Samoubistvo branitelja u Zagrebu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Radoje B. wrote:Onda fino pitas sljedeci put "Bi li ti onda u startu bio krvnik" i ja ti odgovorim sa ne.
Pitanje ti je postavljeno jer si rekao ovo boldirano ispod. Znaci u tvojim rijecima je neka predrasuda.
RadojeB. wrote:Naravno da nije vazno, neciji je sin, mozda brat ili otac. Vazno je to da je svako neciji branitelj, a neciji krvnik. Kolega je odmah primjetio da trebinjac nebi trebao biti branitelj, ali mu naslov nije upao u oci. Samo toliko, da je naslov bio npr. ubio se demobilisani pripadnik hrvatske vojske ja ne bih postirao nista na ovoj temi.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Mene je malo zaintrigiralo i ovo:
Vazno je to da je svako neciji branitelj, a neciji krvnik
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Zaintrigiro je vas Radoje :lol: Znam ja da bi vi mene sad rado u kos negdje, ali necete uspjeti. Zivjeli vi meni
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Ma ne bi te u kos, eto to je i problem. Ta pretpostavka u startu. Opusti se Radoje, nismo u Trebinju :D
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Opusten totalno, svoj na svom
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Eto vidis da si jos napet :D De mi odgovori ono za nijagaru, je li bi onaj iz ToMsonov manager za BiH? :lol: :lol: :D
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Ma ja :)
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Ja ono vidjeh, isprve ne bih siguran jel to fakat rece, pa premotam pa kontam -- nije cudo da su pjevaci i publika onakvi, pored ovakvih managera :lol: :lol: :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

P.S. Za ostale: Pricamo o Latinici o ToMsonu, gdje mu menadzer za BiH lupi da su Ameri 45 bacili atomsku na Nijagaru :lol: :lol: :lol: :lol: :D

Samo malo offtopic :)
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Nego sta smo mi ibro skontali ovdje, jesmo se mi razumjeli.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Pa nadam se da jesmo. Opusti se i ti, i nema problema :wink: Dok je god neka "pozornost", nema tu selameta.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Btw, malo na temu: Oni bez savjesti se rijetko ovako ubijaju. Zato mi je najvise i zao covjeka, i za mene je branitelj dok se ne dokaze suprotno.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

ibro dirka wrote:P.S. Za ostale: Pricamo o Latinici o ToMsonu, gdje mu menadzer za BiH lupi da su Ameri 45 bacili atomsku na Nijagaru :lol: :lol: :lol: :lol: :D

Samo malo offtopic :)
:D :D :D :lol: :lol:
bonsai

Post by bonsai »

Sta vam je pobogu ljudi, zar svaku temu morate ovako usrati? Tema su oni ljudi koji nebi smjeli biti zaboravljeni,tema su piuni,lauferi ikonji u NJIHOVOJ pariji saha,koje kad vise nisu potrebni,zatvaraju u drvenu kutiju i cuhnu u fioku.I bar iz postovanja prema njima..........
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Pokoj i rahmet dusi svima. Ne mislim da je tema usrana, a ako jest pogledaj tko i sto je usralo temu.
Topla voda

Post by Topla voda »

Radoje B. wrote:Pokoj i rahmet dusi svima. Ne mislim da je tema usrana, a ako jest pogledaj tko i sto je usralo temu.
vjerovatno ti ,pominjanjem "trebinjskih branitelja"
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Sto, jel ti zagrebacki ne smetaju?
Topla voda

Post by Topla voda »

tempora wrote:
Topla voda wrote:
tempora wrote: Ne poznajem drzavu koja se brine o veteranima?
A sto se tice pomoci, nekima se dobrano pomoglo,nekima koji kao ratni zlocinci leze po zatvorima, ali ih zato cekaju prostori dodijeljeni od strane vlasti, kao sto su baste po Ferhadiji.To je nama nasa Grabovica dala! :oops:
Ostatak, lize svoje rane, potajno i u mraku, izvrsava samoubistva ili se ubija drogama i alkoholom. :shock:
pricamo o momcima sa PTSP-om,a ne generalno o borackoj populaciji.
posebno ne o onima koji su bastama u Ferhadiji naplatili ne samo Grabovice.
ne vidim kako pomenute baste imaju veze sa navedenom grupacijom.
njima se moze pomoci bez obzira na potporu vlasti i "nekim drugim borcima"
Pomenute baste i nepomenute ostale "benificije" itekako imaju veze sa temom a i grupacijom -one naime pokazuju na koji nacin se drzava brine o veteranima, a ako se ne varam pomenute baste su pojedinima dodijeljene putem vlasti? A nekim drugima takodjer putem vlasti dodjeljeno je 7 maraka invalidnine. :roll:
ma kontamo se ..al neko je te baste moro dobiti...ko god da ih je dobio il dezerteri iz dijaspore,il lokalne vojskovodje iz glavne ulice,one nikako nisu mogle doci u posjed likova o kojima pricamo.tako je vazda bilo i bice.
al kontam da se i pored toga moglo pomoci i navedenoj grupaciji,ne samo u lovi,nego u podrsci i razumijevanju i nekim sistematskim rehabilitacionim programom.
ne mislim da bi situacija bila mnogo bolja da imaju ratne penzije od ,recimo 800-900 km.mislim da je to samo bjezanje od problema.koliko se god lova cinila glavnim problemom,mislim da je sustinski problem u necem drugom,a to bi trebala rjesavati drzava kroz neke terapeutske programe.
Topla voda

Post by Topla voda »

Radoje B. wrote:Sto, jel ti zagrebacki ne smetaju?
trebinjski da,jer je ipak rijec o bivsim pripadnicima odredjene vojske s kojim ne da se ne mogu indeficirati,nego me bas ne interesuje post-ratno stanje u tom korpusu.
trebao bih biti licemjer pa reci da me ta sintagma ne vrijedja.
a zagrebacki,isto ko i somalijski il ekvadorski branitelji,ne doticu me u tom smislu.pa shodno tome odgovaram na temu,posmatrajuci je vise globalno....odnos drzava prema tim grupacijama.
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Topla voda wrote:
trebinjski da,jer je ipak rijec o bivsim pripadnicima odredjene vojske s kojim ne da se ne mogu indeficirati,nego me bas ne interesuje post-ratno stanje u tom korpusu.
a zagrebacki,isto ko i somalijski il ekvadorski branitelji,ne doticu me u tom smislu.pa shodno tome odgovaram na temu,posmatrajuci je vise globalno....odnos drzava prema tim grupacijama.
Ako imas takvo misljenje, onda me interesuje kao misljenje somalijskih i ekvadorskih forumasa
Topla voda

Post by Topla voda »

Radoje B. wrote:
Topla voda wrote:
Ako imas takvo misljenje, onda me interesuje kao misljenje somalijskih i ekvadorskih forumasa

:lol: dobar,nasmija me :lol:
Post Reply