na temeljno čišćenje UNUTRAŠNJOSTI blatobrana, podova. pragova...jebo vanjsko pranje...VAŽNO je očistiti so na svim unutrašnjim dijelovima, a to ti niko neće tako dobro, kao ti sam sebi
-
ado-šampion
#12 Re: Samousluzne autopraonice
Kralju, ti izgleda nisi pročitao ono što sam ja napisao... razumijem ja to što ti pričaš, ali NEMA ŠANSE da šlauf pod mlazom zavučeš ispod pragova a da se ne okupaš, a nema načina da prekineš mlaz.fantom* wrote:to je odlično, da li neko zna ima li u Tuzli
-
whow
#13 Re: Samousluzne autopraonice
Iskljucivo koristim te "samousluzne autopraunice" i to najvise zbog cijene. Kada je u pitanju kvalitet samuusluzna autopraona ne moze biti ni sluga modernoj pressure wash automatiziranoj autopraoni u kojoj peres auto bez dodira sa svih mogucih strana i uglova sto ukljucuje i pranje ispod vozila . Takoder nema potrebe da ga susis krpama i slicno. Jedina mana je cijena . U automatiziranoj auto praoni cijena 3-4 puta veca nego kada vozilo sam operem .
-
fantom*
#14 Re: Samousluzne autopraonice
kakv šlauf bolan ??ado-šampion wrote:Kralju, ti izgleda nisi pročitao ono što sam ja napisao... razumijem ja to što ti pričaš, ali NEMA ŠANSE da šlauf pod mlazom zavučeš ispod pragova a da se ne okupaš, a nema načina da prekineš mlaz.fantom* wrote:to je odlično, da li neko zna ima li u Tuzli
valjda je "pištolj" koji možeš d akontolišeš, tj.da prekineš kad želiš i ponovo da ga aktiviraš
PONAVLJAM par puta je meni došlo, pošto je ovima što rade očigledno to mrsko, da sam ja sam uzeo pištolj i to odradio kako treba i NISAM SE OKUPAO
-
pashica
#15 Re: Samousluzne autopraonice
Kod kuće ga operem unutra, a onda negdje u samouslužnu za 2-3KM vanjsko
-
ado-šampion
#16 Re: Samousluzne autopraonice
Nema ovde pištolja, ubaciš pare, čim pritisneš dugme na tabli mlaz počinje i to je to dok ne nestane para. Imaš emergency stop na tabli, doduše.fantom* wrote:kakv šlauf bolan ??ado-šampion wrote:
Kralju, ti izgleda nisi pročitao ono što sam ja napisao... razumijem ja to što ti pričaš, ali NEMA ŠANSE da šlauf pod mlazom zavučeš ispod pragova a da se ne okupaš, a nema načina da prekineš mlaz.
valjda je "pištolj" koji možeš d akontolišeš, tj.da prekineš kad želiš i ponovo da ga aktiviraš
PONAVLJAM par puta je meni došlo, pošto je ovima što rade očigledno to mrsko, da sam ja sam uzeo pištolj i to odradio kako treba i NISAM SE OKUPAO
-
asafinho
#17 Re: Samousluzne autopraonice
Iskljucivo perem na samousluznim autopraonicama,auto mi je bijele boje nema sanse da ga operem kad je puno prljavo,znam one radnike sto rade i fino saperem ga za 1KM onda lagano iz gepeka spuzvu i sampon za aute
nasapunjam fino sve izribam onda jos 1 KM saperem i auto se blista onda za jos 1 KM ga usisam unutra,onda sprej za tablu i krpa suha tablu i tapacirunge sredim
onda naravno 1 KM za gume da ih namazem i za 4 km auto mi se blista
ljepota
a najbolja ti je praonica ona na anexu i tamo blizu rimskog mosta prema blazuju kod crkve,isti frajer drzi iste su praonice i one su ti najbolje,posle 22 sata imas popusta 30% tako da je to najbolje 
-
zonbirile
#18 Re: Samousluzne autopraonice
--------------------------------------------------------------------------------------------------------asafinho wrote:Iskljucivo perem na samousluznim autopraonicama,auto mi je bijele boje nema sanse da ga operem kad je puno prljavo,znam one radnike sto rade i fino saperem ga za 1KM onda lagano iz gepeka spuzvu i sampon za autenasapunjam fino sve izribam onda jos 1 KM saperem i auto se blista onda za jos 1 KM ga usisam unutra,onda sprej za tablu i krpa suha tablu i tapacirunge sredim
onda naravno 1 KM za gume da ih namazem i za 4 km auto mi se blista
ljepota
a najbolja ti je praonica ona na anexu i tamo blizu rimskog mosta prema blazuju kod crkve,isti frajer drzi iste su praonice i one su ti najbolje,posle 22 sata imas popusta 30% tako da je to najbolje
ja fino gledam i operu ga momci za 1/2 sata za 6KM.Nikada ga ne možeš tako oprati,i opet naš rezon.Prvo vani to ljudi rade iz čejfa,a ne zato što je 4 ,ili 6KM.Namješteno vrijeme od 1KM nije dovoljno ni za šamponiranje ni za ispiranje,uduplaj ga i šta je svrha svega.Te praonice mogu samo održavati već oprano auto,tj.komu treba sapiranje.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#19 Re: Samousluzne autopraonice
najcesce perem auto na praonici sa spricom(slauf); medjutim kad je zima onda idem na automatsku praonu, ono uguras auto na valjke i ide sve tamo neke 2-3 minute (posusivanje ukljuceno i ne pere ispod), samo mi je neophodno oprati felge ispred jer oni valjci sa strana ne operu felge da valja sto je i za ocekivati. povrh toga usisavanje je besplatno i sve to za nekih $5
