Samoubilački napad preko daljinskog upravljača???

mustang_gt_1987

#1 Samoubilački napad preko daljinskog upravljača???

Post by mustang_gt_1987 »

Iračka vojska je objavila medijima da su jučerašnja dva napada izveli "teroristi koji su na tržnicu poslali dvije umno poremećene žene sa eksplozivnim napravama".

Jučer su se desila dva "samoubilačka" bombaška napada u kojima je ubijeno 98 osoba a ranjeno nekoliko stotina.

Iračke vlasti su navele kako je napad izveden tako što su nepoznate osobe dvije mentalno pormećene i neuračunljive žene poslali sa eksplozivom na tržnicu te da je nakon toga eksploziv daljinski aktiviran.

U Iraku je u proteklom mjesecu ubijena 541 osoba što se smatra znantnim napretkom jer je to najniži mjesečni bilans poginulih otkako je počela invazija SAD-a na Irak.

--- SPAM ---.php/20080 ... ljaca.html

kako ustvari možemo da znamo da je svaki "samoubilački" napad zaista samoubilački??
Sensei

Post by Sensei »

SPAM

Pola Azije i sjeverne Afrike odsječeno sa neta!!!
--- SPAM ---.php/20080 ... ernet.html

U Britaniji ponovo nestali diskovi sa podacima građana!
--- SPAM ---.php/20071 ... anima.html

Izrael surađivao sa amerckim sluzbama u napadima na Siriju
--- SPAM ---/index.php?option=co ... &Itemid=48

Boris Tadić i Vuk Jeremić u "Diplomatskoj ofanzivi"
--- SPAM ---.php?optio ... Itemid=121

NATO se sprema za rat na Balkanu!!
--- SPAM ---.php?optio ... Itemid=121

itd...
http://www.sarajevo-x.com/forum/search. ... ng_gt_1987
-JUBA-

Post by -JUBA- »

Nebi me uopste cudilo da su to Amerikanci uradili, te im stvari uospe nisu cudne
Iracani svjedoce odavno o toj pojavi, mastoviti su nema sta, o humanosti necemo. Koda im je bilo tesko natovarit dvije poremecene zene i uputit u zeljenom smjeru i aktivirati.
Cilj opravdava sredstvo, pa kako god. Pokusavaju nemetnuti ljagu irackom pokretu otpora na svaki nacin. Iskreno vjerujem da su to kjafirska posla. Od iskrenih mudzahida nema sanse.
cyprus

Post by cyprus »

-JUBA- wrote:Nebi me uopste cudilo da su to Amerikanci uradili, te im stvari uospe nisu cudne
Iracani svjedoce odavno o toj pojavi, mastoviti su nema sta, o humanosti necemo. Koda im je bilo tesko natovarit dvije poremecene zene i uputit u zeljenom smjeru i aktivirati.
Cilj opravdava sredstvo, pa kako god. Pokusavaju nemetnuti ljagu irackom pokretu otpora na svaki nacin. Iskreno vjerujem da su to kjafirska posla. Od iskrenih mudzahida nema sanse.
:D :D :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

-JUBA- wrote:Nebi me uopste cudilo da su to Amerikanci uradili, te im stvari uospe nisu cudne
Prejak si, nema sta!
Uhvati se snajpera kada se vec furash na JUBU pa idi rokaj amere, pomozi braci umjesto sto tu palamudish!
Jadi moji...
pitt

Post by pitt »

ma da.....iskreni mudzahedini su tito :-) :-) :-) :-)
Vares City

Post by Vares City »

To nije nista novo jer to rade cijelo vrijeme prije i poslije invazije na Irak!
Uspjelo im je zavaditi na vec poznati nacin Siite i Sunnite i to je pola posla!
Ono sto oni tamo rade je stvarno sramota za cijeli svijet!
Ono sto se kao neka vijest u javnosti samo je mali dio najbrutalnijih zlocina
koje Ameri rade.
Tek ce se svjetska javnost poslije bubati u celo kad im njihovi vlastiti "borci
protiv terorizma"progovore sta su sve tamo radili a vec su progovorili.

Neka im je na sramotu,i dabogda im se visestruko vratilo!!!

Amin
chuchumbamayumbe

Vares City wrote:
To nije nista novo jer to rade cijelo vrijeme prije i poslije invazije na Irak!
Uspjelo im je zavaditi na vec poznati nacin Siite i Sunnite i to je pola posla!
Ono sto oni tamo rade je stvarno sramota za cijeli svijet!
Ono sto se kao neka vijest u javnosti samo je mali dio najbrutalnijih zlocina
koje Ameri rade.
Tek ce se svjetska javnost poslije bubati u celo kad im njihovi vlastiti "borci
protiv terorizma"progovore sta su sve tamo radili a vec su progovorili.

