Samousluga na pumpama

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

jedaneska

#1 Samousluga na pumpama

Post by jedaneska »

Zna li ko ima li to u SA, tj. na kojoj pumpi je dozvoljena samousluga?
Shvatam da je vozačicama to previše komplikovano, pa se ne usuđuju ili ne znaju, ali brate pitam u ime većine nas vozača kojima je nasuti gorivo jednostavno ko dva i dva :-)
Često mi se dešavalo da predugo čekam na uslugu ili jednostavno nekad imam želju da sam to odradim, nekad bi tek u toku sipanja odlučio koliko ću tačno nasuti, na kraju bi provjerio sve je li ok i uredno otišao do kase, bez suvišne priče... i taman kad odlučim sam nasuti gorivo, baš u tom trenutku se nacrta narandžasti radnik i pokvari mi merak, otima "štoljpi" iz ruke, provlači se bez pardona, nekulturno okrene leđa i onda preko ramena ono poznato pitanje "kol'ko jarane?". Kontam bi'l mu rek'o ono što ga sleduje ili da sebi ne kvarim dan, i onda još počne da pogleduje hoću li mu pružiti lovu pa da ode i prevari me za račun, pa još moram da pitam hoću li do kase ili plaćam njemu i onda za njim ko cuko po račun... ma odvratno sve skupa, zato pitam imaju li gdje pumpe za nas koji ne trebamo pomoć za svaku sitnicu :wink:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2 Re: Samousluga na pumpama

Post by 1946 »

Svaka OMV pumpa
jedaneska

#3 Re: Samousluga na pumpama

Post by jedaneska »

1946 wrote:Svaka OMV pumpa
otkad?
pa i tamo mi se to dešavalo, čim uzmem da sam naspem, eto ga trči, ko da ću mu pojesti kompletnu pumpu :mrgreen:
stochar

#4 Re: Samousluga na pumpama

Post by stochar »

jedaneska wrote:
1946 wrote:Svaka OMV pumpa
otkad?
pa i tamo mi se to dešavalo, čim uzmem da sam naspem, eto ga trči, ko da ću mu pojesti kompletnu pumpu :mrgreen:
ja sam nekoliko puta sip'o sam na OMV-u, ali bila guzva pa me lik pitao znam li sam. a, ljetos sam zato isp'o papak u Hrvatskoj na pumpi Ine. stojim ja, cekam k'o debil, nigdje nikog, na kraju mi ona djeca sto ciste sajbe rekose da sam naspem jer tako svi rade...
Mlad i Nevin

#5 Re: Samousluga na pumpama

Post by Mlad i Nevin »

na OMV pumpama se ne uslužuješ sam, ali ideš lično na kasu platiti račun, a ne daješ radniku koji ti toči. Ako ćemo realno, mnogo ljudi ne zna ni uzeti taj pištolj u ruke pa je bolje prepustiti ljudima koji su zaduženi za to da ne dođe do belaja jer gorivo nije za*ebancija .
karanana

#6 Re: Samousluga na pumpama

Post by karanana »

mislim da ima neki zakon ili odredba gdje punjenje moze vrsiti samo osoba zaposlena i valjda i trenirana za pumpanje.

glupost. ali eto, barem kreira dodatne poslove za te ljude.
Envy

#7 Re: Samousluga na pumpama

Post by Envy »

I mene posebno nerviraju te pupe,valjda sto se odvikla tih "usluga" ,jer navikla uzeti koliko zelim, bez icije "pomoci",odem na kasu platim ili karticom na automatu...oni sto toce benzin,vise guzve naprave nego usluge...:)
jedaneska

#8 Re: Samousluga na pumpama

Post by jedaneska »

Envy wrote:I mene posebno nerviraju te pupe,valjda sto se odvikla tih "usluga" ,jer navikla uzeti koliko zelim, bez icije "pomoci",odem na kasu platim ili karticom na automatu...oni sto toce benzin,vise guzve naprave nego usluge...:)
to ti pričam, a gdje sipaš :)
Envy

#9 Re: Samousluga na pumpama

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 19:29, edited 1 time in total.
Mahalac

#10 Re: Samousluga na pumpama

Post by Mahalac »

Sto bi se ja prljao kad ima fino ciko da te usluzi, jedina prednost samousluge je racun kojeg na nasim pumpama skoro da i ne rade.
Al zato kad uvece poskupi gorivo u Dubaiju sutra sabahile i kod nas :-) ...kao da kanisterima DHL-om nabavljaju :D
jedaneska

#11 Re: Samousluga na pumpama

Post by jedaneska »

Envy wrote:
jedaneska wrote:
Envy wrote:I mene posebno nerviraju te pupe,valjda sto se odvikla tih "usluga" ,jer navikla uzeti koliko zelim, bez icije "pomoci",odem na kasu platim ili karticom na automatu...oni sto toce benzin,vise guzve naprave nego usluge...:)
to ti pričam, a gdje sipaš :)
:lol: :lol: :lol: Potrosio bi 2 rezervoiara goriva dok bi dosao do moje pumpe... :D
onda niš', još mi samo taj trošak fali :mrgreen:
Envy

#12 Re: Samousluga na pumpama

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 19:29, edited 1 time in total.
mirzasila

#13 Re: Samousluga na pumpama

Post by mirzasila »

Na OMV mozes sam nasuti bez problema. Nemam neku zelju da prljam ruke ali ukoliko vidim da je pumpadzija zauzet onda fino rukavica na ruku i sam naspem.
jedaneska

#14 Re: Samousluga na pumpama

Post by jedaneska »

