....
Dobro veče dragi sugrađani
Sad sam sa smjene. J**e mi se za Zalihića. Ograničen je, skučen u svoje poimanje svijeta i kenja preko Facebooka previše dok moje kolege iz Hitne crkavaju.
Isto tako i za Selimića, Gavrankapetanovića, Kravića. Sebiju Izetbegović i Dragana Stevanovića.
OFF: No, evo hejteri, ipak tog Selimića , za razliku od tzv velikih ljekara, možete vidjeti baš u COVID ambulanti gdje radi po 12 sati ponekad, pregleda barem 30 snimaka pluća i napiše cca.40 ak nalaza. Dok gazije tipa gorenavedenih kenjaju po Facebooku ili im profile vode botovi. Ismet Gavrankapetanović, recimo, imao je ili još ima lažni fb profil sa 5.000 prijatelja, na kojem plaćena bivša novinarka RTSA sipa hejt na Sebiju , iz Dubrovnika gdje zmija živi

, a naivčine mu preko istog šalju selame i bajramske uliz-olsune. On kao, tipično za njega, pojma nema o tome

.
Dragan Stevanović, jedan od najboljih ljekara koje sam sreo u životu, postao je klovn sa svojim fb shitovima. Doduše uz izdašnu platu u Parlamentu gdje kuka kako ništa ne može da uradi, te nekoliko isplatnih konzultantskih ugovora, lagano klizi u vlastitu suprotnost. Sebija? Ona je druga tema na forumu...Kravić? Dobrinjski gazija koji je svoj ugled prodao radi vlastite frustracije činjenicom da ga je zaulario Fahrudin Radončić. I to tako što mu je , tajnim dogovorom, instalirao baš Sebijine saradnike u Opću bolnicu, kako bi taj sociopatski tajkun postigao kakav takav deal sa SDA.
Pa je u trulom UO OBSa jednog ušljivog Radeljaša (fuj) ili nepismenog Ganiju drota, zamijenio sa iskompleksiranim dr. Seadom Željom, učenikom najkorumpiranijeg hirurga u istoriji OBS, i (prisilno)prijatelja Sebijinog, dr. Efendića...A Kravić, jebeni dobrinski heroj i jedan od najlucidnijih hirurga, umjetnik skalpela, klepio je ušima i povukao se u tišinu stare slave. A Bakir Nakaš, ugledni naravno, SUBNOR partizan i brat rahmetli Avde (koji 7 godina nije rekao riječ u Parlamentu dok je na odjelima bilo nagurano po 42 pacijenta, Bog nek mu oprosti).... E pa, nakon dvije decenije porodičnog vladanja bolnicom, pali su svi ideali kada je uletio pravi sociopat tj. prof Izetbegović. Tu sam lično gledao i svjedočio padu morala i svoj bijedi tzv slavnih ljekara "Vojne". Razorno za moral, fakat... I tako dalje. I sam sam natrčao na njihove privatne cirkuse i laži koje su pričali med sestrama koje su ih gledale kao očeve...fuj. Ali, odužih, drugi put ću se posipati pepelom i biti još veći licemjer i đubre ako treba.. Sit sam i njih kao i sebe i svojih spaljenih iluzija. Možda objasnim kretenizam uglednog Kacile, kardiomafije i VIP sistem OBS i KCUS...ne znam, vidjet ću

Ovisi možda od mog odlaska iz Zdravstva o kojem razmišljam. Dug istine moram izmiriti prije odlaska.
Ima nas još koji radimo, nema tu izlazaka pred zgrade, nema buke, ali vrlo dobro znamo šta se desilo, i podržavamo Sindikat.
Danas je spašeno 40 života, da ne računam možda neki više, neko baš snažno krvarenje...
Te živote su spasili građani koji su krvarili po 450 ml krvi.
Moj sindikalac je , na pauzi, otišao na protest, vratio se, obradio i provjerio sve kritične slučajeve, riješio sve i jedan, te uredno predao smjenu započetu jutros u 7, 00h.
Dakle, samo mili moji hejteri mislim, na tankom ste ledu...
Dobit ćemo povećanje plata unatoč prevari
Amela Kovačevića iz NiP i izroda iz NS, arogantnih i umišljenih Brčićke i Forte, te kamarile facebook lajkaša, portalskih bolesnika koji nakucavaju čitanost (samim tim dokazujući da su medijski i komunikološki nepsimena gomila)...
Da napomenem, ovaj val mržnje i bijesa je uspješan spin. Dok moje kolege ljekari mudro šute i broje retroaktivno povećane plate koje im je poklonila prošla Vlada KS na bizarnoj ceremoniji u hotelskoj sali, tik pred pandemiju- ĆUTALI STE "PROLI"..
Kada su tako, uz razvaljivanje budžeta (po direktivi SDA i SBB koji su vozali umišljenog Facebook Fortu), skršili pare na sindikalnu bandu Izeta Hočka, medicinskim sestrama i osoblju, po prvi put u istoriji, nije data ravnopravnost u rastu plata. Snimljeni su sastanci na kojima je nadobudni Kovačević prijetio privatizacijom apoteka, a znam i za reakciju Forte koji se usudio da glasno tersa kada smo prvi put došli pred Vladu... da bi kasnije spinovao o platama privatnih med sestara, licemjer odvratni.
Zatim je Izet Hočko, uz pomoć svog sina kojeg je , naravno, uvalio u DZ (mada je dečko vrlo pristojan), te nekolicine njegovih drugova koji su diplome dobili u smiješnim školama Srednje Bosne te se uz keš i štele uvalili u DZ- napravio klonirani Sindikat med sestara tehničara...
Uz tragediju
da čak ni sami oni iskreni ljudi u novom "sindikatu" pojma nemaju da ih Hočko kao adjutant za medicinu SStranke koristi kao instrument razdora unutar struke- iz običnih animoziteta, arogancije, te mržnje prema svemu što nije "begovsko-gazijska " sećija koju vodi Hazreti Profesorica, Allahov Skalpel & Menadžer svebošnjačke medEcine, učenica Kurjakova, heroina iz Zagreba.
I tako, do su moje kolege danas mirno stajali pred tzv Vladom tzv "Kantona", na internetu se pljuvalo iz sve snage, a narod je okrenut protiv onih koje vide, a ne protiv onih koji su ovo i zakuhali i koji ugrožavaju zdravlje građana.
I na koncu nešto lično,
vezano za rat i termin Heroji- za svako ismijavanje onih koji su prošli taj pakao, poručujem hejterima da se nose u tri pm, te ili da tuže one koji im ne daju propisanu uslugu, ili da od**u sa svojim kukavičkim komentarima po mreži Marka Zuckerberga. Živo se sjećam svoje uniforme skorene od krvi mrtvih, te vam poručujem još jednom- Odjebite u stranačke klinike SDA i SBB, olakšaćete nam trijažu.
Ali kad budete cvrčali u Intenzivnoj, ona će biti samo sa onima koje ste pljuvali kao uhljebe i neradnike.
Do tada, dok pišete svoje shitove, ne nosite nam više sokove, čokolade, cenere i cvaje, te ne ganjajte nas da vam "završimo nalaz sevap je", jer ste i vi svojim guranjem kesa i koverti kreirali gomilu kretena među mojim kolegama.