Neka im je na sramotu,i dabogda im se visestruko vratilo!!!

Amin
Dali si ikada upoznao nekog iracanina koji je Siit ili Sunni?
Kada upoznas i jednog i drugog i kada cujes njihovu pricu, onda donosi zakljucke ko koga ubija.
I jedni i drugi su jedva cekali da dodju ameri, da ode Saddam, pa da se pokolju medjusobno.
Vjeruj mi na rijec.
pitt

Post by pitt »

ma da.......prije amera su se siti i suniti voljeli ko slozna braca udruzenog rada :D:D:D:D Sadam je site i kurde volio ko da su mu iz oka ispali....a i seselja i ostalu bracu.
chuchumbamayumbe

pitt wrote:ma da.......prije amera su se siti i suniti voljeli ko slozna braca udruzenog rada :D:D:D:D Sadam je site i kurde volio ko da su mu iz oka ispali....a i seselja i ostalu bracu.
Ma pusti ih ba, pricaju gluposti i nekakvu shuplju prosipaju, a veze nemaju.
Pa kada im kazes rijec-dvije razuma, poklope se i odu na neku drugu temu, da i tamo pricaju o onome sto ne znaju.
Shoshana

Post by Shoshana »

pitt wrote:
Samo takvi, valjda i postoje :? :oops:
pitt

Post by pitt »

chuchumbamayumbe wrote:
pitt wrote:ma da.......prije amera su se siti i suniti voljeli ko slozna braca udruzenog rada :D:D:D:D Sadam je site i kurde volio ko da su mu iz oka ispali....a i seselja i ostalu bracu.
Ma pusti ih ba, pricaju gluposti i nekakvu shuplju prosipaju, a veze nemaju.
Pa kada im kazes rijec-dvije razuma, poklope se i odu na neku drugu temu, da i tamo pricaju o onome sto ne znaju.
al su zato culi u centrali :D:D:D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Shoshana wrote:
pitt wrote:
Samo takvi, valjda i postoje :? :oops:
Od iskrenih mudžahida, da, nema šanse....Ali, gdje su ti iskreni mudžahidi,JUBA?Nešto mi previše, oni koji se prodaju pod iskrene mudžahide, koriste,kako ti kažeš, ćafirsku metodologiju....A nekako ne mogu da vjerujem da su za sve krivi Amerikanci...Jer, Iračane generalno, ne doživljavam kao dvije gore pomenute jadne žene...

Shoshana,zašto si ti opsjednuta devijacijama u islamu?Nemaš pametnija posla ili?
pitt

Post by pitt »

pravi jihad......za one koje zanima :)
Axmo sta ti mislis?

http://youtube.com/watch?v=Duvsn_umrxA&feature=related
Ahmmed

Post by Ahmmed »

pitt wrote:pravi jihad......za one koje zanima :)
Axmo sta ti mislis?

http://youtube.com/watch?v=Duvsn_umrxA&feature=related

:thumbup:

Mada....Ove žene pokrivene a odobravaju pametnu priču...fotomontaža :-)

Dalje, za svakog savjesnog vehabiju :D , ova će kravata kod predavača biti problem, a nisam siguran ni da će mu odobriti naočale :D
pitt

Post by pitt »

ma ovo je tv-show.......sleeper cell. o teroristickoj grupi u usa :D:D oni i ubiju ovog imama zato sto im se suprostavio :D:D naravno jedan od terorista je dobri bosnjo :D:D:D:D Al sve u svemu dobra serija......o pravom islamu a ne o sacici terorista :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

pitt wrote:ma ovo je tv-show.......sleeper cell. o teroristickoj grupi u usa :D:D oni i ubiju ovog imama zato sto im se suprostavio :D:D naravno jedan od terorista je dobri bosnjo :D:D:D:D Al sve u svemu dobra serija......o pravom islamu a ne o sacici terorista :)

:thumbup:
smayo

Post by smayo »

Ilija se ko biva u zadnjoj epizodi i pokajao :D
kijameta

Post by kijameta »

:D :D :D :D You make my day. :D :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

kijameta wrote:
:D :D :D :D You make my day. :D :D
kijameta, ti si nerelevantan za ovu temu...ti djecu plašiš imamima...

Zapravo, kad razmislim, vas dvojica ste braća :D Po materi :D
Last edited by Ahmmed on 02/02/2008 18:56, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

smayo wrote:Ilija se ko biva u zadnjoj epizodi i pokajao :D
aha........al nisam drugu sezonu gledao.....ilzgleda da je nastavio :D::D

al glavna scena je sa jelenom .......kad je napade sto ga je spopala jer je mislila da je srbin :D:D:D
Shoshana

Post by Shoshana »

Ahmmed wrote: Shoshana,zašto si ti opsjednuta devijacijama u islamu?Nemaš pametnija posla ili?
Hem opsjednuta (ako sam kojom temom opsjednuta na ovom forumu - to bi bio hokej) hem devijacijama u islamu?