Mahalac wrote:Sto bi se ja prljao kad ima fino ciko da te usluzi, jedina prednost samousluge je racun kojeg na nasim pumpama skoro da i ne rade.
Al zato kad uvece poskupi gorivo u Dubaiju sutra sabahile i kod nas :-) ...kao da kanisterima DHL-om nabavljaju :D
Hahaha dobro si za cijene, a što se tiče prljanja, nema ba toga više, sve je novo i jednostavno, nisu pumpe od katrana ko nekad poslije 2. svjetskog :-)
jedaneska

#15 Re: Samousluga na pumpama

Post by jedaneska »

Envy wrote:
jedaneska wrote: onda niš', još mi samo taj trošak fali :mrgreen:
A sve ima svoju cijenu... :D
to je tačno, ali ne bi više plačo ni sebi kad bi ikako mogo :lol:
krusty

#16 Re: Samousluga na pumpama

Post by krusty »

ja na OMV uvijek sam sipam ako ima jos auta pa radnik nije slobodan kad ja dodjem i niko ne pravi problem oko toga

svakako nigdje ne pise da je zabranjena samousluga
AS_sa

#17 Re: Samousluga na pumpama

Post by AS_sa »

najpametnije je ne sipati sam ... nek dodje cikica i nek naspe da kao sto neko rece prije nebi raznijeli i sebe i druge ... e sad je samo belaj sto na OMV pumpama postoji 5 mjesta za punjenje a radi 1 eventualno dvojica ... a cesto su tamo velike guzve (konkretno OMV pumpa na Stupu ) ....
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#18 Re: Samousluga na pumpama

Post by 1946 »

AS_sa wrote:najpametnije je ne sipati sam ... nek dodje cikica i nek naspe da kao sto neko rece prije nebi raznijeli i sebe i druge ...
Zašto?
maxell_sarajevo

#19 Re: Samousluga na pumpama

Post by maxell_sarajevo »

Na OMV-u mozes sam sipati, niko ti nece problem praviti, samo ja sam jednom sipao bez rukavica, ruke su mi smrdile tri dana na benzin. :-D
Ublehas

#20 Re: Samousluga na pumpama

Post by Ublehas »

Ako je pumpadzija zauzet uvijek naspem sam i nikad me niko nepogleda krivo radi toga, tako je na OMV tako je i na Energopetrolu, ako nece neko da prlja rukice ima najlonska rukavica pa bujrum, ako nece ni to...e onda nek ceka, jel. I racun redovno izdaju bar na ove dvije pumpe. Znaci na vecinama (imalo ozbiljnih) pumpi nije problem samousluga.
janje_

#21 Re: Samousluga na pumpama

Post by janje_ »

pricamo rodjak i ja i on mi objasnjava kako ko govori njemacki i veli za svog zeta:
da nema samousluge na pumpama, on bi moro tramvajem hodat.. ;)

lm, kod nas je to haman tekovina jos proslog sistema.. svugdje u Ojropi se stedi na ljudstvu, tako da sam sebi sipas na 95% pumpi..

samo ako je neka mala privatna, onda ti dodje covo i sipa.. a BP, OMV, Shell, ... svugdje si sam svoj pumpadzija..

u zadnjih par godina imas na automatu (JET pumpe u Austriji) opciju da platis u radnji ili direktno na automatu karticom, tako da i ne u vecinu pumpi i ne ulazim.. a oni tako stede na ljudstvu..
headbanger

#22 Re: Samousluga na pumpama

Post by headbanger »

meni na omv-u mrsko cekati pumpadziju
zato ja fino sve sam obavim i dovidjenja
zna mi se desiti kada me pumpadzija vidi kao on krene da naspe, ali kada vidi da sam ja to vec sve sam uradio samo se okrene prema drugom autu nista ne govori
sto bi ja njega cekao dodatnih 20min, kada mogo sam, ustedim si vremena
dottore

#23 Re: Samousluga na pumpama

Post by dottore »

jednom na pumpi Brkic Petrol, dolazi djevojka da naspe benzin... i kulturno mi isprska malo je reci kompletan zadnji dio :mrgreen:

ili na onoj Braca Mujic, presula 5KM, i dodje moli me, ako imam jos 5KM sitno, da ona ne placa... sta cu, dole na Braci Mujic, svako drugi dan nove djevojke... :mrgreen: :mrgreen:
Better Man

#24 Re: Samousluga na pumpama

Post by Better Man »

Kad je gužva na OMV-u sam se poslužim i natočim benzin da ne moram čekati radnika da dođe.
sheikh

#25 Re: Samousluga na pumpama

Post by sheikh »

Realno gledajuci,nama (bosancima) je to zanimljivo,jer trenutno nemamo tu opciju :)
Vidimo na tv-u,filmovima i to :) A realno to fkt nije nikakva prednost???? :D :D :D
Realno gledajuci,sjedis u autu,otvoris prozor,malo proviris,kazes mu sta i koliko :) On ti to uradi,ti otvoris
jos malo prozorcic,das pare i ides :) Da se ne lazemo,to nije lose jednom,dvaput :D
ali da moras stalno pffffffff 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Bosnji je dobro sve ono sto nema i sto je tudje :D
Pa jbt ajde da vidim lolu koji ce na minus 15 stepeni izaci,natociti npr. Cheerokia sa 100 litara beznina :D
Samoposluzivanje na pumpama je cisti kapitalisticki primjer ustede,a ne da vama bude nesto cool ili dobro??? :dance:
Rizikujes da pogrijesis vrstu gorivu(sad ce svi reci : "Dajjjjj pa gdje ces to") a veoma je lako moguce to, prosipanje gorivo po pumpi sto moze biti veoma opasno, nepotreban smrad goriva po rukama, mogucu prehladu ako dugo stojis i punis ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) heheheeehehehe :thumbup: :thumbup:
Post Reply