- ljubav_aha
#20 Re: Samousluzne autopraonice
coloclice,meni su valjci odvratni,koritim auto pranou sa pumipicama/uvecana veerzija masine za susdjecorolla02 wrote:najcesce perem auto na praonici sa spricom(slauf); medjutim kad je zima onda idem na automatsku praonu, ono uguras auto na valjke i ide sve tamo neke 2-3 minute (posusivanje ukljuceno i ne pere ispod), samo mi je neophodno oprati felge ispred jer oni valjci sa strana ne operu felge da valja sto je i za ocekivati. povrh toga usisavanje je besplatno i sve to za nekih $5
zar postoji besplatno usisiavanje
-
blueeyez
#21 Re: Samousluzne autopraonice
Imas u Tuzli na Petrol pumpama na Ircu i u Miladijama, u automat ubacis 1€ ili zamjenis 2 KM za 1 € na kasi. Za 2 KM dobijes 6 minuta, vrijeme se nemoze zaustavit, imas i cetku koju mozes koristit.fantom* wrote:to je odlično, da li neko zna ima li u Tuzli
- softly
#22 Re: Samousluzne autopraonice
Sta vas cudi sto je vec bilo, auto mu se ponovo uprljo!citroen wrote:bila,i to ne tako davno ali raji tesko malo na trazilicuuu............chuchumbamayumbe wrote:Zar nije bila ova tema?!?!![]()
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#23 Re: Samousluzne autopraonice
ima ima, i zrak za gume je free, nadje se drug mojljubav_aha wrote:coloclice,meni su valjci odvratni,koritim auto pranou sa pumipicama/uvecana veerzija masine za susdjecorolla02 wrote:najcesce perem auto na praonici sa spricom(slauf); medjutim kad je zima onda idem na automatsku praonu, ono uguras auto na valjke i ide sve tamo neke 2-3 minute (posusivanje ukljuceno i ne pere ispod), samo mi je neophodno oprati felge ispred jer oni valjci sa strana ne operu felge da valja sto je i za ocekivati. povrh toga usisavanje je besplatno i sve to za nekih $5![]()
-
kurajber
#24 Re: Samousluzne autopraonice
Samouzluzne praonice su samo prividno isplativa varijanta pranja automobila.
1.Kada je automobil iole vise zaprljan treba ti jako puno vode da ga šamponiraš i sapereš, a onda to vec graniči sa opcijom "vanjsko pranje" u autopraonici gdje ti ljudi fino spužvom istrljaju auto i onda sapiraju svaku kap šampona i packu prljavštine. U ovo ne ubrajam čak ni vrijeme da sapereš prostirače, a kamoli usisivač.
2.Vlastita amortizacija i potrošnja snage + posušivanje ako hočeš da to sve ispadne kako treba itd itd....
Praonica kod Suda na Aneksu dobro koncipirana ima i više nego dovoljno prostora, kružni tok, znaćči nema izvlačenja na rikverc, sprave za pranje prostirki, valjci za jelensku krpu.
Praonica u Nedžarićima ima jedinu dobru stvar što ima pištolj na kojem kontrolišeš po želji izlazak vode, što je odlično ako govorimo o "efektivnom vremenu" pranja (obrni, okreni crijevo, saperi samo određeni dio, prostirke itd..)
Sve u svemu PEGLANCIJA + TROŠAK = SAMO U NUŽDI, MOJ IZBOR JE KLASIČNA AUTOPRAONICA.
1.Kada je automobil iole vise zaprljan treba ti jako puno vode da ga šamponiraš i sapereš, a onda to vec graniči sa opcijom "vanjsko pranje" u autopraonici gdje ti ljudi fino spužvom istrljaju auto i onda sapiraju svaku kap šampona i packu prljavštine. U ovo ne ubrajam čak ni vrijeme da sapereš prostirače, a kamoli usisivač.
2.Vlastita amortizacija i potrošnja snage + posušivanje ako hočeš da to sve ispadne kako treba itd itd....
Praonica kod Suda na Aneksu dobro koncipirana ima i više nego dovoljno prostora, kružni tok, znaćči nema izvlačenja na rikverc, sprave za pranje prostirki, valjci za jelensku krpu.
Praonica u Nedžarićima ima jedinu dobru stvar što ima pištolj na kojem kontrolišeš po želji izlazak vode, što je odlično ako govorimo o "efektivnom vremenu" pranja (obrni, okreni crijevo, saperi samo određeni dio, prostirke itd..)
Sve u svemu PEGLANCIJA + TROŠAK = SAMO U NUŽDI, MOJ IZBOR JE KLASIČNA AUTOPRAONICA.
- ljubav_aha
#25 Re: Samousluzne autopraonice
corolla02 wrote:ima ima, i zrak za gume je free, nadje se drug mojljubav_aha wrote:coloclice,meni su valjci odvratni,koritim auto pranou sa pumipicama/uvecana veerzija masine za susdjecorolla02 wrote:najcesce perem auto na praonici sa spricom(slauf); medjutim kad je zima onda idem na automatsku praonu, ono uguras auto na valjke i ide sve tamo neke 2-3 minute (posusivanje ukljuceno i ne pere ispod), samo mi je neophodno oprati felge ispred jer oni valjci sa strana ne operu felge da valja sto je i za ocekivati. povrh toga usisavanje je besplatno i sve to za nekih $5![]()
ma to znam,mozes uraditi na benzinskim pumapama