index.hr wrote:JEDNA je osoba smrtno stradala u eksploziji nepoznate naprave koja je eksplodirala u nedjelju u jednom parku u zagrebačkom naselju Prečko, doznaje se iz PU zagrebačke.
Eksplozija se dogodila u ulici Slavenskoga oko 16.50 sati, a očevid na mjestu događaja još traje.
Identitet stradale osobe još nije utvrđen, a sumnja se da je riječ samoubojstvu.
Samoubistvo branitelja u Zagrebu
-
ibro dirka
#1 Samoubistvo branitelja u Zagrebu
Evo sada gledao na vijestima HTV, fakat uzasno. Izgleda jos jedna zrtva PTSP i nebrige vlasti, mada spominju da je kao imao problema sa curom... Standardna izvlakusa. Samo se pitam kada ce se i u BiH poceti dizati u zrak po parkovima, i ko za to nece biti kriv..
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Samoubistvo branitelja u Zagrebu
Kod nas umiru od gladi, bolesti, tuge i očaja...ibro dirka wrote:Evo sada gledao na vijestima HTV, fakat uzasno. Izgleda jos jedna zrtva PTSP i nebrige vlasti, mada spominju da je kao imao problema sa curom... Standardna izvlakusa. Samo se pitam kada ce se i u BiH poceti dizati u zrak po parkovima, i ko za to nece biti kriv..
index.hr wrote:JEDNA je osoba smrtno stradala u eksploziji nepoznate naprave koja je eksplodirala u nedjelju u jednom parku u zagrebačkom naselju Prečko, doznaje se iz PU zagrebačke.
Eksplozija se dogodila u ulici Slavenskoga oko 16.50 sati, a očevid na mjestu događaja još traje.
Identitet stradale osobe još nije utvrđen, a sumnja se da je riječ samoubojstvu.
Ne trebaju im bombe, samo okreni zadnje stranice novina...
- Topla voda
treba velikog truda i novca da se tim momcima pomogne da se izvade iz stanja u kojem su.a za te stvari drustvo ocito nema ni volje ni vremena
-
tempora
Ne poznajem drzavu koja se brine o veteranima?Topla voda wrote:treba velikog truda i novca da se tim momcima pomogne da se izvade iz stanja u kojem su.a za te stvari drustvo ocito nema ni volje ni vremena
A sto se tice pomoci, nekima se dobrano pomoglo,nekima koji kao ratni zlocinci leze po zatvorima, ali ih zato cekaju prostori dodijeljeni od strane vlasti, kao sto su baste po Ferhadiji.To je nama nasa Grabovica dala!
Ostatak, lize svoje rane, potajno i u mraku, izvrsava samoubistva ili se ubija drogama i alkoholom.
-
mostarac
SFRJtempora wrote:Topla voda wrote:treba velikog truda i novca da se tim momcima pomogne da se izvade iz stanja u kojem su.a za te stvari drustvo ocito nema ni volje ni vremena
Ne poznajem drzavu koja se brine o veteranima?
A sto se tice pomoci, nekima se dobrano pomoglo,nekima koji kao ratni zlocinci leze po zatvorima, ali ih zato cekaju prostori dodijeljeni od strane vlasti, kao sto su baste po Ferhadiji.To je nama nasa Grabovica dala!![]()
Ostatak, lize svoje rane, potajno i u mraku, izvrsava samoubistva ili se ubija drogama i alkoholom.
- Topla voda
pricamo o momcima sa PTSP-om,a ne generalno o borackoj populaciji.tempora wrote:Ne poznajem drzavu koja se brine o veteranima?Topla voda wrote:treba velikog truda i novca da se tim momcima pomogne da se izvade iz stanja u kojem su.a za te stvari drustvo ocito nema ni volje ni vremena
A sto se tice pomoci, nekima se dobrano pomoglo,nekima koji kao ratni zlocinci leze po zatvorima, ali ih zato cekaju prostori dodijeljeni od strane vlasti, kao sto su baste po Ferhadiji.To je nama nasa Grabovica dala!![]()
posebno ne o onima koji su bastama u Ferhadiji naplatili ne samo Grabovice.
ne vidim kako pomenute baste imaju veze sa navedenom grupacijom.
njima se moze pomoci bez obzira na potporu vlasti i "nekim drugim borcima"
-
Chicha Chvorak
Ma za tog u Trebinju i necu bas reci da je katastrofa..
On sigurno nije ratovao u Trebinju,tj.nije bio branitelj,vec napadac..
Ne znam kako je u Bosni,ali u Hrvatskoj zaista mnogi dobivaju ogromne penzije,djeca poginulih takodje mnogo novca primaju,mnogi su stanove,auta..dobili,tak da se ne moze reci da se bas niko i nikako ne brine o njima.
Vjerujem da su ljudi s PTSP vise emotivno osjetljivo nego ostali,pa i kad na manji problem naidju,to im izgleda kao nepremostiva prepreka.