Ne znam kako ti moja izjava da, valjda samo pravi pravi mudzahedini i postoje ukazuje na ijedno od to dvoje? Ili ti mislis da su mudzahedini devijacija u islamu?

I, na kraju, sve i da je tako, ono sto je devijantno privlaci paznju. Kako u islamu, tako i u svim ostalim segmentima kulture. Ja ne vidjeh niti jednu jedinu temu, ni na ovom forumu, ni na bilo kojoj drugoj javnoj tribini gdje neko raspravlja o onome sto se uklapa u normu. Niko ne raspravlja o hiljadama mladih koji uredno zavrse skolu i nikad se ne drogiraju, ali svi raspravljaju o nekom mizernom procentu narkomana i bludnica. A ako smo dobre volje - raspravljmo o isto tako mizernom procentu heroja. Niko ne raspravlja o milionima ljudi koji uredno zive svoj zivot i nikome nicim ne smetaju... Zasto bih ja bila iznimka? Ili islam?

------------------------------------

Da malo editujem, dok me jos svrbe prsti :D
Eventualni razlozi (odgovor probrati po vlastitom nahodjenju):
1) moje jevrejsko naslijedje me tjera da vidim samo devijacije u islamu
2) moje pravoslavno naslijedje me tjera da vidim samo devijacije u islamu
3) moje katolicko naslijedje me tjera da vidim samo devijacije u islamu
4) moje cafirsko naslijedje me tjera da vidim samo devijacije u islamu
5) moje vidjenje islama je u sustini pozitivno, pa me tuga uhvati kad vidim silne devijacije
6) ja sam luda, devijacija u islamu nema.

Olako i ti donosis zakljucke Ahmede :oops: :(

Ziv i zdrav ti meni bio, alahimanet :oops:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Shoshana wrote:
Ahmmed wrote: Shoshana,zašto si ti opsjednuta devijacijama u islamu?Nemaš pametnija posla ili?
Hem opsjednuta (ako sam kojom temom opsjednuta na ovom forumu - to bi bio hokej) hem devijacijama u islamu?

Ne znam kako ti moja izjava da, valjda samo pravi pravi mudzahedini i postoje ukazuje na ijedno od to dvoje? Ili ti mislis da su mudzahedini devijacija u islamu?

I, na kraju, sve i da je tako, ono sto je devijantno privlaci paznju. Kako u islamu, tako i u svim ostalim segmentima kulture. Ja ne vidjeh niti jednu jedinu temu, ni na ovom forumu, ni na bilo kojoj drugoj javnoj tribini gdje neko raspravlja o onome sto se uklapa u normu. Niko ne raspravlja o hiljadama mladih koji uredno zavrse skolu i nikad se ne drogiraju, ali svi raspravljaju o nekom mizernom procentu narkomana i bludnica. A ako smo dobre volje - raspravljmo o isto tako mizernom procentu heroja. Niko ne raspravlja o milionima ljudi koji uredno zive svoj zivot i nikome nicim ne smetaju... Zasto bih ja bila iznimka? Ili islam?

------------------------------------

Da malo editujem, dok me jos svrbe prsti :D
Eventualni razlozi (odgovor probrati po vlastitom nahodjenju):
1) moje jevrejsko naslijedje me tjera da vidim samo devijacije u islamu
2) moje pravoslavno naslijedje me tjera da vidim samo devijacije u islamu
3) moje katolicko naslijedje me tjera da vidim samo devijacije u islamu
4) moje cafirsko naslijedje me tjera da vidim samo devijacije u islamu
5) moje vidjenje islama je u sustini pozitivno, pa me tuga uhvati kad vidim silne devijacije
6) ja sam luda, devijacija u islamu nema.

Olako i ti donosis zakljucke Ahmede :oops: :(

Ziv i zdrav ti meni bio, alahimanet :oops:
Nažalost, desi mi se da ponekad olahko donesem zaključak i ne ponosim se time....

No, u tvom slučaju, nisam pogriješio....A volio bih da jesam....
Shoshana

Post by Shoshana »

Ahmmed wrote:
Nažalost, desi mi se da ponekad olahko donesem zaključak i ne ponosim se time....

Ja u tvom slucaju, izgleda, jesam pogrijesila. Itekako bih voljela da nisam.

Od danas smo obadvoje malo pametniji...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Shoshana wrote:
Ahmmed wrote:

Ja u tvom slucaju, izgleda, jesam pogrijesila. Itekako bih voljela da nisam.

Od danas smo obadvoje malo pametniji...
Iskoristimo tu činjenicu :)
Post Reply