Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moj prvi kontakt sa programskim jezicima je bio na fakultetu. Na ETF-u sam naucio Fortran, Pascal i C.
Nakon fakulteta sam kupio knjigu "Programming Windows" by Charles Petzold. Kakva je to knjiga? Pa na samom pocetku knjige, autor se malo nasalio i napisao slijedece: "Kada vidite prvi program napisan u ovoj knjizi, pomislicete da vam nedostaje neki vitalni dio mozga da biste postali programer. Ali neka vas to ne obeshrabri; samo nastavite da citate i sve ce vam se u nekom trenutku posloziti." A ovo je jedna od recenzija te knjige: "Ovo nije jedna od pet najboljih knjiga o programiranju - ovo je najbolja knjiga o programiranju.". Autor tvrdi (opravdano) da ce vam trebati 9 mjeseci da usvojite sve sto je napisano u knjizi i nimalo ne pretjeruje. Doduse, u knjizi je opisan nacin kako su se pravili programi u pocetcima Windowsa, kada nije bilo tako dobrih i jednostavnih alata i programskih jezika za razvoj aplikativnog softvera. Zato se u knjizi koristi iskljucivo programski jezik c (a ne c++) uz koristenje Windows API funkcija.
Sada je puno bolje uzeti neku knjigu u kojoj se koriste moderniji jezici, na primjer c# ili java. Samo da znas da proces ucenja programiranja nikada ne prestaje i traje dokle god se bavis tim poslom ali osnove se mogu nauciti za nekoliko mjeseci.
Da i da
Naučio VB u vrijeme kada nisam imao interneta već "samo" MSDN dokumentaciju.
Helem, treba ti volja, smisao za logiku, razmišljanje i eksperimentisanje (can't stress enough koliko je korisno uzeti manji dio gotovog koda i sam mijenjati neke stvari i gledati kako se to reflektuje na pokrenutu aplikaciju).
I kao što @john reče, osnove možeš brzo naučiti čime ti se otvara put da za jako malo vremena naučiš konkretno neki jezik (sintaksa and stuff).
I ja sam počeo samostalno učit programirat, čitam neku knjigu o Javi (Java5 kompletan priručnik, neki Martin Schild nešto tako, ogromna knjiga) Jedino ona ima u pdfu na našem jeziku, nisam baš dobar sa engl a to je veliki minus za programiranje. jest da je starije izdanje, starija verzija Jave ali mislim da je suština tu. Što bi jedan profesor rekao za programiranje, samo vježbaj, nekad mora kliknut i da počinješ kontat kako ide.
I ja sam počeo samostalno učit programirat, čitam neku knjigu o Javi (Java5 kompletan priručnik, neki Martin Schild nešto tako, ogromna knjiga) Jedino ona ima u pdfu na našem jeziku, nisam baš dobar sa engl a to je veliki minus za programiranje. jest da je starije izdanje, starija verzija Jave ali mislim da je suština tu. Što bi jedan profesor rekao za programiranje, samo vježbaj, nekad mora kliknut i da počinješ kontat kako ide.