I kao sto je kod ovoga zadnjeg slucaj,cesto puta je njegova reakcija(samoubistvo) posljedica PTSP,ali ako je to ucinio zbog ljubavi drzava mu tu pomoci ne moze.
Ne znam kako je u Bosni,ali u Hrvatskoj zaista mnogi dobivaju ogromne penzije,djeca poginulih takodje mnogo novca primaju,mnogi su stanove,auta..dobili,tak da se ne moze reci da se bas niko i nikako ne brine o njima.
Vjerujem da su ljudi s PTSP vise emotivno osjetljivo nego ostali,pa i kad na manji problem naidju,to im izgleda kao nepremostiva prepreka.
I kao sto je kod ovoga zadnjeg slucaj,cesto puta je njegova reakcija(samoubistvo) posljedica PTSP,ali ako je to ucinio zbog ljubavi drzava mu tu pomoci ne moze.
- JohnnyS
Glavni problem oboljelih od PTSP-a je što nemaju posla. Love imaju, mislim da neki imaju penzije i po 6-7 tisuća kuna. Ali, od njih su stvoreni penzioneri u najboljim godinama, i kad se to nadoveže na strahote koje su prošli u ratu, dogode se ovakve stvari. Gledao sam neki dan na TV-u kako oboljeli od PTSP-a imaju svoj sajam jednom godišnje gdje se nađu i prodavaju proizvode što prave u svojim Udrugama. To je prava stvar.Chicha Chvorak wrote:Ma za tog u Trebinju i necu bas reci da je katastrofa..
Država im je uvalila lovu, ali ih je maltene ostavila bez stručne pomoć, nema npr. psihijatra u domovima zdravlja koji će se bavit braniteljskom populacijom...
-
tempora
Pomenute baste i nepomenute ostale "benificije" itekako imaju veze sa temom a i grupacijom -one naime pokazuju na koji nacin se drzava brine o veteranima, a ako se ne varam pomenute baste su pojedinima dodijeljene putem vlasti? A nekim drugima takodjer putem vlasti dodjeljeno je 7 maraka invalidnine.Topla voda wrote:pricamo o momcima sa PTSP-om,a ne generalno o borackoj populaciji.tempora wrote:Ne poznajem drzavu koja se brine o veteranima?Topla voda wrote:treba velikog truda i novca da se tim momcima pomogne da se izvade iz stanja u kojem su.a za te stvari drustvo ocito nema ni volje ni vremena
posebno ne o onima koji su bastama u Ferhadiji naplatili ne samo Grabovice.
ne vidim kako pomenute baste imaju veze sa navedenom grupacijom.njima se moze pomoci bez obzira na potporu vlasti i "nekim drugim borcima"
-
Radoje B.
Chicha Chvorak vidis kako ti odmah primjetis. Bila je ovo samo mala kontra ovom naslovu. Mislim ovo sto kazes je tvoje misljenje, ali nemoj sad ocekivati da neko ovdje oci isplace za hrvatskim "braniteljem" koji se ubio. Ali koliko ja znam ovaj forum nosi ime glavnog grada BiH u kojem je trebinje, ali zagreb nije.
-
_Jenny_
Cekaj malo....sta je vazno od kud je tko?!?Radoje B. wrote:Chicha Chvorak vidis kako ti odmah primjetis. Bila je ovo samo mala kontra ovom naslovu. Mislim ovo sto kazes je tvoje misljenje, ali nemoj sad ocekivati da neko ovdje oci isplace za hrvatskim "braniteljem" koji se ubio. Ali koliko ja znam ovaj forum nosi ime glavnog grada BiH u kojem je trebinje, ali zagreb nije.
Vazno je da je neko izgubio zivot (svojom voljom ili ne)!
(P.S. nemoj to shvatit ko uvredu,ali zivot je zivot...bilo gdje...U BiH,RH.Tunguziji....)
-
Radoje B.
Naravno da nije vazno, neciji je sin, mozda brat ili otac. Vazno je to da je svako neciji branitelj, a neciji krvnik. Kolega je odmah primjetio da trebinjac nebi trebao biti branitelj, ali mu naslov nije upao u oci. Samo toliko, da je naslov bio npr. ubio se demobilisani pripadnik hrvatske vojske ja ne bih postirao nista na ovoj temi.
- rajvosa^
Sto ne bi?Radoje B. wrote:Naravno da nije vazno, neciji je sin, mozda brat ili otac. Vazno je to da je svako neciji branitelj, a neciji krvnik. Kolega je odmah primjetio da trebinjac nebi trebao biti branitelj, ali mu naslov nije upao u oci. Samo toliko, da je naslov bio npr. ubio se demobilisani pripadnik hrvatske vojske ja ne bih postirao nista na ovoj temi.
-
ibro dirka
Mozda bi onda u startu bio krvnik, pa koga briga.